En basitinden kardeşimle kendimi karsilastirirsam hem annemle babam benden nefret edip onu aşırı seviyorlar her istediği oluyor hem herkes sinirini benden çıkarıyor hem onu çok seven bi sevgilisi arkadaşları var gozleri şaşı olmasaydi benden guzel olacakti prenses gibi kısaca birde bana gelince hicbirseyim yok ve hala kötü şeyler yaşıyorum bu kadar adaletsizlik normal mi sizce Allah yukarıdayken
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Var diyen getirsin. Hadi çağırıyorum getirsinler. Yoksa kendi hayallerindeki uydurdukları ilahlardan biri mi?
Eğer gerçekse getirirler.
Kardeşim Allaha inanmak her şeyiyle teslim olmaktır
Diğer tarafta görücez ha Allah yoksa şayet sıkıntı yok ama Allah varsa ki var o zman sizin bittiğiniz andır yani riske bile atmaya gelmez en basitinden kanka
@Asmdldldşxöxşs Allah için zar atıyon yani? Varsa şans yoksa şans. :D Sizin inancınız bu işte.
Kardeşim ilk önce benim inancımı sen sorgulayamassın bu bir ben ibadetimi de yapıyorum bu da Allah ile kul arasında olan bir şey
İkinci olarak sana böyle anlatmak istedim kalbiniz kararmış bunu bile anlamak istemiyorsun dostum ne yapabilirim
Din de zorlama yoktur ayet
Bol şans sana bilader
@Asmdldldşxöxşs Sorgulamama gerek yok. Kendin diyorsun varsa şöyle yoksa şöyle diye. Ha varsa ispatla. Getir tanıştır.
@Asmdldldşxöxşs Medine, Dinler bölgesi...
Deyn kelimesinden türetmedir. Sizin okuduğunuz kitabın lisanı olan Arabiyyun lisani denen lisana sizden daha hakimim. Şansa inanmam.
Tamam kardeşim ahirete kaldı her şey son pişmanlık fayda vermez iyi bak kendine:)
@Asmdldldşxöxşs Ahiret ne demek açıkla? Arabiyyun bir ifadedir. Bunu açıkla sana inanacağım.
İnanma kanka banane mk
Senin inanıp inanmaman bir şeyi değiştirmiyor
@Asmdldldşxöxşs Aaa kitabın kötü sözü yasaklamış. Kitabına aykırı hareket ettin. :)
Dümensiniz.
Kitabımı dosdoğru yaşadığımı kim söyledi? Ne saçmalıyorsun
Allah kesinlikle var.
Güneş
Ay
Gece gündüz
Yağmur
Bunları yaratan bir insanoğlu göster bana?
Bunları yaratan bi yaratıcı göster sende?
Ölünce göreceksin.
Gösterilmiş olsa herkes Allaha inanır de mi basit düşün islam her şeyiyle teslim olmaktır
@Asmdldldşxöxşs saçmalıyorsunuz Allah olsaydı hicbirsey bu kadar düzensiz ve adaletsiz olmazdı
Bu insanlar şunu anlamiyor l. Allah'ın insanoğlunun innacina ihtiyacı yok. Bunu Kuran'da belirtiyor. Bu insanlar hala sanki onlara mecbur bırakılmış gibi hissediyorlar. İsteyen inanır isteyen inanmaz. Kişinin kendi tercihidir.
Ya arkadaş varsa getirin o zaman. Bende diyeyim o zaman gökyüzünde bol krem şantili meyve süslemeli tanrı var ve hepimizi o yönetiyor diyeyim. Birde tutturmuşsunuz ölünce göreceksiniz, ölünce göreceksiniz. Sanki öldünüz de gördünüz. Yalancı şahitlik yapıyorsunuz. Şahit tanık demektir. Tanık mısınız? Öldünüz gördünüz mü? Allah dediğiniz şeyi gördünüz mü? Gördüyseniz gözler önüne de serebilirsiniz. Tanık mısınız? Tanıksanız getirin o halde. Kendi hevanızdan birtakım ilahlar uydurup peşine düşüyorsunuz. Peygambere inandığınız söyleyip, şehadet (tanıklık) getiriyorsunuz. Tanık mısınız? Peygamberle oturdunuz mu?
"Her bir toplum içinde, "ALLAH'a kulluk edin ve putperestlikten sakının," diyen bir elçi gönderdik. Onlardan kimine ALLAH yol gösterdi, kimi de sapıklıkta kalmağa mahkum oldu. Yeryüzünü dolaşın ve yalanlayanların sonunun nasıl olduğuna dikkat edin." Nahl 36. ayet
Hani nerede her topluma elçi gelmiş. Kim geldi bize söyleyin? Söyleyemiyorsanız samimi değilsinizdir.
