Bulgurcular yavaş yavaş atağa geçiyorlar sanırım. :)
Buyurun! Afiyet olsun... :) http://i.hizliresim.com/ozA19k.jpg
Pirinç pilavınıda severim ama bulguru bir başka severim :)
Sade bulgur pilavı, domatesli bulgur pilavı, sebzeli bulgur pilavı, mercimekli bulgur pilavı hepsinin gideri var gözümde. Sanırım tüm çeşitleri cazip, bulguru çok severim :)
Bulgur mideme oturuyor, rahatsızlık veriyor, midenden rahatsız olduğum için... O yüzden de pek tercih etmiyorum.
Ama domates ve kırmızı biber ikilisiyle pişmiş bulgur pilavını severim ben de.
Mercimekli olanına hiç alışamadım, bana tuhaf geliyor. :)
Pirinçten vazgeçmem, o aşk ebediyen sürüp gider bende. :)
:) Neyse, ne de olsa kısa bir süre içinde yatıp uyuyacağız.
Gün içinde olsa daha çok zorluk verirdi bu muhabbetin verdiği can çekintisi. :)
Orası öyle.
Ama müsait olmadığında yapana kadar geçen zaman da epey ızdıraplı olurdu, hele de mide boş olursa. :)
Neyse, o cümleyi geçersiz kılayım bari.
Pilav hasreti ile göze uyku girmeyebilir, sabaha kadar pilav hasretiyle yatakta sağa-sola dönme durumu da olabilir... :)
Kaç yıl önceydi hatırlamıyorum, ama utanarak söylüyorum ki, bir sefer dayanamamış gece 1 civarlarında pilav yapmıştım... :)
Buna vesile olduğum için vicdan azabı çekiyorum. :)
Bu saatte pilav özlemi çeken bir insanın yanında, çekeceğim vicdan azabının lafı bile olmaz. :)
Buna ben de sevinirim.
Hiç yoktan vicdan azabım öğlene kadar devam eder, akşama kadar değil. :)
Yediğinde haber verirsen sevinirim. :)
Yarın bekleyeceğim öyleyse. :)
Bezelyeli havuçlu tereyağlı tane tane pirinç pilavı ve tatlı biberli domatesli bir tanede kuçuk acı biberli çok azda salçalı bulgur pilavı kapışır. Arasında seçim yapamam bayılıyorum ikisine de çok da güzel yaparım :)
Bezelyeli, havuçlu ve tereyağlı pilavımı altlarda bir arkadaşa tarif etmiştim. :)
Kesinlikle harika oluyor!
Küçük küçük doğranmış havuçlar, bezelye ve küp küp doğranmış kırmızı biberli, tereyağlı pirinç pilavı kapışmadan galip gelir. :)
Bulgur pilavı salçalı olmadığında boğuyor insanı... Salça hususunda hemfikirim.
Teşekkür ederim.
O pilavı dakikalar sonra şu şekilde servis ettim kendime. :) https://i.hizliresim.com/b4lWan.jpg
Ayrıca gece vakti canı pilav çeken 3 kişiye sebep olmanın cezasını çekeceğim sanırım. :)
Teşekkür ederim.
Temizlik ve mutfak konusunda çok titizim, evet.
Yemek yapmayı severim, tatlılarım da çok meşhurdur. :)
Öyleyse pilavın yanında tavuk borcum da oldu şimdi. :)
Eskişehir'e 2 defa gelmişliğim var.
Yine yolum düşerse, gelip yaparım. :)
tereyag ıle yapılmış içinde eser miktarda arpa veya tel şehrıye bulunan tabaga tane tane dusen pirinc pılavı:)) sabah sabah bır muslumana revamı bu beee:P
Haha. :)
Erken saat olduğu için, herkes kahvaltı etmiştir, canları çekmez diye düşünmüştüm. :)
Ben de yarım kaşık tereyağ eklerim genelde. Arpa şehriye kullanırım.
Kaşığı kaldırdığımda tane tane düşer pirinçler... :)
Kartal'dayım, buyur gel pişirdiğimde ikram edeyim... :)
Bir gün birimizin yolu düşerse, olur neden olmasın! :)
:) Makarna biraz daha kolay.
Suda haşla, kızarmış yağda karıştır, koy tabağa. :)
Pilav gibi ölçüsü kıvamı gibi derdi pek yok... Kaynatma süresi önemli işte.
Ben makarnadan öte, sosunda iddialı olabilirim... Domatesli, kırmızı biberli kıymalı ve bol baharatlı bir sosum var... Onunla birlikte 2 tabak makarna rahat yenir. :)
Doğru aslında.
Görünüşte kolay gibi, ama onun da ince ayrıntısı ve kıvamı var elbet.
Ama işte, halk arasında lafı çıkmış ya, öğrenci yemeği diye. :) Bu yüzden herkes basit görüyor makarnayı.
Babam maydanozlu, biberli ve domatesli makarna yapardı eskiden, çubuk makarna.
O kadar harika olurdu ki, 3 tabak yediğimi hatırlarım. :)
Bana göre makarnadaki en önemli şey sosu ya da neyli yapıldığı.
İşte o konuda çok haklısın!
Aman diri kalmasın, pişsin, diyerek haşlanan makarnadan bir hayır gelmiyor.
Lapa gibi yapışıyor birbirine.
Hafif diri kalması kafi gerçekten.
Evvelsi akşam makarnanın yanına bir sos yaptım, ağabeyim parmaklarını yedi. :)
Bostan biberi, sivri domates, kekik, pul biber, kırmızı biber, kimyon ve sıvı yağ eşliğinde müthiş bir karışım. :)
Adımız çıkacaksa, böyle şeyle çıksın saygıdeğer üstadım/büyüğüm. :)
Ben her zaman her yerde söylerim. Mutfağı, yemek yapmayı, değişik yiyecekleri öğrenip pişirmeyi severim.
Güzel de tatlı yaparım. :)
Bunu delikanlılık harici falan gören tipler, anca güçsüz ve aciz kişilerdir. Çünkü güçsüzlüklerini o tarz kısıtlama ve tavırlarla örtmeye çalışıyorlar. :)
Hayat müşterek!
kimse sunu der dıye yasamdım bende cok sukur ıcımden nasıl geldıyse ne hoşuma gıtmısse.. evet bende yemekte ıyıyımdir hem anne baba ayrılıgında cok kucuktum mutfagında piştım:)) hemde kendı basıma geldı.. ayrıca ben evlılıgım devam ederkende arada gırerdım mutfaga, evet allah utanılacak sey vermesın
Benim de annem ve babam ayrı.
