Yakın arkadaşımdan nasıl uzaklasabilirim?

Benim 6 senelik bir arkadaşlığım var. Arkadaşımla artık birbirimizin her huyunu yaşanmışlığını biliyor hale geldik. Ancak son zamanlarda bazı şeyler bana kabak tadı vermeye başladı. Mesela oturup konustuğumuzda veya telefonla genellikle hep yaklaşık 1 saat kendi anlatıp telefonu kapatmadan 10 dk önce beni soruyor. Artık kendimi onun günlüğüymüş gibi hissetmeye başladım. Ben özgüveni çok yüksek bir insan olmadığımdan bana igneleyici sözler söylediğinde cevap verememde baska kötü yanı. Örneğin erkek arkadaşını anlatıp ben onu dinledikten sonra yorum yaptığımda sen yaşamadığın için anlamassın gibisinden cevapları beni çok kırıyor. Ama ben iyi niyetli olduğumdan her seferinde unutuyorum. Başkalarına anlatıyorum insanlar beni haklı buluyor sonra sakinleşince affediyorum. Arkadaşımın hep olumsuz yanları yok elbet bana bazı konularda destek olduğu istediğim zaman arayabilecegim biri ama sürekli telefonda konuşmak ve bulusmak istiyor bu da benim enerjimi düşürüyor kendime kizmama neden oluyor. Ben sınır koymayı da beceremiyorum. Arkadaşımı seviyorum ama bana zarar veriyor vazgeçmeye çalışirsam da sürekli onu düşünüyorum ne yapmalıyım ailem bu konuya duygusal yaklaştığı için beni tanımayan sizlere sormak istedim.
Yakın arkadaşımdan nasıl uzaklasabilirim?