"Sözlerine şöyle devam ettiler: “Rabbimiz! İndirdiğin kitaba inandık ve gönderdiğin peygambere uyduk. Artık bizi gerçeğe şâhitlik edenlerle birlikte yaz.” Ali imran 53. ayet
Şahit misiniz? Peygambere şahit misiniz söyleyin? Tanık mısınız? Gördünüz mü? Tanıklık nedir? Hadi açıklayın. Yoksa siz yalancı şahit misiniz?
Kardeşim afedersin de sen kimsin ki Allah senin ayağına gelecek? Biz insanoğlunun ayağına niye gelsin Allah? Biz Allah'ın var olduğunu savunuyorsak gözle görülür deliller var. Ölünce gireceksiniz diye ben demiyorum. Allah diyor. Ben de girmedim tabiki ahireti. Ama ben bir müslüman olarak kuranikerime inanıyorum. Ve ordaki ayetler ne diyorsa doğruluyorum. Dünyaya gelen son peygamber Hz Muhammed olduğunu soyledigine göre nasıl yeni bir peygamber bekliyorsun? Sen olayları tek bir ayet üzerinden ele alırsan cevabı bulamazssin. O yüzden Allah ayetleri peyderpey indirmiş. Bir fikri bir düşünceyi benimsemek veya ona inanmak için illa peygamberi gözünle görmen gerekmiyor. Bizler yeni nesil sadece fikirlerini düşüncelerini ve kuranikerime Allah'ın ayetlerini benimsemiş. Keşke görme şansımız olsaydı. He sen görmeden inanmam diyorsan inanmazssin olur biter. Hiçbir insanoğlu yargilayamaz seni.
Allah ne zaman dedi sana ölünce göreceksin diye?
Gözle görülür deliller nelerdir?
Oradaki ayetleri neye dayanarak doğruluyorsun?
Dünyaya gelen son peygamber Hz. Muhammed ise bize gelen kimdi? Hani her topluma gelmiş miş. Vay anassını bizimkiler galiba Çin malı çıkmış piyasaya tutunamamış.
Merak etme sizin kitabınızı sizden çok araştırdım. O Arabi lisanları da sizin gibi meallerden okumuyorum.
بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ
Ne yazıyor burada söyle bakayım? Samimi ol. Kitabına sadıksan.
Kuranı kerimde birçok ayette bahsediliyor. İnanmayanlar için inanmadıkları ahirette azap görecekler diye. Gözle görülür birçok Delil var. Mesela Güneş. Hiçbir insanoğlu güneşi yaratabilir mi? Ay hiçbir insan ay yaratabilir mi? Mesela küçücük bir sinek. Hiçbir insan veya başka bir varlık küçücük sineği yaratabilir mi? Gece ve gündüz nasıl sabit bir şekilde oluyor? Yağmur yağıyor yeryüzüne dökülüyor ve o yağmur sayesinde toprakta binlerce meyve sebze yetişiyor. Bu nimetleri sana kim veriyor? Mesela birine aşık olduğun zaman içinde oluşan o aşk hissini o üzüntü hissini sana kim veriyor? Her şeyin bu kadar mükemmel olması kendiliğinden mi oluyor? Senin mantığına gore de Hıristiyanlar, niye İsa son peygamber değil biz çin malı miyiz demesi lazım dı? Niye yeniden İsa gelmiyor demesi lazım? Şimdi açık delillerle Allah Kur'an-ı Kerim'i yaratmış. Okuyup anlayalım diye. Hz muhammedden önce kuran mi vardı?
Arapça bilmiyorum.
Birileri insanlığı fena trolledi. Bunu söylüyorum son olarak gidiyorum. Hadi iyi akşamlar.
@ASTRiX_ kardeşim Allah hidayet versin doğru yolu bulursun inşallah kimsenin inancını eleştirmem eleştiremem de iki tarafın da saygı duyması lazım her şey gönlünce olsun
O senin düşüncen. Ben öyle düşünmüyorum. Sana da niye öyle dusunuyosun diye sormuyorum. Tavsiyem sen de inanan insanların dinine karşı hassas ve saygılı ol. En azından insan olarak en şerefli hareket budur.
İnanmıyorum fakat umarım adaletli anlayışlı bir tanrı vardır