Çirkin hissediyorum, mutsuzum, özgüvensizim, beceriksizim...
Sağlam kafayla yazmadım soruyu sadece birkaç tavsiye rica ediyorum.
Sağlam kafayla yazmadım soruyu sadece birkaç tavsiye rica ediyorum.
Hiç arkadaşın yok mu ondan teselli iste? Böyle zamanlarda dinleyici birine derdini anlatmak iyi gelir.
Teselliler beni mutlu etmiyor. Geçici
Ona bakarsan hepimiz geçiciyiz bu hayattaki her şey geçici... Sonsuz mutluluğa erişebilen bir canlı yok daha
Biz geçici olsaydık sonsuzu arar mıydık? Demek ki sonsuzuz ve hep onu arzuluyoruz. Ben sonsuz bir mutluluğu burada aramıyorum zaten.
Geçici olduğun için sonsuzu arıyor olabilir misin acaba bay akıllı? Sonsuz olsan neden sonsuzuu arayasın di mi?
Biz acıktığımızda nasıl ki yemek arayışına çıkıyorsak ve bunun karşılığı olan birçok meyve ve sebze varsa aynen öyle de bu sonsuzluğa olan açlığımızın da bir karşılığı var ki biz bunun açlığını hissediyoruz öyle değil mi?
Felsefeyi fazla abartmışsın benden sana söylemesi sonsuz olan şey evren biz sadece ortalama 80 yıl ömrü olan sıradan varlıklarız...
Söylediklerimin mantığını anladıysan aslında basit bir kanıt gösterdim sana.
Ne kadar mantıklı , güzel yakışıklı zeki olduğunun bir önemi yok. İnsanlar da kendilerini bu yüzden kandırıyor zaten. Çoğu insan senin gibi sonsuzluğa inanır. Ama aslında herkes bir gün öleceğini bilerek yaşıyor... Bu inanç sadece uyuşturucu etkisi yapıyor. Yaşamının sonuna kadar uyuşturur seni. Ama ölüme yaklaştığında geri dönüşü olmayan bir korku gelir ve hayata sıkıca tutunmaya çalışırsın. Nafile. Bu hayatta ne yaptığının , kim olduğunun önemi yok. Sen de bir gün tam ayaklarının altında duran humus tabakasına karışacaksın...
Neden varız öyleyse bir tahminin de vardır heralde.
Neden mi varız? Bir sürü teori var ama sadece teori. Biz büyük bir zincirin halkasıyız yani dünyanın. Dünya da başka bir büyük zincirin halkası yani Güneş sisteminin. O da Samanyolunun o da şunun bunun böyle gidiyor. Evren bizden önce de vardı bizden sonra da olmaya devam edecek. Örnek vereyim sıradan bir hayvan hayatını sorgulayamaz öylece ölür gider. Bizim onlardan tek farkımız bunu sorguluyor olmamız. Ama bunun da bir anlamı yok çünkü bizden milyarlarca var. Hayat anlamsız , yaşamak anlamsız. İnsanlar sadece ölmek için yaşar. Sadece bazıları daha hızlı ölür.
Bir araba kendi başına olamadığı gibi, parçaları kendi kendine bir araya gelemediği gibi bu koca evrende bu atomlarda kendi kendine bir araya gelmedi elbet. Kıytırık bir eşyanın kanunu bile buyken bu koca evreninde kanunu bu değil mi?
Bahsettiğin kıytırık eşyalardan aynı bir sürü farklı tipi var ama eninde sonunda hepsi bir süre sonra yok edilip yenisi yapılıyor. Aslında biraz uçuk olucak ama evrende belli şartlar altında ölümsüz olabiliriz ve yaşlanmayız. Peki evren neden bu şartları sağlamıyor? Çünkü evren ölmemizi istiyor bizden sonra hep birileri olacak çünkü insan veya başka varlık hiçbir önemi yok hatta şu an dünyaya bir göktaşı çarpsa ya da Güneş samanyolu galaksisini genişleyip yutsa bile bir önemi yok. Bir şişe suyu içtikten sonra geri dönüştürüp tekrar kullanırsın ama isteğin dahilinde yapmaya da bilirsin. Senin neden sonuç ilişkine göre evren de isterse bizi topraktan tekrar yapabilir. Ha diyelim ki öyle? Neden yapmıyor? Çünkü anlamı yok.. Anlamsız. Yaşamanın veya ölmenin hiçbir anlamı yok. Şurda bir böceği ezsem emin ol evren bundan hiç rahatsız olmaz...
Ölümün bile hikmeti var. Ölüm yok olmak olsaydı bunca masraf neden olsun ki? Düşün bir adam var ve çok zengin bu adamın bir tek amacı var ev gibi şeyler yapıyoe ama sürekli yıktırıyor. Sence ne kadar mantıklı gelebilir? Adamın gücü yetiyoe çok iyi yapmaya ama sonunda yıktırıyor. Aynen öyle de bunca şeyi yaratan yaratıcı bunu sadece öylesine mi yarattı? Ona duygular ve düşünmesi için akıl verdi. O zaman bunun için bir insana gerek yok ki sadece hayvan da yaşar yer ve ölürdü. İnsanın ne rolü var peki? Aklın var olması bir amaca hizmetten ötürüdür. Yoksa sadece bir hayvanda senin bu dediklerini yerine getirebilir.
Bak yine yapıyosun. Yine insanı ilahlaştırıyosun. Biz özel varlıklar falan değiliz. Biz bizden önce de varolan dünyanın flora ve faunasıyla üredik geliştik. Evrende bir sürü boyut galaksi yıldız sistemi gezegen bir sürü varlık olabilir. Peki senin görüşünle bir neden arayalım? Neden bir birlerini bulamıyorlar? Çünkü evren istemiyor şekillendiriyor , yok ediyor tekrar başlatıyor elinde bir düğme varmışçasına.. Bizim geçirdiğimiz yıllar evren için ne ki? Belki 1 saat bilemdin 1 gün. Akıl ve mantık istediği kadar amaca veya başka şeye hizmet etsin. Biz sadece o zincirdeki halkayız ve neden sürekli sadece bir halka olduğumuzu sorgulayıp dururuz. Sürekli zincirin en tepesini ararız.(Senin yaratıcı dediğin şeyi yani). Biz o zinciri başka bir zincire bağlayan bir parçayız ve emin ol onlardan bir sürü var. En üzücü olan şeyse hayatta bir çok şey yaşayıp aslında hiçbir şey yaşamadığını , sadece 8 milyar insandan sadece biri olduğunu ve öldüğünde bütünüyle yok olup gideceğini anladığın andır. Sana önerim hayatta naparsan yap asla kimseyi umursama sonuçta bir önemi yok.
Evren değil, evren şuursuz. Ona hakim olan bir yaratıcı var. Seni neden yarattı bir amaca hizmet için evreni de senin amacına hizmette bulunması için. Bak hepsi yapbozun herbir parçası gibi değil mi? Düşündükçe ortaya çıkıyor. Ben insanı ilahlaştırmıyorum. İnsan aciz. İlah aciz olamaz. Zaten acizse ilah olamaz. İnsanların yaşaması ve ölmesi için birçok sebebe ihtiyacı vardır. Oysa yaratıcının öyle bir şeyr ihtiyacı yoktur. Senin anlamaktan korktuğun bir şey var. Tüm bu bahsedilenler (yaratıcının varlığı) seni korkutuyor ve kaçmaya çalışıyorsun. Çünkü inanırsan korkarsın. Bahsedilenlerin gerçek olduğundan. Ne acı ama çünkü sen kendini kandırıyorsun. Her şey yaratıcının varlığına delil ama sen gözünü kapatmışsın. Oysa sen gözünü kapattın diye güneş doğmadı değil. Sadece sen öyle sanıyorsun
Senin dediğin şeylerin bir amacı yok. Her şey amaçsız bir şekilde yaratılmış falan filan. Çok garip değil mi sencede amacı yok ama rüya görüyosun, amacı yok ama yaşıyosun, ölüyosun. Tüm bunlar saçmalık sadece. Amacı olmayan sadece hayvanlar. Onlar bile amacına hizmet ediyolar aslında. İnek sütü, arı balı verir ama insan sadece bunları yemek ve içmekle mi mükellef. Bunca acı ve mutluluğun bir karşılığının olmaması. Senin bu dediğin insanın fıtratına ters
Ben yaratıcının varlığına gözümü yumsam ne yummasam ne? Zaten herkes ölür ama evren kalır. Yaratıcıya inanmak mı korkutacak? Bence tam tersi , inanırsam eğer içimde bundan sonra da bir hayat olduğuna dair bir umut ışığı belirir. Ama böyle bir şey yok. Yaratıcı var olsa bile bu bir gün öleceğini ve yok olacağını değiştirmez. Sen ben biz onun için sadece elinin altındaki su bardağıyız. Bir şeyler isterse doldurup içer istemezse orada durursun. Dediğim gibi bu dünya yok olsa , sen ben ölsek ne olur? Tüm güç senin tabirinle onun parmaklarının ucunda. İsterse yenisini yapar. Ama böyle bir şey yok. şu an ayakların yere basıyor diye yaratıcıya güveniyorsun. Peki uçsuz bucaksız uzayda öylece süzülsen ne yapabilirsin? Sadece acı ve işkence ile ölmeyi beklersin üstüne bir de uzayda zaman daha yavaş geçer ve bu da yaşayacağın acıyı 2. İşte onun bu kadar umrundasın.
*yaşayacağın acıyı 2`ye katlar. İşte onun bu kadar umrundasın.
Anladım. Konuşma böyle daha çok uzar gider. En iyisi sonladırmak olacak. Hoşçakal.
Bence de... Sonuçta beni bir kayan yıldız gibi düşün ordan geçtim senin de gözün kaydı say. Sen istediğin kadar say.. Önemli olan evrenin neyi nasıl saydığı..
her şey madde değildir. Sen evren diyerek bundan bahsediyorsun ama öyle değil. Eğer öyle olsaydı soyut kavramlar olmazdı. Her şey elle tutulur olsaydı rüya, hayal, akıl, düşünmek gibi ve duygularımız olmazdı. Evren şuursuz.
Maddenin tüm halleri elle tutulur mu yani? 😀😀😀
Hayır tabiki görmek, hissetmek vs. Aynı şey detay vermem mi gerekir illa
Konuşmayı bitirelim derken devam etmişiz ÖSLEJEJHEBDNDBFBFBD
Cevap
4Cevap
Doğan Cüceloğlu nün çok güzel bir sözü var ; Sen hüzünlüsün diye dünya durup sana yol vermeyecek. Bunu düşün ve bir an önce toparlan
Beni yaşama bağlayan birçok önemli şeyleri bile artık terk ettim. Bunların da bir anlamı yok
Kimse için değmezmiş bend çok düşündüm kafayı yiyecek hallere geldim.. Emin ol değmez senden değerli kimse yok
Bende sana benziyorum bu soruların cevabını burada arama sosyal medya bataklıktır
Nedenleri vardır mutlaka, anlat dök içini rahatla
Var ama çaresi yok
Ölüm hariç herseyin çaresi az çok vardır bence
Takip eder misin
seni boyle dusunmeye iten seyler mi yasadin
Evet. Çok mutsuzum hiç bir şey mutlu etmiyor artık. Burada itiraf edicek kadar düştüm. Duygularımıb tarifi yok.
Evet. Bir daha kendime gelemedim. Hayatımın şoku oldu.
Mesaj atabilecek kadar xp yok
Kendin ol kendine gel kendini tak başkasını takma
Sevdigin falan yokmu
Gerçekten mutlu edebileceğini zannetmiyorum
Oha ciddimisin ya adam degilmi o kadar🙄
Delimisin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?