Ya da kadınken erkek olan birinin yanında tesettür şart mı
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Allah katında hala erkektir o ve haşredilirken erkek olarak olur artık yeni olan bir hoca ile konuşman lazım
Evet durabilirsin ayette diyor
Hangi ayet
İnanan kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar ve açığa çıkanlardan, görünenlerden başka ziynetlerini göstermesinler ve örtülerini, göğüslerini örtecek bir tarzda omuzlarından aşağıya doğru salsınlar; kocalarından, yahut babalarından, yahut kocalarının babasından, yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut Müslüman kadınlardan, yahut kendi malları olan kölelerden, yahut erkeklikten kesilmiş veya kudreti olmayan erkek hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların gizli hallerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başka erkeklere ziynetlerini göstermesinler; gizledikleri ziynetler, bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar ve tövbe edin hepiniz Allah'a ey inananlar da kurtulun, erin muradınıza.
Hocam, çok özür dilerim de, bir şey sorabilir miyim? O ameliyatı parasızlık yüzünden olamayan, fakat kendilerini 'KARŞI CİNSTEN SAYAN' bireyler için de, yani onlara dair de bir fetva verebilir misiniz acaba?
Sayın kardeşim benim hüküm vermem doğru olmaz ayette yazanı bilirim ben sadece
Peki, Ameliyat olabilen bireyler hakkında Ayet var da, diğer LGBT+ I bireyleri hakkında Ayet yok mu? Yani, sizin söylediklerinizden, akla ister istemez şu sorular gelebilir : Kur'an-ı Kerim'de bir eksiklik olduğu, Allah'ın Adil olmadığı, Allah'ın diğer farklı kimlikli LGBT +I bireylerini unuttuğu vs gibi ( Sümme Haşa) Bu sorular, kendi fikrim değil. Sizin son mesajınıza istinaden herhangi bir LGBT+I bireyinin aklına gelebilecek soruları, dile getirmeye çalıştım. Evet, LGBT+I bireyleri , bu soruları sorduğunda, bunlara cevap verebilecek misiniz?
Sayın Hocam, son mesajıma fetva istemedim. Sadece, LGBT+I üyelerine dair de Ayet olup - olmadığını sormuştum. Aslında çok zor bir soru değildi. Cevap verememe nedeniniz ; herhangi bir aksaklık, meşguliyet ise ; saygı duyar ve özür dilerim. Bunun haricindeki, nedeninizi merak ediyorum..
Kuran her şeyi açıklamaz o bir cinsiyet kitabı hukuk kitabı vb bir kitap değil insanları uyarma kitabıdır içinde olmayan kısımlarda verilecek hükümlerde din alimleri kuran ve sünnet paralelinde hüküm verir sende merak ediyorsan araştırırsın ben alim değilim bir şey demem doğru olmaz dedim bu konuda ebu hanefinin filan söylediklerine bakabilirsin
Yazdıklarını şimdi gördüm o yüzden geç cevap verdim
Ben aslında kinaye yaptım. Bunu anlamadınız. Kur'an-ı Kerim hükümlerini ortaya koyar, isteyen uyar, isteyen uymaz. Beğenmeyen çeksin gitsin. Bir LGBT liye Ayeti delil olarak sunmak, sizce ne kadar doğru? Allah'ın VAHYİ, onun bunun oyuncağı mı? O Ayette, erkek ve kadınlar diyorsa, doğuştan erkek ve kadını kast etmiştir. O Ayette, parantez içinde, Ameliyat olanlar diye bir ifade var mı? O Ayette ki kadından kast edilenin erkek ikan kadın olanları kast ettiğini, nereden çıkardınız? Bunu anlayacak IQ nüz yoksa, burnunuzu herşeye sokmayın. Başınıza silah dayayan yok. Mümin insanların Kutsal Ayetini oyuncak yapmayın. Kur'an-ı Kerim de o Ayetten başka, 6235 Ayet daha var ve birkaç Ayette, sizin gibi Allah ile aldaranların, dini çıkarı için kullananların münafık olduğunu, Allah'ın laneti in üzerlerine olduğunu falan söylüyor.. Gidin önce o Ayetlere bakın da tövbe edin.
Benim çıkarımıda söylersen dediklerimden daha çok aydınlanırım
Soruyu soran kadın olmuş birinin yanında kapanmam gerekir mi diyor ayettede erkekliği kalmamış kişilerin yanında kapanmak gerekmiyor diyor ben onu diyorum ama senin 250 ıq bunu anlamıyor galiba
İlk mesajda, tamamen soruyla alakası var gibi ayet paylaştınız. O Ayette ve hatta tüm Kuranı Kerim de geçen erkek, kadın ifadesi Erkek ve kadın olarak doğanları ifade eder.. Kimse, cinsiyet değiştirmeye mecbur değil. Cinsiyet değiştirmenin, LGBT üyesi olmanın Kuran ı Kerim e uygun olduğunu mu düşünüyorsunuz da, Kuran dan Ayet söylüyorsunuz, fetva amaçlı? Ayetten çıkarımınız derken neyi kast ettiniz? Sonraki mesaj da 'Kuran cinsiyet, hukuk kitabı değildir, Kuran Ve sünnete göre alimler fetva verir" vs demişsiniz.. Kuran da cinsiyet değiştirme ameliyatı yok. Fakat Kuran yeteri kadar hukuk kitabı.. Anlayana tabii.. İcra davası hakkında, iflas konularında Ayet yok. Fakat en temel hukuk ilkeleri var.. Kahvehane muhabbeti yapar gibi, Kuran ı Kerim e dil uzatmayın.
Siz de bakar körsünüz ki, Soruyu soran şahsın, sorunun altındaki çapraz sorusunu görmemişsiniz.. Sizin mantıkla gidecek olursak : evet, bir bayan, erkek iken bayan olan birinin yanında başını örtmeyebilir, diyelim ki.. Soruyu sorana göre, AYRICA BİR BAYAN, BAYAN İKEN ERKEK OLANIN YANINDA BAŞINI ÖRTMEK ZORUNDA MI? diye de sormuş? Yine o Ayetten, 2. Soruya dair hüküm çıkmıyor.. Hatta hiçbir Ayette, bununla ilgili hüküm yok. Erkeklikten kesilmiş veya kudreti olmayan erkeklerden kasıt, Trans Birey mi demek? Ben Ayet uzun olduğu için, ilk başta okumamıştım. Bu "Erkeklikten kesilmiş veya kudreti olmayan" ifadesine göre, Soruyu sorana, böyle bir Ayet var, demişsiniz. Orada kast edilenler, Trans birey değil. Erkeklikten kesilmiş dediği, artık 90 yaşında falan olup, kendine hayrı olmayan, bir bayana zarar veremeyecek olan, demektir. Kudreti olmayan erkek hizmetinden kasıt da ; hadım edilmiş demektir.. Kendi keyfine göre, Ameliyat olan demek değildir.. Sorunun alttaki çapraz sorusuna susup kalırsınız işte, Ayetleri tam anlamayınca..
Sen şu an ayetten kendi çıkardıklarını söylüyorsun bende onu demişim
Muhkem, yani kesin hüküm içeren Ayetlerden, 2 farklı yorum çıkmaz. Müteşabih yani,
tam anlaşılamayan Ayetlerden ise ; Allah'ın VAHYİvne Rızasına uygun hüküm vermek gerekir. Allah Lut Kavminin yaptıklarını lanetlemişken ve yapanları helak etmişken ; LGBT meselelerine girmek, saçmalığın daniskasıdır. Sizin kafada olup ; "Kur'an-ı Kerim'de zinanın 100 celse cezası var, ters ilişkiye ceza verilemez" diyen fıkıh kitaplarını da biliyorum. O hükmü veren alime, bir vatandaş "Madem ters ilişkinin Celde cezası yokmuş, zina yerine ters yaparım daha iyi" veya " Madem öyle, seninle, eşinle tersi lilişki yaşadım" dese, o hükmü veren alim, ne cevap verebilir?
Bundan önce erkekliği kalmamış derken 90 yaş üstü kişileri kapsar demişsin bunda nasıl hükme vardın yoksa parantez içinde mi belirtmiş orayı belki sorunun açıklaması gözümden kaçtığı gibi oda kaçmıştır gözümden
Ve ben lgbt yi desteklemedim erkekliği kalmamış kişinin yanında kapanması gerekmez dedim
Türkçe dersine mi başlıyoruz "ARTIK DOKSAN YAŞINDA FALAN" ibaresinin misal olduğunu ; yaklaşık, mesela, ortalama gibi anlamlar içerdiğini, ilkokul çocukları bile anlar.. Aslında Türkçe dersine de gerek yok. Ve bu tarz bir söylem, KESİN HÜKÜM değildir.. Buna mı takıldınız? Ayrıca, bir erkeğin erkekliğini kaybetmesinin yaşı kesin değildir, bunun standartı da yoktur.. Son mesajın, son sorusuna, bir şey diyememenip, en ufak bir kelimeyi cımbızla seçen insana, diyecek başka sözüm yok.. İsteyen Allah ın Muhkem Ayetini bile yanlış anlayabilir.. İsteyen de dosdoğru anlar..
Ya dediklerimi okumadan yazıyorsun ya da okuyup anlayamıyorsun
Asıl mesele şu : bir LGBT sorusuna, Ayet ile cevap vermek, her MÜ min i delirtir.. Ben de delirdim, Ayetin tamamını okumadım. O nedenle, oradaki "Erkekliğini kaybeden yaşlı, köle" ayrıntısı yüzünden o Ayeti paylaştığınızı, siz belirtince, anladım. Olsun, yine de Muhkem bir konuyu yaşlı ve köle kelimeleri geçiyor diye ameliyatla şu bu olana, 100 yıl sonra değişik tekniklerle cinsiyetsiz olanlara yorumlamak, uçmak demektir. Fazla zorlamayın. En azından Benim Rabbimin Ayetine saygı gösterin. Göstermiyor iseniz, uluorta saçma sapan fikir beyan etmeyin. Bu, Dine hakarettir. Her türlü yanlış anlamanızı, yanlış yorımlanızı kendinize saklayın. Bilmiyorsanız öğrenin. Ayrıca, sizin bu Ayet i esas alarak, öyle bir şey yapan insanın vebalini çekecek misiniz?
Ameliyat değiştirmek le, erkeklik tamamen bitiyor mu? Erkeklik hisleri ölüyor mu, erkeklik hormonları salgılanmıyor mu? Bu işin tıbbi, psikiyatrik ve Dini yönleri var.. Sazan gibi, bir Ayeti baz alarak herşeye atlamayın.
Vebalini çekerim ve bir erkek kadın olunca testisleri alıyorlar testisler alınıncada erkeklik hormonu (testesteron) daha salgılanmıyor böbrek üstü bezlerinde çok az salgılanıyor ama oda çok az miktarda
Bravo.. Nerelere dalıyoesunuz. Bu ameliyatlar keyfiyet meselesi mi yoksa mecburiyet meselesi mi?
İkisindede erkeklik hormonu gidiyor biz burada cinsiyet değiştirmenin mi dinsel hükmünü tartışıyoruz
Gidiyor olabilir. Kölelik ve yaşlılık da, istenmeyen mecburiyet, LGBT de keyfiyet söz konusu.. Hatanızda ısrar etmeniz, size hiçbir fayda sağlamaz.. Ve ERKEKLİĞİNİ KAYBETMİŞ YAŞLI KİŞİ DW, YAHUT KÖLE DE, dış görünüş ile tanınabilir. Ameliyat olanlar nasıl tanınacak? Daha kaç soru sormam gerek, sizi pes ettirmek için? Ben de soru bitmez..
Bendede cevap bitmez
Ben sevdim böyle konuşmayı bitirmem bu muhabbeti
Seninde fikirlerini almak belki beni etkiliyordur belki bu konusa ben haklıyımdır belki sen bilemem
Ben ayette açık yazana bakarım erkekliğini kalmamış kişiler diyorsa erkekliği kalmamış herkesi kapsıyordur sonuçta kuran apaçık bir kitap
Tamam. Başka bir konuda soru sorayım. Sorma nedenimi izah edeceğim, ve hak vereceksiniz. Kadınlara cuma namazı farz mı, değil mi?
Kuranda iman edenler diye sesleniyor ama erkekleri kapsayan bir deyişle sesleniyor fakat bu kelime kuranın başka yerlerinde her iki cins içinde kullanıldığı için tartışma konusu ama peygamber zamanı uygulamaya bakıldığı zaman yükümlü değiller ama kılabilirler
Anladım. Peki, ayağa giyilen Mest üstüne Mesh ederek, abdest alınıp, namaz kılınabilir mi?
Bence sağlık sorunu yoksa çıplak ayak yıkanmalı ama tam bilmiyorum bu konuyu
Peygamber yaparmış mest
Cuma Suresi 9. Ayet "EY İMAN EDENLER" derken, bütün iman edenlere sesleniyorsa ; siz halâ kadınları, köleleri kast etmiyor vs diyorsanız, imanınız eksiktir. Erkekliği bitmiş ve kölelerden kast edilenden erkekliği ameliyatla kaybedeni anlıyorsunuz, Asıl bu apaçık Ayeti niye anlayamıyorsunuz? Engel olan ne? Zeka seviyeniz yoksa imanınız mı?
Ayette apaçık yazan EY İMAN EDENLER sözüne niye bakıyorsunuz? Niye bakıp da, yok erkekler anlaşılıyor diye, kıvranıyursunuz? İmam I Azam ın falancanın saçmalıklarını inkar edip, Allah'ın VAHYİ ni anlamak zor geliyor değil mi?
Hakka Suresi 44. 47. AYETLERİNE göre, Allah Resulü, kendi keyfine göre ; Allah ın Ayetlerine aykırı HİÇVİR söz söyleyemez, hiçbir şey yapamaz ise ; neden mest giysin, mest üzerine mesh etmeyi tavsiye etsin? O fetvayı veren şerefsiz alimlerin dediğine mi inanacaksınız, Kuran ı Kerim in dediklerine mi? Her okuduğunuz bilgi doğru mu yanlış mı diye düşünmeden, % 100 doğruymuş gibi kabul ederseniz, böyle rezil olursunuz.. Allah, Maide Suresi 6. Ayet de " ve mesh edin başlarınızı ve ayaklarınızı topuk lara kadar ( BİREBİR KELİME ÇEVİRİSİDİR) derken ; kim hangi cesaretle ayak yıkamayı veya ayak derisine mesh edilmeyi engelleyip ayağa giyilen Mest, çorap, çizme vs üzerine mesh etmeyi tartışabilir? Bunu ancak ya d@angalaklar ya da imansızlar yapar. Delinin biri kuyuya taş atar, 40 kişi çıkaramaz. Birisi ilmihal, mezhep kitabı yazmış, YAHUDİ mi, münafık mı, şer@fsiz mi olduğu belli değil. Bunların dediklerine inanıp, mest, çorap üzerine mesh edeceğiz ve o abdest ile namaz kılınır öyle mi? Siz Kuran ı, Allah ın vahiylerini şeytana oyuncak ederseniz, böyle rezil olursunuz. O muhterem alimleriniz de rezil olur.. O cahil alimlere inananların sayısının çokluğu da önemli değil. Hitler e inanan belki 30 milyon Alman vardı, fakat Hitler in zalim olduğu gerçeğini değiştirmedi.. Bu kadar kapak yeter. Herkese saatlerce vakit ayırmaya imkanım yok. Doğru yolu, Allah rızası için gösterdim.
Kuranda mest yapmayın diye bir ayette yok ve eğer kuran mest e karşı olsaydı peygamber uygulamazdı ve eğer cuma namazı kadınlara farz olsaydı peygamber zamanında cumaya gelmeyince kınanan erkekler gibi kadınlarda kınanırdı sen kuranı kabul edip sünnetleri görmezden geliyorsun ama kuranı anlayıp uyguluyan en iyi örnek peygamber efemdimizdir inşallah Allah ta sana daha analitik bir zeka nasip eder
https://m.youtube.com/watch?v=utcID57IbPc
Kuran da "kollarınıza plastik geçirip, üstüne mest yapmayın" diye de Ayet yok. Yani kolumuza plastik bir şey takıp, üstüne mest edebilir miyiz? Kuran da "Kafanızı duvara dayayıp, ayakta uyumayın" diye de Ayet yok.. Kuran herşeyi tek tek anlatmaz. Farz, Helal, Haram konusunda ana çizgileri çizer.. Allah apaçık olarak ayağını yıla, ayağının tenine mesh et dediyse bitmiştir. Allah Resulü de, bu emre karşı gelemez. Ve Allah Resülü, sizlerin saçma sapan görüşlerine göre yaşamadı. Git önce Hakka Suresi 44. 47. AYETLERİNE bak, ondan sonra yaz.. Bu Ayetlere bakmadan, Resulullah şöyle dedi, şöyle yaptı gibi saçma sapan cevaplarla gelme. Bu münafık uydurmalarını karnım tok. Ben % 101 doğru Ayet söylüyorum. Siz delil olarak, ş@refsiz, imansız birinin Allah Resulüne attığı iftiraları delil gibi gösteriyorsunuz. Her okuduğumuza inanacak isek, Allah Resulü nün, 9 yaşındaki Hz Aişe ile evlendiğini, deve idrarı içmenin şuna buna iyi geldiğini söyleyen yazılar, güya Hadisler vs var.. Ben diyorum Allah Resulü Kurana aykırı, Allah ın hükümlerine aykırı iş yapamaz. Siz halâ yapar diyorsunuz.. Kadınlar cumaya gidemez de, teravih namazına, Hacca nasıl gidiyor? Kokain içen biri bile, 6 saat sonra gerçekleri görür.. Beynini, aklını, vicdanını, imanını uydurma Hadislere, münafıklara, ne idüğü belirsiz mezhep görüşlerine teslim edenler, ömür boyu ayılamaz ve Gerçekleri yani VAHYİ göremez. Nokta..
Bu videoyu yanlışlıkla gönderdi iseniz, bir şey diyemem. Birşeyler ima etmek istiyorsanız, buna gerek yok. Açıkça söyleyin.
Vay be ne soru ama
Kusura bakma efendim tatmin edemedik sorumuzla kxmxjxmxm
Sıkıntı bi durum. Sen tesettür tak
Şart tabiii
Durmazsin
Bu nasıl spru😂
Değil
Evet
Evet ne? Anlaşılır bir cevap değil
Tesettursuz durabilirsin