Gizli Üye(36-45)+1 yılBir gün, bir adam ellerini açıp yalvardı:
"Allahım! Konuş benimle!"
Tam o sırada bir çayırkuşu adamın bahçesinde
en son şarkısını söylüyordu. Ama adam çayırkuşuna
hiç kulak vermedi ve yakarmaya devam etti:
"Allahım! Benimle konuş!"
Az sonra hava aniden kapandı, gökgürültüsü
ve şimşekle birlikte kuvvetli bir yağmur başladı.
Fakat adam bunlara hiç aldırış etmedi,
yakarmaya devam etti:
"Allahım! Seni görmeme izin ver!"
O böyle yalvarırken, sağanak yağmur
sona ermiş ve güneş bütün ihtişamıyla ışıklarını
adamın evine kadar taşımaya başlamıştı.
Fakat adam bu manzaraya aldırış bile etmedi.
Her gün gördüğü birşey değilmiydi bu?
Yalvarmaya devam etti adam:
"Bana bir mucize göster Allahım!"
Böyle yalvarırken, yakınlardaki
evlerden birinden yeni doğmuş
bir bebeğin ağlayışları geliyordu kulağına
ama o bunu da farketmedi.
Üzüntüsünden ağladı, ağladı...
" Cevap ver bana Allahım!
Burada olduğunu bilmemi sağla!"
Tam o an, bir kelebek gelip
adamın koluna konmuştu.
Ama görmemekte, duymamakta
ve bilmemekte ısrar eden adam öbür eliyle
kelebeği iteleyip kovdu. Sonra da:
"Allahım!" Neden, neden bana
bir cevap vermiyorsun?"
diye ağlayıp, yakınmaya devam etti...31 Yorumla
Soran+1 yılbana onlarda olmadı
En İyi Cevaplar
Git Aynanaın karşısına geç ve kendini bir incele önce bu mükemmel şeyi kim yaratmış, sonra saniyeler içinde beynin parmaklarını şu klavyeye yazma hızını verenin kim olduğunu da bir düşün, peki onun varlığını soegulayabilicek kadar güçlü olan bu beyin nasıl oluştu sence? Aç bir plesantada bir bebeğin oluşumunun her evresini izle video şeklinde o kadar çok şey var ki ona inanman içim illa ki o anda bir mucize bekleme
Bazen dua edersin o an olmaz ama sonra gene döner dua edersin iyi ki olmamış dersin ve bu senin hayrına olur gene de40 Yorumla
+1 yılBenim babam 2.5 ay hastanede yattı akciğerlerinde sorun vardı. Gece gündüz dua ettim sabahlara kadar ağlıyordum uyuyamıyordum 5 vakit namazımı bile kılıyordum. Taki babam ölene kadar. İşte o zaman anladım ki tanrı diye birşey yok. Tanrı yoktur o insanların yalnızlığıdır. Ha bu yüzden mi dinden çıktın diye sorarsanız açıp kuranı okudum ve ne kadar saçma olduğunun farkına vardım. Koskaca evreni yaratan tanrı bir insanı sırf hristiyan veya budist veya musevi diye sonsuz cehennemde işkence ile korkutur , tehdit eder mi? Ateist ama bir müslümandan kat kat iyi asla kötü yola sapmamış ama sırf kendisine inanmadı diye cehennemde yakma fikri? Size mantıklı geliyor mu? Ya azıcık düşünün, sorgulayın, açın kuran okuyun çok mu zor?
Haa ateist olmamın en güzel yanı... Yaptığım hiç bir iyiliğin karşılığını ölümden sonra beklemeden yapabilmemdir. İyilik yapıyorum SEVAPTIR demek sanki SEVAP olmasaydı yapmazdım demek anlamına geliyor Beklentilerim var tanrıdan der gibi... İyilik yapıyorum çünkü insani bir davranış olarak düşündüğüm için. Karşılık beklemiyorum. Tanrı korkusu taşımadan insan olabilmenin sıfatını taşıyorum düşüncesinde olmak çok daha erdem bir yaşam şekli.16 Yorumla- +1 yıl
Dislike atmaya devam edin yobazlar sizi.
- +1 yıl
Görüşüme katılmamak değil sırf ateist olduğum için dislike atıyorlar canım. Emin ol.
- +1 yıl
Ve seninde yazdığımı okumadığın kesin. Okumadan bilmeden herşeye körü körüne inananlarsınız sizler. Devam edin belki cennete gidersiniz la. Huriler sizi bekliyor. :O
Soran+1 yılahaha huriler :)) bu dünyada zina yasak ama orda huri var çelişkşye bak :))
- +1 yıl
Tabi hemide 72 tane. Gelde inanma buna şimdi. :D
+1 yılişıkları kapadım, mumlar yaktım, pencereyi açtım ve ellerimi açarak dua etmeye başladım.
"allah'ım varsan bana bir işaret gönder" diyerek dua etmeye başladım.
ister inanın ister inanmayın tam dört saat bekledim. bir güvercin pencereme konsa
-işte bu bir işaret!
diyecektim. ama yoktu. içeriye rüzgar esse bunu tanrım gönderdi diyecektim. bir mumun kendiliğinden sönmesi ya da kulağıma bir ses gelmesi gibi saçma sapan şeyler bekliyordum.
dört saat bağdaç kurmuş şekilde oturarak önümde "yüce kitap" açık bir şekilde bekledim.
sonunda ümitlerimi kesmiştim ki hayatımdaki en hakikat dolu olayı yaşadım. asla bu anı unutamayacaktım.
gözlerimi açtım. yüce kitab'a baktım. ve orda gözüme çarpan ilk ayet beni şok etmişti.
"ey insanlar siz hala bir işaret mi bekliyorsunuz?"
ve kelime-i şehadet getirdim.
Demiş adam...5315 Yorumla
Soran+1 yılBayağı anlamlı ama olmuyor
- +1 yıl
- +1 yıl
Bu durum tamamen hikaye... Din fanatikleri tarafından uydurulmuş... Din bir afyondur.. Unutmayın..
- +1 yıl
aynen.. gercekten var bu.. bu linki izle derimkardesim.. bu bana da oldu tam 1yil boyunca.. ama imanima yeniden kavustum sukurler olsun.. ilk once beyninizdeki supheler yuzunden namaz kilamiyor hale geliyorsunuz.. hatta tesetture yeni girmisdim bu supheler aklima geldiginde.. acmayi dusundum.. Allah korusun.. ama seytan vesvese edermis insana kapaninca ve ya islam icin bir sey yapinca.. ve gercekten oyle oldu.. cocuklugumdan beri ateist sayfalarda olan ben bir kere bile sasmamisken.. tesetture girdikden sonra birden bu kadar supheye dusmemin sebebi neydi..-seytan.. demek istedigim senkesinlikle ibadetlerini dualari birakma.. eger arastirmak istiyorsan Allahin varligindan emin olmak stiyorsan tamam arasdir yine.. ama ibadetinden alikoyma kendini bu surecte,. Allah herkesin yardimcisi olsun
- +1 yıl
aynen.. gercekten var bu.. bu linki izle derimkardesim.. bu bana da oldu tam 1yil boyunca.. ama imanima yeniden kavustum sukurler olsun.. ilk once beyninizdeki supheler yuzunden namaz kilamiyor hale geliyorsunuz.. hatta tesetture yeni girmisdim bu supheler aklima geldiginde.. acmayi dusundum.. Allah korusun.. ama seytan vesvese edermis insana kapaninca ve ya islam icin bir sey yapinca.. ve gercekten oyle oldu.. cocuklugumdan beri ateist sayfalarda olan ben bir kere bile sasmamisken.. tesetture girdikden sonra birden bu kadar supheye dusmemin sebebi neydi..-seytan.. demek istedigim senkesinlikle ibadetlerini dualari birakma.. eger arastirmak istiyorsan Allahin varligindan emin olmak stiyorsan tamam arasdir yine.. ama ibadetinden alikoyma kendini bu surecte,. Allah herkesin yardimcisi olsun...
- +1 yıl
hala yasiyorsan bu bile bir isarettir... oyle cocuk gibi yok isaret gelcek filan diye bekleme. seytana inaniyormusun? bak seytan sana isareti gondermis zaten allahin varliginda seni supheye dusurmus sende allaha inancini kaybetme UNUTMA;
Rabbin kimseye dayanabileceğinden fazlasını yüklemez!
Belki kalbindir acıyan,
Belki bedenin,
Belki de ruhundur kıvranan,
Belki de yokluktur seni saran
Belki de bin bir türlü muamma...
Her ne durumda olursan ol, diline yakışır bu dua;
LA ILAHE ILLA ENTE SUBHANEKE INNI KÜNTÜ MINEZZALIMIN...
Senden başka ilah yoktur... Sen bütün noksanlıklardan münezzehsin... Şüphesiz ben nefsine zulmedenlerden oldum...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
146Cevap
+1 yılSelamunaleykum kardeşım sımdı senın dedıgın guzel kardeşım şu hanı bır kuş duşun o kuş benımle konuşursa eger Allaha ınanıcam veya bırısını sevdın o cocuk bana aşık olup gelıp cıkma teklıfı ederse Allahın varlıgına ınanıcam iyide kardeşım bu tarz şeyler sence olması gerektıgınde olucak şeyler degılmı veya o an bana mesaj atsın bırısı dedın tobe Haaşa Allah senın emırlerınımı uyguluycak o senın ıcın hayırlı olmıyan herşeyı senden uzak tutar gerektıgı yerde kotu duruma duşunce senı test eder acaba bana kotu durumdaykende ınanıcakmı sabredıcekmı ellerını açıp dua edıcekmı namazını kılıcakmı dıye ama sen namaz kılmassan Allaha kulluk yapmassan ışte şu an bır mucıze olsun ınanıyım dersen sence Allahın gucunu kudretını kabullenmış olurmusun guzel kardeşım. Ben sana şöyle dıyım bende cok gunah ışlemışımdır Ama cok ıbadet ettıgım gunler oldu bır ara gerçekten Eriyorum sandım yanı okadar cok kalbım sevgıyle doldukı Allah sevgısıyle her gece ruyalar goruyorum Inanılmaz derecede ruyalar her ettıgım dualar kabul oluyor ne ıstersem anında bu kadar buyuk mucızeler ama bunların hepsıne tevekkul ederek Allaha hayırlıysa olsun dıyerek ıstedım bazen ıstedıgımız şeyler hakkımızda hayırlı olmıyabılır bu yuzdende Allah (c. c) bekle der veya hayır der vermez ama bellı bır sure sonra cok daha ıyısını verır Allah 3 şekılde kulunun duasına cevap verır 1 evet der hemen verırı 2 bekle der daha ıyısını verır 3 hayır der ve en iyisini verır onemlı olan sabretmektır ve Allaha ınanıp ıbadet etmektır şu an sen şeytanın vesvesesıne gelıyorsun Sen eger şuanda yoldan cıkarsan ateıst olucaksın pekı şunu dıyım sana ateıstler Allaha ınanmıyor dımı hıc bır tanrıya pekı guzel kardeşım nıye sıkılınca zora duşunce Ellerını açıp yardım ıstıyorlar madem ınanmıyosun yok dıyosun olmıyan bışeyden nıye medet umuyorsun? bunun gıbı yanı kardeşım şu an sen cok buyuk bır sınavdan geçıyorsun bu sınavı eger Anlının akıyla geçersen daha sırtın yere gelmez
34 Yorumla
Soran+1 yılşu an bile ağlıyorum olmuyor hiç anında verdiği biley olmadı
- +1 yıl
Kulluk gorevlerını yerıne getır bekle şu an ımtıhandasın Allahın varlıgı senın dedıgın gıbı kanıtlansaydı butun herkes musluman olurdu herkes derdı su olursa ınancan bu olursa ınancam butun herkes musluman olurdu
Soran+1 yılOlsun nolmuş sanki müslümanlar çok iyi insan
- +1 yıl
Muslumanlar cok ıyı ınsan dıyorsun muslumanın kelıme anlamına bak tam anlamıyla musluman ınsanlar yokkı şu an bu devırde cok nadır Peygamber efendımız sav bı bak hoş gorusune bak hal hareketlerıne bak ondan sonra muslumanlıgı bır daha dusun
+1 yılS-Allaha inanmak istiyorum bişey söyleyin?
C-Sana inandırmak için yazmıyorum. Cenab-ı Hakkın senin veya bir başkasının inancına ihtiyacı yok ilk olarak herkez bunu öğrensin.
NOT:Firavun ve Musa Aleyhisselamın bir kıssası var. Musa (A. S) firavun ile iddiaye tutuşur. Firavun ben ilahım der Musa (A. s) itiraz eder. Madem ilahsın şu nehri ters çevir yani ters akmasını sağla der. Firavun nehrin ters akmasını sağlar.
ÇOK ÖNEMLİ NOT:O gece Firavun sakalından kendini asmış uyumamak için. Sabaha kadar dua etmiş Cenab-ı Hakka. Musa (A. S) napmış biliyomusun yan gelip yatmış. Peygamber ya kendine güvenmiş BEN Peygamberim demiş. Ama firavun dua etmiş. İnsanlar firavurunu, nemrudu veya bunun gibi KUR'AN'da geçen kafirleri inanmamış olarak tanıyorlar ya bu adamlar KUR'AN'da o nedenden dolayı yok. Çok farklı bir nedenden orda ismi geçiyor. Niye o kadar enbiya, evliya hak yolunda savaş vermiş insanların isimleri geçmiyoda bu adamların ismi geçiyo. İlk olarak bunu araştırmak lazım. Bakıyorum buraya mesela her kafadan bir ses sorsan KUR'AN ı bir defa hatim etmemiş mübarek fetva emini. Hakikat mesleğinde 1. mana murad mana değildir kainatta nasıl herşey perdeli hakikatte apaçık gözümüzün önünde ama perdeli bir şekilde bakmak var görmek var. Bir yere bakarsın ama göremezsin. Daha yazılcak çokşey var ama cahiliz işte herkez herşeyi biliyo hakikat yolunda candan, canandan, cihandan vazgeçen insanlar bilmiyor!
Herşeyin başı SAMİMİYET samimi olucaksın ve elini açıp DUA ediceksin. Yok ben sabahlara kadar bekledim işaret yok. Başımdan geçenleri bırak başımdan geçenleri çevremde olanlardan yaşadıklarıma şahit olan bir kişinin konuştukları bile afallatır insanı. İNANMAK o kadar kolay değil. Her inanıyorum diyenin peşinden gidemezsin. KUR'AN-HADİS te isimler geçiyor bakmasını bilirsen. KUR'AN da bir hesap vardır. Cifir ve ebced hesabı harfler bir sayıya denk gelir bu sayılardan hangi tarihte ne olmuş veya olucak ortaya çıkar. Herşeyde bir hesap var.11 Yorumla- +1 yıl
Kur'ana bakarsak mekke ayetleriyle medine ayetleri arasındaki hesap ta bu orana tekabül eder. Kutup noktası ve mekke arası gibi gibi. AH AH keşke inanmak kolay olsa. Yemek yapmak için bile malzeme lazım o malzemeleri yapacak karıştıracak yemek haline getirecek biri. Daha çok şey yazıcam ama işte...
- Diğer konusunda 700 cevap paylaştı.
+1 yılİlk olarak yanlış anlamazsan kaç yaşındasın ayrıca Allah'a ve hiçbir yaratıcıya inanmıyorsan ama eğer var olduğunu biliyorsan Ateiste olamazsın. Var biliyorum ama inanmıyorum diye bir şeyde olmaz. Din dogmatiktir mutlak inanç sıfır eleştiri ile çalışır bütün dinler öyle. Budistlere Buda, Hindulara Brahma görünmediği gibi Hristiyan Yahudi ve Müslümanlara Allah görünmez. İyi olan görünmeyip kötü olan görünse tamam biraz hakkın var diycem ama dünyadışı bir mucize görme ihtimalin sıfır. Ya komple çık dinden ya da geri dön. Hiçbir din eleştiriye tartışmaya açık değildir. Görünmeyen hiç görmeyeceğiniz birşeye inanmak için tartışma yolunu kapatmalısınız.
12 Yorumla
Soran+1 yılkayboldum benn
Soran+1 yılçıkıyorum ozaman
Diğer konusunda 1,7b cevap paylaştı. Arkadaşım bunu sana kimse açıklayamaz ya da ispat edemez. Adı üstünde zaten inanç. İslam da zaten teslim olmak demek. Hiç sorgulama ve inan diyor sadece. Bu bana çok yanlış geliyor ve sen de görüyorsun ki genelde Tanrı hep meşgul. Kararını kendin ver.
17 Yorumla
Soran+1 yılAyneb öyle
- +1 yıl
Yazıldığı o çok çok eski tarihten beri hiç değişmediğine inanılan bir kitap ki gerçekten nasıl yazıldığı bilinmiyor. Sadece onu seversen karşılığını göreceğin, aksi takdirde sonsuza kadar yanacağın söyleyen, yani insan yarattıklarının sevgisine muhtaç bir Tanrı. Bunlar mantıklı mı? Düşünme ve inan diyor işte. Çükü açıklaması yok ve dediğin gibi işaret falanda yok. Her şey rivayetten ibaret.
Soran+1 yılaynen ya
- +1 yıl
Güncellemeye istinaden: Sen kendini inandırmaya zorladığın ve inanmamaya karar verdiğin için bilinçaltın sana bir ceza vermiş, hepsi bu. Kendini suçlu hissettiğin için bu tarz bir rüya görmüşsün. Rüyaların bilinçaltı ile ilgisi olduğu kanıtlanalı çok oldu. Alışırsın bir süre sonra, korkacak bir şey yok.
+1 yılmesela herkes istiyoki allah şıp deye gelsin konsun mucize olsun dıye demı işte bizinsan oglu buna yanılıyoruz allah katında zaman kavramı olmadıgı ıcın bız ınsanlarda tez canlı oldugumuzdan hemen olsun ıstıyoruz bir kişi sana mesaj atsın dedıgınde onu allahtan bekleme kişiden bekle eger atmıyosada belkide allah attırmıyodr senı korumak ıcın nerden biliyosun bunu sana bir yol göstereyım allah senın dualrını kabul etmesını ıstersen sen zorda olan insanlara yardım et allahta sana yardım etsin istersen bir dene bak
13 Yorumla
Soran+1 yılHayır
- +1 yıl
ozaman allah sana hemen yardım etmesını bekleme
Soran+1 yılyok
+1 yılöncelikle insanın kendi içinde olmalı inanç, yani sen bir nevi şunu diyorsun
eyy allahım sen bana olagan üstü birşey göster bende sana inanayım diye pazarlık ediyorsun resmen..
ama inanıp iglik yapınca zamanla igliginin karşılıgını alacagına inanarak yapsan eger zamanla anliyacaksın
ve islam dini hakkında sıfırdan başliyarak ögrenmeye bak ve namaza başla o zaman inancın. yerine gelecek ve netleşecektir..
ama yinede pisikologa git sen
birde öldürerek kendini yüce allahı göremezsin çünkü yüce allahın verdigi cana sahip çıkmayıp intihar ediyorsun emanete hıyanettir bu.. ve affedilmeyen günahlar arasındadır bu..02 Yorumla
Soran+1 yılİnanmak için ölücem
- +1 yıl
ne diyeyim
yazık olacak sana o zaman :/ ben yapma derim...
+1 yılAllah size akil fikir versin ne diyimki... Bir anne baba evladina bunları ogretmediyse çocuk ne yapsin... Cinmi cagriyonda işaret bekliyon otur iki rekat namaz kil gör bak bakalim aci hüzün kaliyormu.. lütfen nefsinizin kölesi olmayi.. vijdaninizi karartmayin.. kuran okuyun bilinclenin. Eğer vijdaniniz Allah diyorsa kalbiniz Allah diyorsa sorgu suali birakin.. Sabah ezaninda uyan ve kalp gözünü acip dinle... yasam ölüm Hepsi Yaradandandir... Ben aciyida seviyorum mutluluğu da veren Rabbim bana isyan etmek ne haddime..
01 Yorumla
Soran+1 yılboiver
+1 yılbir adam küçük bir köye gitmiş : Ben ALLAH a inanmak istiyorum ama mantıklı bir açıklama istiyorum demiş küçük hafız var ona git demiş. adam gitmiş hafızın yanına demişki: bana ALLAH ın varlığını ispatla
hafız: senin aklın var mı?
adam:var
hafız:göster hadi bana
adam:ben okadar okul okudum büyük işlerde çalışıyorum... okadar okul yaptırdım fabrikalarım var v. s v. s
hafız :onl ar aklınla yaptığın şeyler kendisi nerde
adam:kafamın içinde nasıl gösteriyim?
hafız:ALLAH ta öyledir kendisi görünmez yarattığı şahanelerde bize kendisini hissettir...14 Yorumla- +1 yıl
<3 ...
- +1 yıl
Hayvanlar Rabbimizi zikrediyor youtubeden izle bu bile bir ışıktır..
Soran+1 yılkaybettim
- +1 yıl
neyi kaybettin?
+1 yıltüm evreni yarattı, dünyayı yarattı. tek bir yaprak bile onun emri olmadan oynamaz. rüzgar esmez. güneş doğmaz, senin ettiğin cümle bile Allahın emri olmadan söylenmez. yaşadığın hayat onun sayesinde. niye böyle diye düşünme. şartsız inanman lazım. içinde kabul etmen hissetmen lazım. dünyada olan en ufak herşey Allahın emriyle olur. Allah eğer vermiyorsa bir hayır vardır. neden olmadı diye isyan etme. şükür et.
bir kitap okumuştum 1 2 ay önce, Allah de ötesini bırak. yazarı bir psikolog. tavsiye ederim. tüm sorularına cevap bulucaksın.10 Yorumlainanmanın imkanı var ki inanmak istiyorsun. mesela kırmızı kar yağması için bekliyor musun? beklemezsin çünkü yağmayacak eminsin. biliyorsun Allah var ama inanmak istiyorsun. çevrene bir bak bu kadar eşsiz güzellik kendiliğinden olur mu? bu kusursuz düzenin bir sahibi yöneticisi yok mudur? yaşadığın belediyeden ile ilden ülkeye ve dünyaya her şeyi yöneten bir kişi var ve kendi gücünce idare ediyor. peki evreni yöneten ve yönlendiren biri olamaz mı? birşeyin olmasını istediğinde ve bu olursa inanacam dediğinde biraz saçma beklentiye girmiş olursun. istediğin imkansız birşey olabilir veya senin özel gücün yok ki her istediğin o an olsun. bence Kur'an da ilgili ayetleri okuyabilirsin faydalı olacaktır. İnşallah herşey yoluna girer ve gönlünce olur
23 Yorumla
Soran+1 yılOlabilirde belki uzaylılar yönetiyor
Soran+1 yılUzaylıları yaradan olmak zorunda neden?
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖncelikle Allah kuluna şah damarından daha yakındır. Allah her kulunu duyar imtihan eder. Herkesin başına kötü şeyler gelebilir ki gelmeyen bir insan yoktur bu hayatta. Herkesin kendine göre bir derdi vardır. Fakat Allah'ın varlığına böyle basit dediğin mesaj gelirse inanacam elektirik kesilirse inanacam gibi şeylerle inanacaksan burada bir yanlışlık vardır demektir.. Elbet Allah ın gücü kuvveti her şeye yeter ama sen önce Allah ı kalbin ile inanmaya çalış.. Her gece uyurken dua et derdini ona anlat ondan yardım iste.. İçinde oluşan huzur her geçen zaman daha da artacaktır.
21 Yorumla
Soran+1 yılyok
Yuri Gagarin uzaydan döndükten sonra bir muhabir ona tanrı var mı yok mu diye soruyor.
Gagarin: -evet yoldaş tanrı’yı uzayda gördüm, ve benden tanrı’nın olmadığını söylememi istedi.
Gazateci :Peki Başka ne vardı diye soruyor?
Gagarin:-Gece ile gündüz birbirini takip ediyordu...
A’raf Suresi 54. âyetin ifadesi şöyledir:
“O, gündüzü kendini sürekli kovalayan gece ile örter.”
