AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Insanlar mı yoksa ülke mi?
Fark etmez
Devletin dini olmaz.
Insanlar ise birbirine atışmaz ise olabilir.
Devletin dini olur devlettekiler insan değilmi inancı yok mu? Mesela müslümanlık hükmetmek için gelmiş devlet bunu benimsemezse nası olcak
Bu ülkede hristiyan, yahudi, deist ve ateist insanlarda yaşıyor ona nazaran devletin dini olmaz dedim.
Inandığı dine göre yönetilmek isteyen insanlar din ile yönetilen ülkelere göç edebilir.
Müslüman ûllede diğer dinde insanlar yok mu? Ona göre kanun yok mu? Gitsin diyorsun başka ûlkeye bu ûlkenin geçmişi müslümanlık laiklik 70-80 yillık iş
Islam ile yönetilen diğer ülkelerde başka dine inanan insanlara islam dayatması yapılmıyor.
Bizim ülkemizde maalesef müslümanlar müslüman olmayanlara din dayatması yapıyor, müslüman olmayanlar ise müslüman olmamaları için dayatma yapıyor.
Mesela bi soru laiklik dinin devlete devletin dine karışmaması değil mi? Devlet dine karışmıyor mu? şu an burada müslümanlık yokki dayatma olsun
Olmaz
Bencede ikisi zit en başta Hüküm koyucu farklı
Burada hükümden ziyade yaşam tarzı önemli olan
Yaşam tarzı adamı günahksr yapar haramlar varsa ama burada şirk var sadede hüküm koyanı Allah kabul etmiyon Allah sade ibadete karışsın diyorsun laiğim diyenler
Kanki elini kaldırıp kaldırmamana da hüküm koyacak mısın? Hüküm olayını abartma. Şeri hükümlerle normal hukuk aynı anda olabilir. Laikliğin müslümanlara ters olduğu kısmı din işlerinin ayrılması ve yaşam tarzı yani.
Hüküm Kuranda ben koymuyom oda Allahın emri
Zaten sende dedin ikisi olmaz ama millet hem müslümanım diyo hem laiğim sıkıntı bu
Evet öyle
Kıyamet yaklaşıyor
olunur
Hûkmü Allah mı koyar insan mı?
Hükmü allah koyar ama devletin bir dini olamaz devletin vatandaşları da aynı dine inanmak zorunda değil sen müslümansın diye herkesi müslüman kanunlarına göre yönetemezsin herkeste müslüman olmak zorunda değil dinde zorlama yoktur
Müslüman ülkede herkes o kanuna göre mı yönetiliyor başka dine göre kanun yok muydu? Müslümansan geçerli o kanunlar
Dayı uzun lafın kısası bu ülkeye şeriat gelmeyecek laik yönetim kalacak sen namaz kılacam ezan dinleyecem dedin de biri laf mı etti sana laiklik altında isteyen istediği gibi yaşıyor kimse kimseye karışmıyor hem şeriat gelse bu adamlar seni gerçek şeriat kanunları gibi mi yönetecekler ya da şeriata göre yönetim kısıtlamalar olduğunda başka dine inanan bir insan bu kısıtlamalardan etkilenecek? türkiye müslüman bir ülke değildir içinde yaşayan topluluğun çoğunluğu müslüman olduğu için bir ülkeye müslüman diyip inandığınız dinin yönetimini getiremezsiniz
Bi kere dinde zorlsma yok müslüman ülkede her dinde insan vardı ve ona göre kanun vardı kimse kimseye birşeye zorlayamaz zorladı diyelim kalple inanmayacağı için gine müslüman olmaz sıkıntı laiklik mi şeriat mı değil insanlara gerçeği anlatsınlar ikisi aynı anda olmaz adam müslümanim diyo sade namaz oruç ve laikliği benimsiyo muslümanlıkta huküm Allahın ve herşeye karışır
Diyorsan Laiğim Allaha karışmasin dersin ve şirk olur
Nie laik diyince şirk olunuyo bu ülkeye şeriat gelse bu adamlar şeriatı kendi çıkarlarına göre kulnnaıp yönetecekler
niye şirk mi oluyor Allahın hükmetmesini inkar ediyon bundan dolayı ikincisi şeriat direk gelmez müslüman ülkedede insanlar dine göre yetişcek sonra ben illada şeriat gelsinde demiyorum laik olsunlar ama müslümanım demesinler müslümanlık hükmetmek için geldi sade namaz oruç değil ve laiklik diyo din bana karışmasın ben dine laiklik dine karışmıyor mu? diyanet başkanını kim seçiyo?
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!