Hiyerarşik bir meslekteyim. üst dün bana baya bağırdı astlarım da vardı. kadın olduğum için sürekli bana yükleniyor. napıcağımı şaşırdım
tayin de isteyemiyorum
Hiyerarşik bir meslekteyim. üst dün bana baya bağırdı astlarım da vardı. kadın olduğum için sürekli bana yükleniyor. napıcağımı şaşırdım
tayin de isteyemiyorum
Bu tür olaylar inan her yerde var. Hiyerarşik mesleklerde bu durumlar çok olağan. Her üst bir yerlerde astını rencide edebiliyor. Herkes de bu durumlara alışmış. Rahatsızlık duyma.
Çok zoruma gitti ya
Gitmiş devrelere de demiş nasıl amirlik yapıyor odada oturuyor demiş
Bi kişinin görevi olmayan bir işe girişmesi bile disiplin suçu
Her şeyim batıyor ya
Nerdeyse kaşının altında gözün var diyecek
Kaç yıldır meslektesin, yeni mi? Yenilerin üzerine özellikle çok gidiyorlar..
4 yıl oldu
Önceki müdür gerçekten çok iyiydi
Kızım kızım derdi bana
Bu erkeklere bağırmaya korkuyor bana bağırıyor
Bi de babam filan yok dediğimde iyice kimsesiz sandı beni yükleniyor
Babam yok dediysen aksine daha çok seni sahiplenici olması gerekirdi. Müdürün bundan önceki görev yerlerinde Kadın personelle sorunlar yaşadığını ve sana böyle davranarak aslında geçmişinden intikam aldığını düşünüyorum. Sen ne diyorsun..
Bilmiyorum da hiç iyi olmadı benim için sahiplenen kimse yok
O kadar erkeğin içinde tek başımayım
Herkes de farkında bunun
Tek başına mısın… Oo bu iyi olmamış.. Bir de bunun üstüne erkeklerin gözü hep üstünde olur. Görev yeri değişikliği istesen, Kadın personelin daha çok olduğu bir birime? Ama bunun da onayını o müdür veriyor sonuçta değil mi.. Evli değil misin? En azından eşin sahiplenir bir problem yaşadığında..
burada kadın personel var. evli onlar kocaları gelip gidiyor herkes çekiniyor
Ben tekim her şeyde üstüne geliyorlar. geçen bi ast saygısızlık etti yine kadındı hiç bi şey yapamadım böyle yani
Ama astlarına kadın erkek fark etmez otoriteni kullanmalısın. Burada hata sende. Bak karşılaştığın olaylar seni içine kapatıp özgüvenini yıpratmaya başlıyor. Hayatında kimse yok mu evli olmasan bile? Birinin olması sana kendini bu açıdan çok iyi hissettirir, oradaki herkese karşı. Sana en iyi gelecek şey şuanda, yeni bir ilişki..
O konu da şanssızım
Neden böyle düşünüyorsun? Bunu çok merak ettim..
Sahip çıkanım yok
Bir sürü güzel kısmeti geri teptim
Şimdi olsaydı en azından varlığı bile korkuturdu
Evlilere nöbet yazılmıyor mesela ben bekarım 4 yıldır nöbet tutuyorum 24 saatin üstene 36 ya dönüyorum
Evli kadınlar çok rahat
Beni yanlış anlamazsan kaç yaşındasın? Ve dediklerin doğru, evli personelin diğerlerine göre çok avantajı var. Geçmiş geçmişte kalmıştır, istemediysen mutlaka bir bildiğin vardır. Ama bundan sonrası için en başta kendine karşı karamsar olma. Karşına kimin ne zaman sokacağını bilemezsin..
28 yaşındayım
Nedeni daha önce evlilik düşünmemem
Şimdi düşünüyorum çünkü buradan kurtulmak istiyorum
Evliliği sırf iş ortamından kaynaklanan sorunlardan kurtulmak için mi istiyorsun? Bu şekilde yapılmış bir evlilik seni çok üzer biliyorsun değil mi? Yaşın da gayet güzel, bence tastamam birine güvenip sevmeden evlenmemelisin. Tayin neden isteyemiyorsun?
Cesaret edemiyorum
Neden peki? Belki gittiğin yerde çok daha mutlu olacaksın.. Hatta belki keşke daha önce isteseydim diyeceksin.. Eğer yaşadığın şehir ve ortam, sana stresten başka hiçbir şey vermiyorsa, ortamı değiştirmek en güzel çözümdür. Emin ol gittiğin yer bundan daha kötü olmayacak. Orada kaldıkça, müdür değişene kadar üzerindeki psikolojik baskı devam edecek, o seninle hiç muhatap olmasa bile.
Gençsin, mesleğin var, çoğu insandan daha önde gidiyorsun hayatta. Birkaç kişiye kafayı takıp bunun seni güçsüz düşürmesine izin veremezsin.
Herkese göre kolay ama gideceğim yerde zordur. orada da yalnız olucam insanlar üstüme gelecek filan. yani bilmiyorum kafam çok karışık etraf stresli herkes stresli
İzin alıp gitmek istiyorum
Bence de en güzeli izin al biraz kafanı dinle. Seni tanımayı da çok istiyorum yalnız, bunu da bil.
Orada olsam seni asla ezdirmezdim ben kimseye.. Kimse haddini ve yetkisini aşamaz..
Şöyle yaşıma göre ezdirmeyecek birini bulmam gerek
Sence tüm erkeklerkarısını ezdirir mi
Erkeğe göre değişir bu canım. Öyle erkekler var ki karısı var mı yok mu o bile umurlarında değil. Burada yazan kadınlara bak yeter. O yüzden hayatına alacağın kişiyi çok iyi bilmen, tanıman gerekiyor. Seni tastamam sahiplenecek ve nefes alan herşeyden, özellikle şişirilmiş egosuyla ortalarda dolaşanlardan koruyacak biri olmalı bu kişi.. Varlığıyla bile sana kendini iyi hissettirmeli.. Çünkü bence senin ihtiyacın olan bu, güvenle sırtını yaslayacağın, içine huzur ve mutluluk verecek bir insan. Ve sen bunu hak ediyorsun gerçekten.
Hiç sahiplenilmedim artık yoruldum
Bence artık ruhen de dinlenip şu güzel yaşının keyfini tadını çıkarma zamanı senin için.. Hayatımdaki insanı sahiplenip koruma duygusu bende yüksek olduğu için seninle ayrı frekansta aynı pencereden görebiliyorum manzarayı. İstersen sen mesaideyken, yani yalnız değilken, etrafında birileri varken arayayım seni biraz konuşalım.. Bu bile sana bakışı değiştirir.. Şaka değil, ciddi söyledim..
Eğer öyleysen seni tebrik ederim
Zaten adam dediğin öyle olur pısırık sevmem
Aynen öyle canım, böyle olmak zorunda. Kadın hissedecek hayatında onu her zaman koruyan kollayan, ona önem ve kıymet veren biri olduğunu. Eğer böyle olmazsa zaten o adamın karakterinde bir sorun var demektir. Kadın dünyanın en güçlü kadını bile olsa, her zaman omzunu yaslayacağı bir erkeğin varlığı onu hayata karşı daha fazla motive eder. Beni tanısaydın bu sözlerin ne olduğunu ve ne derece gerçek olduğunu daha iyi anlardın. Kendini yalnız hissetme sakın.
2 hafta iİn talebinde bulundum
Çok iyi yapmışsın. Bu sana çok iyi gelecek. Ne zamandan itibaren başlayacak izin?
Daha cevap gelmedi
Belki olumsuz derler
Dedim ya herkese var izin bana yok
İzin senin yasal hakkın. Vereceklerdir. İnşallah hemen makam onayı çıkar da kafanı dinlersin. Sakın kendini yalnız hissetme. Ben yanındayım. Demin söylediklerimde de ciddiydim. Senin kendini iyi hissetmen için ne gerekirse yaparım.
Saol ya benim aradığım sen mentalitede birisi
Ama yaşın büyük
Kendi yaşıtlarım olgun değil hiç. benim için kafa tutabilecek birisi kazım
Höyt diyince inletsin her yeri
Benim yaşım daha küçük canım.. oradaki doğru değil.. Sen gerçekten herşeyden herkesten korunması gereken bir insansın.. Sana baktığında içindeki çiçeği görebilen bir insandır seni hak edecek olan insan.. neye sevindiğini, neye üzüldüğünü önemseyecek, her an senin yanında olduğunu sana hissettirecek.. Korumak İçin de ne gerekiyorsa onu gözünü kırpmadan yapmaktan çekinmeyecek. Hatta kıskanç olacak, seni kıskanacak..
İzin zamanı kopmazsın umarım buradan. Çünkü sana çıkan tek yol burası..
İzinler kapalı denmiş
Olağanüstü bir durum yok ki niye kapalı olsun.. Yoksa sana mı kapalı, dediğin gibi..
Şubeye tamamen kapalı demiş
Benim olduğum şubeye
Bunu diyen ile bugün sana o davranışı yapan aynı kişi mi
Değil farklı kişiler
Biri en üst
İşin içinde en üst varsa, herkes onun emirlerini uygulayacak sonuçta. Moralini bozmuyorsun değil mi? İstersen arayayım
Yeterince bozuldu moralim
Moralin bozulsun istemiyorum bu sebeplerden. Çünkü sana önem veriyorum ve bunların hiçbiri senden daha değerli değil. Ya keşke senin için bundan daha fazlasını yapabilsem. Aklım sana takılıyor.
Nasılsın?
Düne göre iyi genel olarak kötü
Aklımdasın hep..
Canını sıkan yeni şeyler yok değil mi
Neden suskunsun
Adamın günahını aldım ya
İznimi onaylamış
İzindesin o halde şimdi
Çıkıcam
Çok pişman oldum ya adama çingen filan demiştim
Off ne kadar kötü kalpliyim
Sana yaşattıkları ortam böyle düşündürdü önemli değil buna takılma. Sen kötü kalpli değilsin. İzin onaylamak sana yasal hakkını kullandırmaktır. Bu bir insanı melek yapmaz. İzninin tadını çıkar.
Cevap
8Cevap
Valla katlanıcan ya da istifa edecen. Fikrimi soruyosan katlanmaya kesinlikle değmez. Bu normal değil, buna katlanmak da senden çok şey götürür. Üstün de hayvan, hiyerarşi miyerajşi profesyonelliğe aykırı
Sebep ne sana yüklenmesinde ki? Bir hatamı yaptın yoksa her zaman mı böyle?
Yeni geldi
Beni biraz kimsesiz gördü
Kendini kabul ettirmeye benden başladı
Erkeklere bağırmak sıkar tabi
Sende biraz sert ol ve kesinlikle taviz verme etki tepki meselesi üstün olabilir ama herkes yerini bilecek arkadaşım anladığım kadarı ile asker ya da polisssin ne olursa olsun sana bu şekilde davranmaya hakkı yok ki birde senin atların varken yani birde
İşin kötü tarafı erkeklerin de bu durum işine geliyor oklar beni gösteriyor ya tuzları kuru tabi
Öyle düşünme arkadaşım sonuç olarak seninde yetkilerin ve atların var oklar seni neden göstersin ki? Kendini güçlü hisset ve eminim ki güçlüsündürde bu durumu umut yani o olayı ve etkisinde kalma öz güvenini yitirmesine kesinlikle izin verme erkeklerin işine geleni nedir ki? Sonuç olarak sende rütbelisin ve sana ne kadar sert olurlarsa sende aynı tonda ve söylem olarak sert ol ki senin duvarını yıkmaya çalışmasınlar
Yapımda yok vicdanlıyum
Ya bu adam beni kimsesiz gördü tamam mı
Tamam seni anlıyorum sen tek gördüğü için bu şekilde sana yükleniyor vicdan olman çok güzel bir durum ama... Seni o şahse en azından sert olman yeterli olacaktır. Bence
Tavır aldım zaten
Suratına bakmıyorum
Bakma sende cool ol ilgilenme doğru olanı yapıyorsun arkadaşım
Allah yardımcım olsun
Tek başıma ya hero ya mero
Umarım başıma bi iş gelmez
Gelmez böyle kötü düşünme iyi düşün güzel bak sakın kötü düşünce ya da fikirlerle besleme kendini arkadaşım bu zorluktan da kurtulacaksın emin ol güçlü bir kadınsın ve bunun üstesinden de geleceksin eminim ki nelerin üstesinden helmişsindir.
Erkeklerle baş etmesi çok zor
Öyle düşünme her erkek düşündüğün gibi değil emin ol kişilerin içlerinde çocuk var ona ulaşabilirsin emin ol her şey çok daha kolay olur arkadaşım bu da senin elinde
Benimle konuşurken ses tonunuza dikkat edin, üstüm olmanız size bu hakkı vermiyor! Dediğinizde afallayacaktır. Denendi
Canım asker polis isen bu dediğin geçerli değil
onun baska sorunlari vardir karisini iyi becereniyordur bir yolunu bul ve onu kopegin yap. yoksa icindeki bu hirs seni yer bitirir
Saçmalama istersen
Ben kendimden nasıl uzak tutabilirim
Her fırsatta görünce fırçalıyor
ondan kacma daha cok uzerine git. basbasa kalmak icin bi firsat yarat. ve gorev harici konus. senin benle sorunun nedir ne istiyorsun adam de
Yok öyle denir mi hiç
denir tabiki.. baslarim onun ustlugune egosuna.. ah sen benim sevgilim olacaktinki bak o adamin nasil a**** koyuyordum
mobbingden şikayet edebilirsin ya da hakaret varsa da edebilirsin.. şehir neresi
Mobbing türkiyede moda alışman lazım maalesef
Hangi kuvvettesin
boş ver ne yapmam lazım
Astların yanında yaptı
Normalde dün rütbeli personel topları yaptı
Orada sürekli adımı söylüyor Ayşe hanım Ayşe hanım
Ya kızım filan desene
Önceki hep kızım derdi bana
Onun fırçası hiç koymazdı ama işte
Yapacak bi şey yok
Ama çok zoruma gitti
Amirliğime laf etti
Personel de cesaretlendi bana karşı
4
Yani az çok öğrenmişsindir aslında alışkın olman lazım ben 8. yıldayım neler neler gördüm amir yeri geliyor herkesin içinde yerin dibine sokuyor belli çizgi ile tabi usulünce hakaret varsa işin için de durum değişir o zaman bir üst makama dilekçe yazarsın ama bağırması çarpması iç hizmette bile geçiyor olabilir yani bu kadar duygusal düşünme belli ki çok incinmişsin ama dur daha neler ile karşılaşacaksın
İzinler kapalı denmiş
Tüm şubeye benim olduğum şubeye
Zaten bi tane bayan amir var o da lazım olduğunda izin almasın tepemin tasını attırmasın korumaya dikerim onu demiş
Eğitim
Asker değil polisim
Komiserim
Polis ve bekçilere anayasa ve TCK anlatıyorum
Kısaca böyle yani
İzin vermediler
Millet izne gidiyor ben kaldım
Gerekçe öğrenci işleri şubesi izne çıkamaz ara tatil olmadıkça
Ben 1 aydır talep ediyordum diğer müdürden
O tamam söz çıkacaksın dedi
Kendi gitti
Bende genel sorumlu müdürden almak istedim
O da yok demiş
Devrem diyor ki adam sana taktı kafayı
Ona da demiş ki devrene söyle ayağını denk alsın
Bi şey yaptığım da yok gelip giderken beni fırçalıyor sıkıldım yani geçen gün kantinde tost alıyordum napıyorsun burada dedi bi bağırdı.
Zoruma gidiyor kadınlık gururumu incitiyor
Kimsesiz gördü muhtemelen
Ne dilekçesi
Bu olmaz ya
Millet hayatını yaşıyor ben stres altındayım of of
Saol
Ayrılın
Tayin isteyemiyoruö
Müdür olman lazım.
saglikci misin canim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?