- Diğer konusunda 673 cevap paylaştı.
+1 yılBütün felsefeleri Ateizmden tut agnostisizm'e kadar araştırdım ve aklımda ki sorulara cevap verebilen kitaplar sadece Kur'an tefsirleri oldu. Bilimsel bir çok gerçeği bilimin aletleri bile kullanılmadan 1400 lerde dile getirmiş olan bir kitabın insan uydurması olması imkansız.
Kur'an'ın Bilimsel Gerçeklerinden Dağların Hareketini İnceleyelim00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
- Diğer konusunda 89,9b cevap paylaştı.
u +1 yılAteistim tanrıya inanmıyorum
00 Yorumla
+1 yıl1 yıldır falan deistim
040 Yorumla- +1 yıl
ben araştımalarım sonucunda çıktım. Ve aklımdaki sorulara cevapta bulamadım
Soran+1 yılÇok çabuk pes ettin desene rahatlığa kavuşmak için
- +1 yıl
rahatlık olduğunu düşündüren ne sana? 24 25 yıl boyunca inandığın temellerinden biri olan bir konu üzerinden boşluğa düşüyorsun. Basit bir şey değil bu.
Soran+1 yılAnneyi çocuğundan ayırmak gibi bir duygu haklısın ama insan kısıtlandığını hissettiğinde her yola başvurur
- +1 yıl
benim ahlaken islamiyetin yasaklarına yakın yaşıyorum zaten. sorun tutarsızlık ve kadın erkek arasındaki haksızlık.
- +1 yıl
@BakirBirBey kadın erkek arasındaki haksızlık mı? Sen İslam miras hukukunu okumamışsın sanırım. 1) Evlenirken mehiri erkek verir kadın vermez. 2) kadın evin geçimi va çocuklar için eve gelir sağlamak zorunda değil ama erkek mecbur. 3) Kadın âdet dönemin de namaz kılmaz ve âdet dönemi geçse de o namazın kazasını kılmak zorunda değil iken erkek savaşta bile olsa namaz kaçırmamaya dikkat etmeli diyelim ki kurşun geçiyor kafanın üstünden , sen bu vaziyetten kurtulup güvenini sağladığın an namaz vakti kaçmadan kılmak zorundasın ama namaz vakti kactiysa o namazı mecbur kaza etmek zorundasın. Adaletli bir hakim iki tarafı dinlemeden karar vermez. Bizim insanlar nedense Türkçe meal okuyup tüm İslamı yalayıp yuttuğunu sanıyor. Oysa meal Kur'an değil meal eksik çeviridir. Arapçada terim anlam yan anlam mecaz anlam kınaye vb Türkçe gibi kurallar var. Ayetin neyi kast etmiş olduğunu anlamak için mealden hiç bir şey öğrenemezsiniz. Kur'an'ın mealini okuyup da araştırma yaptım dememişsindir umarım
- +1 yıl
@Handsomehell01 savaşta namaz kılmak zorundayı kuranda gösterir misin bana? mehir konusu doğru. Peki islamda kadının şahitliği tek başına geçerli değilken (kadının duygusal olduğu ve hatalı karar vereceği için diyor) şu an dünyadaki savaşların en büyük sebebi erkeklerin yalanları yanlış şahitliği. 15 Temmuz bile yandaş savcıların hakimlerin polislerin oyunları ile oldu. Demek ki kadının duygusallığı bahane. Ve erkeğin namussuzluğu yüzünden neden kadınlar kapanmak zorunda?
- +1 yıl
sadece buna cevap versen de olur. Kuran bütün aleme inmedi mi canlı olan her mahlukata? O zaman amerika kıtası peygamberin ölümünden 850 860 yıl sonra keşfedildi orada yaşayanları yaradan bilmiyor muydu? istanbulun fethini bilen peygambere bu nasıl söylenmez? Şu an ben peygamber olduğumu iddia etsem ve bana inanan milyonlar olsa ve onlara yunanistanı alan ne güzel bir millettir desem şu an bütün herkes yunanistanı almak için çabalar. istanbulun fethi de böyle oldu
- +1 yıl
@BakirBirBey Kur'an'da bana namazın kaç rekat olduğunu gösterebilir misin? Kur'an Anayasa'dır. Bana 82 anayasasında kırmızı ışıkta durmak zorundasın diye bir ibare gösterebilir misin? Madem 82 anayasasına göre yönetiliyor ülken neden yazmadığı halde bu kurala uyuyor sun? 2) 15 temmuza inandığımı nerden biliyor sun? 3) kusursuz olan İslam dır insanlar değil. Bu yüzden insanların hatası yüzünden Kur'an'ı suçlayamazsın. Doktor yanlış ameliyat yaptı diye Tıp itabını suçluyor musun?
- +1 yıl
@BakirBirBey 4) kadının şahitliği ayeti neden indi biliyor musun? İslam'da rejm vardır. Şimdi adam kadına tecavüz etmiş bu adamın rejm edilmesi gerekiyor getirip de kadınlar böyle olayları izlemesin diye kadının şahitliği erkeğin gerisinde tutuldu bu birinci neden 2. Neden kadın da anne olma eve bakma adet olma durumu var sen kalkıp da adet halinde ya da hamile olan bir kadını mahkeme köşelerinde şahit olmak için sürükle me diye önce iki erkek şahit isteniyor. İki erkek bulamazsn eğer iki kadın bir erkek denilme sebebi de olur da bir kadın unutursa ticari borç alacak ilişkisi şahitliğini diğeri ona hatırlatsin diyedir. Neden mi? Çünkü kadın hem adet geçirip, hem çocuk bakıp hem ev temizliği yapıp hangi ara bu borç alacak şahitliği ni aklında tutacak? Bu yüzden iki kadından biri unutursa eğer diğeri devreye giriyor. Erkekler ise zaten ticaretin içinde hep.
- +1 yıl
@BakirBirBey her soruna cevap verirsem iman edecek misin?
- +1 yıl
@Handsomehell01 hala asıl cevabını istediğim şeye cevap vermedin. eğer cevapların tatmin ederse evet ben kör bir zihniyete sahip değilim
- +1 yıl
@Handsomehell01 15 temmuza niye inanmıyorsun yaşanmadı mı abicim. darbedir değildiri anlatmıyorum burada. Tamam işte benden bundan bahsediyorum. Kuranda yazmıyorsa bu kesin böylediri nereden diyebiliyorsun. Anayasada kırmızı ışıkta geçemezsin yazmaz ama sonuçta kanunu var trafik kurallarının lafa göre işlemiyor bu yasak. Bu nasıl bir bakış açısıdır öyle.
- +1 yıl
@BakirBirBey senin bakış açına göre cevap bu. Senin mantığına göre Kur'an da namazın kaç rekat olduğu yazmıyor o zaman namaz rekatsız kılınmalı. Bu nasıl bir bakış açısı? Ağzınla diyorsun ki 82 de yazmaz ama ceza kanunu var. Ben de sana diyorum ki Kur'an da yazmaz ama bunun İslam ceza kanunu var İslam miras kanunu var islam ahlâk kanunu var. Kur'an da oruç tut der ama orucu bozan şeyler nedir yazmaz asıl senin bakış açın mantık ilkelerine aykırı. 82 yi de kanun var diyerek İslam da kanun yok dersen kendin ile çelişir sin
- +1 yıl
@BakirBirBey Kur'an'da Anayasa'dır. Başlık verir geçer. Detaya inmez. Detayı anlatmaları için her kavmin yaşayış biçimine göre Allah bu yüzden peygamberler göndermiştir. Çocuğun eline hazır yazılmış bir matematik kitabı verirsen kendi kendine öğrenemez. Öğretmen şart.. matematiğin kısa yollarını öğretmen anlatır. Kimse rehbersiz hiç bir şey öğrenemez. Bu yüzden de Kur'an peygamberiniz ne derse ona uyun. Ona tabi olun der. Allah başlık veriri detay için rehber gönderir. Biz de peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem in rehberliğinde öğreniriz İslam'ı. Eğer bu mantık oturduysa kıta sorunu cevaplayacagim. Yok oturmadıysa bu konu ile hala aklında soru varsa onu sor.
- +1 yıl
@Handsomehell01 bu konuda anlaştık sorun yok. kıta ile ilgili cevap çok önemli
- +1 yıl
@BakirBirBey Kim doğru yolu seçerse kendi iyiliği için seçmiştir, kim de saparsa kendi zararına sapmış olur. Hiç kimse başkasının günah yükünü üstüne almaz. Biz bir peygamber göndermedikçe azap da etmeyiz (İsra 15) şimdi Allah diyor ki bir kavme peygamber gitmediyse azap çekmez. Örneğin x kabilesine hiç peygamber gitmemiş ve dünyadan bi haber yaşıyor ise bu insanlar Cehemem azabı çekmeyecek ölünce. Şimdi diyeceksin ki bu nasıl adalet onlar Cehennem yüzü görmeden gidiyor bu yüzden. Biz ise kurallara uymazsak Cehemem ile ikaz ediliyoruz. Allah'ı adaleti devreye giriyor burada. Sen Allah'ın kurallarına uyarak ölürsen sen de azap görmeden cennete gideceksin ama senin gideceğin cennet makamı ile o insanların ki bir olmayacak. Dünyanın en zenginin yaşam standartları ile Fakir birinin yaşam standartları bir mi şu an? değil senin de cennetteki standartların o insanların standartından daha yüksek olacak. Kıta konusna değinmeden bunu örnek verdim ki önce temeli anla diye. Şimdi kıtaya bilimsel veri ile değineceğim devamında yorum sığmıyor çünkü.
- +1 yıl
@Handsomehell01 bekliyorum
- +1 yıl
@BakirBirBey Bilimsel yeni bulgulara göre insanların çoğalıp daağılması, Afrika kıtasının çeşitli noktalarından eşzamanlı olarak gerçekleşti. Bilim insanlarının bu son araştırması, Nature dergisinde yayınlandı.
Neden şimdi Peygamberler hep Ortadoğu 'dan çıktı sorusunun bizzat cevabı bu. Neden mi? Şimdi İnsanlar yeryüzünde İlk Afrika da bulunuyor. Şimdi Allah insanların olmadığı bir yere peygamber atasaydı bunlar hayvanlara mı Allah'ın kanunlarını anlatacaktı? O yüzden peygamberler Orta Doğu'dan başlar. Peki bütün peygamberler Ortadoğu'dan mı? Kur'an'ı dikkatli okursan. Diyor ki biz senin bilmediğin nice peygamberler gönderdik. Yani Allah diyor ki ben başka peygamberler de gönderdim. Fakat detay vermiyor. Neden Ortadoğu daki peygamber hayatlarının detayı var. Çünkü Allah Kur'an da en çok helak olan kavimleri anlatıyor, biz insanlar ibret alalım diye. Firavun, Lut, Semud, Nuh, Ad vb. Hep Helâk olan kavimler ve Afrika dan yani Ortadoğu dan yayıldığı için bu insanlar Kur'an tabiki mantık olarak bu peygamberleri anlatacak. Daha sonra insanlar geniş coğrafyalara yayılıyorlar. Aklına neresi gelirse artık. Allah bizim bildiğimiz, bilmediğimiz bir sürü Peygamber yolluyor insanlara bunlar sapınca. Kimi bu peygamberleri öldürüyor, kimi inanmıyor. Yani bu insanlar zamanla Amerika kıtasını keşfetti. Allah onları bilmiyor muydu demek mantıksız olur çünkü oraya peygamber göndermediysem eğer onlar azaba uğramayacak diyor zaten Kur'an. Fakat son peygamber ile bu kıtalarda yaşayan insanlara, Hz. Muhammed (sav) bir peygamber var Allah'ın son elçisi vesayre diye sahabeler halifeliler, padişahlar, vezirler vb şekilde bu insanlara islam tebliğ edildiyse, iman etmek ya da etmemek arasında tercih yapmak zorundalar. Kabul etmezlerse ebedî cehennem var. Fakat İslamı hayatları boyunca duymayan ve bundan bi haber yaşayan insanlar bizim gibi Kuran'dan mesul olacak şekilde hesaba çekilmeyecekler. Tabi en doğrusunu yüce Allah bilir. Onlara artık ahirette nasıl muamele yapılır bilemem. - +1 yıl
Bu cevap yetersiz. Bütün kavimlere peygamber gittiyse nasil oluyorda sadece araplar kabul ediyor. Peygamber gonderildigi zaman avrupada da asyada da amerikada yaşayan topluluklar vardi ama ne tarihte ne yazıtlarda ne de başka bulgularda yerleri yok. Bu nasıl mümkün olabiliyor. Ve son din diye inmisse ve dini bütün topluluklara gonderilmesi emredilmisse amerika kıtasını es geçmezsin böyle sacmalik mi olur? Diyorsun ya bilmeyene peygamber gitmeyen muaf diye. 2 sinif var birinde hoca yok birinde var hocasi olan sinif sinava girip kazanmak zorunda diger sinif hocasiz diye direkt okulu bitiriyor böyle adaletsizlik mi olur?
- +1 yıl
@BakirBirBey bak dostum Kur'an da peygamberler tarihi olarak düşünürsen. Bütün peygamberleri anlatmadığını kuran kendi söylüyor zaten. kaldı ki eğer Allah tüm gönderdiği peygamberlerin hayatlarını ve İslam'ın bütün kurallarını anlatmış olsaydı bir insanın Kur'an'ı okumaya ömrü yetmezdi. peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem bile İslam'ın her döneme hitap etmesi gerektiğini bildiği için, ve buna ömrünün yetmeyeceğini bildiği için sahebe yetiştirmiş ve benden sonra Ebu Hanife Noman diye biri gelecek İslam'a düzen verecek, herkes benle övünür ben ise onunla övünürüm diye gelecekten haber vermiş. Her dönem de kıyamete kadar o dönemin mücedditti gelecek demiştir. Bu yüzden sen Amerika ya da başka bir yerde peygamber hayatı anlatılmadı diye oraya peygamber gönderilmedi diyemezsin. Peygamber gönderildiğine dair delil istiyorsun ama gönderilmediğine dair delil var mı? Yok. ABD kıtasına peygamber gönderilmediyse Amerika Birleşik Devletleri'nde toplam; %65 Hristiyan (%43 Protestan, %20 Katolik, %2 Mormon), %26 Dinsiz ya da hiçbir dine bağlı olmayan, %2 Musevi, %1 Müslüman, %1 Budist %1 Hindu %3 diğer dinlerden insan yaşamaktadır. Neden bu insanlar bu dinleri seçmiş? Kıtaya peygamber gitmediyse din olmaması lazım. Niye var o zaman? peygamber gitmeyen insanlar için ise bunla ilgili zaten 4 farklı görüş var İslam ulemasında. Bunlar fetret ehli olarak geçer. 1. Görüş eşaeriler bu insanlara Vahiy yani peygamber gitmediği için sınavdan sorumlu olmazlar. Çünkü öğretmen bir sınıfa gelip ders anlatırsa bütün öğrenciler bu dersten sorumlu olur. Ya çalışır geçerler Cennete girerler ya çalışmaz Cehennem giderler. Diğer bir sınıfa öğretmen gitmediği için bu çocuklar neyi çalışması gerektiğini bilmezler bu yüzden bu çocuklar direkt cennete alınır.
- +1 yıl
@BakirBirBey 2. Görüş Ebu Hanife yani bizim mezhep imamımızın görüşü: Fetret ehli yani peygamber gitmeyen kavimler vahiy ile Kur'an ile sınanmayacaktır ama iyi ve kötü bazı kriterlerle sınanacaktır. Bunlar dan bir tanesi Allah'ın varlığının bilinmesi ki Hz. Adem aleyhisselam dan beri bu bilinen bir gerçek. Sümerler de Nuh kavmi ile çağdaş yani bütün insanlık tek Tanrı ile sınanacak. Yani akıl ile ulaşılabilecek kriterlerden sınava tabi tutulacaklar. Çünkü biz akıl ile iyi ve kötü olanı ayırt edebiliriz. İyi olanı seçenler Cennete, kötü olanı seçenler Cehennem e gidecek der. Yani peygamber gelmemiş olması bu fetret ehlini Vahiy sınavına tabi tutmuş olmaz. Bu yüzden bunlar yaptıkları eylemlerle farklı kriterlerle sınava tabi tutulurlar. 3. Görüş
- +1 yıl
@BakirBirBey 3. Görüş selefilere göre yani İbn-i Teymiye ve Hanbelilerin görüşü: Bu görüşe göre fetret ehli ayrı bir sınava tabi tutulacak ama onların sınavı bu dünya da değil öldükten sonra başlayacak. 4. Görüş imam rabbabi görüşü: bu görüşe göre fetret ehli Cehenneme gitmeyecek. Bu dünya da işledikleri suçların cezasını ölümden sonra Allah verecek ama Cehennem e de göndermeyecek, cennete de göndermeyecek. Hayvanlar gibi yok olacaklar. Hayvanlar çünkü insanların kendilerine yaptığı iyilikleri ve kötülükleri söyleyince yok olacaklar. Velhasıl kelam dikkat ettiysen bu 4 görüş de fetret ehlini direkt Cehennem e gönder miyor. Fetret ehli sadece peygamber gitmeyen değil akıl çağına gelmeden ölen çocuklar, doğuştan akli dengesi olmayanlar da fetret ehli kapsamına girer. , Benden tavsiye İslam'ı inkâr etmeden önce, İslam geleneğini ve kendi araştırmanı yap ondan sonra karar ver
- +1 yıl
@BakirBirBey Eğer bu açıklamalar da tatmin etmediyse, Kur'an ile ilgili hiç bir Ateist ve deistin cevap veremediği tek bir soru sorayım mı sana. Hep siz soruyorsunuz biz sürekli cevap veriyoruz ama biz sorunca nedense kimse bizim sorularımıza cevap veremiyor. Bu da çok ilginç nedense
- +1 yıl
Bu dediklerin maalesef hic yeterli değil ve evet sorunu cevaplamak isterim
- +1 yıl
@BakirBirBey kardeşim ne bekliyorsun? Bilim net cevap veriyor mu sana? Hadi bana Big Bang den önce ne vardı? Bilimle bana cevap ver. Veremezsen bilimi inkâr edeceğim demekle aynı şey senin mantığın
- +1 yıl
Senin dediginin bilimselliği nerede. Ve ben tanriyi reddetmiyorum ki yaraticiya inaniyorum zaten senin dedigini ateistler cevaplasin. Kuranda buna bilimsel cevap vermiyor ben yaraticiyim yarattim diyor zaten. Afrikadan yayılmasi 300 500 yil once olmadi her doneme her kavme peygamber yolluyor nedense sadece araplar kabul ediyor bunu yaziyor resmediyor ya da hikayelestiriyor bir tane örnek yok Arabistan dışında. Bu ne kadar mantıklı
- +1 yıl
Arabistan'a peygamberler inerken dünyada başka toplum mu yoktu hic mi inanan ya da kendini peygamber diye tanitti soytari diye not alan cikmadi
- +1 yıl
@BakirBirBey Hz. İsa yi neden Arap olmayanlar kabul ediyor o zaman?
- +1 yıl
@BakirBirBey zaten büyücü dediler Peygamberlere tarihe bakarsan. Ama tarih ile ne derece haşır neşirsin bilemem
- +1 yıl
@BakirBirBey sana Kur'an dan bilimsel veriler sunacağım illa hadi buna cevap ver. Arkeoloji bilimi ortaya bile çıkmadan bunu bir insan nasıl bilmiş hiç bir ölçüm aleti olmadan? Kur'an'ın Bilimsel Gerçeklerinden Dağların Hareketini İnceleyelim ↗
- +1 yıl
@BakirBirBey 2. Soru. Kur'an der ki peygamberlere inanan kavimleri koruduk peygamber karşıtı kavimleri (Lut, Semud, Ad, Nuh, Firavun) helak ettik. Örneğin firavun kavmine bakalım. Madem yalan söylüyor ise bugün günümüzde neden Hz. Musa'nın Yahudi Kavmi hâlâ yaşarken Firavunlar neden piyasada yok? Neden onlara ait sadece ölü bedenler var? Ve kuran biz senin bedenini ibret olsun diye sergileyeceğiz diyor. Bunu dediğinde arkeoloji bilimi bile yoktu. Bugün ise Firavunlara ait bedenler Kahire müzesinde sergileniyor. Bunu arkeoloji bilimi daha ortada yokken, gelecek de olacak bir şeyi nasıl bilmiş? Bugün ise, senden sonrakilere bir ayet (tarihi bir belge, ibret) olman için seni yalnızca bedeninle kurtaracağız (herkese cesedini göstereceğiz) . Gerçekten insanlardan çoğu, bizim ayetlerimizden habersizdirler. (Yunus 92) al sana kanıt: https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-56627696
- +1 yıl
@BakirBirBey firwbu al sana delil: www.bilimveyaratilisagaci.com/.../
Daha bana bunları açıklamısın rica etsem yalan ise Eger Kur'an? - +1 yıl
@BakirBirBey cevap var mı acaba?
- +1 yıl
@Handsomehell01 abi bu nasıl bir saçma bir düşüncedir öyle. mumyalanma tekniğini Allah yapmış gibi bana atıyorsun yuh artık. adamlar kendilerini mumyalatıyor. kendileri başkası değil bunun ibretlik bir paylaşım olarak atman nasıl mümkün oluyor. Hz. isayı kabul edip etmemekte ne alaka. adam avrupada peygamber değildi yine arap yarımadasında peygamberlik yaptı. kanıt yoksa öyle bir şey yoktur zaten. var oldudğuna dair yoksa yok olduğuna dair de yoktur diye bir şey yok. her şeyi tarihe yazan avrupa asya afrika kıtası nedense peygamberler hakkında hiçbir şey yazmıyor ama nedense araplar not alıyor bu sence mümkün mü ya? cadılıktan bahsediyorlar vampirlikten bahsediyorlar ama koskoca kıtada koskoca toplumda bir kişi bile bu adam elçiyim dedi diye yazmıyor.
- +1 yıl
bizde arap değiliz ama muhammedi kabul ediyoruz ne yapacağız şimdi?
- +1 yıl
biliyorum ayeti şimdi emin olmak içinde baktım. bu bir kanıt değil ki. 100 150 sene sonra gelecekte bunlar olacak diye tasvir edilmiş ve birebir aynı olan şeyler var onlara da peygamber gözüyle bakamayız. celal şengörün çok sevdiğim bir sözü vardır. bu kainatı yaradan Allah hata yapar mı? yapmazsa biz dağları zelzeleleri korusun diye yaratık diye bir ayet vardır. Ama bilimsel olarak kesin bir şey vardır ki zelzeleler sadece dağ olan yerlerde olur düz arazide zelzele olmaz. lokman 10. ayette sizi sarsmasın diye dağları yarattık diyor. sadece bu bile yeterli bir kanıttır gerçek olmadığına islamın
- +1 yıl
@BakirBirBey bilimsel olarak dediğin şeyi Kur'an zaten ispatlamış bencemi neden oku kadın?
- +1 yıl
@BakirBirBey sizi sarsmasın diye dağları koruyucu kıldık ne demek? Türkçe meali: deprem tektonik hareketlerdir. Yani kıtaları hareket ettirir. Düz olmayan yani ova olmayan yerlerde dalgaları yerlestirmeseydik. Depremlerde çok büyük zarar görür dünüz. Biz bu yüzden sizi kıtalar sarsmasın zarar görmeyin diye dağları yerleştirdik. Anlamadıysan bir de İngiliz anlatayım.
- +1 yıl
@soran bizim yorumları bu @BakirBirBey denilen arkadaşın ilk yorumu hariç görmek istemiyorum diye kaldırabilir misin. Aşağı inerken baya zor oluyor yorumları bulmak. Bilimsel diğer ispatları da sunacağım bu arkadaş bu dilden anlıyor çünkü
+1 yılModern tesettürlü Müslüman'ım
02 Yorumla- +1 yıl
😂😂😂😂😂😂😂
deist
12 Yorumla
Soran+1 yılDiğerlerini bilmem ben kendimden yola çıkarak söyledim
islam
10 YorumlaSüslümanım.
10 Yorumla
+1 yılMüslüman
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAteist