Sağlık il müdürlüğünün verdiği cevabı yorumlar mısınız?

olay şöyle gelişti. bir gün bir vatandaş bağlı bulundugu aile hekimine gider. daha önce hiç tanımadıgı bu doktor hanımdan randevu almaya calısır ama randevular full dolu oldugundan der ki "len bu benim ailemin hekimi. her ne kadar tanımasamda. ayrıca ben aile hekimide talep etmedim. doktor da secmedim. nasıl bu doktor bana atanmıs. neyse ya araya sıkıstırır beni. ne olcak ufak birşeyim var. hele bi sansımı deneyim zaten yakın yer özel müşteriyim ben o benim aile hekimim" bu düşüncelerle randevusuz olarak gider. doktor hanımda ok tamam der bakar ama bunun jest oldugunu söyler. gerekce ise pandemi. bizim vatandas da mutsuz birşekilde şöyle düşünceler olusturur kafasında. "len koltugundan kalkmadı strateskopmudur nedir onu kullanmadı a bile dedirtmedi. uzaktan baktı. bu 2. doktor. sabahta iş yeri doktoruna gitmiştim. diğeride aynı diye tatmın olmamıstım. bu da aynı cıktı. ilaçları alsammı güvenip vs vs." neyse ilacları alır ama doktorun jesti kafasına takılmıstır. hani doktor hanım randevulu randevusuz pandemi gerekcesiyle bunu yapabileceğini söylemiştir. yani bakmayabilirmiş. konuyu cimere iletir. der ki bu bilgi dogrumu ve cimerden gelen cevap: cevabı veren etimesgut ilce saglık. direk kopyalıyorum

Sayın xxx,
T. C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’ ne 24.03.2022 tarihinde yapmış olduğunuz xxx sayılı başvurunuz 01.04.2022 tarihinde ETİMESGUT İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ tarafından cevaplanmıştır:

Sayın xxx, randevulu muayene sistemi pandemi döneminin başından beri ASM'lerde de uygulanmakta olup söz konusu uygulama halen devam etmektedir. Randevulu hasta kabul edip etmemek ise hekimin yetkisinde bulunaktadır. Sağlıklı günler dileriz...

Başvurunuz ile ilgili tüm işlemleri sizi internet sitesine yönlendirecek “CİMER’E GİRİŞ” adresinden takip edebilir, hizmet kalitesi ve verimliliğimizi arttırmak için “CEVABI DEĞERLENDİR” butonuna tıklayarak memnuniyet anketimizi doldurabilirsiniz.

yani resmi bir makam diyorki bi de cimer aracılıgı ile "babacım doktorlar keyfi istemezse randevusuzu bırak randevulu hastaya bile bakmayabilirler. onlar tanrı ya var olmaları bile bize lutuf. aynı oksijeni soluyorsunuz bu bile yeter ya." bunu diyor benim anladıgım. bi de pandemi konusunda içimde kaldı söyleyim. hani ok pandemi var ok de. allah için kim takıyor pandemiyi. doktor hanım işten cıkınca full cakılı maskelimi. pür dikkat ellerini kontrolmü ediyor yıkıyormu. yani birbirimizi kandırmayalım. pandemi sadece iş yerinde var. eger oyle sayko hassassa özür dilerim derim ki tutarlı. ama bunun ihtimali binde 1 bile değildir bence.

neyse ben yorumlamayayım sizin yorumunuz nedir.
Sağlık il müdürlüğünün verdiği cevabı yorumlar mısınız?