AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
148Cevap
Eğer biz onlara melekleri indirsek, ölüler onlarla konuşsa ve her şeyi karşılarına toplasaydık, Allah dilemedikçe, yine de inanmazlardı; fakat onların çoğu bunu bilmiyorlar.
En'am 111
Daha ne denir ki :)
ayete aptallık diyorsan , senin için üzgünüm cidden
mağazada ucuz üründe var pahalı üründe. birini uzun süre kullanırsın diğerini kısa süre ve işkence çekerek.
o katlandığın zorluklar diğer taraftaki yerini sağlamlaştırıyo. karşılığını hemen verir sana ama ozaman diğer tarafta sonsuz acı seni bekliyor. seçimini yap. burdaki geçici süre acı diğer tarafta sonsuz huzur mu yoksa
burada kısa süre huzur diğer tarafta sonsuz acı mı
Daha nasıl bir kanıt istiyorsun.
metafizik fizikle kanıtlanmaz.
din daha çok felsefe meselesidir.
bu konuda doğal olarak din felsefesini işidir.
düşünce şeklinize göre kendi varlığınız dahi muğlak olabilir.
Evet ama çok zor
bunu kesinlikle izle
https://www.youtube.com/watch?v=tYCpCVVBK98
bu daha ibretlik bir müslüman teröristin hak yolu buluşu
Müslüman terörist mi? Terörist olan müslüman olamaz.. Terör görmek istiyorsan yahudilere bak!!! Hatta ve hatta kendi içlerinde kendi milletinin yaptığı yanlışlardan dolayı utanan da binlerce hrstiyan var ama siz nasıl bir yapıdasınız ki şu cümleyi kurabiliyosunuz yazık ya :) beyin bedava ama kimi kullanır einstein olur kimi kullanır ajdar olur işte buda Allahın bize tanıdğı haklardan biri ama kullanamamışsn hakkını :)
aynen ya müslüman terörist ne demek :)
https://www.youtube.com/watch?v=Yve08FpPvx8
kısa bir örnek sadece
@Turkk-Hristiyan yorumlarına baktımda baya baya propaganda yapıyosun :) o Senin müslüman teroris dediklerinin hepsi ici hristiyan dışı müslüman amacı müslümanların icine nifak sokmak
Şimdi burdan tek tek hristiyanların tarih boyunca yaptığı devlet terorizmini saydırtmayın siz önce incili 4 den teke indirin sonrada aradaki insan sözlerini cıkartın ondan sonra propaganda yapın
@Kenandiyarı
evet yapıyorum yasak mı var?
4 incil demişs, n bununla ilgilii videolar atıyorum izler insanlar teşekkür ederim sayende bilgi paylaşımı oluyor
yok yok o müslüman terörsitler HRİSRİYAN DEĞİL onlar BUDİSTmiş :D
www.youtube.com/watch
https://www.youtube.com/watch?v=yWayv-3XqtI
https://www.youtube.com/watch?v=oYr997dCfTw
https://www.youtube.com/watch?v=uFQQB77c0JI
https://www.youtube.com/watch?v=LKeyNJkGEOA
şimdi sen incilin 4 tane olduğunu mu reddediyosun Luka, matta, markos, yuhanna bunları biz müslümanlar mı uydurdu? ve bu 4 incil arasındaki çelişkileri ne yapacaksınız?
1. Hz. İsa dedi; “Eğer beni seviyorsanız, emirlerimi tutun. Ben de Rab’den dileyeceğim ve O size başka bir Faraklit verecektir; ta ki, daima sizinle beraber olsun.” (Yuhanna, Bâb 14, Âyet: 15-16)
2. Hz. İsa dedi;“Benim adımla Rabbin göndereceği Faraklit size her şeyi öğretecek ve size söylediğim her şeyi hatırınıza getirecektir.” (Yuhanna, Bâb 14, Âyet: 26)
3. Hz. İsa dedi; “Faraklit geldiği zaman iman edesiniz diye, gelmeden önce size şimdi söyledim.”(Yuhanna, Bâb 14, Âyet: 29)
4. Hz. İsa dedi; “Rab’den size göndereceğim Faraklit geldiği zaman, O benim hakkımda tanıklık edecektir...”(Yuhanna, Bâb 15, Âyet: 26)
5. Hz. İsa dedi; “Ama size gerçeği söylüyorum, benim gitmem sizin için yararlıdır. Çünkü gitmezsem, Faraklit gelmez... Ama gidersem onu size gönderirim.” (Yuhanna, Bâb 16, Âyet: 7)
Her incilinizde bir müjdeleyici daha geleciği yazarken siz neyin derdindesiniz. AYRICA özelime mesaj atana kadar burada sorularıma cevap ver bizim mahalledeki yaramaz cocuklar gibi taş atıp kaçma
belkide diledigin sey senin icin hayirli degil ve Allah o yüzden duani kabul etmiyor birde böyle düsün sonucta Yaradan kullarinin kötülügünü istemez simdi dualarini kabul etmiyorsa belkide ilerde daha iyisini vercek
ben dilek istemedim para istemedim onun varlığına inanmak ona yönelmek istedim
sen yinede ona yönelmekten vazgecme senin nefes almana izin vermesi en büyük kanit degilmi? bak esmaül hüsnayi oku anlamlarina bak ve isimleri zikret inan orda bile Yaradanin gücünü görceksin sen yeterki inancini yitirme
afrikada açlıktan susuzluktan insanlar ölüyorken savaşlarda bebekler ölüyorken insanalr tevacüze uğruyorken sokakata yaşıyorken kendini listenin başına koyman bncillik bence inanmak içim illa mucize gerekiyorsa inanma bence :) ve bu tür düşüncelerle inanacaksan hiç inanma komiksin valla
hahaha bana eksi veren vatandaş bende seni eksiliyorum :D gerçekler acıdır :)))
inanmıyorum
inanmak ya da inanmamak için elinde güçlü temel olmalı yoksa ikiside bir gün çöker ve ortada büyük bir boşlukta kalabilirsin
bence bu senin bir sınavın inşallah bu yolda hakikate ulaşırsın
kaybettim
Eğer sana mucize gösterseydi Allah' a inanman çok kolay olurdu. Fakat zaten Allah' ı bulman için mucizeye gerek yok. Beynini kullanacaksın!
Zaten mucizeleri görmemen imkansız. İnsan bir mucize zaten.
Olmuyor bir rüzgar bile yeter. İnanmam lazık ama olmuyor
En mantıklı cevap bu bence @Panorama
Soran arkadaş inanmak istemiyor belli ki, herkese olmuyor olmuyor diyor daha ne istediğini bilmiyor. Allah her isteyene mucize gösterseydi... ki her anımız bir mucize aslında ama anlayana...
mucize olağan üstü tek bişeydir bin tane insan var binnnn
yûsuf 50 : hüküm ancak ve yalnız allahındır! o yüzden yardım etmiyor bana kötü bir hayat sundu gibisinden düşünme hüküm onun çünkü burada vermiyorsa ahirette verecektir adaletini.
Ahiret yoksa
sana ahiretin olduğunu kanıtlayamam böyle bir çaba içerisinde de değilim bu manevi bişe kalbinle alakalı. diyorsun ki birisi mesaj atsın o an inanayım, bu allaha şart koşmak oluyor onun senin ona inanmana ihtiyacı yok ki ama senin ona ihtiyacın var. allah yoksa inananlar bişey kaybetmeyecekler herkes ölüp toprağa karışacak sonuçta, ama ya varsa? o zaman inanmayanlar ne yapacaklar? dindar birisi değilim, namaz kılmam, oruç tutmam, alkol, zina ne ararsan mevcut ama inanıyorum bişey kaybetmem sonuçta sende inanmalısın bence bişey kaybetmeyeceksin belki ilerde şart koymadan kalbinden istersen o dileklerin de gerçekleşecek. herşeyin bir zamanı var, allah hakkında hayırlısını versin.
@kırmızıwinston adamsın adam helal olsun sana
eyvallah kardeşim iki kelamımız tebessüm ettirdiyse yüzünde ne mutlu bize
İnanırsam zina etmem ben düzelirim sabrederim ama inanamıyorum
bende geçtim senin şu an ki ruh halinden çok iyi anlayabiliyorum seni tutunacak tek bir dalın yok allaha sığınmak istiyorsun ama seni hiçe sayıyor terketmiş gibi bir ruh halindesin dediğim gibi manevi bişe bu düşündükçe hep cevapsız sorular irdeliyor beyni, umarım bulursun doğru yolu, kendini kötü hissedersen arada yazabilirsin bana merak ettiğin bişe, içinden çıkamadığın sorular varsa
aynen öyle
ben bu din konularında nötr olmayı seçiyorum ne fazla inan ne de inanma ne de sapkınlık derecesinde inan senin hayatın psikologa ister görün ister görünme maneviyatın yok bir kere
boşver
Kızım buradaki insanlar kendini yırtsa sen inanmıcaksın.. Bu iş sende biter. Alla birdir ve hz peygambe onun Resulüdur. Allahıma kurban olurum. O hep yanımda ve ben bunu iliklerime kadar hissediyorum
senin adına sevindim
İnanma o halde. Bekle sadece. Aslında istediğin inanmamak. Vicdanına yenilmek istemiyorsun hepsi bu. Bir de kötü şeyle yaşayınca insan "sadece beni buluyor adalet bumu" tribine giriyor.
alakası yok
Aslında sen bunu yazarken bile binlerce işaret oldu. Ama görene... Düşünsene ya senin sadece tek bir nefes alman bile binlerce mucizeyi barindiriyor daha neyin işaretini bekliyosun.
Halbuki ayet o kadar acikki:
"Ey insanlar siz hala bir işaret mi bekliyorsunuz"
Elimde değil
Bu düşüncen yanlış.
Sana şöle anlatayım dua lar muhakkak kabul olacak tır.
Eğer sen dünyada dua ediyor ve kabul edilmiyor ise diğer tarafta kabul olacaktır.
Neden dersen hakkımızda neyin hayırlı olduğunu biz bilemeyiz.
hayırlısını istemiyorum
Onun varlığına inanmıyorsan inanmadigin şey için neden kafa patlatiyosun. Günaha girme...
Deyuz günahi biliyor mu ki
Hayvanlar Rabbimizi zikrediyor youtubeden izle bu bile bir ışıktır..
inanmak istedim
h ttp://w ww. sorularlaislam iyet. com /soru/208050/allah-v arligina-kanit-gore miyorum. ht ml
Sorudaki boşlukları sil ve adres çubuğuna yapıştırıp sayfaya git. Aynı soru soruldu ve cevabı verildi
Bence bir kliseye git ortami gor sonra dersin Allahim sen ne buyuksun camilerimize kurban olayim diye. İlla bir mucize istiyorsan hastanete git dogum olan uniteye git bak yeni dogan birine nasil meydana geliyor daha nemucizesi istiyorsun
Müslüman terörist Hristiyan oldu bu biraz yardımcı olur
İncilin şu anda 4 farklı versiyonu var. Madem Tanrı'nız isa ise birbirinden neden farklı 4 kitap yayınlattı? Hz. İsa peygamber Allah'tan aldığı 1 incili size verdi. Siz de onu lanetleyip kendi inillLERinizi yaydınız.
@sinanh79
musun nesin hrsitiyanlıgı bilip bilmeden yargılama 4 incilmiş git sen inan buna ve de senin gibi yalancılar inanır elimizdeki incil tektir artık bizlere iftira atmaktan bizlerle ugraşmaktan vazgeçin kendi gözünüzdeki psliği görün 1400 yıldır çölde su aramaktan vazgeçin artık..
senin tek derdin ne ben sana söyleyim hristiyna türkleri görmeyi ve türklerin hristiyna olmasını hazmedemiyorsunuz içiniz almıyor tek derdiniz bu
ne yapacagınızı şaşırmış durumdasnız..
hristiyandini.tr.gg/...3Bn%26%23305%3B-Anlamak.htm
muhalefet olacaklar zıplamasın gidin kendiniz ait yorum kısmında cevaplarınızı yazın...
