- Çamaşır Yıkama Sırları konusunda 4,6b cevap paylaştı.
+1 yılMerhabalar;
Beyaz eşya almak zordur. Ama öncelikli olarak önereceğim ilk şey enerji sınıfıdır. Kesinlikle ve kesinlikle alacağınız makine A ın altında olmasın. Enerji verimliliği çok önemli 10 yıl boyunca çalışan makine kendisini amorti eder.Çamaşır Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Çamaşır Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? Bir çamaşır makinesi satın almak istiyorsanız, ihtiyaçlarınızı ve orada ne tür makineler olduğunu bilmek önemlidir. Bu yüzden, eve bir çamaşır makinesi getirmek için dışarı çıkmadan önce, satın alacağınız makine hakkında bilmeniz gereken 10 şey var.
1- Yarı otomatik mi yoksa tam otomatik bir makine mi?
Bu, ihtiyaçlarınız ve bütçe kısıtlamalarınızın ne olduğuna bağlı olacaktır. Yarı otomatik çamaşır makineleri ile tam otomatik çamaşır makineleri arasındaki fark hakkında daha fazla bilgiyi diğer makalelerimizde bulabilirsiniz.
2- Yıkama Ayarları
Birçok tam otomatik çamaşır makinesi, hassas yıkama veya yünlü yıkama gibi farklı yıkamalar için çeşitli programlar sunar. Bazıları özelleştirilebilir ve hatta favori ayarlarınızı kaydederek elinizin altında olmasını sağlayabilirsiniz. Ne tür özellikler arıyorsunuz?
3- Yıkama Deviri
Kumaşa ve yıkamak istediğiniz giysi türüne bağlı olarak, dakikadaki devir sayısı (rpm) ile gösterilen sıkma döngüsü önemlidir. Hassas parçalar yalnızca 300-500 rm'lik bir döngüde döndürülmelidir, daha sağlam parçalar ise 1000 rpm'ye çıkabilir.
4- Verimlilik
Konu güç ve su tasarrufu olduğunda çamaşır makineniz ne kadar verimli? Ekonomik bir çamaşır makinesi, uzun vadede tasarruf demektir.
5- Ölçüleri
Üstten yüklemeli makineler, önden yüklemeli tam otomatik çamaşır makinelerinden daha dar olma eğilimindedir. Çamaşır makinenizi dar bir köşeye mi koymanız gerekiyor? Ya da ekstra alanı karşılayabilir misiniz ve daha büyük yükler için daha büyük bir çamaşır makinesine ihtiyacınız var, bu da bizi bir sonraki noktaya getiriyor.
6- Yükleme kapasitesi
Büyük bir aileniz varsa, küçük bir aileye sahip bir kişinin veya tek bir kişinin aksine, daha büyük çamaşırları alabilen bir çamaşır makinesi isteyeceksiniz.
7- Kurutma makinesi var mı?
Yoğun bir hayat yaşıyorsanız ve çamaşır yıkamak için zamanınız yoksa, dahili kurutuculu bir çamaşır makinesi sizin için uygun bir seçenek olabilir.
8- Tamburun malzemesi
Çamaşır makinesi tamburunun malzemesi plastik, paslanmaz çelik ve hatta porselen emaye gibi çeşitlerde olabilir, çelik daha pahalı ve en dayanıklı versiyondur. Ayrıca, emaye daha ucuz olsa bile diğer malzemelerden belki daha az dayanıklıdır.
9- Üstten mi önden mi yükleme?
Üstten ve önden yüklemeli makinelerin çeşitli artıları ve eksileri vardır, üstten yüklemeli ve önden yüklemeli makine arasındaki farkı yazımızda okuyabilirsiniz.
10- Ön yıkama var mı?
Dağınık olmayı seven çocuklarınız varsa veya çok fazla zor lekeniz varsa, önceden ıslatma döngüsüne sahip bir çamaşır makinesine yatırım yapmak isteyebilirsiniz.

Dijital olmasın demişsin ama tamamen analog makine artık kalmadı illaki bir kısmı dijital oluyor.
Ülkemizde sular kireçli olduğu için yeni nesil dinamik rezistans çok önemli mutlaka olması gerekiyor.
Ve servis konusunda sıkıntı yaşanmaması makine ve hatta tüm beyaz eşya için önemli bir durum.Çamaşır makinası alacağız, önerileriniz nelerdir?

Çamaşır makinası alacağız, önerileriniz nelerdir? Şimdi aradıklarımızı bir daha sayalım:
- k
- En az A enerji sınıfı
- Dinamik rezistans
- Mümkün olan en az dijital
- Sıkmadan su boşaltma özelliği olsun
Çamaşır Makinesi Önerileri

- Siemens iQ500 WM12TS80TR A+++ 9 KG 1200 Devir Çamaşır Makinesi
- Elecrolux perfect care 600
- Hoover DWOL413
- Arçelik 4191
- Miele WSA023
Tabi bunlar sadece aklıma ilk gelen öneriler Eğer bugun makine alacak olsam
Öncelikle Siemens'e bakarım sonra Arçelik bu ikisi dışında aramazdım. Çünkü piyasayı bunlar belirliyor.
Ürünleri güzel Türkiye şartlarına uygun. Servis sorunu yok Aradığın her türlü ürün ihtiyacına karşılık veriyor. KAlite olarak orta segmentte başarılı markalar.
Tavsiyem Siemens ve Arçelik10 Yorumla
En İyi Cevaplar
lg al 10 sene motor garantisi! yanimodel verin demissinizde kg ları var bunların 2 markadan brini seç 1 incisi LG 2incisi Bosch al 2 sinden birini al! beko vestel arçelik hayatta alma ilerde cok pişman olursun sana söyliyim!
10 Yorumla
+1 yılArçelik veya Bosch. İkiside çok iyi markalar. Modelini bilemem ama dayanıklı bir makina istiyorsanız bunlara bakmalısınız.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Sirf suraya iki sey yazmak icin uye oldum kisme bekogibi lanet bi markadan camasir makinasi almasin 2sendir hala her camasir yikamada bedua ediyorum adi bubkar sultan beli bi mazandan 2bnkiraya makjne aldim eeve getididler asla leke cikarmiyo hicbisekilde camasirlari koydum gibi geri veriyi iyadesini istedim hemen ertesi gun maza kagul etmedi isinis bundan sonra bekoyla dedi beko adisi asla geri almadi kopek oldum usrdum malina sahip cikmadi serszle😡birde irec kokusu var evi sariyo kokusu birak camasiri bana gelmisler guzel yikamiyosa kosle eksin kullan diyolar almadilar kazaninda sorun dediler rol icabi kazini deistiler alakasi yok boyle irenc bi makine olamaz 3 ay taksitini odemedim haciz yoluyla aldi sefsizler sultan beyli evseren mazasidir oda allah topunun belssini versin kurban oldugum alldimlari parayi her saniye cikarsin cocuklarimin hakkini dunya markasiymis 😡lanet olsun sizingibi markalara malalrina sahip cikmiyolar kotu mali kaptiriyolar geri almiyolar esek gibide odetiyolar benden demesi kimse beko almasınnnnnn
20 YorumlaÇamaşır Yıkama Sırları konusunda 11,9b cevap paylaştı. Altus alabilirsin. Arçelik firmasının malidir ama arcelikle ayni özellikte olan ürünleri cok daha hesaplidir. Havalı şatafatlı bir ürün olmadığı gibi dijital olmayan modellere sahip. Ama diğer aradığınız özellikleri altusun resmi sitesinde araştırın derim.
İyi alışverişler dilerim.10 YorumlaBeko D4 8101 E, A sınıfına göre %50 tasarruflu. Rezistansı kireç tutmuyor. Kısa yıkama program 14 Dk. link
00 YorumlaMarka filan bilmem de çamaşır makinası siyah olucak aga.
05 YorumlaEn manueli leğende elle yıkamak. El Matik : )) Hiç bozulmaz
30 YorumlaHotpoint Ariston almanı tavsiye ederim iyi bi itanyan markası fakat servisi zayıf sonuçta beko arçelik gibi markalar kadar eski değil Türkiye'de bu yüzden çok fazla yaygın değil.
12 Yorumla- +1 yıl
aynen cok iyi
+1 yılParan varsa miele al. Bozulsa da yenisini alsam dersin sonunda
10 Yorumla
+1 yılLg'nin Direct Drive çalışma sistemli makineleri var tavsiye ederim. Çok sessiz ve çok sağlam bir yapısı var. Ayrıca 10 yıl motor garantisi var.
00 Yorumla
+1 yılsamsung tavsiye ederim.
internette ariston şikayet diye aratırsan google sana 0,15 saniyede 190.000 sonuç çıkarır.00 Yorumlaarçelik-beko yerli malı yurdun malı..
bir sorun olunca çok ilgileniyorlar, gelmeleri 30dk yı bulmuyor
severek kullanıyoruz:-)00 Yorumla
+1 yılbosh max. çok da memnunuz. kaç yıldır var. maşallah sağlam
00 YorumlaYaklaşık 14 yıldır Arçelik kullanıyoruz. Arçeliğe bakabilirsiniz.
02 Yorumla
+1 yılMarka olarak arçeliği cok beğeniyorum tavsiye ederim
00 Yorumla
+1 yılarçeliğin bazı makineleri hariç kötü alacaksan analog olarak lg ya da bosch al onlar güzel
00 Yorumlakesinlikle bosch diyorum..
02 Yorumla- +1 yıl
çok sağlam dayanıklı ve kaliteli bir markadır.. bosch alıpta memnun olmayan duymadım ben.. özellikle bulaşık makinasında bir numara...vestel almayın kesinlikle.. ariston da olabilir.. bizim ki siemens mesela 15 yılı geçti daha bir kere tamire gitmedi.. teyzemde de var aynı model o da aynı...
Profilo al alacaksan gerisi fasa fiso
00 Yorumla
+1 yılelinizde yıkayın masraf olmasın
12 Yorumla- +1 yıl
Sen evleneceğinde en iyisini istersin ama
- +1 yıl
demi ama
+1 yılSakın Vestel alma.
11 Yorumla- +1 yıl
dostum vestel'in de iyi serileri vardır
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri