Yemin kefareti varmis bozulan yeminler icin 3 gün oruç
Bu orucu nasil tutacam Su icerek mi sadece 3 gun boyun agzima bisey surmedenmi ne zaman bitecek Ramazan ayindaki oruclar gibimi yoksa bilgisi olan soyleyebilrmi lutfen sevdiklerimin ölüsünü goreyim diye yemn ettim ve bozdum lutfen biri yardim etisn
Güncellemeler
+1 yıl
Saatini biliyorsanz ne zaman tutup ne zaman bozacami Ve hic bisey yemeden icmedenmi nasil olcak
Normal ramazan orucu gibi yemeden içmeden kesileceksin, Allah 'ın rızasını dileyeceksin. İmsak vaktinde oruç başlar akşam ezanı okumana kadar oruç tutulur
İnternetten baktimda ben bildigim halde yemin ettim en buyuk gunahlardnmis anca tövbe ederk af olurms dye bisey okudum 3 tane den 2. Sini yapmsm isde yani oruc yerine tovbemi etmem lazım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Ramazan orucu gibi tutuyorsun.
Saati var mı ne zaman tutup ne zaman bozacagimi
Bir yerde su icerek diye okudum
Yanlış okumuşsun. Saati de ramazandaki gibi. Niyet ediyorsun. İmsak vakti başlayıp akşam ezanı okumana kadar oruç tutuyorsun
Normal ramazan orucu gibi yemeden içmeden kesileceksin, Allah 'ın rızasını dileyeceksin. İmsak vaktinde oruç başlar akşam ezanı okumana kadar oruç tutulur
3 gune kadar dmi 4. Gun bitiyor
Yemin bozmanın kefareti 3 gün. Sevap kazanmak içinde başka günler de tutulabilir
Peki bugun bozdum illa yarinmi tutmak lazim yoksa basga bir gunde tutulurmu
İstediğin zaman tutabilirsin ama ne kadar çabuk tutarsan o kadar iyi olur
İnternetten baktimda ben bildigim halde yemin ettim en buyuk gunahlardnmis anca tövbe ederk af olurms dye bisey okudum 3 tane den 2. Sini yapmsm isde yani oruc yerine tovbemi etmem lazım
Yemin öyle herşeye edilmez. Dilimizden çıkan herşeyden mesulüz. Tövbeni et yinede orucu tut. Umulurki oruç ona kefaret olur
Ramazan ayında ki gibi
Daha acik yazabilrmison biliyorsan mesela ne zaman tutacam ve ne zaman bozacam saat hangi ezanla napacam
Ya açığı ne basit sabah güneş doğana kadar sahur yapıcaksın yani ezan okunana kadar akşamda iftar ediceksin ezanla birlikte akşam ezanı
3 gun dmi 4. Gun bitecek
Evet öyle
Neden yaptın ki söyle ona gerçeği