Ya çok organize olacaksın, sağlam bir ekip kuracaksın bunun için. Ya da aylar süren planlama yapacaksın tek başına. Psikolojik olarak da sağlam durmak lazım. Filmlerdeki gibi polislerle oyun oynama tarzında değil, oyun içinde oyun kurup şaşrıtmaca yapacaksın. Ha ayrıca hiç bir şekilde, soruşturma anında adın geçmeyecek.
Prof. Sevil Atasoy, "kusursuz cinayet olmaz" diyor. Çünkü kusursuz cinayetin, cinayet olduğu bile anlaşılmaz. Bir ölümün cinayet olduğu anlaşılırsa kusursuzluk niteliği kaybolur. Kusursuz cinayet bir paradoks yani.
Ben seyrek izliyorum.. Ama duyduklarıma göre, kirsaldaki seks hayati, büyük sehirlerin sosyetesine bile tur bindirir nitelikte oluyormuş. Kimin şeyi kimin cebinde belli değil. O derece
Bence profesyonel anlamda bu mesleğin içinde olmayan birisi çok fazla kanıt bırakır. Sadece sorgudaki beden dili bile, şüpheyi üzerine çekmeye yetecektir.