Oluyor tabiki olmaz mi? Ozellikle sicak suyla banyo yaptiginds olur bu durum. Eger istemiyorsan ilik suyla banyo yaparsin. Veya cikmadan once ayaklarina soguk su dök. Yine uykun gelmeyecektir.
Selam :) Banyo benim için rahatlamanın bir yolu. Bu yüzden genelde gevşemek için akşam saatlerinde banyo yapmayı tercih ediyorum. Özellikle kış aylarında sıcağa yakın su ile yıkanınca kemiklerime kadar ısınıyorum. Bu gece daha rahat uyumamı sağlıyor.
Banyo yapınca neden uykumuz gelir?
banyo yapınca uykum geliyor.
Bu sorunun cevabı aslında oldukça basit. Benim de banyo yapınca uykum geliyor. Bu özellikle kış aylarında oluyor. Çünkü kış aylarında yatmadan önce sıcak su ile duş alıyorum. Bazen sabah duş almak gerektiğinde de yine sıcak su kullandığım için uykum geliyor. Sıcak su cildi, kemikleri, eklemleri yumuşatıyor ve rahatlatıyor. Gevşememizi sağlıyor. Böylece vücut kendini uykuya yakın hissediyor. Banyodan sonra uyku gelmesi durumunun başka açıklaması yok.
Banyodan sonra uykumuz gelmemesi için ne yapmalıyız?
Banyodan sonra uykunuz gelmemesi için yapmanız gereken ilk şey çok sıcak su ile yıkanmamak. Biliyorum özellikle kış aylarında bu durum biraz zor oluyor. Kışları soğuk su ile yıkanmak mümkün olmuyor. Özellikle kışın sabah evden çıkmadan duş alanlar soğuk su ile yıkanmakta oldukça zorlanır. Ama sıcak su ile yıkanırlarsa da uykuları gelir. Bu yüzden en mantıklısı kış aylarında duşunuzu sabah değil akşam almanız.
Duş almak için en uygun saat kaçtır?
Yaz, kış far etmez bu kişiden kişiye değişen bir durumdur. Kimi sabah saatlerinde duş almayı sever. Güne daha temiz ve dinç başlamak isterler. Akşam duş alanlar ise hem günün yorgunluğunu atmak hem yatağa temiz girmek hem de bir sonraki güne önceden hazır olmak için tercih ederler. Ama kış aylarında soğuk su ile duş alamadığımız için ben akşam duş almayı tercih ediyorum. Kışları akşam, yazları sabah duş alıyorum. Akşam aldığım sıcak duş rahat uyumamı sağlıyor. Sabah aldığım soğuk duş ise güne daha dinç başlamamı sağlıyor. Siz de yaz ve kış duş rutininizi değiştirebilirsiniz.
ben hiç öyle bir durumla karşılaşmadım ama bilimsel açıklaması kan şudur. banyo küçük ve buhar fazla oluşuyorsa ortamdaki oksijen yoğunlaşmasından dolayı kan şekeri dengesizleşir ve halsizlik başlar. genelde aç karnına duş almayın der doktorlar.
Duş aldığınizda arteriol denen damarlar genişlediği için hayati organlara giden kan azalır beyin vs ayriyeten duş alınca özellikle sıcak ya da ılık suyla aldığınızda parasempatik sistem devreye girer ikisi beraber tatlı tatlı uyumanizi sağlar. Soğuk kıs aylarında yüzümüz yaz aylarına göre daha beyaz ya da kireç gibi olmasının da sebebi budur sıcaklık.
Yorgunsan bide su sicaksa mayışırsın uykun gelir bide ılık suyla hatta dayanabilecehin kadar soguk su dene. Bu ışıklı duş telefonları var ışıgı kapatıyosun açıyosun duşu renkli renkli ışıklar harika valla huzur huzur.. dene