Yapı kullanım izni belgesi var. Ama tapuda kat irtifaklı görünüyor 5 yıllık bina. O yapı kullanım izin belgesi ile tapuyu kat mülkiyetine çevirebilir miyiz?
Tapu dairesine gidip soracağız ama bilgisi olan cevap verirse sevinirim
Güncellemeler
+1 yıl
Bilen yok mu
Ev alacağız yapı kullanım izni belgesi var ama tapuda kat irtifaklı görünüyor sorun olur mu?
Kat irtifakını işletmeyeceğiz. Tapuda zaten kat irtifaklı görünüyor. Fakat yapı kullanım izni belgesi var. Yapı kullanım izni belgesi, iskan belgesi değil midir? O yapı kullanım izin belgesi ile tapuyu kat mülkiyetine çevirebilir miyiz?
Anladım. Teşekkürler. Peki bu yapı kullanım izni belgesinin olması önemli bir şey değil mi? Yani aslında bu yapıya iskan verilmiş ama sadece tapuya işletmek kalmış değil mi?
Bakın elinizdeki belge kat irtifakı için yeterli bir belge. Zaten öyle bir tapu var elinizde. İskan için topluca başvurulması gerekiyor. Yapı denetimden gelerek inceleme yapılır ve karar verilir. Harcı yatırılır tapu kat mülkiyetine döner. Örneğin balkonu odaya katmissan. Evindeki bacayı kaldirmissan veya baca orjinalde yoksa iskan alamazsın. Basit örnekler bunlar. Plana bakılır incelenir ona göre kat mülkiyeti hakkı verilir. Ayrıca elinizdeki mevcut tapuya kredi çıkar. Yani degistirmenize gerek yok.
Ama yapı zaten incelenmiş. Yapı kullanım belgesinde daireyi inceleyen ve izin veren bir sürü yetkilinin adı ve imzası var. Eğer dairede değişiklik olsa yapı kullanım izni belgesi verilir miydi ki?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Kat irtifakliysa sorun olmaz. Hisseli gözüküyor sa uzak durun.
Tapuda Kat irtifaklı görünüyor ama yapı kullanım izni belgesi var. Sorun olur mu? Bunu tapuya nasıl işletebiliriz kat mülkiyetli olarak
Tapuya isletmene gerek yok kat ittifakını. Ancak kat mülkiyetine çevirmek istiyorsanız kat sahiplerinin tamamı başvurması gerekir. Tek daire alınamaz.
Kat irtifakını işletmeyeceğiz. Tapuda zaten kat irtifaklı görünüyor. Fakat yapı kullanım izni belgesi var. Yapı kullanım izni belgesi, iskan belgesi değil midir? O yapı kullanım izin belgesi ile tapuyu kat mülkiyetine çevirebilir miyiz?
Tek olarak ceviremessiniz. Elinizdeki belge kullanılabilir olduğunu gösteren belge.
Anladım. Teşekkürler. Peki bu yapı kullanım izni belgesinin olması önemli bir şey değil mi? Yani aslında bu yapıya iskan verilmiş ama sadece tapuya işletmek kalmış değil mi?
Bakın elinizdeki belge kat irtifakı için yeterli bir belge. Zaten öyle bir tapu var elinizde. İskan için topluca başvurulması gerekiyor. Yapı denetimden gelerek inceleme yapılır ve karar verilir. Harcı yatırılır tapu kat mülkiyetine döner. Örneğin balkonu odaya katmissan. Evindeki bacayı kaldirmissan veya baca orjinalde yoksa iskan alamazsın. Basit örnekler bunlar. Plana bakılır incelenir ona göre kat mülkiyeti hakkı verilir. Ayrıca elinizdeki mevcut tapuya kredi çıkar. Yani degistirmenize gerek yok.
Ama yapı zaten incelenmiş. Yapı kullanım belgesinde daireyi inceleyen ve izin veren bir sürü yetkilinin adı ve imzası var. Eğer dairede değişiklik olsa yapı kullanım izni belgesi verilir miydi ki?
Anlatamıyorum heralde. iskan için başvuru yaptığınızda incelenir. Ona göre sonuçlanır.
Kat irtifakı apartman tarzı yerlerde daire için verilen tüm tapularda yazar diye biliyorum
Tamam da kat mülkiyeti olmasu gerekmez mi?
Kat mülkiyeti ilede karıştırmış olabilirim. Emlakçınız varsa ona sorun mutlaka
olmaz neden olsun ekleyin beni
Neye ekleyim
senbilirsin acik hesabim
Neyi bilirim anlamıyorum
eklemek isterseniz acik dedim
sorun olmsyacak, sorunuzun cevabi