Ya bana namaz kıl dediklerinde ben deliriyorum bana kimsenin söylemesini istemiyorum kendi içimde gelsin istiyorum
3 ay
Ya bana namaz kıl dediklerinde ben deliriyorum bana kimsenin söylemesini istemiyorum kendi içimde gelsin istiyorum
Sana "namaz kıl" dendiğinde emrivaki gibi algılaman normal,
o halde sana namaz kıl diyenlere tatlı bir dil ile tebessüm ederek şöyle söyle "İslam da zorlama olmaz içimden gelerek kılmak istiyorum, ben ibadetlerimi Rabbim benden istediği için yerine getiricem siz söylediğiniz için değil, artık bana namaz kıl demeyin" diye dile getir.!
Şu an yaşadığın şey aslında çok insani 🌿 Bir şeyi içinden gelerek yapmakla, baskıyla yapmak arasında büyük fark var. Sana söylendikçe tepki hissetmen, özgür alanının ihlal edildiğini düşündüğün için olabilir. İnanç biraz gönül işi, zorlamayla değil iç huzurla beslenir 🤍 Kendine kızmak yerine “şu an neden uzak hissediyorum?” diye dürüstçe sor. Bazen mesafe, sonra daha bilinçli bir dönüşün kapısını açar ✨
Cevap
3Cevap
Kendi içinden gelmeli zaten başkasının demesiyle olacak bişey değil ama özellikle ramazan ayı gelmişken bunu kendine tekrar kazandırmalısın
Ne yapalım zorbalayalım mı.
Onlar demeden kıl sende
Şeytan
Ee o da gelmiyor napacaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?