12 Nisan 1961’de Yuri Alekseyeviç Gagarin, Vostok 1 uzay aracıyla uzaya çıkmış
Yaklaşık 53 yıl önce bu sözleri farkında olmadan 1400 yıl öncesinden Allahın Kitabının gerçek olduğunu ıspatlamıştır...(1400 yıl önce dünyanın yuvarlak oldugununda ıspatıdır. Daire şeklinde gece ile gündüz birbirini takip edebilir fizik kuralı)
O her zaman vardı ve var olacak21 Yorumla
Soran+1 yılİnsanlar uydurmuş olabilir
+1 yılbak gece git mumları yak etrafını aynalarla çevrelere ve 4 tane kemik bul ve bu kemikleri kapıların girişlerine koy sonra aynaların ortasına geç etrafında mumlar olsun ışıklar kapalı olsun ve bir tas bul tasın yarısına kadar su koy sonra eline biraz kesik at ve tasa kanını damlat sonra karıştır ve deki ya ey yuhal eshud iza kunta huna javibni, eyne huna, eyne huna, min eyne ente min eyne ente de sonra bak bakalım istediğin işaret gelecek mi ama öncellikle bunları yaparken dua okumayacaksın abdest almayacaksın Allah demeyeceksin peygamber demeyeceksin besmele bile çekmeyeceksin gece bunu zifiri karanlıkta yapacaksın ortalıkta senden başka insan olmayacak ve sende bunları yaparken yarı ölü olacaksın yani uyuyacaksın.
bu yaptığının adı havas ilmidir kuranla dinle alakası yoktur.013 Yorumla- +1 yıl
öncellikle müslümanım sadece seni bir tuzağa çekmek istedim Allah'tan işaret beklersen sonunda bir cin tarafından kandırılırsın benim bu yazdığım şey cin çağırma metodudur ve yarısı pek doğru değil kaynak kitab-ul azazil arkadaşlar bu oyunlara kanmayın Allah'tan işaret beklerken cin çağırırsınız.
- +1 yıl
Allah'tan işaret alsaydık ona Allah diyebilirmiydik?
Soran+1 yılYapıcam
- +1 yıl
yapamazsın çünkü kitab-ul azazil'in yok ve kitab-ul azazil yasak bir kitap endülüs zamanında yakılmış ve tek kopyası Hasan Karacadağ'da bulunuyor ben onu tanıdığım için okudum istersen sende tanış kitap hakkında bilgi al yoksa bunları yapmayla cinler seninle dalga geçer.
Soran+1 yılPeki
- +1 yıl
bak buda onun face sayfası:
www.facebook.com/.../446819745394072
burdan ona sorular sor emin ol sana vaaz falan vermez ve hayatında duymayacağın şeyler öğrenirsin hatta Arapça biliyosan onun dedikleri harfiyen tercüme et doğru olduğu ortaya çıkar ama bende cinler hakkında bazı bilimsel spiritüalist bilgiler biliyorum istersen anlatayım tamamen bilimsel İskoçlu spiritüalistlerin açıklamaları.
Soran+1 yılLütfen anlatırmısın
- +1 yıl
Öncellikle cinler maddedir fiziki bir maddedir metafizik değildir cinler nar-ı semum yani semum ateşinden yaratılmıştır şimdi gelelim bilimsel verilere cinler mikrodalga boyutunda (uydu modem ışını boyutu) 720nm ve 728nm arası bir ışık spekturumunda görülebilen aynı kumanda ışını gibi madde ile etkileşebilen fakat görülmesi için o boyutu görebileceğimiz metaryal gerektiren (x-ray ışınları görmemizi sağlayan şeyler işte röntgen vs gibi örneğin) birer maddedir cinlere yok diyen bir insan kumanda ışınlarına da yok demek zorundadır çünkü aynı mantıktır ikiside farklı ışık spekturumundadır görünemezler ve maddeyle etkileşebilirler yani onları tutabilirsin dövebilirsin fakat onlar ışık hızındadır mekan kavramı onlara işlemez ve ayrıca musallata değinelim neden bir insan bir cini görürken diğer insan göremiyor çünkü cinler sadece o insanın onu görebileceği frekansa giriyor isterse herkesin görebileceği frekansada girebilir.
- +1 yıl
ayrıca hologramik yapıdadırlar bunu söylemeyi unutmuşum.
Soran+1 yılilginç
- +1 yıl
aslında cin denilen birşey vardır sadece gücü çok abartılmıştır cin birşey yapmaz yapmış gibi gösterir cin akıl oyunlarında zekidir bu sayede kandırır insanı şeytan bir cindir şeytan'da dişi bir cinle çiftleşip çocuk yapmıştır cinleride insanlar gibi düşün tuvalet yapıyorlar besleniyorlar uyuyorlar ibadet ediyorlar (çok nadir) çiftleşiyorlar teknolojik alet bile kullanabiliyorlar hatta ateist cinler bile var.
- +1 yıl
he bide 4 tane değilmiş 44 tane boğa kemiği bulman lazımmış çünkü boğa ve yılan Kulyas kavmini sembolize ediyor.
- +1 yıl
hey ordamısın?
- Diğer konusunda 822 cevap paylaştı.
+1 yılDunya ve insan neden var. Imtihan icin Allah isyerse yardim eder eder istemesse imtihanini artirir. Universite sinavinda kimse yardim ediyor mu sana etmiyor ki hak eden bulunsun diye. Simdi dunya da Allah bazen yardim etmez ki sabrin artsin ki derecen yukselsin burada duasi kabul olmayan tek sen misini ki. Isyan en buyuk gunahlardandir. Erkeknden olmek istiyorsun bu sinava hazirlanmadan girmek gibi bir sey. Ol sebepten ne yaparsan kendine yaparsinsin ateistlere fazla kanma onlar zaten kendilerini asmis. Senden once filistinli cocuklar yardim gorurdu. Ama onlarin odulude sehit olmak. Sende odulunu bekle.
02 Yorumla
Soran+1 yılsımava çalıiıyorsun ama bund çalışacak bişey yok
- +1 yıl
Calismana gerek yok zaten bilgileri sana verdi sadece uygula diyor. Akil verdi idrak et diyor.
Diğer konusunda 323 cevap paylaştı. Namaz kıldığın da uykun gelir. Aklına başka düşünceler gelir zorlanırsın. Çok kolay olan namaz zor gelir. Bunu şeytan yapar. Ama bu da bir kanıttır. Ayrıca şeytanın namaz kılacak ve kılan birine yaptıklarını oku aynı şeyler oluyor. Ben uyku sorunu çeken bir insanım bununla alakalı çok şey gördüm.
27 Yorumla
Soran+1 yılŞeytanın olduğuna inanmıyorum allah meşeklere düşünme yetkisi vermediyse şeytan nasıl allaha itaat etmeyip dinden çıktı?
- +1 yıl
Şu anda bize göre sanki her şeyin başlangıcı vardır. Çünkü bize öyle gelir ama her madde ve canlı bir şeylerden dönüşür. Toprağın minarelleri, vitaminleri vb. bitkilere geçer onlardan hayvanlara ya da insanlara. Canlıların dışkıları ya da ölüleri toprağa karışır. Bu döngü gider. Yani her madde başka bir maddeye dönüşür ama yok olmaz ya yoktan var olmaz. Bilimsel olarak evren ezeli gibidir. Ama evrenin bir başlangıcı olduğunu bilim ispatladı. Bundan 100 sene öncesine kadar ateistler evreni tamamen ezeli olduğunu savunurlardı. Şu anda da ateistler büyük patlamadan önce birşeylerin olduğunu savunuyor ama konumuz o değil. Benim demek istediğim bilimsel açıdan her şey ezeli. Bu Allah'ın nasıl ezeli olduğu gerçeğini anlamamıza yardımcı olur. Çünkü bunları bilmeyen insanların mantığı her şeyin bir başlangıcı olduğunu sanır. O yüzden Tanrıyı kim yarattı gibi saçma bir soru sorarlar.
Soran+1 yılİyide şeytanda melekti meleklerde irade yoktur
- +1 yıl
Şeytan, Melek olsa da olmasa da iradesi vardı. Kim yok diyor ki. Hem hiç bir meleğin iradesi yoktur diye bir şey duymadım ben. İrade, nefis, akıl, düşünce bunların hepsi farklı kavramlar. www.sorularlarisale.com/.../...ha_karsi_geldi.html
Soran+1 yılbir dediğiniz bir dediğinizi tutmuyor
- +1 yıl
İnsanlar kavramları birbirine karıştırırsa öyle olur. Kuran'da okuyorum. Kaburga meselesi yok. Sorsan var derler. Kadın kaburgadan meydana gelmiş derler. Belki de öyle olabilir ama Kuranda yazmıyor. Kendin oku başkasından duyarsan her şey için bir duyduğun bir duyduğunu tutmaz. Farklı farklı kaynaklardan incele. Bunu sadece din değil her konu da yap.
Ben kendi çıkarımlarımdan birini söyliyeyim. Diğer dinlerin yaratıcı inancını araştır. Birden fazla vardır ya da cinsiyeti vardır. Yani İslam'da ki gibi değildir. İnsanlar tarih boyunca yaratıcıyı anlamaya çalışmışlar ama kendi yaptıkları hep insana benzemiş. Hatta bizimkine en çok benzeyen bozulmuş Yahudi inancında Tanrı dünyaya inmiş Yakup ile güreşmiştir. Tanrıdan bir kaç defa adam diye bahseder. Hristiyanlıktaki Tanrı inancını biliyorsun. Baba-oğul derler. İslam'da bunun doğrusunu öğretmek ve kalıcı olmasını sağlamak için kurallar var. İnsanlar yine de sapıtıp Tanrıyı antropomorfikleştirebiliyor. Yani insana benzetebiliyor.
Tanrıyı sen yarattın herkes kendi tanrısını yatatır. Kendi yarattıgın bir varlık sana nasıl yardım edebilir? Ölmeden önce nasıl yoksan öldükten sonrada yok olacaksın ölüm neyi çözecek?
13 Yorumla- +1 yıl
Soran+1 yılsanırım haklısın
Sen başın sıkışmayınca rahatken Allahı unutuyorsan ve başın dara düşünce istediğin olmayınca sıkıntılara girince Allahı Hatırlıyorsan bu işte bir adaletsizlik var. Ama Allah duanı elbet kabul eder. çünkü o bizim gibi değil sabreder. Sen Temiz bir abdest alıp Alalhın huzuruna edebinle çıktında Allah mı kabul Etmedi böyle yapsan doğrudan olmasa bile mutlaka bir vesiyleyle duanı kabul eder ama sen duan kabul olunca Allahı yine unutacaksın eğer kibrine yenik düşmessen Allahı daima hatırlarsan Allah duanı geri çevirmez Rabbim Şöyle Buyurur
Bismillahirrahmanirrahim
Bana Dua Edin İbadet Edin duanıza cevap vereyim. Çünkü bana ibadeti bırakıp büyüklük taslayanlar cehenneme gireceklerdir
Mümin Suresi 60. ayet11 Yorumla
Soran+1 yılMutlu olduğumfa allaha teşekkür edip ağlardım ama artık inancım kalmadı
o zaman herkes senin gibi yapsın Allahım bir mucize göster inanayım desin.. iyi de o aklı kalbi niye vermiş Allah insana o zaman.. mucizemi arıyosun bir koyuna bak mesela nasıl oluyo da insana o sütü üretiyor koyun insanı düşünemicene göre demekki insanı düşünen başka bir güç var.. ve biz buna Allah diyoruz.. aklını ve kalbini kullanırsan herşey mucize
13 Yorumla- +1 yıl
Soran+1 yılsen inanıryorsun niye tam istediklerini yapmıyorsun
+1 yılAllahım bana mucize göster dedğin zaman illa sana gözle görülür bir mucize yaratması beklenemez ve senin Allaha olan inancını yıkmamalı, böyle bir şey olamaz bence. Bu beklentin çok saçma. Sen sadece ihtiyacın oldugu anda Allaha sığınıyorsun e Allahta bu durumda sana bir mucize göstermiyor ya da sen bunun farkında olmuyorsun.
11 Yorumla
Soran+1 yılsevinince allahım teşekkürler diye ağlayan bir insandım
+1 yılrabb’imizin varlığı delil gerektirmeyecek kadar açıktır ne var ki, varlığı her şeyden açık olan o yüce yaratıcı, zatı itibarıyla gözlerin bizzat göremeyeceği, idrak edemeyeceği kadar da yüce ve eşsiz bir varlıktır. bu itibarla yüce yaratıcı kendisini bize, zat’ıyla değil, yaratmış olduğu eserler ve göndermiş olduğu rehberlerle tanıtmak istemektedir. o’nu bize anlatan veya bizi o’na götüren deliller sayısızdır. bu delillerin en büyükleri şunlardır:
1 kâinat
2 kur’an-ı kerim
3 peygamber efendimiz (sallallâhu aleyhi ve sellem)20 Yorumla
+1 yılAma illa inanman icin bir seylerin olmasi mi gerekiyo? Kendi agzinla dedin sabaha kadar agladim bir mucize gelsin diyEger sikintilarin varssa usulunce dua etmeyi dene yok agladim sizladim demekle olmaz. Dua etmedigin surece kendini yirtsan isyan etsen neye yarar.
02 Yorumla
Soran+1 yılettimm
- +1 yıl
Ama karsilik bekleme illa kabul olcak diye bisey yok. Sen mesela yaptigin iyiligin karsiliigini ya bu dunyada alirsin ya da oteki tarafta mesela. Bide ne icin Allah a dua ettin? Hani kabul olmasini istedigin sey ne?
Evrendeki herşey Allah'ın varlığına kanıt zaten. Ben aşık olduğum adamı Allah'ın varlığına kanıtsın diyerek seviyorum mesela. Yaşadığın hayatta aklın erdiği ermediği herşey Allah'ın varlığına kanıt. Aslında en büyük kanıt sensin kanıt görmek istiyosan aynaya bakman yeterli. Ol dedi ve oldun:)
01 Yorumla
Soran+1 yılah ahhh
+1 yılöyle şeyler olmayacak bunu sen de biliyorsun, inanmak istiyorsan inanırsın istemiyorsan inanmazsın bu kadar basit ama o dediğin işaretlerin olmasını beklemen saçmalık olur.. insan bişeye inandığında bunu içinde hisseder bu eğer sende yoksa inanmanın da bir anlamı yoktur o zaman.
02 Yorumla
Soran+1 yılozzaman vazgeçiyim dinden çıkıcam
- +1 yıl
şüphen varsa o yoldasın zaten demektir..
Gizli Üye(36-45)+1 yılAyni hatta daha kotu durumdayim. 5 6 aydir cok kotu durumdayim. Allahin isteklerini yerine getirmeye calistim. Yalvardim, agladim geceleri gunduzleri beni affett diye. Dedim ki" allah sevdigine aci verir, yasadigim gunahlarima kefalet oluyordur, istegim hayirsizdir" vs dedim kendimi avutmaya sabretmye calistm neler yapmadim kii ahh bir bilsen. Ama yok hic birsey olmadi. Dayanamadim!! Allaha inanityrm ama kirgin ve ofkeliyim. Sonuc: Deistim.
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılVe aslada Islam dinine donmem. Isterse hersey yolunda gitsin ( gerci kimin umrundaysam) Bu kadar hayatim alt ust olmus, psikolojim alt ustt olmus neye yarar.
Cevap sahibi+1 yılVeerr eksiyi Mk. Iste Boyle muslamansiniz. Yargilayan sadece yargilayan nefret ediyorum sizden. Ne yasamista Ne olmusta demeyin.
Soran+1 yılAynen ben hak veriyorum sana :((
+1 yılAllah'a inanmak için onu yönetmeyi istiyorsun yanlış bir yaklaşım. Zira her istediğimiz kabul olsaydı Allah'ın yaratan yöneten yaşatan sıfatı nerede kalırdı? Bu şirke girer. Sadece güzel bir abdest al ve namaz kılıp dua et hayırlıysa zaten Mevla'm nasip eder dileğini hayırsızsa da her şerrin ardında bir hayır var diyerek hayırlı olanı bekle
02 Yorumla
Soran+1 yılher istediğim olmasın biri sadece
- +1 yıl
Biliyorsun ki hayatta dilek şansımız yok yani dilek şansımızdan kastım şu isteyince olmaması imkansız olan şeyden bahsediyorum. Allah ol der ve olur. Bu böylesine açıkken ve değişmezken nasıl bir mucize arayışıdır seninki?
+1 yılresmen sen dalga geciyosun ya sonra allah var mı diye sor senin bu yaptıgına karsılık ne denir kalp gözünmü kapalı senin onu göremesin ama etrafında olanları bilirsin bir bebkdemi görmedin anne karnından dogan Allahtan işaret bekliyosun bide keske yazdıklarını okumasaydım
01 Yorumla
Soran+1 yıldefoll
Allaha inanmak için daga tepeye havaya bakman yeterlı olur internet elinin altında aç Kuran-ı Kerimin türkçe mealini oku mutlaka yap bunu kendini öldurmekte ne yaaa inanmak için kendini oldurmen degil Kuranı kerimi okuman yeterlı... anan baban nerde onlar hic birşey ögretmedimi.. dedigim gibi tek yapman gerekn bu huzuru bulmak içinn sevgiyle huzurla dolmasını istiyosanda git namaz kıl bak gör bakalım degişimi..
23 Yorumla- +1 yıl
Allah razi olsun...
- +1 yıl
Soran+1 yılkıldım oruç tuttum zikirler ettim mulu olunca llah diye sevinen biriydim
Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. bak canm allah bize her basımız sıkıştığında yardım etmez aslnda bu sana bir nimet rabbim sana bir dert veriyor diyorki bakalım bana isyan mı edecek yoksa şükür mü edecek... bu dünya yalan iki günlük burada çektiin cefalarda rabbine isyan etmezsen öteki tarafta mükafatını kat kat alacaksın... bunu düşün bu böyle... her zaman şükret hiçbirşey havadan gelmez insana
02 Yorumla
Soran+1 yılya alamazsam
Gizli Üye(30-35)+1 yılİste imtihan bu zaten senin imtihaninda inanip inanmamakla. kimi insan inandigi halde icki icer kumar oynar zina yapar namaz kilmaz ama inanir. Bence senin imtihaninda inanip inanmamakla. Bunu sana kimse burada ispat etemez zaten oyle birsey olsa dunyada ateist olmazdi hic herkes inanirdi. Bence bunu anlamanin tek yolu ibadet etmen ama kalbinle Allahim bana sevgini ver diyeceksin icime zamanla bence inanmaya baslayacaksin bu sekilde. Git bir turbeye dua et sonra namaz kil. Dua et surekli. Farki goreceksin eminim sana ispat konusunda birsey diyemicem ama dediklerimi yaparsan farki gorecegine eminim.
11 Yorumla
Soran+1 yılboşver kaybettim ben yolumu
Hala yaşıyor musun bilmiyorum ama Daha önce anımsadığım bir durum şu an bir faydası olur mu da bilmiyorum
Şunu bil ki
Allah Bir dir kudreti sonsuzdur dilediğine kefildir
Yoktan var eden de o dur var edipte yok edecek olan da o dur
Allah her duaya icap etmez senin için hayırlı olanaı senden daha iyi bilir
İşin aslı bu görüp duyduklarına daha dikkatli bakarsan duyduğun sesin gördüğün şeylerin bir yanılsama olduğunu anlarsın sadece sakin ol
Kozadan erken çıkarılan kelebek misali daha gelişimini tamamlamadan uçmaya kalkışırsan yerlerde sürünürsün00 Yorumla- Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılAllahın bir yaratanın var olduğu açıktır bu kadar mükemmel bir sistem olan evren, dünya rastgele yaratılmış olamaz ama Allahın çalışma şekli insanlar bana dua etsin ben bazılarının dualrını kabul edeyim bazılarınınkini etmeyeyim değildir Dinler kesinlikle Allah tarafından gönderilmedi milyarlarca yıldır yarattığı bu sistem kendiliğinden işlemektedir halen evren genişlemektedir mesela big bang in etkisi kanıtlanmıştır O yüzden eğer birisinin mesaj atmasını beklersen olmaz önce sen atcan mesajı ;)
07 Yorumla
Soran+1 yılörnekti o
- +1 yıl
Ya biliyorum örnek olduğunu bende ondan öyle didim zati :D
Soran+1 yıldalga geçin siz
- +1 yıl
Ya ben dalga geçmedimki aksine yardımcı olmak istedim sana !!!
Soran+1 yıltamam
- +1 yıl
Şimdi ikna oldunmu peki Allah var dinler yok ok mi ;)
Soran+1 yılhayır
Diğer konusunda 450 cevap paylaştı. biz bu dunyaya ne icin geldik. bakalim iyilik mi ypcaz kotuluk mu? cennet mi cehennem mi? e peki her inanmayan insana Allah bir isaret gonderseydi inananla inanmayan ayni olur muydu. onemli olan gormeden bir isaret beklemeden inanmak. cani gonulden inan Rabbim sana hic ummadigin anda bir belirti bir isaret verir o zaman sen bile sasirirsin.
03 Yorumla
Soran+1 yılallah hani önceden biliyordu herşeyi?
- +1 yıl
Allah tabiki biliyo.. ama senin bizzat yasaman icin seni yarattdi.. seni dunyada yasatman cehenneme soksa mesela.. demezmisin i Ey Allahim belki ben cennetliktim neden beni cehennemi koyuyorsun diye.. Allah levhi mahfuzu gosterse niye boyle yazdin demezmisin.. ama bilmedigin birsey var.. o da kader.
- +1 yıl
. kader -Allah yazdigi icin bizim yapmamiz deyildir.. biz yapacagimiz icin Allahin yazmasidir.. simdi bir dusun ben ogretmenim.. sinifa diyorumki sinav yapicam yarin.. ve sen de benim zayif oyrencimsin.. ben eminimki sen sinava calismiycak ve 0alacaksin.. o yuzden daha bugunden sana 0 yaziyorum.. ve yarin sinav gunu sen gercektende calismamis sin ve 0 aliyorsun.. ben sana zaten 0 sifiri dun yazdim desem.. sen bana siz 0 yazdiginiz icin ben 0 aldim diye bilir misin? tabiki diyemessin.. diyecegim sadece dusun.. iman ve imansizlik kucucuk bir kil kadar noktadir... Allahin verdigi aklini kullan.. Allahin bunca nimeti varken.. oyle bir iki subhe anlasilmazlik var diye Allahin varligi redd edilmez..
böyle düşünürsen olmaz tabi canım benim bu kadar basit şeyler düşünüyosun ki... o nasıl şey öyle şu bana mesaj atsın yoksa sana inanmam diyosun yani şart koşuyosun. Şükürler olsun ki Rabbime beni kendine öyle güzel inandırıyoki şükretmemek elimde değil o şekilde düşünme sen inanmak iste ve bişeylerin farkına varmak iste zaten inanırsın ama yürekten iste senin yöntemin yanlış şart koşma Allaha şunu yap sana inanayım deme
10 Yorumla
+1 yılYanlış dua ediyorsun bence. Sen yardım dilersin o isterse mucizeyi yapar sen sade bir kul olarak istemeyi öğrenmelisin. Kendini insanlardan farklı olduğuna inandırabilirsin ama onun gözünde hepimiz aynıyız işte. Unutma onun senin inanmana ihtiyacı yok ama senin ona ihtiyacın şekil 'a'da da görüldüğü üzere çok var. Sen duanı düzgün etmeye bak kısa ve öz :)
11 Yorumla
Soran+1 yılboşver
+1 yılher zor durumda kalana Allah bir mucize gösterseydi, sınav diye birşey olmazdı, herkez müslüman olurdu, olayı düzeltmeye çalışmak yerine ağlayarak Allahtan yardım beklemek, ygs ye hiç çalışmadan full çekmeyi beklemek gibi
41 Yorumla
Soran+1 yılAma allah bana yardım etmeli yol göstermek zorunda varsa
Göremiyoruz Göremeyecegiz, dua ederken hava bakıyoruz ama o heryerde onu sana ispatlamak degil de, başına gelecek bir olay anlatayım. Evleniceksin Cocugun olucak Cocugun 40 gunu dolmadan ondan uzakta kalamıcaksın uyuamıcaksın 3. harfliler ve farklı farklı ruhlar aleminden senın yanına gelecekler, tüm anneler bunu bilir, Cinler diye Ruhlarda var. eger inanmıyosan onları musallat et onlar sana güzel bir ders vererek imana getirir :)
11 Yorumla
Soran+1 yılNasıl ederim
+1 yılBu dünyada ne kadar kötü şeyler başına gelirse gelsin Allah yardım etmiyecektir. Çünkü bunun sebebi psikolojik yönden insanların iradesiini etkilemek. Hızır kul sıkışmayınca gelmez miş. Bu dünyada Allahın emirleri dogrusunda yol gösteren gizli melekler karşına çıkar emin ol. Allah öldükten sonra sana yol göstericek senin günah ve sevaplarına göre
12 Yorumla- +1 yıl
Soran+1 yılOlmuyor işte sıkıştım gelmedi
+1 yılşimdi bir ağaç düşün o ağaçtan elma çıkıyor değilmi bildiğin odundan elma çıkıyor tadı damağına göre vitamini migdene göre bir kalem düşün o bile kendiliğinden olmuyorken kalemden milyonlarca kez daha sanatlı olan insan nasıl kendiliğinden olabilir soylermisin bana
18 Yorumla
Soran+1 yılİnsanıda kesince yemek oluyor o sana bağlı
- +1 yıl
ben ne diyorum sen ne diyosun ne sana bağlı ya bütün dünya bir araya gelse bir insan ya da bir. meyve yapabilirmi?
Soran+1 yılZaten var niye olmaya çalışsın. İnsanlar insan yapamıyor bilimsel olarak niye çünkü elmada elma yapamıyor
- +1 yıl
yapma yakma kendini yazık etme bukadar kör olamassın ya etrafına bir bak herşey bir mucize değilmi sence
Soran+1 yılDeğil mucize
- +1 yıl
mucize olmayan birşey soyleyebilirmisin bana
Soran+1 yılherşey
- +1 yıl
Rabbim inşallah doğru yolu gösterir sana
+1 yılArkadaşım aynanın karşısına geçip hiç kendine ben nasıl varoldum diye bir soru sorup, bütün vücudunu inceleyip bunun bir yaradanı var kimdir bu yaradan dedin mi? Senin varlığın ve gözünün gördüğü herşey Allah'ın varlığının delili, insanlar herşeyi yapabiliyor fakat doğal bir afeti bile engelleyemiyorlar, Allah (c. c) sabrettiğin zaman sabrının mükafatını verecek unutma
14 Yorumla
Soran+1 yılZaten kendimi sorgulayınca kayboldum
- +1 yıl
Vücudundaki herhangi bir organı incele, tıbben vücuttaki fonksiyonu neler araştır, insanın yaradanın bir mucizesi olduğunu göreceksin ve sonrasında Kur'an-ı Kerim' in Türkçe Meal'ini oku kanka
Soran+1 yılboşver
- +1 yıl
Bizler rahatımız yerindeyken hiçbir kulluk görevimizi yerine getirmiyoruz, sonra başımız sıkışınca Allah yardım etmiyor diyoruz, en basitinden arayıp sormadığın bir arkadaşın ya da akrabandan başın sıkıştığında yardım istersen sana yardım edermi? Etmez tabiki, önce Allah'a kulluk görevlerimizi yerine getirelim ve sabret sıkıntıların hiç ummadığın bir anda geçecek dostum
Seni kınamayacağım çünkü yaşadım senin kadar olmasa da isyan etme durumuna geldim neden hep kötüler kazanıyor şeklinde bir düşüncem vardı. bana öyle geliyordu, benim istediğim hiçbirşey olmuyor gibi hissediyordum;
sonra baktım söylediklerimin mantıksız olduğuna karar verdim çünkü mutlu olamam için bana yeterince şey vermişti en basiti sağlıklıydım şimdi şükürler olsun diyorum her dk22 Yorumla
Soran+1 yılalakası yok
Sen mi kulsun, o mu kul diye sorarlar insana
senin peşinden mi koşcek acep73 Yorumla
Soran+1 yılHerşeye gücü yetiyor ya bikere rüzgar estirse nolur
Soran+1 yılZorunda değil ama ona ihtiyacım var
Allah'ın varlığına inanıyorsan.
Bu hayatın gelip geçici ve cennetin varlığınada inanıyorsunudur.
Bu hayat bir sınavdır. Yaşadığın tüm zorluklarda senin sınavın. Allah kimseye taşıyamacağı yükler yüklemez.
Okuldaki sınavda öğretmenin soruların cevaplarını söyler mi sana buda o hesap.
Ama bu sınavın bir özelliği var ders kitabın yanında
Eğer sen Kuran'ı Kerim i okursan orda aradığın soruların cevabını alacaksındır...00 YorumlaBu vidoeyu izle sonunda aradağın kanıtı bulacaksın. Bu videodaki adam da kanıt arıyormuş.
cumulusclips.morklip.com/.../01 Yorumla
Soran+1 yılTamam
+1 yılCok yanlis dusuncelerdesin biz Allahin varligini kanitlamak icin degil ona kulluk ibadet etmek icin variz onu duzeltelim senin konuna gelicek olursa allahtan oyle seyler istemen mantikli mi bir otur dusun allaha direterek su olsun bu olsun demen aninda olacagi anlamina gelmez o zaman bende zengin olmak falan istiyim olmadi die inanmicak misin cok kotu durumdaysan Kuran-i Kerimi oku senin sorularina cevap vardir
12 Yorumla
Soran+1 yılzenginlik değil ona inanmak için bir ışık istedim
- +1 yıl
Ben kendim ornek verdimm zaten.. sorgulaman bile yanlis
Önceden insanlık zırcahil idi.
Her olayda mucize isterdi.
Sayısız mucize de kendilerine verşldi;
Ayın ikiye ayrılması, kızıldenizin ikite yarılması, ölü nün dirşltilmesi, gökten kurban inmesi, lite uzar gider.
Bize tek bir mucize göster sana inanalım dediler.
Peki ne oldu.
Gördüler ama inanmamaya devam ettiler.
En büyük mucize Kuran dır.
Okursan bunu anlarsun.12 Yorumla
Soran+1 yılonlara gösstermişi ama inanamıyorum çünkü insanlar yalancı uyrudrmuşlardır
Diğer konusunda 3,1b cevap paylaştı. 31 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılm.sorularlaislamiyet.com/index.php?oku=10400
“Allah’a gönülden bağlanıp, ona karşı gelmekten sakınan kimseye, Yüce Allah sıkıntıdan çekip kurtaracağı bir yol gösterir. Ve onu hiç beklemediği yerden rızık ihsan eder. Çünkü kim Allah’a güvenip ona gönülden bağlanırsa Yüce Allah ona yeterlidir.”10 YorumlaSen Allah in şu an a kadar verdigi nimetleri arastirma etme simdi ruzgar estir bilmem ne yap diyorsun. dunyanin varolusundan beri otur ac internetini arastir. En basiti hersey tesadüf mü? Suana kadar verdigi seyleri arastir Allah bunun icin akil vermiş iste oyuzden
10 Yorumlailk bunu izle ;
https://www.youtube.com/watch?v=_hGXdoRUieg
https://www.youtube.com/watch?v=FX8blRVY-GE
ardından bu ;
daha inanmaya gerek duymazsın ztn ;)21 Yorumlasen ancak Allah sana hidayet verirse ona inanabilirsin.
kur an 1400 yıl önce büyük patlamadan bahsediyor ki insanlar bunun farkına 1960 lı yıllarda vardılar.
Allah a inanmak istiyorsan al kur anı ve oku hakikatin dışında hiç bir ayet yoktur. belki Allah a yönelirsen bu şekilde Allah kalbine de iman verebilir.25 Yorumla
Soran+1 yılVermez
Soran+1 yılİnanmak için ölmeyi planlıyorum
Soran+1 yılneyse ben kaybetiim
Sen periler aleminde yasamiyorsun bence ruyadan. uyan. o. zaman Allahi gorursun. Allah size istediginiz her seyin aninda elde ediceginize dair bir soz vermedi. Bence o mesaj gelmiyorsa gercekten gelmemesi gerektigi. icindir senin cektigin. acinin. bir. gun son bulucagina da eminim
01 Yorumla
Soran+1 yılboşver
+1 yılAllah, kulunu sınar. Kul, Allah'ı değil. O nefes alma derse fazladan bir nefes bile alamazsın. Kuranı Türkçe oku, buradan ya da sıradan sözde müslüman olan insanlardan aldığın bilgiler sana yeterli olmaz.
224 Yorumla- +1 yıl
hayır tanrı kimseyi sınamaz imtihan yapmaz denemez bu sizin inancınızda olan bir durumdur tanrı insanları zorlukla vs sınav yapmaz herkes kaderini kendi yazar
- +1 yıl
O senin düşüncen. Bizim inancımıza göre Allah kulunu her daim sınar. Neden bu dünyaya geldiğini sanıyorsun sen? içip sevişip uyumak için mi?
- +1 yıl
www.youtube.com/watch
işte bu yüzden yarattı - +1 yıl
Elbette tek amaç bizim sınanmamız değil, sayende mantıklı bir kaç şey öğrendim sağol.
- +1 yıl
bişey değil ama bizim yaratılma amacımız sınav değildir dininizin en çürük temeli budur... işte dininizi ateistlere alay konusu ediyorsunuz bu yüzden sınav için dünyaya geldik diyerek...
- +1 yıl
Tek amaç sınav değil. bir çok amaç var ve bu da onun içinde. Ateistler istediğin kadar gülsün, kahkaha atsın. Derler ya; Dinde zorlama yoktur, isteyen bu dünyada isteyen öbür dünyada pişer.
- +1 yıl
sen bilirsin buna inanmakla ama düşün sorgula sınav ve ibadet için yaratılmak ne derece dogru kararı sen var..
- +1 yıl
Dediğim gibi sadece sınanmak için değil yaratılış amacımız, sadece amaçların arasında sınanmakta var diye düşünüyorum. Sınanmazsak nasıl cenneti, cehennemi hak ederiz?
- +1 yıl
insan cenneti cehennemi sevap işleyerek iyilik yaparak kazanamaz.. insan en iyi işleriyle bile günahkardır. yolda bir taş gördük düşün bu taşı aldık kenara koyduk bu sebepten dolayı bundan cennet ödülü mü beklemek şart zaten bunu insan olark yapmak zorundayız insanlık görevi olarak..
insan ilk günahı işleyerek aden bahçesinde kutsallıgını kaybetti günah bütün insanlara yayıldı ve ölüm dünyaya girdi. ama her ne olursa olsun hangi dinden olursanız olun rabbin istediği dogrultuda bir hayat süren gerçeği arayan her insan sonsuz yaşama kavuşacaktır.. - +1 yıl
bir ara senle twetterda takipleşiyorduk öyle hatırlıyoru m
- +1 yıl
Ben hatırlayamadım
- +1 yıl
@japanesegirlishere mesaj atarsan hatırlatıyım eski bir hesap vardı sanırım senin.
- +1 yıl
Mesaja gerek yok ama gerçekten hatırlayamadım.
- +1 yıl
1.75 falandı sanırım boyun önemli değil unutman normal mesajla konuştn benle yine mi hatırlamadı n
- +1 yıl
senin twitter japon hatun değil mi benmi takip ediyorsun şimdi baktım kullanmam ben bıraktım twitterı
- +1 yıl
1.75? Keşkeeee :) çok kısayım çok , 1.63 :)
- +1 yıl
Japon hatun mu? Alakası bile yok :) Başka biriyle karıştırdın sanırım
- +1 yıl
evet twitterda öyle gösteriyor olabilir belki ufaklık sıkıntı yok rahat ol :)) mühim değil
- +1 yıl
:D iyi
- +1 yıl
minik bildiğin çeviri sitesi var mı bana önereceğin elimde yazılar var maalsef kaldı böyle
- +1 yıl
Translate'den başka bildiğim yok :) Hangi dil?
- +1 yıl
ingilizce :) ayrıca etiketle lütfen beni göremiyorum :)
translate berbart :D - +1 yıl
@Turkk-Hristiyan maalesef çeviri konusunda bildiğim bir site yok. Translate konusunda haklısın, genelde saçma çeviriler yapıyor :)
- +1 yıl
hehehe aynen öyle minik
Geldiysen 3 kere tıklat de bari. O ne öyle mesaj gelirse inanıcam falan. Bu iş öyle olmaz kalp işidir.
60 YorumlaDiğer konusunda 8,4b cevap paylaştı. Bir tane düzgün konu açsanız beyniniz olduğuna inanıcam ama olmuyor..
"Allahım bir tane düzgün konu açsınlar" diyorum..
Bekliyorum..
Bekliyorum..
Bakıyorum yine aynı saçmalıklar..
Şimdi Allah mı yok, beyin mi yok, sen söyle..08 Yorumla
Soran+1 yılTerbiyesiz
- +1 yıl
Bir kişi sana mesaj atmıyorsa, adamın mesaj atası yoktur, Allah vardır.. Ok?
Sen dedin diye Allah o kişiye mesaj attırmaz.. Allah sana varlığını böyle saçma şeylerle ispatlama çabasına girmez..
Ayrıca "allahım lütfen annem ölmesin" diye dua eden bir çocuğun anesi ölebiliyor..
Senin "mesaj atsın inanıcam" demen, o çocuğun "annem ölmesin" demesinden daha mı önemli ki Allah onu dinlemezken seni dinleyip mesaj attıracak?
Allah gökyüzünde sana özel ışık gösterisi de yapsın mı?
İstiyorsan söyle hemen yapsın, emrin olur!
Soran+1 yılHücü yetiyorsa yapsın inanmaya igtiyacım var yardım etsin
Soran+1 yılsizlerden yardım isteyeılerde suç
+1 yılherşey mucize ya işte en basitinden nefes almak dışarda sıcaklık -20 derece bir nefes alıyorsun o nefes 37,5 derece oluyor var mı dünyada böyle bir kılima ya da parmakların bak ALLAH diye bağırıyor kör değilsen
03 Yorumla
Soran+1 yılOlmuyor
- +1 yıl
inanmak istemiyorsun o zaman hir yer nimet sen peygambermisin ki mucizelerin olacak
Soran+1 yılihtiiycım vardı
+1 yılÖldüğün zaman görürsün, Allah inancın var ise şahet git eline kuranı kerimi al bir oku mealini de oku namaz kıl o zaman bu sorulara gerek kalmaz. Önemli olan ona (Allah'a ) yakın olman, sevap işleme dinin görevlerini yerine getirme neden olmuyor neden bir mucıze gelmiyor dememelisin.
11 Yorumla
Soran+1 yılo yüzden ölmek istiyorum
Allah, Peygamber ve vahiy bilgisinden yoksun olanlar: “Allah bizimle konuşsaydı veya bize bir delil gelseydi” derler. Onlardan önce yaşamış olanlar da, tıpkı onlar gibi söylemişlerdi. Kalpleri hep birbirine benziyor. Şüpheden kurtulup gerçekleri anlamak isteyenlere ayet ve işaretlerimizi yeterince açık ve anlaşılır kıldık.
BAKARA/SURESİ 118/AYET12 Yorumla
Soran+1 yılkaybettim
ben senın yerınde olsam aynada kendıme bakardım vucudunun her bır noktası nasıl özenle yaradılmış veya bilime bak dünya ile ay arasındaki mesafe biraz daralsa dunyayı felaketler baglar aslında hayatta herşey çok buyuk bir döngünün üzerine kurulmuş inanmamak zor olan yani kolayı seç...
13 Yorumla
Soran+1 yılKendiliğinds oluşabilir..
- +1 yıl
:) kendiliğinden nasıl oluşabilir? bekle ozaman sana kuranda yazılı ve kurandan binlerce yıl sonra bulunan bilimsel bilgileri göndereyim https://www.youtube.com/watch?v=7aQqlUx-o4w
Gizli Üye(30-35)+1 yılKötü şeyler yaşadığını nereden biliyorsun?
Ona inanmak için isteklerin çok küçük bir mesajdan bahsediyorsun ama etrafına bir bak ve her şeyin sahibinin onu olduğunu görürsün.
Bizler için neyin iyi , neyin kötü olduğunu bilemeyiz ancak o bilir ve o bizi bizden iyi düşünür.
Bakara 216
Ayrıca etrafına bak dünya kötülükler tarafından yönetiliyor ve bizi ondan başka koruyan yoktur. eğer o olmasa şimdiye hüsrana uğrardık.24 Yorumla
Soran+1 yılzaten uğradık
Cevap sahibi+1 yılVe şehirde dokuz kişilik bir grup vardı ki; yeryüzünde fesat çıkarıyorlar ve ıslâh etmiyorlardı. NEML 48
Sence bu grup dünyayı yöneten grup olabilir mi?
Evet. BAKARA 216
Savaş, hoşunuza gitmemekle birlikte üzerinize farz kılındı. Bir şeyden hoşlanmadığınız halde o sizin iyiliğinize olabilir. Bir şeyi de sevdiğiniz halde o sizin için kötü olabilir. Allah bilir, siz bilemezsiniz.
Cevap sahibi+1 yılİbrahim süresi
46. Onlar gerçekten tuzaklarını kurmuşlardı. Tuzakları yüzünden dağlar yerinden oynayacak olsa bile, tuzakları Allah katındadır (Allah onu bilir).
Cevap sahibi+1 yıl0:10 / 0:15
Yahudilerin zulmetmeleri ve birçok kimseleri Allah yolundan alıkoymaları, yasaklandıkları halde faiz almaları ve insanların mallarını haksız yere yemeleri sebebiyle daha önce kendilerine helâl kılınan temiz şeyleri haram kıldık. Onlardan kâfir olanlara can yakıcı bir azap hazırladık.
+1 yılKendinden ote mucize varmidir ki hala mucuze arar insan
hergece uyudugunda sabaha uyandiran Allah en guzel mucize gosteriyor gormek isteyene21 Yorumla
Soran+1 yılOlmuyor
- Devamını Gör (143)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne