+1 yılSözde big bang ile ortaya çıkma olasılığın bilmem kaç yüz milyonda bir. Bu ihtimal mi daha yüksek, bir düzenin bir yaratıcı eli ile kurulduğu düşüncesi mi. Üstelik sana gelecekten, bilimden birkaç bilgi veren kitap göndermiş. İnsan basit bir yaratılış değil ama ateistler bunu anlayamaz çünkü kibirleriyle mühürlendiler.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 2,4b cevap paylaştı. Ben, bendeki allahı öldürdüm. Sizlerdekini bilemem.
10 Yorumla
kararsızım bazen sığınıyorum inanıyorum bazen de yok gibi
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
+1 yılBence var çünkü kimya bilimi yalan söylemez. Entropi yalan söylemek elementler yalan söylemez ama insanlar yalan söyler.
10 YorumlaAllahın varlığı, kanıtlarının kanıtlanamadığı için vardır iyi günler.
10 Yorumla- Diğer konusunda 6,8b cevap paylaştı.
+1 yılDiyelim ki var onu kim yarattı ve hangi boyutta yaşıyor
026 Yorumla
Soran+1 yılhaklı bir soru, öyle bir sarmal ki, soru soruyu doğruyor..
- +1 yıl
Yaklaşık 5 yıldır burada sözde inanan yüzlerce kişi ile tartıştım verecek cevap bulamayanların çoğu küfür ve hakaret etti çünkü neye inandıklarını kendileri de bilmiyorlar
Soran+1 yılkesinlikle öyle...
birisiyle tartışıyoruz yorumlarda çocuk sonunda bizim gibi inanmayanların öldürülmesinden falan bahsetti 😅- +1 yıl
Klasik cevapları biliyorsun, diyelim ki enerji ya da ışık ( nur ) olsun diyorum peki kaynağı nedir ona da bizim ( yani insanın ) aklımızın ermeyeceği bir varlık diyorlar
Soran+1 yıl😂
beyin yakar bu cahiller ya, tartıştıkça kafayı yedirirler insana- +1 yıl
İnan bana benimle başa çıkamıyorlar 🙂
Ben onların beyinlerine eror verdiriyorum - +1 yıl
@psikoufuk peki o nasıl meydana geldi
- +1 yıl
@psikoufuk klasik argümanları bir kenara bırak kur-an'ı ben de okuyorum
- +1 yıl
@psikoufuk bir şeyi yoktan var ediyor diyorsunuz peki bir şeyin olması için ham madde olması gerekmiyor mu
- +1 yıl
@psikoufuk hiç bir şey yokken o nerede kalıyordu
- +1 yıl
@psikoufuk fizik, kimya ve matematik hiç bir şeyin kendiliğinden oluşamayacağını kanıtlıyor değil basit bir örnek iki hidrojen bir oksijen atamu bir araya gelip suyu oluşturuyor, yani ham madde olmadan olmaz
- +1 yıl
@psikoufuk basit bir soru daha, uzay neyin içinde veya üzerinde
- +1 yıl
@psikoufuk siz öyle diyorsunuz, peki diyelim ki enerji veya ışık ( yani sizlerin tabiri ile nur ) olsun o zaman da kaynağı olmalı
- +1 yıl
siz Tanrı'yı da zamanının içine koyuyorsunuz ama tanrı zaman kavramını oluşturduğu için zamanın içinde olamaz o zamana muhtaç değildir ben bunu Kur'an-ı Kerim e bakarak veya İslam dinine bakarak söylemiyorum bu mantıksal olarak böyle olması lazım ki ateist ve Agnostikler bunu kabul ediyor mantıksal olarak bu böyle olmak zorunda çünkü tanrı zamana maddeye bağlı kalamaz ona muhtaç olamaz eğer muhtaç olsaydı tanrı ile bir farkımız da kalmazdı ve bu saçma olurdu o nerede kalıyordu sorusuna verecek cevabın ise o bir yerde kalmıyordu sen şu an zaman kavramı ile düşündüğün için onun bir geçmişi veya bir geleceği olduğunu düşünüyorsun ama zaten gelecek ve geçmişi o yarattığı için öyle bir kavram öyle bir düşünce tanrı için söz konusu değildir biz zamansızlık nedir bunu anlayamayız o yüzden bu konunun hakkındaki yorumlarım sınırlı teşekkürler iyi günler
- +1 yıl
@psikoufuk sorulara klasik cevaplar veriyorsunuz yok şöyle yok böyle peki zamana mekâna bağlı olmayan tanrı nerede
- +1 yıl
@psikoufuk kainat denilen şeyi yaratmadan önce ne vardı
- +1 yıl
bakın ben soruları klasik cevap vermiyorum siz gördüğünüz cevapları bana uyarlayarak klasik diyorsunuz bu hataya düşmeyin tamam ben de İslam dinine inanıyorum fakat ben de bir pozitif bilimciimdir aynı zamanda ve psikoloji okuyorum ve felsefe okuyorum zamana bağlı olmayan tanrı olduğu yerde farklı bir yere gitmiyor nerede olduğunu bilmiyorum ama yer değiştirmediğinin eminiz o tanrı orada hep vardı teşekkürler iyi günler dilerim
- +1 yıl
@psikoufuk yıllardır aynı cevapları duyuyorum
- +1 yıl
@psikoufuk hiç biri de ne mantıklı ne de kanıta dayalı
- +1 yıl
@psikoufuk samimi bir şekilde bilmiyorum ama inanıyorum deseniz daha dürütçe olur hepsi bu
- +1 yıl
kardeşim senin hayatında karşılaşmadığın isimlerini duymadığın ve hayatım boyunca hiç karşılaşmayacaksın kitapları ben hatim ettim felsefe konusundaki bilgilerimle uluslararası hocalarla münazara yapıyorum burada anlattığım konuyu senin aklın almıyorsa bu benim yapabileceğim bir şey değil çünkü ben sana burada Allahın varliginin kanıtlamıyorum şu anda ben sana tanrı varsa zamandan beri maddeden münezzeh olmasını savunuyorum ben sana Allah vardır diye bir şey savunmuyorum şu anda tamam Allah var olabilir ben bunu savunuyorum fakat şu anki tartıştığımız konu bambaşka bir konu senin bana sordugun SORULAR Allah maddeden yapılmış mıdır yapılmamış mıdır Allah'tan önce ne vardı kaynaktan önce ne yoktu falan filan filan gibi SORULAR ben bunlara mantıklı bir şekilde cevap veriyorum ama benim cevaplarımın mantıksız olduğunu düşünüyorsun senin hiçbir argümanın yok olamazda zaten sana bir şey anlatmaya çalışıyorum senin inancın beni ilgilendirmez sadece münazara ediyoruz ama benimle böyle münazara edemezsin cahil gibi konuşuyorsun bir şey anlamadigin için cahil demiyorum ama konuşma tarzın öyle bana herhangi bir argüman sunmazsın çünkü Allahın yokluğunu da kanıtlayamazsın Allahın varlığını da kanıtlayamazsın Allahın varlığını zaten kanıtlama gereksinimi duymamız lazım bu bir inanç meselesidir
- +1 yıl
yıllardır aynı cevapları duyuyor olabilirsiniz ama İslam'ın dağıtmaya çalışan kişiler tarafından söylenmiş şeylerdir ben size burada felsefik ve pozitif bilimci bir yaklaşımla bunu açıklıyorum ama siz bana hala İslam'ı satmaya çalışan biriymiş gibi davranıyorsunuz yapmayın bunu lütfen felsefede tanrı eğer varsa zamandan Mezze ve maddeden münezzeh olması gerekir çünkü bu ikisinden münezzeh değilse bizimle aynıdır Tanrı'nın bizde bir farkı kalmaz
Benim varlığıma odaklan Hamdullah
11 Yorumla
Soran+1 yılanlamadım ama eminim güzel birşeyler söylemişsindir
Gizli Üye(18-24)+1 yılSen varsan, var demek
11 Yorumla
Soran+1 yılkötülerin kazanma ihtimali varsa da yok demektir ozaman
Yok dersem taş olur muyum? Taş gibi kız 🤣
31 Yorumla
Soran+1 yılsenin taş olmaya ihtiyacın mı var? bence olsa olsa taş sen olur 😅🌋
+1 yılOlmadığı bir saniye bile yok ki rabbimizin
29 Yorumla
Soran+1 yılniye, şuanda yok işte..
hani nerede?
neden dur demiyor mazlumun yetimin hakkını kahkahalarla yiyen kardeşim.. lara- +1 yıl
Allah herkesi tek hatasında cezalandırsa yer yüzünde bir tek insan kalmazdı Allah biliyor ve görüyor hesabını soracak elbette kıyamet günü
- +1 yıl
Rm1rm ne demek istedin sen
- +1 yıl
Teşekkür ederim saol
- +1 yıl
İyi geceler tatlı rüyalar dilerim sana
Diğer konusunda 10,4b cevap paylaştı. Var olsaydı çoktan beni carpmisti
20 Yorumlabelli değil gibi ya
33 Yorumla- +1 yıl
Nasıl yani
- +1 yıl
Sonsuz güce sahip olan dan korkmana gerek yok iman ediyorsan iman etmeyenler inkar edenler korksun
+1 yılTabikide var
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDeistim
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyok.
31 Yorumla- +1 yıl
Neden böyle bir düşünce içindesin
Gizli Üye(18-24)+1 yılBence yok
272 Yorumla- +1 yıl
Bu sana göre olacak bir şey degil
Cevap sahibi+1 yıl5 IQ musun mk adam sence var mı diye sormuş
Cevap sahibi+1 yılBence Allah yok Zeus Poseidon falan var
- +1 yıl
Üslubuna dikkat et bence yok diyen sensin bende onun için sordum sana
Cevap sahibi+1 yılYok işte Allah falan uzatma
- +1 yıl
İnanmayabilirsin ama inkar edemezsin ve bir daha uyarmam seni üslup konusunda
Cevap sahibi+1 yılAllah'ı sktim öldü kardeş var mı bir diyeceğin
Soran+1 yılyahu adam fikrini söylemiş niye herkese mulafet oluyorsun poseydon?
ben yokluğunu kanıtlarım, sen varlığını kanıtlayabilirmisin?
Cevap sahibi+1 yılPoseidon yrrk istiyor gtüne baska bir şey değil
Soran+1 yıl😅😅😅
galiba evet- +1 yıl
Ergensin belli hata bende seni adam yerine koyup muhatabı alan benim
Cevap sahibi+1 yılSktr git kimse sana yorum yap demedi cevabıma
- +1 yıl
Bana yokluğunu kanıtla bakalım
Cevap sahibi+1 yılVarlığını kanıtlarsan kanıtlarım
Soran+1 yılgözünü kapat, sonra aç ve etrafına iyiiice bak, öyle birşeyin olmadığını göreceksin...
hadi şimdi sen varlığını kanıtla?- +1 yıl
Senle muhatabı olmam ben bu sorum soru sahibine bana Allahın var olmadığını ispatlasın bakalım
Soran+1 yılbilmem kaç yıl önce denizi yarmış, ateşi su odunu balık yapmış..
ama gel görki yirmi birinci yüzyılda bir taşı bile kımıldatamıyor- +1 yıl
Kuran i kerimi okudun mu hiç
- +1 yıl
Senin dediğin bu olaylar hepsi peygamberler içinde
Cevap sahibi+1 yılAllah mallah yok mk niye olsun ki çok saçma
- +1 yıl
Günümüzde öyle bir peygamber var mı
Cevap sahibi+1 yılVarlığına dair 1 tane bile kanıt yok
Soran+1 yılemin ol senden daha fazla okudum.
tüm dini inacçların temsili olan kitapları okudum, ve hiç birisi bana allahın varlığını ıspatlayamadı..
bende yazarım bir kağıda bişeyler, ben allahım diye kitap yazsam inanacakmısın bana?
- +1 yıl
Allah zati bir varlık gözle görülmez ama maalesef sizde onu idrak edecek kadar beyin yok
- +1 yıl
Bazen dişin ağrır bazen başını bana acısı ni gösterebilir misin
Cevap sahibi+1 yılSkimde kafa var Poseidonda yok
Cevap sahibi+1 yılAcısını gösterebilirim hatta acının nasıl oluştuğunu hangi sinir lifleriyle gittiğini giderken hangi nörotransmitterleri kullandığını hangi ilaçlarla ağrının kesilecegini de anlatabilirim
Cevap sahibi+1 yılBen sana burada 2 saat anlatsam da sen kendi bildiğini okuyacaksın
- +1 yıl
Sende kafa olsa acizlik yapıp küfür ederek popon yırtmazddin
Soran+1 yılhah, işte bak, bazen başın ağrır bazen dişin, ama hiç birisi dua ile geçmez, illaki tedavi alacaksın...
Kuran'da dua yazıyor, hiç kabul olduğunu görmedim.
kuranda biz denizleri yardık onu bunu yaptık diyor ama bem hiç birisini görmedim, senin gözünle gördüğün bir mucize var mı?
o yıllarda bıl keseden atmak normaldi, şimdi ıspatlaman gerekir, kamerası var kaydı kuydu var da kimse yeni bir kuran daha yazamıyor- +1 yıl
Soru sahibi sana ihlas süresini okumanı tavsiye ederim oku bakalım
Cevap sahibi+1 yılKüfürü hak ediyorsun bir sk bildiğin yok insanlarin cevaplarına muhalefet ediyorsun
Cevap sahibi+1 yılİhlas suresi ne alaka Muhammed Allah'ın nasıl bir şey olduğunu açıklamış ve sadece açıklamış yani kanıt falan yok
- +1 yıl
Kuran kerim de tek bir hata bulamazsın 1600 yıllarda yıldızlar evren diye bir şey yoktu insalar bilmiyordu ama 610 yılında indirilen kuran yıldızlardan bahsediyor aç oku
Soran+1 yılyahu birader hangi sureyi okursan oku bama somut bir şey söyle?
ihlas suresinde allah şurada git gör mü diyor?
kuran dediğin bildiğimiz kağıttan yapılmış baskılanmış bir kitap, bu kadar mucizeyi nerede görüyorsunuz anlamıyorum ki, nedir size her yazılana inandıran- +1 yıl
bacım çocuğu seni popondan uydurma ihlas süresinde Muhammed ismi bile geçmiyor
- +1 yıl
Bayrak da bir bezden ne onemi var ki para da kağıt ne onemi var canım misin bir kağıt parçası kazanmak için 20 yıl okuyup 70 sene kağıt parçası için çalışacak sin
Soran+1 yıl1600 yıl önce yazılan kuran şuanda yok, senin yıldızlardan bahsettiğini düşündüğün ayetlerin yazdığı kuran yüz yıl önce yazıldı
Soran+1 yılyahu kağıttan kitabın allahı ıspatlaması imkansız diyorum, bayrak bezden ama kimse bu bayrak göklerden indi demiyor
- +1 yıl
Cenabı Allah bu kitabı indiriminde bu kitabı kıymete dek benim korumam altında olacak ve hiç kimse kıyamete dek kimse de değiştirmez denmiştir
Soran+1 yılonu gök yüzünemi yazmış?
oda kuranda yazıyor zaten 😂 ne desin aynı kuran bana inanmayın mı desin 😅- +1 yıl
Biz insanlar iman etmeleri için onlara peygamberler ve kitaplar gönderdik iman etsinler diye buna rağmen onlar inkar edenlerden oldu çoğu
- +1 yıl
Eski yıllarda uzay varlığını bilmeyen yıldızların valgilini bilmeyen uygarlık insalar di Kuran indirildiği zaman da bundan bahsediyor
Soran+1 yıldünya sağlık örgütü var
uluslar arası uzay istasyonu var
interpol var
tüm herşeyin bir birimi var, ama gel gör ki dinin birtane bile araştırma birimi yok, çünkü din olmaz ise kimse terörü besleyemez, siyasiler gariban halkı besleyemez. her şey dine bağlı...
allah olsaydı önce diyanet işleri başkanı inanırdı, devlet adamları vs inanırdı, hiç birisi inanmıyorken, sen nasıl inanıyorsun?
bak eğer allah olsaydı devlet başkanları onca varlığın içinde birde tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemezlerdi..
Soran+1 yılsenin okuduğun kidabın basıldığı yıllarda yıldızların gök yüzünün çoktaan araştırmaları başlamıştı
Soran+1 yılyani 1600 yıl yazıyor diye o yıllarda basıldığı anlamına gelmez kitabın, hepai yalan
- +1 yıl
Allahın indirdileri ile mi yönetiliyoruz devşirme bir anayasa ile yönetiliyoruz kuranı hayatına soksun herkes uygulasın hakkı ile bak zulüm kalırmı ortada
- +1 yıl
Kuran da Faiz haram ama yiyorsunuz hsksiz kazanç kazanıyorsunuz
2 kul hakkı yemeyin diyor ama yiyorsunuz 5 liralık eve 20 kira Allah mi yapıyor insalar yapıyor bana bunu açıkla
Cevap sahibi+1 yılKeşke sokakta yürürken karşılaşsam seninle de döve döve anlatsam. Bu kadar cahil olamazsın be
Soran+1 yılben yemiyorum kimsenin hakkını, ama senin dinini temsil ettiğini idda edenler çatır çatır yiyor...
anayasa diyorsun, anayasayı takan kim?
kaldıki zaten yasal değil gayriresmi yollardan yetimin hakkını yiyor hepsi, bahse girerim en çok hak yiyen en çok faiz yiyen islamiyetin öncü isimleridir
Cevap sahibi+1 yılO kadar canım cümleler kuruyorsun ki çıldırmamak imkansız
Soran+1 yıl😅😅😅😅
- +1 yıl
Onların islamim öncüsü olduğunu kim söyledi sana
Cevap sahibi+1 yılCahilliğinin farkında da değilsin hiçbir şeyden haberin yok o küçük dunyanda doğru bildiğin şeyleri gerçek sanıyorsun
Cevap sahibi+1 yılKuran'da onlarca hata bulabilirim Kuran'da geçen şeyler o dönemin teknolojisinde zaten bilinen şeyler Sümerler zamanında bile yıldızları izliyor ölçüm yapıyorlardı
- +1 yıl
Uzun seni muhatap almıyorum istediğin kadar yaz gotunu yırt umurumda değil
Cevap sahibi+1 yılHata bende mk bu kadar düşük IQlu birine neden cevap veriyorum ki
Cevap sahibi+1 yılAllah'ını sktim öldü kardeş hadi uza
- +1 yıl
Sen karşımda öp bu lafı söyle kafanı koparmadaydim cennet bana haram olsun
- +1 yıl
O lafı erkeksen karşımda söyle o kafanı govdenden almasam cennet haram olsun bana
Soran+1 yılneyse poseydon kardeş, bu tartışmanın sonu yok, elbette herkese saygımız sonsuz, oturup çay içerken tatlı tatlı tartışırdık seninle ama imamkanımız yok, sonu hep kavgaya gider maalesef...
herşeye inanmak senin iradende ama sana söyleyeceğim tek şeye inan ki, eğer cennet varsa oraya kafa keserek girmen imkansız.
iyi geceler, teşekkür ederim soruya olan ilginiz ve vakit ayırdığınız için- +1 yıl
Ben senin sende benim kardeşim değilsin benim inana da inanmayanlar a da saygım sonsuz senin gibi inkar eden Yaradana küfür eden bir aşağılık la tartışmam İslama savaş açanlara Allah yolunda ve sadece Allah için savaşın ve bulduğunuz yerde de nefsiniz için değil Allah için öldürün sadak allahul azim
Soran+1 yıldemekki kuranı okumamışsın çocuk..
madem kardeş değiliz çocuk diye hitab edeyim öyleyse..
kuranı okusaydın kuranı yazan kişinin aslaaa öldürmeyeceksin, ve dinde zorlama yoktur gibi konuları da unutmazdın...
o dediğin şeyler hadislerde yazıyor ve hadisler çocuğa tecavüz etmeninde sevap olduğunu yazıyor, bence bir savaş olacaksa senin gibi kana ve ama susamış cahilleri yok etmek için olmalı o savaş.- +1 yıl
Ben sana zorlama var demdim kısas da hayat var Allah yolunda savaşın diyor ama inanmak da inanmamak da sana kalmış çocuk paşa keyfin bilir
Soran+1 yılallah yolunda savaşmak ne? allah kendisi savaşamıyormu da senin gibi cahillere güveniyor kendisini savunsun diye?
sen allahın koruması ol, allahın avukatlığını yap. ee nerede kaldı allahın kendi gücü?
cidden neyi savunduğunu bilmiyorsun çocuk sen- +1 yıl
Bura intihan dünyası bütün dünyaya iman etmese bile bu Allaha hiç bir şey kaybettirmez
- +1 yıl
Biz ona ancak kulluk. ederoz kuluna kul olamayız çok şükür
Soran+1 yılimtihanın savaşmak mı?
bilgisayar oyunu bile dini safsatalardan daha gerçekçi ve mantıklı vallahi 😂
neyse çocuk iyi geceler hadi.
Allah seni korusun, dilerim imtahandan peki alırsın da cennette bol bol huriler gondiklersin- +1 yıl
İnşallah sende inanlardan olursun çocuk Allah sana iman la bir ömür nasip etsin ve imanla canını alsın
Soran+1 yılvarsa inşallah, yoksa zaten yoktur 😅
- +1 yıl
Bak inşallah diyorsun vallahi diyorsun da inanmıyorsun madem niye kullanıyorsun bu kelimeleri
- +1 yıl
Ve nuye Allaha küfür ettin ben hala lafimin arkasındayım denk gelsek dediğini yaparım Allaha küfür edersen inanmak zoruda değilsin ama hakaret de edemezsin ve küfür edemezsin bunu öğren ve insanların inancına saygı duy
olm sencesi bencesi mi var bunun
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne