En İyi Cevaplar
durumuna çok üzüldüm keşke sana yardımcı olabilseydim. ama polise git bence. telefon konuşmalarını kayda alabiliyorsan almaya çalış ki delil olsun elinde. ama yapamıyorsan bu konuda polise de danışabilirsin. telefon görüşmelerini polis dinleyebilir, polis seni yönlendirir. açıkçası ne yapmak gerektiğini ben de bilmiyorum ama
morçatı derneği var ( internetten arat) kadınlara yardımcı oluyor onlarla görüş bence, bu tarz olaylarla sık sık karşılaşıyorlar seni doğru yönlendirirler. ailenden saklamaya çalışma, önemli olan şey senin mutluluğun ve geleceğin. geleceğini kurtarmak için şikayetçi olmalısın.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkimseye söyleme. bir gün o adamla yalnız kal.. bir şekilde içeceğine uyku ilacı koy ve uyuduğunda ellerini ve kollarını sıkıca bağla. uyandıktan sonra bıçakla yavaş bir şekilde çok keskin olmayan bir bıçakla vücuduna ve özellikle cinsel organına çizikler at. o acıyla yalvarıp zırlarken sen hayatındaki en büyük zevki tadıcaksın.. ama kolları gibi görünen yerlere yapma. sonra tehdit et ve bir daha bana zarar verirsen çok daha kötüsünü yaparım de. kendini her aynada gördüğünde o izleri de görüp o şekilde yaşasın.
02 Yorumla- +1 yıl
Aletini kessin bıçakla.
Sstt bir dakika sakin ol kendine zarar vermek yerine neden o mk dedene zarar vermiyorsun bak güzel insan seni yakani yılanı sende yak yik git aile ne herşeyi anlat düzgün bir şekilde tamam mi bu hayatta hak hukuk denen bisey var git şikayet et git tehdit et kendine birşey yapma sakin tamam mi güzel insan o can allahın sana emaneti dır o emanete ihanet ok istersen ozelden yaz konuşalım biraz hayatin gerçek olup ta acımasız yani bu olsa gerek :( durumuna inan çok üzüldüm beddua etme gelir senide bulur ne kadar hakli olsanda
00 Yorumla
Annenle diyalogun nasıl? Seni çok iyi anlıyorum yami olay buyurse belki annen baban bile ayrılacak. Neler olabileceğini kestiremiyorsun. Ama şu durumda tek başına çözmeye kalkışma. Bir görüşmeyi kaydet. Ve anneme anne sana bişey anlatacam ama korkularım şunlar de abimden babamdan korkuyorum adımız çıkar diye. Sonra olanları anlat ve ses kaydını dinlet. Kabullenmesi zordur ama bilmesi lazım. Yoksa sana yazık olacak. Dertleşin birlikte ne yapacağınıza karar verin. Tek başına çözmeye çalışma.
02 Yorumla
Soran+1 yılannem dayanamaz biliyorum ben onu dayanamaz
- +1 yıl
Ama tek başına çıkamazsın ki şu durumdan sana da yazık. Tamam kolay bir durum değil ama annenin bunu bilmesi gerekiyor sonuçta babam dediği kişi kendi öz kızına canının parçasına en büyük kötülüğü yapmış. Kaldı ki sen de bu durumu kabullenemiyorsun ve kendine zarar vermekten bahsediyorsun. Kendine zarar verirsen annen dayanabilecek mi peki
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
73Cevap
+1 yılBir savcıyla görüşebilirsin. Yaaa kusura bakma da 29 yaşına gelmişsin şu hayatı öğren artık. Hayat bilgisayar başında oturup KS de gt çürütmekle öğrenilmiyor. Git adliyeye sulh ceza bölümünden bir savcının kapısını tıklat. Gir içeri, sayın savcım durum böyleyken böyle. Ancak ben bunun duyulmasını istemiyorum. Mümkün mertebe beni rencide etmeyecek şekilde gizlice hallolmasını istiyorum ne yapabiliriz diye sor. Savcı dediğin adam da insandır. Gerekirse kapalı oturum yapar. Her neyse, benim bildiğim kadarıyla bu başvuruyu 18 yaşından küçük iken isteseydin şahit mahit istemeden savcı doğrudan dosya açar olayı mahkemeye intikal ettirirdi. Ama büyümüşsün. Şimdi savcı senden kanıt falan ister. Ama süreç nasıl gelişir onu hiç bilmem. Sen en azından bir akıl al. Ayrıca kendine zarar vermen olayı zerre kadar çözmez. Çıkar aklından o salakkk fikirleri. Kendine gel. Gerekirse al yanına bir kayıt cihazı. Git dedenin yanına konuştur. Delil topla. Haa buna da gelemem diyorsan kızım bir işe gir, evini yurdunu taşı.
00 Yorumla
+1 yılÇok zor kuzum, dayanması çok zor. Acı çekiyorsun, ona bile hakkın yok onlara göre. Ailen nasıl insanlar bilmiyorum, anlatmak sana kalmış. Engelle dedenin telefonunu benim için. Her şeyi çözmüyor, ama çok işe yarıyor. Ailen üzerinden ulaşmaya çalışacaktır ama direk sana ulaşmasından daha fazla çaba sarf ettiği için azalır nispeten araması. Kendine zarar verme lütfen sen bunları haketmiyorsun, ne bu eziyeti, ne de kendini cezalandırmayı. Fırsatın olunca da psikolojik yardım al benim için. İnsanda çok zarar bırakıyor.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Ben aile travmasına neden olmamak için susmanı anlayabiliyorum. Gerçekten kolay değil. Ama her insanın güvenip sır tutabileceğini ve kendine destek olabileceğini düşündüğü birileri vardır ailesi dısında. Bu bazen sevgili , bazzen bir dosttur. Yani yaşını bilmiyorum ama , Artık kendini bir nebze koruyabilecek yaştasın diye düşünüyorum , .. Sende sana destek olabilcek , konusup rahatlyabileceğin , hatta bu dürtüleri unutturabilecek birilerine tutunmalısın. Bu bir erkek olursa çok daha iyi olur senin için.. Herkes hak ettiğini bulur , gönlünü ferah tut..
00 Yorumla
+1 yılSakın kendine zarar verme canım bak buna sessiz kalmamalısın annene bunu anlatmalısın annen yoksa, utanma çekinme senin utanman gereken hiç bir şey yok git babana anlat lütfen onlar en doğrusunu yapar bir daha deden olacak terbiyesiz arayabilir ses kayıt uygulaması indir ve sesini kaydet kanıt olsun ama bunu sosyal mecralarda falan paylaşmak suç haberin olsun sadece anne ya da babana ve ya şikayet ederseniz mahkemeye sunun delil olarak lütfen kendi canını yakmaya değmez anlatmam lazım ebeveynlerine.
00 Yorumla
+1 yılKendi öz kanindan birinin namusuna sarkacak kadar gözu donmus bir kansiza soylenecek bir kelime yok o* cocugu denir kansiz yavsak akli seyiyle yerdegistirmis bir g*vat soylenek kelime bulamitorum onun ta gelmisini sikim kansiz serefsiz.. sen hayata tutunmayi bil elbet hesabi sorulacaktir ona allah onu islah etsin..
00 Yorumla
+1 yılSen nasıl böyle bir şey yaşayıp hala anneni düşünebilecek kadar temiz kalpli bir insansın ya, nasıl senin gibi biri böyle bir şeyi nasıl yaşayabilir aklım almıyor. Umarım tez vakitte unutabilip hayatına geri dönersin, bir şeye ihtiyacın olursa söyle edebildiğim kadar yardım ederim güzel insan
00 Yorumla
+1 yılBaşlarına böyle bişey gelmedigi için inanmazlar tabi. Sakın kendin bişey yapmaya kalmısma bu düşünecegin en son şey bile olmamalı. Muhattaba alma ve sadece dua et Allaha o herşeyin en iyisini bilendir derdi veren rabbim dermanını da verir unutma sakın. Sadece ve sadece Allaha sıgın sabır iste namaz kıl, dua et, oruc tut yeter ki başka yollara başvurma
01 YorumlaO dedene güzel bir kazık lazım üstüne otursun. Mq abazası. allah belasını versin pislik herif. O dedenin yedi sülalesini (Sen hariç) Anladın sen onu. Git bu durumu bağır tartış ailene bir şekilde söyle ama sinirli bir şekilde utangaç gibi sakın söyleme baskın cıkarsan olur böle şeyler kendi gözlerinin görebilecegi sekilde yakalat onu Kamera filan. kayda alabilirsen süper olur.
00 Yorumla
+1 yılGit annenin babası olacak haysiyetsiz katıksız o* çocuğu şeytanı bütün sülalene anlat rezil olsun g*t herif p**evenk sonucu ne kursa olsun namusun adına herkese anlat durumu hatta git polise yoksa öyle pişman olursun ki onlar senin ailen söylesen dalga geçecek halleri yok ciddiyim söyle.
04 Yorumla
Soran+1 yılkendi kardeşinin basına gelse ne yapardın bir düşün ne olur gidip vururdun değilmi benim bir abim bir yeni yetişen erkek kardeşim var onları düşünüyorum
- +1 yıl
Aslında vurmadım ama seninkileri bilemeyecek ama yimese bir düşün Bari gizliden polise git polise dersen işin gizli kalmasını isteyebiliyorsun
Soran+1 yıltam 18 olmadım aileme gidecek olay
- +1 yıl
Hımm durum gerçekten ümitsiz az bir süre sabretmelisin bence herşey iyiden iyiyee kötüye gidiyor ilk olduğunda söyleseydin çeşke durumu
Ayy inanmıyorum ya sen onun canının canisin nasıl yapabilir böyle bişeyi. Ahlaksız haysiyetsiz. Ya inan nasıl sinirim bozuldu. Senin derhal o dededen uzak durman ve kesinlikle onunla aynı ortama gelmemen gerekiyor gördükçe daha çok kötü olursun. Aklına getirme sakinles. Tabi ki de anlatamazsin kimseye nasıl inanicaklar kimsenin aklına gelemiycek bişey bu ya. Okuluna odaklan sınavlara iyi hazırlan üniversite hayatına atıl ancak bu şekilde kurtulabilirsin. Allah da zaten onun cezasını verir.
00 Yorumla
+1 yılAnlatmicağini bildiği için bu kadar rahat davranıor eğer anlattıkların doğruysa Allah ıslah etsin dedenin pskolojisi bozulmuş tövbe tövbe. Neyse velhasılkelam annene anlatmazsan herşey daha kötü olur hatta deden aradığında anneni inandırman için dinlettir o zaman kanıtın olur
00 Yorumlaakıllı ol sessiz kalma ne yaparsın bilmem ama..
boyle bir şeyi anlatmazsan hayatta toparlanamazsın, benim bir erkek arkadasim abisi tarafından tacize ugradıgını bana anlatmıstı mesela. o günden sonra ona çok yardımcı oldum hala da gorustugum biridir kendisi.
illa ailene anlat demiyorum çok güvendiğin bir arkadasın da olabilir00 Yorumla
+1 yılşu an çok şaşkınım, ses kaydı al ya da görüntü, bir açığını bulmalısın, Allah yardımcın olsun, dua et, aklını kullan, hiç kimse ama hiçkimse kusursuz olamaz, mutlaka açığı yakalarsın, bu sorundan kurtulursun, iyi şanslar... :)
00 Yorumla
+1 yılAllah bildigi yapsin boylelerini ne adi pislik insanlar var dunyada ya !
Cevap verme aradiginda onun bulundugu ortmlara girme , eve gelirse baska bir odada otur.
Ölduresim geldi yemin ederim nasil bir dededir o ya :/00 Yorumla
+1 yılAllah yardımcın olsun direk git polise karakola şikayet et küçük yaşta tecavüz yaptığı için içeri girer beyinsiz hayvan desem hayvanlara hakaret olur. Mikrop işte. Üzme tatlı canını bu da senin sınavın dostum =) .
00 Yorumla
+1 yılArana mesafe koy. Bu durum sende psikolojik bir travmaya da sebep olmuş olabilir. Psikolojik yardım da almanda fayda var. Yoksa daha sonra bunun etkileri ortaya çıkabilir.
Dedene de ağzına geleni söyle. Rahatlarsın.02 Yorumla
Soran+1 yılseneye gideceğim ailem öğrensin istemiyorum bu olayı dayanamazlar
- +1 yıl
Haklısın, milletin de moralini bozmamak lazım. Şimdilik arana mesafe koy. Seneye gidince de bir daha karşılaşmamaya çalışırsın artık.
+1 yılSeni anlıyorum çok zor ama şikayetçi olmak zorundasın ben yapamadım ama sen yapmak zorundasın bu suç o sapığın yanına kalmamalı bana kimse inanmadı aileme söyledim rezil oluruz diye korktular şikayetçi olmama izin vermediler annemle babam ayrılar ben annem ile anneannemler de yaşamsya başladım ama o adam... söylemeye bile dilim varmıyor sen benim yaşadığımı yaşama lütfen senin bir imkanın var git ve şikayetçi ol yoksa çok pişman olacaksın
00 YorumlaAllah yardımcın olsun gerçekten çok üzüldüm annen eğer sana inanırsa dedeni şikayet ederse ona ispat et eğer yapmaz ise kendi hakkını savun izin verme ve kendine zarar verme gibi düşüncesine girme lütfen değmez İnan değmez senin hayallerin yok mu ne olacak onlar? Delil yap ses kaydına al annen eğer şikayet ederse annenin yanında aç hoparlöre aç duysun veya video Çek o anı telefonla konuşurken numarası gözüKSün güçlüsün güçlü dur !
00 Yorumla
+1 yılBence annene babana söyle insanların ne hissedeceğini önemseme onlar senin ne hissettiğini bilebilirler mi? Neden onlar üzülmesin diye bu yükü tek başına sırtlanıyorsun? Olan olmuş ve bence anlatıp bu yükten biraz kurtulabilirsin. Çok güçlü bir insansın lütfen kendine zarar vermeyi düşünme bile. Böyle şerefsiz pislikler yüzünden kendine eziyet etme bırak o kendine zarar versin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 399 cevap paylaştı. Annene soyle canım uzak durmasi senin için daha iyi yoksa bu dede olacak adam sürekli karsina cikmaya devam edecek annenin tepkisi nasil olur sence
03 Yorumla
Soran+1 yılben annemin bana tepkisinden korkmuyorum kadın hasta yeni ameliyat oldu anlatırsam yıkılır
Aile & Toplum konusunda 334 cevap paylaştı. aynı olay lisede sınıf arkadaşımın başına gelmişti
ona da aynı şeyi dayısı yapmış
tabi kötü bir o kadar da iğrenç hele ki yapan akraban olursa facia Allah sabır versin , yardımcın olsun00 YorumlaSusmakla hata yapıyorsun, telefon konuşmalarını falan bir şekilde kayıt altına al rezil et göster herkese, utanmaz herif, torunun o senin torunun ya rezil.
00 Yorumla
+1 yıloha bu nasıl bir şey. keşke çocukken söyleseydin daha kolay olurdu senin için
16 Yorumla
Soran+1 yılanlatamam kimseye annemi babamı abimi erkek kardeşimi düşünüyorum anlatamam
- +1 yıl
sen de haklısın bir yerde. toplumumuz bozuk senden bilecek insanlar çıkar dengesizin biri bir şey der babanı erkek kardeşlerini zor durumda bırakır. o zaman dedenle yalnız kalmayacaksın konuşmayacaksın. başka da çare bilmiyorum inan. ama bence annene anlatmanda yarar var anneler en büyük destekçilerdir. sırrını saklar bundan emin olabilirsin. tek başına halledemeyebilirsin ama annenle üstesinden gelirsin
Soran+1 yılbenim en çok zoruma giden ileride çocugumu babama bile emanet edemem yapmaz demek istiyorum cok istiyorum ama annemde böyle bir durumda benim babam yapmaz der ama kelimelerle anlatamıyorum ya
- +1 yıl
annenin babsasıysa işin zor. ama insan babasını tanır bilir annen böyle bşr eğilimi olduğunu ya da babanla ilgili başka şeyleri fark etmiştir babası olduğu için susuyordur.
Soran+1 yılhayır hiç öyle biri değil gerçekten yapmaz dersin bu adam yapmaz dersin öyle biri ama allah islah etsin
- +1 yıl
dedenin yanında seni koruyacak bir destekçi bulmak zorundasın. akranın bir kız kuzen yok mu
+1 yılyalçın abi... abi şeyyy gine senlik bir durum var napalım... tamam abi direkman sana yönlendiriyorum olmazsa müge ablaya veririz bu vakayı (noluyo l*n iyice yalçın çakırla müge anlı cılar doldurdu burayı :D)
00 YorumlaAilene anlatmak ya da polise şikayet etmek yerine kendine zarar vermek daha mı kolay geliyor? İşte bu inandırıcı değil.
02 Yorumla
Soran+1 yıldelılım yok elımde kızın kardeşin sana tecavuze ugradım dese ne dersın naparsın aılen ne hale gelır bır dusunsene bekara karı bosamak kolay * herkes amna anlat cart curt dıyo bız bılmıyoruz sankı anlatmamız gerektıgını ama o ısler oyle olmuyor ıste
+1 yılPolise başvur. 18 yaşındaysan ilgilenirler. Küçüksen olmaz. bir psikolojik destek al
04 Yorumla
Soran+1 yıl97dogumluyum ailem olmadan olmuyor şu an
- +1 yıl
Evet yaşın daha dolmamış. Psikiyatriye git. Konuş. Onlar daha iyi yardımcı olur ailene anlatamıyorsan onlar yardımcı olurlar.
- +1 yıl
Ailende bu tip insanlar varsa uzak durmaya bak derim. Mümkünse bu sene kazandığın ilk üniversiteye git. Uzaklaş
- +1 yıl
bir de aile bakanlığına telefon aç kesinlikle bence
Şoktayım Allah yardımcın olsun bir daha yaparsa eğer kayıt falan et yani kanıtın olsun ailene söyle böyle devam etmez
00 Yorumla
+1 yılGit şikayetçi ol bir şey yap. Ailen olaya karışamadan alırlar onu içeri.
02 Yorumla
Soran+1 yıleninde sonunda cıkar ortaya ölsün mezarına işemeyenin anasını sıkeyım
- +1 yıl
O ölene kadar böyle mi devam edecek?
Git bütün sülalene anlat. Senin utanacağın bir şey yok. Hatta polise git direk. Şerefsiz herife bak.
02 Yorumla
Soran+1 yılannem babam ne hale gelir 24 yaşında bir abim 13 yaşında erkek kardeşim var ne hale gelirler anlatamıyorum kimsye
Aile & Toplum konusunda 12,5b cevap paylaştı. Allah yardımcın olsun kardeş. Bencr muhattap olma en guzeli bu olur. Kendine de bir it ugruna zarar verme
00 Yorumla
+1 yılHemen şimdi ilgili yerlere gerekli başvuruyu yapıyorum. IP adresinizden eviniz bulunacak. Evinize en geç bir hafta içerisinde savcılıktan kağıt gelecek, devlet korumasına alınacaksınız. Tavsiyem polisten önce aileye anlatmanız. İyi günlerdiliyorum.
00 YorumlaTehdit et. Ve hatta tehditle kalmasın savcılığa dilekçe ver. Lanet olsun bu nedir ya
10 YorumlaTelefon gorusmeleri veya yazili biselerle ispatlama sansin varsa ailene soyle bence. Ve sikayetci olun. Ceksin cezasini serefsiz...
17 Yorumla
Soran+1 yılsöylemekten korkmuyorum ama annem kahrından ölür abim babam onu öldürür dayanamazlar ailemi düşünüyorum
- +1 yıl
öldürsünler l*n yaşamayı haketmiyor..
- +1 yıl
Ailende bo konuyu konusabilecegin kim varsa yani mantikli dusunebilecek kim varsa onunla konus. O bir sekilde anlatir digerlerine. Ama dedigim gibi bir sekilde telefon gorusmesi veya yazisma ile ispatlaman lazim mahkemelik olunca. Bunu yapabilirim diosan kes cezasini serefsizin, surunsun. Ailende baba dedikleri pustun ne oldugunu ogrensin. Baska yolu yok bwnce.
Soran+1 yılkaydetmeyi düşünüyorum konuşmayı
+1 yılVajina ilişkiye girdi mi dördüncü sınıfta? Sena penisini gösteriyor muydu? Ne sapık adammış bu ya
00 Yorumla
+1 yılNeden söylemiyorsunuz anlamıyorum git annenle konuş anlat, sana zarar gelmesi daha mı iyi.
00 YorumlaCanım durumuna çok üzüldüm.. Ailene söylemen lazım bunu biran önce
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 797 cevap paylaştı.
+1 yılÖnce annene söyle sonra polise şikayet et ama keşke ilk başlarda söyleseydin. Ama tam anlamadım taciz mi ediyo tecavüz mü etti?
00 Yorumla sana bu konuyla ilgili bişey anlatabilirim bir tanıdığımın yaşadığı ama yorumlarda olmaz.
00 Yorumlabence yalan söylüyorsun hiç bir dede torununa öyle bir şey yapmaz çok büyük günaha giriyorsun
03 Yorumla
Soran+1 yılAllah cok buyuk hepsını goruyor sen ınanmasanda olur
Aile & Toplum konusunda 724 cevap paylaştı. Öldür gitsin. Yasal anlamda da büyük ihtimal haklı sayılırsın. Neden çekiyorsun ki bunca zahmeti?
00 Yorumla
+1 yılya kendine ne diye zarar veresin. odana kamera kur bide ses kayıt cihazı aç. sonra annene izlet ikna etmene gerek kalmaz
00 Yorumla
+1 yılCanım bir psikolağa git ve içindekileri sıkıntıları ona aktar o it deden olacak pezevnk içinde kendine zarar verme.
00 Yorumla
+1 yılişte bölelerinin götünü kamuya açıcan meydanda görcekler o zmn anyayı konyayı gelen giden siksin götlerini ne oluyor anlasın serefsiz evlatları.
10 Yorumla
+1 yılKeseceksin onun gibi dedenin şeyini namussuz. Korkmayacaksın ilk hareketinde söyleceksin tehtid edeceksin bak senin adını çıkartırım diceksin korkacak o da başta hata yaptın..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu soruyunu emniyet genel müdürlüğüne bildiricem şimdi ss falan aldım çalıştığım şirketin avukatına illettim bizzat ilgilenicez
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,7b cevap paylaştı.
+1 yılSana nasıl yardımcı olabilirim? Psikologla görüşme şansın var mı?
10 Yorumla
+1 yılO insan mi ya yuzsuzmus resmen sen niye ailene söylemedin
00 YorumlaTelefon konusmalarını kaydet ailene dinlet mahkemeye delil olarak sun kafasına falan sıkmak ve ya öldürmeye kalkışmak senin hayatını mahveder
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılAllah yar ve yardımcın olsun. Çok zor gerçekten. Çok.
00 Yorumla
+1 yılBelasını bir yerde bulur O soysuz zaten durumu ailene anlat birde profesyonel yardım al. Allah yardımcın olsun üzülme
00 Yorumla
+1 yılÇok üzüldüm durumuna. Maalesef bu tarz olaylar günümüzde çok var. İnan ne diyeceğimi de bilmiyorum. Allah yardımcın olsun mümkün olduğunca uzak durmaya çalış
00 YorumlaDirek polise git. Ben o herife hiçbişey demiyorum artık yazık be.
00 YorumlaOha ya oha nasil bir dünyada yaşıyoruz biz anlayamıyorum. O kadar şaşkınım ki..
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 963 cevap paylaştı. gerçekse allah yardımcın olsun değilse ergen velet diyorum
00 Yorumla>_< döverim o dedeyiiiiiiiiii terbiyesiizz kudurmuş adam yaa azmış!!
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,9b cevap paylaştı. Yazdıklarını sonuna kadar okudum ve cevap bulamıyorum. Şaşkınlık içindeyim.((
00 YorumlaBence söyleme tepki ver korkut. Yapamasın bir daha. Utanç verici bir durum
00 Yorumla
+1 yılAllah sabr versn ama ses kaydnı al aradgnda anne babna polise anlt sokrm öyle adama
00 Yorumla
+1 yılGitme onlara kizm cinsmisin birilerine soyle diycem inanmazlar
00 Yorumlayok artık yani. kızım müge anlıya git cidden bak dedeni bir cezaevine yollsın
00 Yorumla- Devamını Gör (58)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Somut olayı iki başlık altında incelemek anlaşılması açısından daha yararlı olacaktır.
Öncelikle çocuğun cinsel istismarı suçuna bakılacak olursa 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu m.103’te düzenleme alanı bulmuştur. Madde şu şekildedir:
“Çocuğu cinsel yönden istismar eden kişi, sekiz yıldan on beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Cinsel istismarın sarkıntılık düzeyinde kalması hâlinde üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. Mağdurun on iki yaşını tamamlamamış olması hâlinde verilecek ceza, istismar durumunda on yıldan, sarkıntılık durumunda beş yıldan az olamaz. Sarkıntılık düzeyinde kalmış suçun failinin çocuk olması hâlinde soruşturma ve kovuşturma yapılması mağdurun, velisinin veya vasisinin şikâyetine bağlıdır.
(…) Suçun Üçüncü derece dâhil kan veya kayın hısımlığı ilişkisi içinde bulunan bir kişiye karşı ya da üvey baba, üvey ana, üvey kardeş veya evlat edinen tarafından işlenmesi hâlinde, yukarıdaki fıkralara göre verilecek ceza yarı oranında artırılır.”
Görüldüğü üzere kanun koyucu çocuğun cinsel istismarını detaylı bir şekilde düzenlemiştir.
Somut olayda mağdurun şu anki yaşı, olayın üzerinden ne kadar zaman geçtiği, istismarın hangi aşamada kaldığı, zaman aşımı olup olmadığı konusu önem arz etmektedir.
Türk Ceza Kanunu’nun 103. Maddesinde “Cinsel istismarın vücuda organ veya sair bir cisim sokulması suretiyle gerçekleştirilmesi durumunda, on altı yıldan aşağı olmamak üzere hapis cezasına hükmolunur. Mağdurun on iki yaşını tamamlamamış olması hâlinde verilecek ceza on sekiz yıldan az olamaz.” Düzenlemesi yer almaktadır. Bu fıkrada çocuğun bedenine organ veya sair cisim sokulması durumunda suçun nitelikli hali oluşacaktır.
Bir diğer durum ise telefon konuşmalarıdır. Cinsel istismar failinin istismar mağdurunu arayıp konu hakkında konuşması mağdurun travmasını tetikleyebileceği gibi aynı zamanda bir şiddet türü olan psikolojik şiddettir.
Bu durumda ise konuyu adli mercilere taşıma imkanınız bulunmaktadır. Konu hakkında direkt polise başvurup şikayetçi olabileceğiniz gibi bir avukata durumu detaylı bir şekilde açıklayarak Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunabilirsiniz.