an itibariyle çürütmüş olduğum teoridir. paralel evren olayına bilimsel olarak baktığımızda her bir evrende hepimizin bir varyantı bulunmakta. peki, olaya dinsel açıdan bakarsak ne olacak.
allah birdir ve tektir. bu söylemden yola çıkarak diyebiliriz ki allah sadece bir dünya yaratmıştır. yani paralel evren diye bir şey yoktur. düşünsenize sizden sonsuz tane değişkeniniz olduğunu bunlar öldüğünde nerede hesap verecekler hepimiz aynı ahiretemi intikal edeceğiz ya da paralel öteki dünyalarda mevcut mu? bence paralel evren diye bir şey yok.
allah birdir ve tektir. bu söylemden yola çıkarak diyebiliriz ki allah sadece bir dünya yaratmıştır. yani paralel evren diye bir şey yoktur. düşünsenize sizden sonsuz tane değişkeniniz olduğunu bunlar öldüğünde nerede hesap verecekler hepimiz aynı ahiretemi intikal edeceğiz ya da paralel öteki dünyalarda mevcut mu? bence paralel evren diye bir şey yok.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
"allah birdir ve tektir. bu söylemden yola çıkarak diyebiliriz ki allah sadece bir dünya yaratmıştır. " Allah birdir ve tekdir orasi kesin ama burdan yola cikarak tek dunyanin yaratildigini nasil cikardin?
çok basit sonsuz evren yaratıldıysa ve her evrende senden farklı bir versiyon varsa kıyamet günü geldiğinde hangi ''SEN'' cennete ya da cehenneme girmeyi haketmiş olacaksın.
oyle mi onu da bilmiyoruz. Ancak Allah bilir.. Aklimiz almaz
aklımızın almaması sorgulamadığımız ve araştırmadığımız için olsa gerek :D Herşeyi yukarı havale etmemek gerek.
biz 3 boyutlu goruyoruz algiliyoruz ama 5 boyutlu algilar da var , farkli boyutlar.. Nasil 2 boyut uc boyutu hayal edemezse 5. boyutta neler var bilemiyoruz.. o yuzden cok dusunmemek gerek bence
paralel evren diye bişey zaten yok sadece teori bu ve insanlar teori üretirken dinlerin gerçekliğini göz ardı ediyorlar. zaten dinleri kabul etseler evrimi kübul etmezler başta
bilimide, dinide kabul etmek gerek. her şeye körü körüne inanmakta yanlıştır. bu yüzden sorgulamak, araştırmak gerek.
ben şahsen dinlere inanmıyorum. bilimde geçici bugün bilinen bişey yarın bambaşka bi hale dönüşebilir gelişebilir ve teknoloji ile ilintili ilerliyor. o yüzden ikisi için de bişey söylemek saçma. din biye yeni bişey çıkınca güncelleniyor sanki dinde onunla ilgili bi hüküm varmış gibi fetva veriyorlar bana saçma geldi açıkçası
Kendine göre çürütmüşsün.
sende kendine göre ispatlarsın :D
Tanrının var olduğunu ispatla.
tanrı dünyayı ve üzerindeki canlıları yaratarak varlığını ispatlamışken benim çıkıp tanrı'nın varlığını anlatmaya çalışmam saçma ki konumuz paralel evrenler. inanmayanların beklentisi sanırım şu bulutların arasından biri çıkacak ve hey ben tanrıyım bana inanın demesini bekliyorlar galiba ya da bi sabah kalktıklarında vücutlarında bana inan imza tanrı yazmasını bekliyorlar :D Kimsenin inancı saçma değildir. Ona inanmak için mutlaka bir sebebi vardır.
Sen bu kadar şeyi tanrının yarattığını nerden biliyorsun?