Ahlakın evrensel olması için insanın evrensel olması gerekir. İnsan en nihayetinde milyarlarca insandan bir tanedir. Bu bağlamda Tanrısal ahlâkî yasalar haricinde hiç bir yasa bana samimi gelmiyor.
Eğer ki dünya da bir ahlak yasası olsaydı : ırkçılık kötü zihniyet olmaz dı. Mesela bizim toplumumuz cidden çevreye değer veren kendi dünya ahlakına ve düzenine önem verseydi bunca çevre kirliliği denizlerin ormanların kirliliği hayvanların bu denli şeylerle ölmesi olmazdı.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
26Ahlakın evrensel olması için insanın evrensel olması gerekir. İnsan en nihayetinde milyarlarca insandan bir tanedir. Bu bağlamda Tanrısal ahlâkî yasalar haricinde hiç bir yasa bana samimi gelmiyor.
Ahlak ın bir yasası bile olmaması lazım ya. Normal hayatını
Su içmenin yemek yemenin bir yasası var mı?
Yasası yok ama her şeyin ayrı bir kuralları var , sen sulu yemeği nasıl elle yiyemiyorsan yerine göre kaşık çatal bıçak kullanıyorsan oda böyle.
O senin dediğin sevişmek le ilgili sevişirlen kullanılan şeyler
Eğer ki dünya da bir ahlak yasası olsaydı : ırkçılık kötü zihniyet olmaz dı. Mesela bizim toplumumuz cidden çevreye değer veren kendi dünya ahlakına ve düzenine önem verseydi bunca çevre kirliliği denizlerin ormanların kirliliği hayvanların bu denli şeylerle ölmesi olmazdı.
Bu düşünceye katılmıyorum. İnsan psikolojisi kurallara uymayı Red ediyor
Peki belirli bir kuralın olmadığı bir dünyada yaşasaydık sence de çok zor olmaz mıydı? Cinayetler ölümler hırsızlıklar gasplar kavgalar vs vs?
Cinsellik için kural olması saçma veya cinselliği yme içmeden ayırmak
Kendi yediği haltları saklayıp komşusunu kınayan pis insanlık ile mi?
Olanlara uymuyorlar yenisini kim neden kabul etsin
Mümkün değildir ahlak ve kültürler farklıdır
Bok gibi gün hepinizden nefret ediyorum
var zaten toplu alanlarda kıyafet giymek
İstenirse mümkün