hz. isa bile müslümandı devamındaki insanlar onun dinini değiştirip hristiyanlık haline getirdi sen neyin derdindesin
@kızlarsoruyordayım
buda konfüçyüs onlarda müslümandı
önce hristiyan adı ne demek onu ögrende gel bilgiden yoksun kardeşim benim
bizlerin ne dediği değil senin nasıl düşündüğün önemli sen kalbini temiz tutmaya çalış elbetteki bir yaradan var adına ne dersek diyelim sen kendini bukadar çok yorma
Sorgulamadan yapamıyorum
kendine mekuliyet yarat
bir mucize görmek istiyosan aynaya bak ellerine bak yüzüne bak gökyüzüne daglara denizlere bunlar kendi kendime mi oldu yani? bunumu demeye çalışıyosun
17 milyar gezegen kendi kendime oluştu demeyi çalışıyosun? cahiliik böyle bişey
boşver kaybettim ben yolumu
ölmek için daha erken sen psikolojik bunalıma girmişisin ve sorunlarınla baş edemiyorsun bunları'da kimseye anlatamıyorsun.
istersen anlatmaya başla sana yardımcı olmaya çalışalım.
hayır
sen yardım istemiyorsan bu soruyu neden sordun?
Bu videoyu sonuna kadar izleyebilir misin? Tam da senin durumunu anlatıyor.
https://www.youtube.com/watch?v=5nG-AvrLuCASaid Nursi nin Eserlerinin Arasında 33 SÖZ var. Onları okuman yeterli.
Bakıcam
bir ara bakıcam merak ettim bende
hhahahahah
https://i.hizliresim.com/B9DXy9.jpg
üzgünüm yukarda kimse yok cennet ve cehhenemde yok ölünce hurileri falan görmüyceğiz malesef pek çok insan bu durumu kabullenmez ama durum böyle tercih meselesi kimileri yalandanda olsa inanıp insanlık ömrünü mutlu geçirmek istiolar
sanırım
İnanmak zorunda değilsin. Bırak o kendini inandırsın sana.
İnandırmıyor
O zaman inanma. Kanıtların ve kanıtlanmış şeylerin peşinden git.
tamam
Al izle
https://m.youtube.com/watch?v=5nG-AvrLuCAbugün güneşin batışını engelleyebileceksen inanma ama eğer engelleyemeyeceksen söyleyim o hergün güneşi batırıyor doğuruyor
kanıtı nerde
neyin kanıtını istiyorsun ki
izle
sabah oluyo akşam oluyo yağmur yağıyo güneş açıyo işte bunlar bir mucize
hiç tesadüf olur mu 1 olur 2 olur 365 gün tesadüf olmaz yaratıcının var olduğuna işaret bu
Ama allah olduğunu kanıt değil
neyin kanıtı pekı?
yaratıcı olduguna ınan artık kendı kendınemı oluyo boyle seyler?
evet
o zaman son soyleyecegım bısey var
Allah gözükseydi sen kötülük yapabilecekmiydin?
Allah insana irade ve düşünme yeteneği vermiş sen iyiyi kötüyü biliyosun günah işlersen öbür ki dünyada çekersin..
boşver
o zaman ne yapıyosan yap senın tercıhın sonucta
dinden çıkıcam ozzaman başka çarem yok
karar senın :)
10 kokteyl bardağı votka redbull karışımı iç, her bardakta 1 extacy at:) hala yaşıyorsan zaten bu büyük bür mucize: Allah a inanabilirsin:D haa zaten rahmetli olursan da görmüş olursun var mı yok mu:D
Ölmeyi düşünüyorum ama bu şekilde değil
Allah gecinden versin işin esprisiydi ama bu kafayla yani iyi görünmüyorsun, bir piskologdan yardım al..
İnanmak için ölmem lazım
o zaman da çok geç kalmış olacaksın;)
olsun
O zaman inan ibadetini et;) en azından gidince bir şey kaybetmemiş olursun:D
kalpten şnanmayacaksam çıkarım dinden daha iyi
:) şu an zaten çıkmışsındır;))
Çıkmışmıyımdır
Büyük ihtimal
Önce kendine inan. Zaten gerisi çorap söküğü. İmanı olan birinin sonradan dönmesi bence imkansız gibi birşey. Umarım doğru yolu bulur, HAK yolundan ayrılmazsınız.
ben dönüyorum ama son umut yazdım buraya ama daha kötü oldu
Avusturalyalı gencin Müslüman oluşu video su yaz Youtube den izle
İnanmak zorunda değilsin. İnanmadığın için intihar etmek zorunda da değilsin.
inanmak için
eğer insanda akıl, zeka varsa zaten en basitinden evrene bakınca kusursuz yaratıldığını görür evrenin. daha hala büyüklüğü bilinemeyen evrenin bu kadar kusursuz bir şekili tesadüfen almadığını bilir. al sana bir inanma vesilesi daha
kendi niye yok
eğer insanlara gözükseydi ortalık karışırdı ölünce görürsün dene bir
Saçma saçma şeylere aldanıp durma. Allah yoksa saçın nasıl uzuyo. Tırnağın nasıl uzuyoo. Allah yok madem gece gündüz nasıl oluyo. Sabah kalktığında çarşafın nasıl kırış kırış oluyo. Demek ki Allah var. Saçma saçma şeylere inanma.
Bak biri eksi vermiş. Allah yoksa o eksi vereni kim yönetiyor. Şeytanda var ki vesvese veriyo işte. Bunlar hep mucize şeyler. Bak gördün mü? Eksi verdi. O halde gerçekten birileri Allahı istemiyo. Kuranda Allahın şeytanı lanetlediği ve insanları kendisine karşı kışkırtacağını yazıyo. Bak eksi veren kışkırtışmış bir iblis. dikkat et işte. Allah olmaz olur mu
Olmuyor
Yok işte neyin derdindesin. Yok yani yok istersen demediğini bırakma istersen kafanı duvarlara vur bu onun yok olduğu gerçeğini değiştirmeyecek.
sanki varda biz inanmıyoruz
dimi
Sendemi inanmıyorsun
Ben inançlı ateistim
bize ne ya napıyosan yap biz kimiz sana yol gösterelim sen kendine yol gösteremezken. etrafına bak hala kanıt arıyosan ahmaksın.
Sende bir kitaba körü körüne okumadan sorgulamadan inanacak kadar salaksın kardeş.
söz konusu kitap değil çevrene bak dünyayı incele hiçbirşeye beynin basmıyo bir belgesel izle ne demek istediğimi belki anlarsın.
biz inanmadığımız halde yalan söylemezken siz allah diyip adam kesiyorsunuz
sen uçmuşsun. her isteyene gırunseydi Allah olmasına gerek kalmazdı kral olurdu sultan olurdu. saçmalama
Görünsün demiyorum bir ses bir rüzgar bir sıcaklık versin bir anda anlıyım ruhani bişey olduğunu
off off çıkar kafandan bunları
Iyi de bir mucize olsaydi herkes inanirdi ve bir anlami olmazdi. Bu sadece hissedebilecegin bir sey zorlama boyle. Tasavvufi kitaplar oku. Kuran oku. Donanımlı din alimleriyle konus. "OKU"
herkes inansın inananlar pek iyi değil zaten
yaptığın çok saçma o zaman herkes inancını kessin inanmak içinde istediğimiz kişinin mesaj atmasını teklif edelim? ne kadar mantıklı bir davranış..
o sadece örnekti
Aynada kendine 5 dakika baksana Düşünerek Nasıl bir Kan pıhtısıyken bu hale geldim? So bir cevap belli
oluşum
Aynen Oluşumu düşün :DDDD
Bende bir aralar senin durumundydim tamamen klp meselesi
Napıcam çok üzülüyorum yolumu kaybediyorum
Valla ne desem yaln olur once kendine sonra inanclarina inanmalisin biraz sabret. Tabi bu dediklerm demek kadar kolay fegl cok zor.
Ben kaybettim
Yapma boyle koru korune gitme yazik sna. mesaj at sana bisey anlatayim uzunca oldugu icin buraya yazamiyorum
Hayır
Bak Sürekli Allahı düşün o sana gideceğin bir işret verecektir emin ol :D
vazgeçtim artık
Richard Dawkins'in videolarını izle... Ayrıca sen bişi yapmazsan hayatta sana bişi yapmaz...
Neden
İllaki bir şeylere inanman gerekmiyor... Bir şeye inanacaksan... Kendine İNAN...
Nefes alıyorsun arkadasım,30 saniye tutmaya çalış bak bakalım hissedecek misn
offf
İşarete filan kaldıysan durum vahim. Boş ver be çok kasma
tamam
İnançta birşey beklemeden insan gerek simdi hemen diye birşey olmaz. Zamanlar görürsün. Ama yine umut etme fazla. Ya inan ya hepten Birak. Gerçi inaninca da birşey olmuyo
Abdestli yatmayı deneyin.
Yatınca sağa dönüp ayaklarınızı toplayın.
Ayetel Kürsi Kafirun süresi üç ihlas bir Fatiha okuyun.
Kabus görüp gece uyanırsanız yön değiştirin.
Yön değiştirmezseniz yina korkuturlar
Allah senin gibi şüphe duyan insanları hala doyurup giydirip koruyor daha ne olsun...
defoll !!
ALLAH'a inanman için sana özel bir mucize göstermesine gerek yok çünkü dünyadaki her şey bir mucize mesela senin nefes alıp verebilmen bile o yüzde kalbi mühürlü olanlardan olma...
Elimde değil
herşey Allahın eseri bu dünyada kendin bile. Allaha inanmak istiyorsan kendine bakman yeterli.
allah sihirbaz deyil kadere inanıyomusun kader alın yazısı vardır herşeyde bir hayr vardır daha kötü birşeyde olabilir kendin çabalama allahtan yardım bekle caminin yolunu biliyonmu acaba
bilmiyorum
sence hayatta ve sağlıklı bir insan olman ve evrendeki bu düzen yeterli değil mi?
hiçbirimiz peygamber değiliz şu olsun dediğimizde oluvermiyor, illa bir imtihan olacak.
Olsun razıyım aç kalayım sokakta kalayım yeterki onun var olduğunu bileyim ses etmem
bir şeyin yok olduğunu ispat etmen için ona dayanan herşeyin yok olduğunu ispat etmelisin. (haşa) allahın yokluğunu ispat edecek şeyler bulabildin mi hiç? ki onun varlığına inanmak için bir mucize bekliyorsun. o zaman aç kalım suzuz kalim dedğin şeylerin yokluğunu ispatlamakla başla işe. hadi bana suyun yokluğunu ispatla?
Her kahkahanda Allah a şükretmiyosan. neden her ağladığında Ona kızıyorsun.. diye biz söz var:)
Ederdim. İnanabilseydim
Allah ıslah etsin. doğru yoldan ayırmasın başka sana denilcdoylenicek laf yok. allahım beni böyle düşünen biri olarak yartmadığın için ilmin adedince şükürler olsun.
Böyle değildim kötü şeyler yaşaya yaşaya
Ne gibi kotu şeyler hepimiz yaşıyoruz. Babam 6 gün yoğun bakımda kaldı hep dua ettim alma bizden diye ama aldı vefat etti ne yani şimdi inanmicam mı hâşâ bunu aklından geçirmen bile çok yanlış silkelen bence.
Ölüme kızmam ama olmuyor gececsabaha kadar adını zikir edip ağlarken yine olmadı
Olmadı derken bişi olmasına gerek yok ki sen zaten kendi başına bir mucizesin içindeki o binlerce km damarı düşün iç organlarının işleyişini nası bir fabrika gibi çalıştığını düşün ve bunların bir patronu sahibi var onu düşün bunun dışında bişey görmene gerek yok kendini görüyorsun o yetmeli.
bende olmayan bişet görmem lazımm
bizim söyleceğimiz bişeyle inanacaksan, hiç gerek yok... kandırma kendini
bir ümit
Her olumsuzlukta (haşa) inanmak bişey beklemek çok yanlış.. Çok mutlu olduğun bir an O'na şükretmeyi dene.. bence bu çok daha iyi bir yol olur.. Çok mutlu olmayı da bekleme bana sorarsan.. Sağlığın sıhhatini düşün.. Hastanelerde yaralı veya ömrü boyunca bir uzvundan mahrum kalacak insanları düşün.. anne babanın sağ olduğuna şükret (ki umarım sağdırlar)
Inanmak için iyi olmayı bekleme, içinde bulunduğun durumda bile iyi olduğun konumu görmeye çalış..
Bu arada yaş kaç bacım?
Biz millet olarak genç yaşlarda kendimize bir sorun yaratmayı çok severiz :) iyiysek bile depresyon hali ararız, ondan soruyorum yaşını.. Hayatın güzelliklerini görmeye çalış, kafana da çok takma..
24 yaşındayım
Dediğim gibi kötü şeylerde arama Rabb'ini!! İyiliklerin içinde her zaman O vardır çünkü..
boşver
@birucanbirdekacan doğru söylemiş... psikoloğa görünmelisin.
Nsanlara inanmıyorum allah fiyip afam kesiyor müslümanlar