Zaten mutfağa ilgiliyken, bir de onun dürtüsüyle de daha alakadar oldum.
Bu arada evet, kızlardan ne bir fikir ne de bir yorum gelmiş 1-2 kişi haricinde.
Şimdiki nesil selfie çekmeyi, facebook ve twitter da yazışmayı yemek yapmaya tercih ediyor. :)
Evlendiklerinde her akşam Dominos pizza sipariş ederler artık. :)
Çok çok doğru söyledin!
Kendi ektiklerini biçiyorlar, farkında değiller... :)
Nasıl bir erkek tarif ederken kişilikten falan bahsetmeyip direkt, boy-pos fizik diye sıralıyorlar. Aynı şeyi kendileri için de yapıyorlar.
Ondan sonra da ''ayyyy siz erkekler hep aynıııııı'' diye yakınıyorlar internet sayfalarında...
Onlar sayesinde fast food'çular, pizzacılar çoğalıyor. :)
Misafir ağırladıklarında da rezil oluyorlar, her şeyi hazır alıp sofraya koymakla. Doğru dürüst pişirebildikleri yemek yok. :)
Ben de teşekkür ederim üstat.
Bilmukabele.
Ben de teşekkür ederim, keyifli ve değerli sohbet için...
İşte bunun yeri ayrı. :)
İçinde kuş üzümü falan! Yanında ek bir yemeğe gerek de yok, bu şekilde kendi başına fazlasıyla yetiyor. :)
Cevap
25Cevap
en güzel yaptığım yemeklerden birisidir. Biraz tere yağ , biraz sana yağ , biraz sıvı yağ katıp şehriyeyle güzelce kavuruyorum sonra da pilav ohh miisss :D
3 yağı birden mi karıştırıyorsun?
Ben sıvı yağa yarım kaşık tereyağ katıyorum o kadar.
Yani üstüne bir de margarin falan eklemiyorum.
azar azar hepsinden koyunca çok lezzetli oluyor.
Hiç denememiştim, bir dahakine bir de öyle yapayım.
Bakalım nasıl fark ettirecek. :)
sonuçları yazarsın :)
Kesinlikle!
Aldığım lezzetin raporunu buradan yazacağım. :)
:))
Yaptım.
4 su bardağı pirince 8 yemek kaşığı sıvı yağ, bir yemek kaşığı margarin ve bir yemek kaşığı da tereyağ ekledim.
Gayet güzel oldu, ama margarin tereyağın kokusunu bastırdı biraz, daha acımsı bir tat oluştu. :)
Yine de güzel.
Ama sıvı yağın yanında sadece tereyağ kullanmakta fayda var derim... :)
https://i.hizliresim.com/ozA19k.jpg Buyur, bu da resmi. :)
ellerine sağlık :)
8 kaşık sıvı yağ biraz fazla değil mi? Şehriyeleri de biraz daha kızartırsan daha iyi olur bence :)
Teşekkür ederim, afiyet olsun. :)
Normalde şehriyeleri epey kızartır, karartırım. Ama bugün margarin de koyunca, yağ inanılmaz köpürdü ve şehriyeleri göremez oldum. :)
Aceleye getirdim az.
Bu da vazgeçilmez eşiyle birlikte tabaklanmış hali. :) https://i.hizliresim.com/b4lWan.jpg
vay bee süper :))
Buyur, hep beraber olsun. :)
Yarım saatimi almadı bunları yapmak. :)
valla şaşırdım ellerine sağlık tekrardan :)
iyi akşamlar..
Teşekkür ederim.
Alışık olmadığım için başta tadı değişik geldi.
Ama şu an tattığım kadarı ile gerçekten memnun oldum... Bundan sonra bu şekilde de pişiririm. :)
Teşekkür ederim tavsiye için de.
İyi akşamlar.
Miss gibi halis tereyağı ile yapılan bulgur pilavının tadını hiçbişi alamaz... :D
Trabzon tereyağı olacak özellikle. :)
Ben Akçaabat tereyağı koyuyorum pilava, sıvı yağa ilave olarak 1 yemek kaşığı tereyağ koyuyorum.
Ama pirinç pilavına. :)
Ohh misss..
Ama bulgur pilavı daha sağlıklı.. :)
Öyle diyorlar hep.
Ama bana da bulgur pilavı dokunuyor. :)
Herkesin midesi , damak zevki farklı :)
Kesinlikle öyle... :)
:))
pirinç ama içinde kavrulmuş şehriye olması gerekiyor o olmassa nohutlu+tavukk yanınada ayaran nefiss :D
Ben de arpa şehriye koyarım genelde.
O Nohutlu-tavuklu ve ayranlı seyyar pilav menüsüne ben de bayılıyorum. :)
mecidiye köydeki abi sağlam yapıyor ^^
Ben Maslak sanayinin oradaki bey amcadan yerdim bir ara, o da harika yapardı. :)
Mecidiyeköy'deki metrobüse giderken o sağ taraftaki yer mi?
aynen ^^
Sebzemi yani şu meyhane pilavı olarak geçen domateesli bulgur pilavına bayılırım çok da harika yaparım :)
Ben de ona bayılırım. Ama sade olarak pek sevmem bulgur pilavını.
Pirinç pilavı önceliğim elbette. :)
Bulgur pilavını daha çok seviyorum zaten bulgur pilavının besin değerleri daha fazla :)
Sağlık açısından doğru, ama lezzet olarak pirinçten vazgeçemem. :)
Fakat bana da bulgur dokunuyor, pirinçte rahatsız olmuyorum. :)
Bulgur pilavı ve ekmek. :)
Ben de makarna ve pilav gibi şeylerin yanında ekmek yiyemiyorum. :)
Boğuyor beni.
O hususta katılıyorum.
Kuru olduğunda boğuyor insanı... Biraz sulu olacak ki, rahat yensin.
Yine de ekmekle yemezdim pilavı. :)
Yemeğe göre her ikisi
Soğanlı Salçalı bulgurda ayrı tatlı
Salça ya da domatesli iyi oluyor da, soğan biraz ağırlaştırıyor bence.
Tabii damak tadı farklı elbet, ama özellikle domatesli bulgur pilavı daha güzel oluyor kanaatimce.
Evet, sadece domatesli de çok güzel oluyor bulgur pilavı.
Bence de denemekte fayda var!
Aynen!
Makarna ya da pilav olmayan sofradan doyarak kalkamıyorum.
Küp küp kesilmiş kırmızı biber de çok iyi gidiyor domatesli bulgur pilavına...
Küçük küçük kesip koymakta fayda var.
Daha çok bulgur pilavını tercih ederim özellikle sebzeli olanı çok güzel. :)
Ben bulguru da severim aslında, ama midemden rahatsız olduğum için dokunuyor, yiyemiyorum.
Pirinçten vazgeçemem... :)
Ben o kilo aldırma hususuna katılmıyorum.
Çünkü 2009 yazında yazlıkta bizim mekanda her gün 2-3 tabak pilav yiyen biri olarak 3 ay sonunda 10-11 kilo civarı kilo vermiş fit biri olarak İstanbul'a dönmüştüm. :)
Her gün yarım tencere pilav yediğim o dönemde 69 kilo olarak hayatımın en fit dönemindeydim.
Yaşam tarzıyla alakalı o durum.
ikisi de yanında sulu yemek olmayınca 5 kağıt etmez.
Kesinlikle! Ben de sade yiyemiyorum.
Hem pilava bayılıyorum hem de yanında eşlik edecek bir şey olmadığında pek yiyemiyorum.
Özellikle tavuk. :)
düşünsene pilav yanına kuru yanına cacık turşu ^^
Kuruyu da ben sevmiyorum işte.
ilginç ki çocukken severdim. :)
Bizim burada ara sıra köy tavuğu getirten bir yer var, her defasında alırım. Özellikle o tavuğun yanına çok yakışıyor.
Sulu yemek olarak da nohut ve bezelye ile çok severim.
Tavuk da kuru ama böyle kızartıcan onu cozur cozur yağda köy tavuğu olması önemli burada :)
Kuru derken, kuru fasulye demek istemiştim. :)
Evet, tavuğun kızarması şart... Diğer türlü sadece haşlandığında boğuyor insanı. Patates haşlaması gibi.
En azından suyu çekildiğinde dibine inen kendi yağında kızartmakta fayda var. :)
Yarın için anneme bu menüyü isticem sanırım :) umarım kabul eder
Ben genelde kendim yaptığım için, işim isteyip beklemeye kalmıyor. :)
Ama ne zaman annemin yanına gitsem, pilav-tavuk ikilisini pişirip yedirmeden yollamaz beni.
Dilerim seninki de o menüden mahrum bırakmaz yarın seni. :)
:) umarım öyle olur
Pirinç plavını hem yaparım hem yerim yaptımmıda dane dane yaparım :))
Harika!
Peki yaparken uyguladığın önemli olan püf noktaları var mı, sır değilse? :)
Bendensin. :)
Ben de az su koyuyorum ki, pirinçler birbirine yapışıp lapa gibi olmasın.
Tane tane olmasını anca ölçülü konmuş suyla sağlayabiliyoruz zaten.
Kimisi dolduruyor suyu içine, piştikten sonra karıştırınca vıcık vıcık sesler geliyor. :)
Kanka yanlız yaşıyorum birçok yemeği kendim yapıyorum deniyorum ayrıca plav pişerken asla karıştırılmaz bir püf noktasıda bu çoğu kız benim yaptığım yemeği yapamaz profesyonel aşçı değilim rahmetli anamın öğrettiklerini uyguluyorum sadece :)) meslek aşçılık değil özel sektörde memurum :))
Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın!
Ben de mutfakla haşır neşirim. :) Restoran işletmişliğim de var geçmiş yıllardan. Çocukluğumdan beri ilgiliyim zaten.
Aynen! Yeni nesil facebook kızlarının çoğu benim yaptıklarımı bilmezler bile. :)
Pişerken pilavı ben de karıştırmam, asla... Sadece kısık ateşte pişiririm, epey bir vakit de demlerim o kadar.
Bol tuzlu soğuk suda bekletirim önce, 15-20 dakika kadar... Sonra 3-4 defa yıkarım.
Yoksa tane tane olmuyor.
Öyleyse işi biliyorsun gerçekten sen de! :)
Sabit şekilde aldığın, çok memnun kaldığın bir pirinç markası var mı?
Ben de baldo alıyorum, osmancıktan daha iri oluyor.
Ama en tane tane pilav da osmancıktan oluyor. :)
Hahahaha. :)
Hem de tezlisinden yaptık.
Dün bu soruyu açtığımda, birkaç saat sonra pilav yapıp, resmini koydum güncellemeye.
Dedim madem o kadar konuştuk, bari pişirelim. :)
Afiyet olsun. :)
Bir gün birlikte yapar yeriz belki. :)
Domatesli bulgur pilavı ve mercimekli bulgur pilavını yemem, yanında yatarım.
Eskiden annem çok yapardı, domatesli. Uzun zamandır yemedim.
Ama mercimekli olanı beni bayıyor. Çok ağır geliyor bana nedense...
Annem ara sıra yapar.
Gittiğimde bazen görürüm dolabında. Kendisiyle ağabeyim bayılırlar. Güzel de yapar.
Ama hem mercimek hem de bulgur aynı anda, mideye oturuyor resmen, bana ağır geliyor.
Benim tereyağlı, bezelye ve şehriyeli pirinç pilavımı tercih ederim. :)
Hayatımın son anına kadar vazgeçebileceğimi sanmıyorum pirinç pilavından. :)
28 yaşındayım ve bu zamana kadar 1 kere bile sıkılmadım.
Birçok şehirde birçok yemeği tattım.
Ama bana sorsalar ki, dünyanın en güzel yemeği hangisidir? Düşünmeden pilav-tavuk ikilisini söyleyebilirim. :)
Ben o konudaki söylentilere pek katılmıyorum.
Hani şekeri olanların yememesi normal derim de, diyet yapan ya da kilo almak istemeyenlerin pirinçten sakınmalarına gerek yok derim.
5 yıl önce her gün 2-3 tabak pirinç pilavı yediğim yaz döneminde 10 kilo civarı kilo vermiş, hayatımın en fit vücuduyla, 69 kilo ile İstanbul'a dönmüştüm.
Bana doktor dese ki, ''Öleceksin pirinci bırak!'' yine de vazgeçemezdim herhalde. :)
İşte orası doğru!
Normalden daha az yağlı pişirirdim.
Mesela 4 su bardağı pirinçle yaptığım pilava 4 yemek kaşığı sıvı yağ eklerdim.
Ki normalde çok daha fazlası konur.
Sanırım fazla kilolardan-yağlardan dolayı diyetteyiz şu sıralar. :)
Ben de aynısını yapıyorum.
Sadece dikkat ediyorum ve egzersiz+spor yapıyorum biraz.
Yine de basenlerden kurtulamadım. :)
Karın bölgesi, bel falan kolay veriliyor... Ama basenler çok zor. :(
Günde 1 saat tempolu yürüyüş ve sabah 20-30, akşam da 30-40 tane mekik çekilerek ve akşam 6'dan sonra bir şey yemeyerek kolayca verilebiliyor karın ve sırt bölgesindeki yağlar.
Deneyim konuşuyor burada. :)
Bilimsel olarak da kabul görür bu, kalça ve basen bölgesi vücutta en zor eriyen bölgedir.
Küçük şehirde yaşıyorum, öyle yürüyebileceğim bir alan yok, yani var da yolun dibi hemen, egsoz gazları eşliğinde yürümek istemiyorum, bir de küçük yerde pek hoş bakmıyorlar da :)
Mekik çekiyorum evet ama fazla değil, bir de düzenli değil. Spor salonuna gidince belli düzen oluyor, bir de ordakilere bakıp gaza geliyorsun falan :) bir 3-4 kilo daha versem ideal benim için, kış geliyor bir de kesin kilo da alırız yine ya
O sıkıntı öyleyse.
Yürüyüşe müsait yer olmaması... Öyleyse ufak bir ev bisikleti ya da koşu bandı kullanmak gerekir.
Çünkü yürüyüş en etkili egzersizdir, vücuttaki her bölgeyi çalıştırır, beyni bile. :)
Karın ve bel yağlarından kurtulmak istiyorsan, mekik şart, mekiksiz alt edemezsin.
Yoruyor, sırtım ağrıyor diyorsan, yarım mekik çek.
Ben yarım mekik çekiyorum. Hem daha rahat hem de aynı etkiyi yapıyor.
Dün akşam duştan önce 130-150 arası mekik çektim mesela.
Yatakta ya da koltukta yapacaksın, yani sırtının altı yumuşak ve destekli olacak, başına da bir kırlent-yastık alacaksın... Sadece karnının kasılmasını sağla yeter, öyle öne gelmeye, eğilmeye hiç gerek yok.
Evet, salonaa gittiğim dönemde de yarım mekik çok çekiyordum, yani ağırlıklı hareketlerim hep karnımı acıtan hareketlerdi, mekik tarzı:) Düzene bindirsem iyi olacak gerçekten ya, kilo insanı hantallaştırıyor da ayrıca, fit olunca daha dinç hissediyor insan. Fazla kilolar gide, yağlar kaybola inşallah :=)
Evet, aşırı kilo demek çabuk yorgunluk, hareketsizlik ve bitkinlik demek. :)
Kurtulmakta, dikkatli olmakta fayda var.
Yaş henüz genç, sıkıntı yapmana gerek yok...
İnşallah kaybolur o yağlar-kilolar. :)... İnşallah.
Alışkanlık önemli gerçekten.
Üşengeçliğe alışan üşengeç devam eder, hareketli ve sportif yaşama alışan da o şekilde devam eder hayatına.
Kadında bir ölçüye kadar kilo uygun oluyor, hani balık etli dediğimiz türden. :)
Ama erkeğe pek gitmiyor, erkek daha fit olmalı.
Ben normalde bir kadın için ''Şöyle olsun şu şekilde görünsün'' gibi tarifte bulunmam.
Ama ille de görsel bir yorum yapacaksam, hafif balık etli olması, yani dümdüz olmaması sanki daha hoş olur gibi... :)
Yani aşırıya kaçmadıkça, biraz kilo fazlası kadına yakışıyor. :)
Erkeğin kalıplı olması hoş durur, ama yağlı olması ayrı bir konu, o pek hoş olmaz. :)
Hem sağlık açısından da...
Mesela benim geniş omuzlu, hafif yapılı bir vücut şeklim var ve fazla kilom olmasa bile tartıda kilom çok çıkıyor... Kas oranı yoğun oldum mu, yağ olmasa bile vücut bir ölçüde ağır olur.
Aynen, tartıda ne gösterdiği umurumda değil. :)
İş tartıya kalsa, gece gündüz diyete başlamam gerek.:) Ama vücut geliştirdiğim için, kilomun boydan fazla çıkması gayet normal.
Herkesin yapısı aynı değil elbet.
Teşekkürler. :)
Aynı dilekleri sunarım... :)
Pirinc elbette ama üzüm koruklu salata ile bulgur pilavi iyi gidiyor ;) (eline sağlık afiyet olsun ;))
Çok teşekkür ederim.
Üzüm koruklu salata biraz yabancı geldi. :) Pek denk gelmedim o salataya.
Yöresel bir salata mı acaba?
Eic bana vermedin ma. . :( canın sağolsun şaka ;) bildiğin olmamış üzümü sıkıyorsunuz soğan domates salatalıklari ince ince kesiyorsunuz söğüş o koruk cok eksi veya yoğun kıvamda olabilir biraz su koyuyorsunuz keşmiş oldugunuz sebzeleri içine atıyorsunuz tuz falan afiyet olsun ;)
En iyi cevabı dün vermiştim zaten. :)
Yani bildiğimiz yeşil üzüm, tam olmamış şartıyla?
Çok değişik bir tarif, not alıyorum hemen bunu. :)
Denemekte fayda var. Çok çok teşekkür ederim. :)
Acele etme arkadas sende eic için :@ :-D evet aynen öyle ;) bulgur a İyi gidiyor ;)
Pilava karıştırma haa cacik gibi yicen yanında ;)
Pilavla karıştırmam elbet. :)
Emin ol o salatayı duymamıştım bile.
Ama şöyle düşündüm ve hayal ettim de, yazdığın malzemeler gerçekten harika uyumlu bir tat oluştururlar salatada. :)
Şimdi az yetişmiş üzümü de nereden bulacağız ki bu mevsimde. :)
Orası senin sorunun blader yok bide servis yapaydım :D (EiC seçeydin olabilirdi ama :P :D ) Erken EİC seçmenin zararları :P :D
Mesela en iyi cevapsa, bir soru açıp seçeyim oradan. :)
Madem servis de yapacaksın. :)))
Geçti bunun pazarı... seninki benden kara :D
Bir dahakine artık.
Hem tam olmamış üzümün mevsimi geçti.
Bekleyeceğiz mecbur. :)
;) :)) Şimden afiyet olsun :))
Sağolasın. :)
pirinç pilavı ben de yaparım, ama ben özellikle dibini kızartıyorum herkesin sevdiği tel tel olan üst kısmı yerine dibini tercih ediyorum :)
:)
Nadiren dibini tutturuyorum. O da çok dalgın olursam.
Annem de çok sever, kızarmış dibini... Ama bana ağır geliyor, kazandibi gibi. :)
Fazla yağlı olursa ya da çok sert ağır gelir. Börek gibi kızarmış olacak hafif çıtır :))
O zaman pilavı fırınlamayı deneyebilirsin. :)
Kızarmış, çıtır halini o kadar çok seviyorsan... Hiç denemedim, ama neden olmasın! :)
:) denemek lazım ama öyle de çok kuru olur gibi :/
Üzerine bolca yağ serptim mi, çok da kuru olmaz.
Ya da piştikten sonra bolca kızarmış tereyağ dökülebilir üstüne, iskender gibi... :)
Bol domatesli acılı salçası yerinde bulgur pilavı. Salçasız bulgur pilavı mı olur yavv
Bol sebzeli olduğunda salçasız da fena olmuyor ama.
Fakat boğucu oluyor, evet.
Bulgurun salçalı olmasında fayda var, daha rahat yeniyor-hafif oluyor...
Harika öyleyse. :)
Ufak dilimlerle küp küp kesilmiş kırmızı biber de iyi gidiyor domatesin yanında.
Ben de severim bulguru, ama mideme dokunduğu için, pek yiyemiyorum.
Teşekkür ederim.
Saatin farkındayız değil mi? :)
Yapmak için biraz fazla erken olur.
Gerçi 4-5 yıl önce yoğun pilav krizine girdiğim bir gün gece 1 sıralarında pişirmişliğim var. :)
Ama tavsiye etmem!
Bulgurlar bulgur olalı, gece 4'te pişirilmek kadar şok yaşamamışlardır herhalde. :)
Evet, sakin olmak en doğrusu. Sağlık adına. :)
Ben de teşekkür ederim, bu hoş ve değerli sohbet için...
Bol acili Yapilmis Bulgur Pilavini daha cok severim yaninda birde tursu varsa üf:)
Oh maşallah!
Bol acı, yanına ekşi turşu. Tam da bana dokunan şeyler. :)
Pilava acıyı pek yakıştıramıyorum ben, sebze güzel gidiyor, ama acılı hayır. :)
Bana da yaramiyo midem de ülser var ama yine de yiyorum seviyorum napim:)
Benim midem de aynı durumda.
O acı konusunda sadece çiğköfte uğruna kuralı aşıyorum. :)
Pilavda kullanmıyorum o hakkımı. :)
Dikkat etmekte fayda var ama... Geçmiş olsun.
Sagolun sizede Gecmis olsun..
Çok teşekkür ederim.
Kesinlikle pilav ^^ bende senin gibi vazgecemedigim cok sevdigim bir yicektir. d
Pilav krizi geçirebilen bir bağımlıyım ben. :)
Canım çektiği an mutfağa girip pişirmem yarım saatimi almaz.
Daha bugun yedim hergun olsa hergun yerim :)
Dün bolca pişirdim, ama bugün babamın ani menüsü yüzünden çıkarıp yiyemedim. :)
Yarın acısını çıkartacağım. :)
Yuru bee. dd vala benim gibilerin odugunu bilmek cok hos. d
Kendimi ve adımı bildiğim günden beri, pilav & tavuk ikilisine aşık olduğumu da biliyorum. :)
Pilavsız bir hayat hayal etsem, krize girerim herhalde. :)
Aynen bende bayılıyorum. dd
Bir gün meşhur pilavımdan ikram ederim öyleyse. :)
Neden olmasinn :))
Öyleyse şimdiden afiyet şeker olsun. :)
Senin de ellerine saglik o zamn :))
Çok teşekkür ederim... :)
Rica ederimm :)
tereyağ ile yapılmış pirinç pilavı ama şehriye falan olmıycak
Sade olacak yani.
Ben genelde arpa şehriye kullanırım.
hoşuma gitmiyo öyle bembeyaz seviyorum :)
İlk yaptığım yıllarda ben de sade yapardım.
Bir-iki yıldır arpa şehriye koyuyorum.
Bugün sade yapayım en iyisi... :)
mmm :)) afiyet olsun :))
Çok teşekkür ederim... :)
Bulgur tek tabancadır, sıkılmadan yerim, pirinç pilavı sade gitmez yanına birşeyler lazım örn; barbunya, kuru fasulye
O konuda hak veriyorum.
Her ne kadar pirinci daha çok sevsem de, sade olarak yiyemiyorum... Yanına mutlaka bir eş lazım.
ben ikisini de severim et olursa bulgur daha güzel olur
Katılıyorum.
Kırmızı ete bulgur daha iyi gidiyor.
kurunun yanında prinç
arada bulgur sade bile güzel oluyor :D
Katılıyorum. :)
Bulgur sade gidiyor, ama pirinçte yanına eşlik edecek bir şey olmalı.
askerligini yapmış ya da yurtta kalmış bir erkege bulgurdan bahsetmeyin
O da doğru... Sonuçta kilosu çok daha ucuz diye, toplu kalınan yerlerde kazanlarla yaparlar bulguru. :)
Yal gibi yapıyorlar, lapa gibi...
Tek seferde pişirilen miktar o kadar büyük olunca, o şekilde ölçüsüz ve özensiz yapılması kaçınılmaz oluyor...
:) Aman diyelim o zaman!
Tekrar hatırlatmayalım... :)
Amin. :)
Her canlının bir gün ölümü tattığı gibi, her erkek de o tecrübeyi bir gün mutlaka tadacak.
Ve bazı kızlar da. :)
Bizim arkadaş tavuk pilav ayran satıyor beklerim :)
Ooo, seve seve! :)
Nerede kendileri?
Çekmeköy'ü bilirim, 4-5 yıl önce oradaki bir şirkette çalışmıştım.
Vallahi gittiğimde yerim. :)
Nerede, Şahinbey caddesi tarafı mı, yoksa Mimar Sinan caddesi tarafları mı?
Unutmuşum oraları, tam hatırlayamadım.
Ama pazar sokağını hatırlıyor gibiyim.
Epey geç açıyormuş ama, 7'ye kadar kaç tabak satar, ciroyu düşürüyor. :)
Gidip ondan pilav yemek farz oldu. :)
Bakalım, saat olarak denk gelirse, o deneyimi tadacağız. :)
Söylerim, kizlarsoruyor forumundan Muro tavsiye etti, bol kepçe koy, derim. :)))
Hele bir de ''kızlarsoruyor'' dedim mi, ulan diyecek, ''bizim Muro avratların ortamında mı takılıyor ya!''... haha :)
Elimi verir, kolumu kaptırırım diyorsun yani. :)
O zaman fazla deşmeyelim detayları, adam ticaretini yapsın. :)
Demek menüyü genişletmiş usta he. :)
:) Deseydin, sana internet üzerinden müşteri kitlesi oluşturuyorum. :)
İbo üstada sor, işini devretmeyi düşünüyor mu. :)
Fiyatı vermiş ama. :)
Ben olsam satmam tabi.. Ama ona reddedemeyeceği teklif verilirse satar tabi. :)
Ooo, los ışık da koymuş. :)
Harika!
O musluklu mavi bidondaki bol sulu ayrana da bayılıyorum. :)
Akşam tezgah açtığı için, ismi de gececi koymuş harbiden. :)
Helal olsun, tertemiz şekilde kazanıyor ekmeğini...
:) Bol kazançlı işler nasip olsun dilerim.
Ekmeğinin peşinde olan her insan, saygı duyulacak insandır.
Bir tabak ikram ediyordur herhalde bunun karşılığında. :)
Bol tavuklu, bol kepçelisinden. :)
Madem ki imkan var, öyle de katkım olsun diyorsun. :)
Böyle arkadaş herkesin başına. :)
Tavuklu pilav + ayranı ne kadara veriyor ustamız?
Küçük-büyük olarak da mı veriyor?
Benim bildiğim pilavcıların tabakları/porsiyonları sabit oluyor.
Mesela tavuklu pilavı 2,5 ayranla birlikte de 3'e falan veriyorlar galiba.
İyi veriyormuş.
3 liraya falan veriyorlar, 4 lira güzel para. :)
Marka kullanmanın farkı olacak tabi. :)
Hakkı varmış.
Tavuklu etli nohutlu pilavlarin hastasıyım of bide ayran canımı çektirdim be :)
Dışarıda da ne yeniyor ama he! :)
Evdekinden daha tatlı geliyor.
Maslak'ta vardı bir tane bey amca, öğlen saati adamdan pilav almak için 15-20 dakika beklemen gerekiyordu.
Düşün, o kadar talep vardı... :)
Bunu öğrenmem iyi oldu.
O pilavı da tadacağım mutlaka, madem meşhur ve o kadar lezzetliymiş. :)
Farz oldu bu. :)
Adam aksamlari belediyeye ait yere 30 tane tabure koyuyor ful çekiyor gunduzde sadece pilav arabasında sabit orda duruyor satıyor akşamda adamın günlük kazancı pilavı iyi ve titiz olduğu için en az 15 bin lira :) ben anadolu yakasindayim orda bir isim vardı arkadaşım ismarlamisti o günden sonra isim düştüğü zaman hep gidiyorum :)
Ben Anadolu yakasında olmasam, bugün bile gidip yiyebilirdim. :)
Güzel para var o işte.
Dediğim adamın sırf öğlen vakti 2 saat içinde en az 300 müşterisi oluyordu, belki daha da fazladır.
Gün boyu 500 rahat satıyordur.
Çünkü o camekanlı arabasının içinde ağrı dağı yüksekliğinde devasa pilav olurdu. :)
Görsen, koca bir ilçeyi doyurur dersin... Satamasa her gün aynı çoklukta yapmaz herhalde.
Sağolasın. :)
Sana da afiyet olsun şimdiden. :)
Imm eline saglik guzel gorunuyor ama bulgurun tadi gitmez hem daha yararli.
Teşekkür ederim. :)
Evet, sağlık konusunda bulgur bir adım önde.
Tavuk suyuda kullaniyormusun pilav yaparken? Asıl lezzet orda
Bazen kullanıyorum.
Pilav yaptığımda genelde yanına tavuk da pişirdiğim için, zaten tavuk olduğundan suyunu eklemeye pek gerek duymuyorum. :)
Aslında bence de güzel oluyor, ama bizimkiler ''gereksiz'' bulduklarından, pek kullanmıyorum. :)
Domatesli bulgur pilavi...
Pirinci daha çok sevsem de, domatesli bulguru ben de severim.
Küp küp doğranmış kırmızı biber de yakışıyor ona.
Aynen
Pirinç pilavı tabii ki.
Bence de. :)
Teşekkürler...
Pirinç pilavı tabi bende çok güzel yaparım ama :)
Ben de güzel yaparım ama. :)
Özel bir püf noktası/sırrı var mı peki?
Pilavda tereyağı olmazsa olmaz birde et suyu e ölçü en önemlisi 2 bardak pirince 3 bardak su
Aynen!
Mesela dün yaptığım pilava 4 su bardağı pirince 1 su bardağı kadar arpa şehriye, yani 5 bardak taneye karşı 7 bardak su koydum.
Suyunu biraz fazla kaçırdığımızda lapalaşıyor.
Birde yarım limon suyu katıyosun tane tane olsun diye o da işe yarıyor :)
İşte onu hiç denemedim ve pek de duymadım. :)
Bir dahakine öyle yapayım.
Tadını ekşitmiyor değil mi?
Yok ama dene derim yılların tecrübesi teyzemden duymuştum :)
İlk pilavımda mutlaka deneyeceğim. :)
Peki suyu soğuk mu koyarsın, kaynatarak mı?
Kaynatıyorum mutlaka en son et suyu ve suyu koyarım altını kısıp pişiririm a bide unutuyodum pilav piştikten sonra ocağı kapatıp havlu peçeteyi kapağın arasına koyup bir on dakika bekle dinlendirmek için süper oluyo ;)
Onu da hiç denemedim. :)
Ara ara açıp kapak altına birikmiş suları döküp kapatıyorum.
Ben eskiden soğuk suyla yapardım, çok da güzel olurdu.
Ama artık kaynar suyla yapıyorum, hem daha çabuk pişiyor.
Mesela 4 su bardağı pirince 6-7 yemek kaşığı sıvı yağ ekliyorum.
Kısık ateşte pişiririm ben de.
Helal olsun valla bir erkek olarak bunları bilmen ne güzel yan gel yat değilsin :)
Bildiklerim pilavla sınırlı değil. :)
Çocukluğumdan beri mutfağı severim. Yemekten, tatlıdan çok iyi anlar ve severek yaparım. :)
Eşin çok şanslı olcak o zaman çoğu erkek tabağını bile kaldırmaz :)
O konuda evet, en az eşim kadar aktif olurum evde. :)
Hatta hep hayal etmişimdir, ondan önce geldiğim günlerde hemen mutfağa girip yemekleri pişirip sofrayı hazırlamak, ortasına koca bir çiçek koyup mis gibi yemeklerle ona sürpriz yapmak...
Helal sana ya valla senin gibi erkekler kalmış hala allah gönlüne göre versin inşallah :))
Çok teşekkür ederim.
İnşallah gelir gönlüme göre biri. :)
Hayırlısı gelsin de, isterse geç gelsin.
Aynen kıymet bilsin demi güzel sohbetti teşekkürler :)
Kesinlikle öyle.
Bir defa canım yandı, tekrar yansın istemiyorum!
Evet, son derece değerli bilgiler edindiğim güzel bir sohbet oldu. :)
Ben de teşekkür ederim.
Rica ederim.
yufka ekmek üzeri bulgur oh mis :::::::)
Pilavla ekmek mi?
Ben hiç yiyemem ikisini bir arada. :)
Babam da öyledir, makarna ve pilavı ekmekle yer o da. :)
Damak zevkiniz aynıymış. :)
Öyle olsa gerek! :)
sebzeli bulgur kendi özel tarifimle B|
Hangi sebzeler yer alır içerisinde?
Küp küp kırmızı biber, bezelye ve çok azda minik-minik doğranmış havuçla pişirdiğim olmuştu.
Bu 3'ü müthiş uyumlu olmuştu.
Ama yine de sade ya da şehriyeli olmasından yanayım. :)
pirinç pilavı bulgurun yeride ayrı tabi.
Kesinlikle!
Her ne kadar pirinç daha güzel desek de, ikisinin yeri ayrı elbet.
Domates acı biberli bulgur pilavı
Her ne kadar pirinç pilavını daha çok sevsem de, sebzeli bulgur pilavına da hayır diyemem.
Özellikle domates çok yakışıyor bulgura!
Havuclu dereotlu arpa sehriye pilavi :)
Havuç ve şehriye güzel gidiyor da, dereotunu pilava pek yakıştıramıyorum. :)
kesınlıkle suphesız pirinç
Aynı düşüncedeyim.
Şahsen kıyaslamam bile! :)
Teşekkürler.
pirinç pilavı nı severim
Aynen...
Teşekkürler.
Hangisini guzrl yapiyosun kanki sen
Pirinç pilavını.
Ben de onu seviyorum kanki yap da yiyek
Dün yaptım koca bir tencere, halen duruyor. :)
Getir de yiyek. d
''Geleyim yiyelim'' de değil. ''Getir de yiyek'' he! :)
O da güzelmiş. :)
Ben niye geliyim ayip olur oyle dersem yanlis amlasilir :)
Gerçekten çok düşünceli ve mütevazıymışsın. :)
Bulgur Pilavı.
Sade, sebzeli?
Sebzeli daha iyi.
BULGUR BULGUR BULGUR
O kadar fark eder yani. :)
Peki sebzeli, sade?
Sana inat bulgur yaptım :DD
İnat uğruna pirinci feda ettik yani. :)
Aynen abi :D
Pirinc pilavi :)
Bence de pirinç pilavı. :)
Teşekkürler.
Bulgurr
Sade, sebzeli?
Ben her türlü severim ama genelde sebzeli
Anladım. :)
Teşekkürler.
Pirinç :)
Ben de öyle. :)
Teşekkürler.
nohutlu pilav :)
Tavuk ve etten sonra pilava en çok yakıştırdığım eştir nohut. :)
Teşekkürler.
domatesli bulgur.
Domateslisi güzel oluyor gerçekten.
Teşekkürler.
Bulgur pilavı tabii
Kırmızı etli olursa, hayır diyemem!
Onun dışında pirinç pilavı vazgeçilmezimdir... :)
Ben bulgur pilavını çok sevdiğim için pirinç pilavına pek şans vermiyorum ama yanına tavuk sotede yakışıyor şimdi :)
Her daim tavuğun sade olmasından yanayım. Araya sebze girdiğinde gerçek lezzetini kaybediyor kanaatimce. :)
Soteyi çok sıvık/sulu yapanlar var, ben nadiren yaparım ama oldukça koyu ve tane tane yaparım... İçine kekik de ekledim mi, o zaman yeniyor sote!
Rahmetli anneannem bulgur pilavını inanılmaz lezzette yapardı. Bir ona bayılırdım.
Onun haricinde kendim yapmam, pirinç tutkudur benim için... :)
Bu konuda hemfikiriz dediğiniz gibi tane tane ve koyu olmalı zaten kekiksiz olur mu hiç :) Benimde annem çok güzel yapar o yüzden bir başka seviyorum :)
Yemek konusunda başarılısınız o zaman :)
Evet, yemek yapmayı severim, mutfakla aram iyidir.
Tatlılarım da çok meşhur! :)
5 yıl önce restoran da işletmiştim.
Her yemeğin kıvamı var, o ölçüyü biraz kaçırdığımızda özelliğini kaybediyor.
Kiminin el alışkanlığı var ama ben her daim ölçüyle yaparım. :) Şu kadar bardak, şu kadar kaşık, şu kadar gram gibisinden...
Çok güzel gerçekten :)
Bende tatlı konusunda daha iyiyimdir. Yemek konusunda bir iddiam yok açıkcası bir becerimde yok :)
Belki zamanla sizde ölçü kullanmadan göz kararınızla yaparsınız
Belki olabilir.
Güvenmediğimden değil, garantiye almak için ölçü kullanıyorum.
Yine de zaman geçtikçe el ölçüsü oluşur bence de...
Özellikle pastamı çok severler. Helva da öyle, çeşitli olarak. sütlü, cevizli vs...
Sonucu tatlı yemek olduğu için, tatlı yapmak daha keyif veriyor olabilir... :)
Bende de tatlı denildiğinde akan sular durduğu için özellikle pastayı çikolatalı çok severim :)
Tebrikler gerçekten severek yaptığınız belli sonucuda güzel oluyordur bu yüzden :)
Teşekkür ederim.
Pastanızı merak ettim doğrusu... :)
Dış sosunu çikolatalı yaparım, içine beyaz krema ve gidip siyah yuvarlak erik alırım, yumuşak sulanmış olanından, iç kremasına eriğin tatlanmış suyunu dökerim, farklı bir kıvam ve tat katar.
Üstüne hafif katman Maraş dondurma serpip, biraz da kavrulmuş kahve döktüm mü, yarı tiramisu bir lezzet oluyor... :)
En son da kenarlarına Hindistan cevizi serpmenin ardından üstüne madlen çikolatayı bıçakla rende şeklinde kıyıp döker, soğumaya bırakırım.
Yalnız siz böyle anlattıkça insanın canı çekiyor :)
Zaten tiramisu şahane bir tatlıdır. Yazdıklarınızı okuyunca şahane bir tatlının ortaya çıkacağı belli oluyor :)
Sanırım biraz fazla ileri gittim. :)
Bu vakit detaylara inerek insanın canını çektirmeye sebep olmakla. :)
Bizim burada Kıyı Pastanesi var, şu ana dek yediğim en güzel tiramisuyu orası yapıyor.
Özellikle hafif olması benim için önemli... Mideye oturmayacak!
Yok ileri gitmediniz ben tatlıya fazla düşkünüm ondandır :)
Dediğiniz doğru hafif olmalı her yerde o kıvamı tutturamıyor işte :)
Ben de tatlıya epey düşkünüm.
Ufak bir anımı paylaşayım :) ; 3-4 yıl önce düzenli olarak haftada 2-3 gün kuru-fıstıklı baklava yediğim yer vardı Kadıköy'de... Gerçekten harika baklavalar yapan tarihi bir yer!
Bir gün iş çıkışı eve geçerken saat epey geçti, 9'a geliyordu ve beni bir kriz tuttu ki, dayanamadım E5'te inip hemen Kadıköy otobüsüne atladım.
Gittiğimde adamlar dükkanı kapatmak üzereydiler ve son dakikada 2 tane havuç dilimi paketletip, sahile inip yemiştim... Yeniden doğmuş gibi mayışmış, kendimden geçmiştim o rahatlıkla... :)
Şimdi o kadar değil, artık düşürdüm tatlı yeme sıklığımı. Ama yine de severim.
Siz benden de çok seviyormuşsunuz tatlıyı :)
Aslında bende eskiden daha çok severdim her gün en azından bir tane çikolata yerdim ama artık öyle değilim. Birazda dikkat etmek gerekiyor bu tarz şeylere diye düşünüyorum :)
Zaten artık kısmamdaki maksat o! Sağlık-sıhhat için dikkat etmek. :)
Çok şükür kilo sorunum falan yok, ama 2 yıl önce stresli geçen bir dönemde rast gele her tatlıyı yemeye başlamış, kilo almıştım.
Sıkı bir diyet ve sporla verdim... O fazlasıyla ders oldu bana, dikkat etmeme gibi bir lüksümüz yok. :)
Tatlı yağdan da tehlikeli.
En önemli 1. husus glikozlu kalitesiz tatlılardan uzak durmak, 2. olarak da ölçüyü kaçırmamak...
Evet haklısınız gerçekten
Efendim bu akşamki pilavımız hazır. :) https://i.hizliresim.com/ozA19k.jpg
Bu da olmazsa olmaz eşiyle birlikte porsiyonlanmış son hali. https://i.hizliresim.com/ozA19k.jpg
Buyurun, hep beraber olsun. :)
2. resim yanlış olmuş. :) https://i.hizliresim.com/b4lWan.jpg Buydu!
Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık, afiyet olsun :)
Yalnız yine acıktığım bir anımı yakaladınız şu an :)
Çok ciddiyim ki saate baktım da, ''Eminim akşam yemeğini yemişlerdir!'' deyip de yazdım. :)
Çok çok özür dilerim.
Teşekkür ederim, borcum olsun artık. :)
Yok olur mu hiç önemli değil :)
Pirinccc :D
Bence de. :)
Teşekkürler.
Pilav sevmiyorum
O da iyiymiş. :)
Damak meselesi tabii...
Pirinç
Aynı düşüncedeyim!
Teşekkürler.
bulgur:)
rıcaederım:)
bulgur
Teşekkürler.
Tabiki pirinç
Aynı düşüncedeyim.
Teşekkürler...
Pilavla karıştırma bak yanlış anlama yanında cacik yer gibi ya da içer giibi ;) :)
Pirinç pilavı
Teşekkürler.
Pirinç
Aynen!
Teşekkürler.
Tavuklu pilav <3
Hayatımda en sevdiğim yemektir.
Pilav & tavuk ikilisi... :)
pirinç pilavı :)
Bendensin. :)
Pirincin yeri ayrı gerçekten.
Pirinç pilavı
Aynen.
Teşekkürler...
pirinc daha iyi
Bence de!
Teşekkürler...
Evet, yaptığının verdiği gururla daha bir keyifle yiyorsun. :)
Pirinç :)
Aynen. :)
Teşekkürler.
Pirinççç
Kesinlikle! :)
Teşekkürler.
Bulgur
Teşekkür ederim.
Pirinç Pilavı
Teşekkürler.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar