internet sayesinde bilgi yaygınlaşıyor ortalama iq yükseliyor cahillik giderek azalıyor bununla alakalı olabilir mi? artık kimse hoca karımın orasını burasını okusun üflesin karım çocuk yapsın demiyor değil mi?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
olumlu buluyorum en azından cemaatlere, tarikatlare prim vermesinler inannacaksa da kendisi okuyup kafasında anladığı kadarını yapsın
öyle bişey mümkün değil, Allah dilediğine imanı veriyor, ben de bir mucizeyle iman edenlerdenim. Eskiden agnostik deisttim
neymiş bu mucize?
başım sıkıştığı bir gün kendi kendime düşündüğüm gece sabaha karşı rüya gördüm, hiç duymadığım bir ayet sürekli tekrar ediliyordu, internetten google yazınca böyle ayet varmış, soruma da cevap olmuştu, hiç ısrar etmeden iman ettim ben, darısı tüm mevlayı arayanların başına.
senle tartışmayacam, saçma sapan şeyler diyon şu an. Ben sadece kendi tecrübemi aktardım, inkar edip etmemek bireye kalmış bişey, iyi geceler
olması gereken bu.
ama İnternetle dinsizleşmek iq seviyesinin arttığı anlamına gelmez. zira günümüz gençleri ya da insanları bir ideolojiden kopuk başka ideolojinin pençesine düşüyor sadece. örneğin humanizm gibi. oysa humanizm de diğer inanç sistemleri kadar aynı oranda kurgusal ve aynı biçimde işlevselliğe sahip olduklarını kavrayamıyor çoğu.
o yüzden mi dünyanın en zeki ülkeleri çin kore japonya sence?
Çin konusunda kesinlikle haklısın. Zekiler ve humanist değiller. Bizzat gittim.
hong kong ve singapur da çinlidir esasında
gel gör ki batının küresel politikalarına alet olmayacak kadar tek zeki ülke Çin.
kesinlikle katılıyorum çini destekliyorum
Çin'i desteklemeni önermem. Çin'i örnek almamız lazım sadece. Yarın Çin'liler başımıza bela olmasın diye. Tabi bizim örnek almadan anladığımız taklit etmek genelde. O değil konu. Çinlilerin dünyayı özellikle batının politilalarını ne kadar iyi okuyup, kendi yerlerini belirleme yöntemlerini iyi örnek almamız lazım.
kusura bakma ama bir sosyal bilimci olarak rahatlıkla şunu söylebilirim: ha komünizm ha dindarlık. Çin'i okumak lazım derken bundan bahsediyordum. O millet komünist değil. Kendi koşullarını yaratmak için komünizmi kullanıyorlar. Çin ordusuna katılmak gibi bir cümle kurduğun için de sana tek tafsiyem: lütfen iq'nü internetle geliştirme.
komünizmin anlamını bilmeden eleştirme yaparsan seni nasıl ciddiye alabilirim?
işte internettin yarattığı iq seviyesi. o kavram benim alanım. yıllarca didiklediğimiz konular.
madem bu kadar iyi biliyorsun ne olduğunu söyle bakalım anlamını
o eleştirdiğin kitleden bir farkın yok. bu kadarnı bil yeter.
açıklayamayacağını biliyordum desem (tahminen 4 yıl sosyoloji okumuş olmana rağmen)
aynı şekilde müftülere de la ilahe illallahın manasını sorunca doğru cevap veremiyorlar ki müftü dediğimiz kişiler 10-20-30 yılını islama vermiş kişiler
soruna cevap vermek bir dindarla tartışma başlatmak kadar saçma.
kanıt soran biri için böyle bir ifade kullanıp kanıt gösteremeyip böyle kaçamak cevaplar vermek mi bilgelik? Bir bilginin doğruluğunu yanlışlığını sorgulamak mı cehalet?
neyse kardeş, sen internetten iq'nü geliştirmeye devam et. zira bu tartışmanın sonucunda Çinde okuduğuma dair fotoğraf da istersin sen benden.
müslümanlar nasıl ki içinde ne yazdığını bilmediği şeylere yüzde yüz doğru diyecek kadar zekaları düşük ise sende anlamını bilmediğin şeylere yüzde yüz yanlış veya doğru diyecek kadar zekan düşük. hala komünizmin anlamını söyleyemedin hahahhaa :D :D :D
o kadar cevap vermeye çalışacağına anlamını söyleseydin ya neden cahilliğim ortaya çıkmasın diye karşı tarafa çamur atma ihtiyacı hissediyorsun yoksa şehit ölüsünün gözünün önünde şehit karısına mı tecavüz ederler?
cahil olduk. bu çamur atma politikası bana bir yerden tanıdık geliyor. nerden acaba. şuna emin ol dindarlardan hiçbir farkın yok. hadi bol iq'ler. mutluluklar.