Dünya- Ahiret dengesini nasıl sağlarım?

Benim için hassas ve önemli bir konu olduğunu düşünerek cevap vermeyi unutmayın.

Yakın zamanda annemi kaybettim. Onun iyi bı yerde olduğunu düşünerek artık üzülmüyorum , isyan hiç etmedim zaten. Ama hiç ölmesini beklemediğiniz birini kefen içinde gördüğünüzde dünyanın yalan olduğunu gerçekten anlıyorsunuz. Çevrenizdeki en hayat dolu kişi kimse onun öldüğünü hayal edin beni anlarsınız. Bütün işlemlerinde yanında olduğum için ben yıkadım ben girdim morga ve gömerken de kazılmış onlarca mezar vardı. Gün gün birer birer doldu ve yenileri kazılmaya devam etti her kabristan ziyaretimde. Ben annemin ölümüyle uyandım anlayacağınız. Hakikat neymiş gördüm. Zaten çok şükür inançlıydım , ahiret bilincin vardı ama tecrübe etmek çok başka. Her gün birileri ölüyor ve bizde ölümden kurtulmuş değiliz. Hal böyle olunca da ben kefene sarılıp o dar karanlık çukurda yapayalnız kalacağımı aklımdan çıkaramıyorum. Dünyayla bağım tamamen koptu , yaşama sevincim kalmadı , hiçbir şey için çabalamak istemiyorum çünkü biliyorum ki hepsi sahte , kanma diyorum kendime içten içe. Altından köşk yapıp da en güzel manzaranın içine koysalar gözüm yok. İyi hoş böyle ahiretime hazırlanıyorum ama arkadaşlar ben böyle nasıl yaşanır bilmiyorum etrafımdakileri mutsuz etmek de istemiyorum bu enerjiyle zaten ki yapayalnızım orası ayrı konu. Kariyerimle ilgili çok güzel fırsatlar geçiyor elime değerlendiremiyorum , evlenmeyi , arkadaş edinmeyi sosyallesmeye hiçbirini de beceremiyorum. Bazen böyle kendimi zorluyorum dünyalık şeylerle ilgileniyorum sonra gaflet uykusuna daldım diye kendime kızıyorum. Anlayacağınız ben o dünya - ahiret dengesini hiç kuramıyorum. Ne kadar ömrüm var bilmiyorum ama bana verilen sürede nasıl bu dengeyi kurarak Allahın rızasından cıkmayabilirim?

Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim, anneme de bir Fatiha hediye eder misiniz?

Dünya- Ahiret dengesini nasıl sağlarım?