Saçma bir soru sordum farkındayım ama bu konu hakkında hiçbir şey bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz? Üniversite ücretleri yıllık mı? Özel üniversite ücretleri her yıl artar mı?özel üniversite ücretleri yıllık mı
Özel Üniversite Ücretli Yıllık mı? Her Yıl Artar mı?
Selamlar. Saçma bir soru değil. Aksine güzel ve herkesin kafasını kurcalayan bir soru. Cevap vermekte fayda var. Özel üniversitede okumak isteyen öğrencilerin kafasındaki soru işaretlerini silelim.
Özel Üniversite Ücretli Yıllık mı Ödenir?
Üniversite ücretleri senelik mi?
İyi bir özel okul öğrenciler için birçok imkan sağlıyor ama herkes özel okulu %100 burs ile kazanamıyor. Zaten her özel okulun %100 bursları için belli kontenjanları var. Ayrıca %25, %50 ve %75 burs için de belli kontenjan açan okullar mevcut. Burs kazanamayan ve ücretli okuyacak öğrencilerin kafasını kurcalayan soru ise üniversite ücretleri yıllık mı ödenir yoksa aylık olarak mı? Özel üniversiteler ücretleri yıllık olarak alırlar aylık olarak değil. Peşin olarak tahsil ederler. Ancak 2 taksit biçimde dönemsel olarak alan okullar da vardır. Örneğin okulunuzun yıllık ücreti 20 bin TL ise her dönem başında okula 10 bin TL ödemeniz gerekir. Yani 2 taksit olarak ödemiş olursunuz. Eğer kredi kartı ile ödeme yapacaksanız bankanızın ve okulun sunduğu imkana göre kredi kartınıza taksit yapabilirsiniz. Üniversite ücretleri senelik mi ödenir sorusundan sonra diğer soruları da cevaplayalım.
Özel Üniversite Ücretleri Her Sene Artar mı?
Özel üniversite ücretleri her yıl artar mı?
Maalesef özel okulların ücretleri her sene değişmektedir ve zam gelmektedir. Zamların oranı okula göre farklılık gösterir. Yapılan bu yıllık zamlar sadece yeni öğrenciler için geçerli değildir. Okula yeni kayıt olan öğrencilere yeni zam oranından fiyat verilir. Eski öğrenciler de geçen senenin değil yeni senenin ücretine göre ödeme yaparlar. Belli bir oranda burs alan öğrenciler de zamdan etkilenirler. Eğer %50 bursluysanız bu zamdan yine de etkilenirsiniz. Ancak her okulun zam konusunda aldıkları kararlar farklıdır. Mesela kimi okul yeni öğrencinin ödeyeceği ücrete daha fazla zam yaparken eski öğrencisinin ödediği ücrete daha az zam yapmaktadır. Ya da derslerinde başarılı olan öğrencilere indirim yapan okullarda mevcuttur. Diyelim ki hiç bursunuz olmadan okula kayıt oldunuz. Eğer derslerinizde beklenen başarıyı gösterirseniz burs kazanma imkanı yakalayabilirsiniz. Özel üniversite ücretleri her yıl artar mı? sorusunu merak edenler için faydalı olmuştur umarım. Ayrıca okula kayıt yaptırırken pazarlık yapmanızda fayda var. Pazarlık kesinlikle etkili olur.
Özel Üniversite Ücretleri Ödeme Şekilleri Nelerdir?
özel üniversite ödeme şekilleri
Özel üniversite ücretleri yıllık mı ödenir? sorusuna çok rastlıyorum. Özel okullar tabi ki ücretleri peşin olarak almak isterler. Ancak her öğrencinin buna imkanı olmadığı için farklı ödeme şekilleri sunabilmektedirler. Özel üniversite ödeme şekilleri şunlardır:
Örneğin dönemsel ödeme imkanı ile 2 taksit şeklinde ödeme yapmanıza imkan sağlayan okullar vardır. Örneğin yıllık ücreti 40 bin TL olan bir okul için ilk dönemde 20 bin TL, ikinci dönemde ise tekrar 20 bin TL ödersiniz.
Kredi kartına taksit imkanı sunan özel okullar da mevcuttur. Bu taksit sayısı kullandığınız bankanın kredi kartlarına göre değişiklik gösterebilir. Her okulun sunacağı taksit seçenekleri de farklıdır.
Senet yoluyla ödeme yapmanızı sağlayan üniversiteler de vardır. Bu da farklı bir seçenek. Elden ödeme yaparsınız ve ödemeyi yaptığınızda imzaladığınız senetlerden biri size iade edilir. Borcunuz bittiğinde de tüm senetleri almış olursunuz. Taksitle ödeme yapmak isteyenler için ideal.
Bankalardan eğitim kredileri almak da başka bir tercih. Bankalar 48 aya kadar taksitlendirme imkanı sunarlar. Ancak ciddi oranda faiz geldiği için totalde ödeyeceğiniz ücret çok artıyor. Bu yüzden pek de tercih edilmiyor.
Merhaba ben şunu merak ediyorum mesela okan üniversitesi tıp 180k diyor bu ödemeyi tüm yılmi veriyoruz yani 1 kezmi yokda her sene 180k odememizmi gerekiyo yardımcı olur musunuz orasini bir türlü anlayamadim ben
Özellikle Manisa/İzmir çevresinde ki özel üniversiteleri kesinlikle önermiyorum. ( Manisa / Akhisar'da kaldığım için uzun süre ufakta olsa bilgim var. ) Çok sorun çıkartıyolar, giden arkadaşlarım var. Maddi yöndende çok problem çıkabiliyor ayrıca yıllık ödeme 13.000 TL civarı ingilizce öğretmenliği fakat her yıl değişebiliyor. Eğer ödemede sorun yaşarsanız hiç affetmeden kapının önüne direk koyabiliyorlar ona göre düşünün.
:) İyice araştırmadan her hangi bir özel üniversiteye girmeyin çok problemler çıkabiliyor haliyle öğrencilerde mağdur kalıyor. Neyse umarım puanınız yeterde gerek kalmaz böyle işlere iyi akşamlar.
Benim merak ettiğim soru %50 için fiyat 16 bin TL digpr şimdi biz bu 16 bin TL yi 2 yıl İÇİN mi ödicez yoksa diğer yıl da 16 verip toplam 32 bin mi olcak onu anlamadım
Ya üniversiteye hazırlanıyorum bu yüzden ozel üniversiteleri de araştırıyorum ücret bilgilerini edindim ama yıllık mı yoksa 4 yılın tamamı mı olduguna dair herhangi bilgi bulamadım.
onu şöyle öğren mesela 4 sene boyunca mezun olmak için kaç krediye ihtiyacın var?atıyorum 50 kredi başı ne kadar istiyorlar mesela 300 . 50 kredi x 300 yaparsın olay ortaya çıkar.senelik 25 olsa 4 senelik 100 yapar oha yani.