- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenme akabi : Ahmetvefa , İlminurvefa Erkekte, s. a. v. efendimizin ismi akabi Vefa'da çok önemli manevi, ve dünyevi olarak.. Bayanda, İlmi olarak hayırlı ve faydalı anlamda nur olarak manevi , güzel ve ilimle birleşince baştacı olması, Vefa'da çok önemli manevi, ve dünyevi olarak..
Sebebleri bunlardır :)02 Yorumla- +1 yıl
Olsun, Ahmetvefa İlminurvefa. bay bayan ismi olarak kısa ve öze.. cevab yorumunuz içinde teşekkürler h. geceler.
En İyi Cevaplar
Kız olana KromozomXY ( toplamda XXXY yapar )
Oğlan olana KromozomXX ( toplamda XXXY yapar )
Bir tanesine aa bunun Y'si yok, ötekine aa bunun X'i eksik demesinler.
Kavramlardan eksik kalan olmasın çocukların. =P00 Yorumla
Babannemin ismini koyacam insallah,, babam bana kuccukken demisti keske annemin ismini koysaydim diye solemistihic degilse anamin adi agzimin tadi diye severdim demisti benimde icimde kaldi ole demesi ve babannemi hic gormedim ondan babannemin ismini koymak isterim tabi gelecekteki esim isterse :)
02 Yorumla
+1 yılKizim olursa Toprak ya da Yaprak olucak oğlum olursa Ege-cenk-rüzgar-ates bunlar var listede :D
Çünkü dogadan alinan isimleri seviyorum yani dogada bir madde olan (cenk ayri o da ilk askimin adiydi hatrina :D)02 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle :D
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
146Cevap
+1 yılKiz olursa zeynep gunes :) erkek olursa da babacigiyla karar veririz eger o da sen karar ver derse kayinpederimin adi guzel olursa onu yanina +bir guzel isim daha koyarim :D
02 Yorumla- +1 yıl
Insallah Allah kismet etsin yeter ki :)
+1 yılBen 3 aylık evliyim.. Eşim hamiledir.. İsimleri şimdiden kararlaştırdık.. Kız olursa NAZLI, Erkek olursa EMRE..
Gerisi teferruat :)14 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim :)
- +1 yıl
Rabbim herkese hayırlısını nasip etsin...
- Diğer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılOlsun da o zaman da inatımla koyarım plan yapmayı pek sevmiyorum.
Anlık isim olur büyük ihtimalle ya da eşimle beraber karar veririz eşi de bulursak :)00 Yorumla Kız olursa Seçil ve Kader
erkek olursa erkek çocuk yapmayı düşünmüyoruz diyecek kadar kız çocuğunu çok severim :) kız olursa annesi koysun02 Yorumlaİkiz çocuklarım var
Oğlumun ismi çınar kızımın yaprak birde vefat eden oğlum var onun ismide topraktı
Çınar-yaprak-toprak diye koymuştuk02 YorumlaKız olursa eylül veya yağmur
Erkek olursa ayaz veya rüzgar koyucam :) kısaca benim çocuklarımın ismi kışı sonbaharı anlatıcak :D01 Yorumla
+1 yılarmila - meriç izge - - rıfat eymen - buğlem rana- ( bide sevgilimin annesiyle babasının ismini verebilirim belki göbek adı olarak :)
02 Yorumla5 cocuk istiyorum fakat sadece ilklerinin isimlerini belirledim kızımın adı Türkü oğlumun adı yağız olacak insallah. ^_^
01 Yorumla
+1 yılkızım var adı Nisan nedeni eşimle Nisan ayında tanışmıştık. eğer birde oğlum olursa osman veya ertuğrul koymayı düşünüyoruz çünkü ertuğrul gaziyi ve osman gaziyi çok seviyoruz.
02 Yorumla- +1 yıl
teşekkürler
Ferman ve İnci istiyorum :) tabi babaları illa babamın adı ya da annemin adı olacak demezse :)
11 Yorumla
+1 yılKızımın ismini kibela koyardım. Eski Türk uygarlıklarından Frigyalıların toprak ve bereket tanrısının ismidir.
04 Yorumla- +1 yıl
Amaaaan idin gücün yoksa acikla onu her sorana. Koy onun adini ayse :) kibela neymiş.
- +1 yıl
Kimsede olmayan farklı bir ismi olsun isterim :D
- +1 yıl
bir tarih kitabinda kibelenin 9-10 memeli fotosuna denk geldiklerinde cocukla fena dalga gecerler :( ödü kopar konu acilacak diye
+1 yılhatununda rolu yüksek şimdiden kafamda birşeyler belirlemedim pek erkek için ama Kızım olsa adını Irmak koymak isterdim
01 Yorumla
+1 yılKız olursa Ecem, Erkek olursa Eray koymayı düşünüyorum :D
11 Yorumla
+1 yıldeğişik isimlere takıntım var adımdan da belli zaten (idil) kızım olursa adını leda koyarım
01 YorumlaDiğer konusunda 816 cevap paylaştı. Erkek Mustafa Kemal ya da Deniz
Kız Deniz ya da Nazra01 Yorumla
+1 yılKız olursa annesi koysun oğlum olursa Metin Oktay koyarım :)
01 Yorumlasımdı yazacam buraya sonra baska bı ısım gelıcek degıstıremıcem :D sölemuyom :D
01 Yorumla
+1 yılkız olursa ayla erkek olursa berkay ama tabii babasıda onaylarsa :)
01 Yorumla
+1 yılMustafa, yavuz selim, yusuf kiz içinde elif, yasemin, zehra düşünüyorum.
01 YorumlaKiz : Eylül, Rüya, Derın
Erkek: Rüzgar, ... pek düsünemedim :)02 Yorumla
+1 yılAlpaslan = Yiğit Aslan , Kahraman Aslan
Asena = Dişi Kurt , Güzel Kız01 YorumlaKız lina. Çünkü çok bilindik bir isim değil ve hoş geliyo kulağa. Ama anlamını bilmiyorum :-D
03 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİlk oğlum 5 yaşında Ege. İkinci bebeğime hamileyim kız olacak diye beklerken o da erkekmiş onun da ismini Toprak Ege koyacağım. Kız hayallerim suya düştü.
09 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılPardon ilki Efe
Cevap sahibi+1 yılÇok sağol fakat ben artık çocuk yapamayacağım. Genç yaşta kayınvalide olurum babalarına çekerlerse :)
- +1 yıl
Allah analı babalı mutlu buyutsun ins :))
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim canım jackinrastası. Allah sana da nasip etsin.
Cevap sahibi+1 yılBiri yorum yapmış da ona cevap verdim canım. Ben 28 im fakat eşimle ikimiz yoğun çalışıyoruz ve ben artık düşünmüyorum rabbim bunlara ömür versin.
Cevap sahibi+1 yılÇok sağol kuzucum.
+1 yılAslan koycam bu aralar o isme karşı bir hayranlık beslemeye başladım :D
01 Yorumla
+1 yılBenim favorim
Erkek - Burhanettin Kız - Pakize
(Takvim yaprağından çaldığım doğrudur. :D)01 YorumlaOğlum olursa Abdülbaki kızım olursa Fatıma ismini verecem
01 Yorumla
+1 yılZeynep en sevdiğim kız ismi en sevdiğim erkek ismiyse Gökhan
01 Yorumla
+1 yılsöylemem çok orginal ve güzel isimler sen koyarsın die korkuyorum :)
01 YorumlaAllah nasip kismet ederse tabi :)) Kızım olursa Burçak koymak istiyorum :) oğlum Olursa da babası düşünsün
01 Yorumlaorjinal birşey olsun o zaman ne olur bilmem ama ceylin falan gibi garip birseyde koymam cool birşey olur :D
01 Yorumlaben çok istiyorum baba olmayı kısmet olursa olurum da ama isim düşünmek için çok erken daha ama kız olsa ( evin) koyardım
22 YorumlaAllah izin verirse kizlarimin ismini kendim ogullarimin ismini kocam koysun Istiyorum reyyan ve zeynep zeynep çok hoşuma gidiyo reyyaninda anlamı hoşuma gidiyor
01 Yorumla
+1 yılKız olursa Eftalya olurda erkek olursa babasıyla karar veririz aklımda bir seçenek yok.
00 Yorumla
+1 yılKız olursa Masal erkek olursa Cihangir ya da Efe. Çok sempatik isimler bence :)
01 Yorumla
+1 yılerkek olursa babası koysun kız olursa Birce ya da Mavera :)
01 Yorumla
+1 yılerkek olursa heval kiz olursa havin diye dusunuyorum simdilik
03 Yorumla- +1 yıl
kanka niye oyle dedin ki gayet hos niye kurtce diye mi
Elif... Emre
Eylül... Cemre
Neslihan... Oğuzhan
Her şeyin hayırlısı ;)08 Yorumla- +1 yıl
6 çocuk yani, maşallah...
+1 yılTurk
Kız: İzmir erkek:sarp
yabancı
erkek: damian ya da connor kız: diana03 Yorumla- +1 yıl
Baya kararliyim bu konuda ya :D çok garip gelmiyo kulağa umarim :D
+1 yılkızılderili soyundan olduğumuz için oturan ayı ve timsah feride koycam:))) şaka bir yana olsun düşünürüz:)
01 YorumlaErkek olursa Zanyar - Anlamı ise bilgili Alim falan
Kız Olursa Rana - Anlamı ise Güzel Hoş Narin Anlamına Geliyor...02 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıloglum olursa ya enes ya da semih
kızım olursa da demet düşünüyorum
yalnız daha evlenemedim hayal kuruyorum olmasını çok isterdim02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıldemet mi adın
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok koyu Galatasaraylıyım o yuzden bir oğlum olursa adını Metin Oktay koycm. Kızım olursa da adı deniz olck mustakbel kayınvalidemin ismi
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl:) inş bklm
Gizli Üye(30-35)+1 yılYunus Emre veya Mustafa Kemal: onlar kadar guzel ahlakli olsun diye
/ Aykiz veya Elfida: sevdigim bir sarkidan dolayi01 Yorumlaoğlum var ismi KAAN TUGRA kızım olursa tekrar egerkı sevdıgım kız ıle olursa ZUHRE koyacagım ona söz verdım babaanne sının ismi
00 YorumlaDiğer konusunda 1,2b cevap paylaştı. Ezel
Kevser
imkanım olsa kendi ismimi ama oylede olmaz. d02 YorumlaBu konuyu babasıyla da konusmak lazım :D ama kız olursa mira erkek olursa bilmiyorum :D
01 Yorumla
+1 yıloğlum:ateş, ediz, cenk, koray, efe, okan, can, stefan, ege, ayaz, toprak
kızım:esila, ada, melek, ceren, melisa...03 Yorumla- +1 yıl
stefan bir arkadaşımın adıydı. ve bu isimler arasından seçim yapıcam.
ben kızım olursa eftalya koymak istiyorum kulağa çok hoş geliyor
01 YorumlaAlparslan, Alev
türkçe isimler ve anlamlarıda iyi.01 Yorumla
+1 yılKizimin ismini Milay koyarim oglusumunki belli degil:-D
02 Yorumla- +1 yıl
Tsk:-D
+1 yılKızıma annemin ismini oğluma ise eşimin istediği ismi :)
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl14 nesildir İstanbul'da yasiyoruz ve babam dedem onun babalari hepsinin adi ahmet. Nasip olursa çocuğum erkek olursa ona da ahmet ismini koymak isterim kiz olursa da gül :))
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılInsallah ahmet mustafa adim @Hülyalı @MiaDems
+1 yılOglum olursa Devran. Kizim olsun istiyorum ama isim konusunda cok dusunmedim Şeker olabilir.
06 Yorumla- +1 yıl
Seker diye isim mi olur be.
- +1 yıl
Niye olmasin :d bu tepkiyi daha once de aldim seker olmasa da tatli bisey olacak :D
- +1 yıl
@japonkupelisi
- +1 yıl
Ya senin kizin sana tatli gelecek tamam ama seker nedir ya. O çocuğun bir geleceğini düşün. Okula gidecek arkadaslari dalga geçecek. Büyüyecek e ismi seker çocuksu gibi kendini nasil tanitacak. Onu da geç herkese aciklama yapmak mecburiyetinde olacak. Anne olacak es olacak. Bebeğine koyacagin isim onu omru boyunca memnun edebilmeli. Söylenişi kolay olnali. anlasilir olmali ki devlet dairelerinde surda burada sıkıntı yasamamali. ya da çok uzun ya da çok kisa olmamali uzun olsa mesela ilerde gireceği sinavlarda zorlanir vs. Hemde anlamlı olmali. Şekerin hic bir anlami yok ki.
- +1 yıl
Belki benim icin bir anlami vardir @japonkupelisi neyse zaten once evlenmek ondan once de bir bağyan bulmak gerek. Annesi olacak kadinin da fikri onemli sonucta :)
+1 yılRoji koyucam ilerde ulkeye yabancilik cekmesin diye
11 Yorumla
+1 yılEfe ada, çınar pınar, özgür özlem gider bu liste böyle:))
01 YorumlaEvlenecek yaşa geleyim evlenecek kızı bulayım evleneyim çocuk yapayım da o zaman düşünürüm daha erken gerçi düşündüğüm isimler varda dur bakalım hayırlısı daha çok var :D
10 Yorumlaöyle modern bir isim olsun deyin yobaz beyinsizlere sesleniyorum atanızdan gelen isimleri tercih edin
02 Yorumla
+1 yılIsim vermicem çocuklarıma sonuçta isimlerini seçmekte hakları büyüyünce kendi isimlerini koysunlar ;-)
02 Yorumla- +1 yıl
Beğenmezlerse ilerde koyduğum isimleri iyo olmaz kendi hakları sonuçta 1. 2 . 3. Diye sıralandırcam isim isteyen koyar sonra kendileri koysun ;-) hayata 5-0 önde başlasınlar
Kız ismi. Sesli harfler ince olmalı. eiüö gibi. Beril. Ceren neşe gibi. Erkek İsmi. Sesli harfler kalın olmalı aıo gibi. Can Yalın Kaan.. Gibi.
05 Yorumla
+1 yılBenimkiler isimlerini kendileri koyacaklar, o zamana kadar oğlan veya kız diye sesleneceğiz onlara, bir yeteneklerine veya başarılarına göre isim koyacağız, iyi yazıyorsa çapkın, ok atıyorsa yaran koyabiliriz :)))))
00 Yorumla- Devamını Gör (247)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat