Kumaş pantolonlar nasıl yıkanmalı, kuru temizleme mi yapılır? Eğer yıkanırsa kumaş pantolonlar nasıl yıkanır? Cevap verin yaa, hiçbir yerde bulamadım... İlla kuru temizleme mi yaptırmam lazım, kumaş pantolon çamaşır makinesinde nasıl yıkanır? kumaş pantolon yıkamaİşim gereği kumaş pantolon giymeye başladım, ama ne yapacağımı bilemediğim için yıkamaya korkuyorum. Tecrübeli kadınlar, hamarat anneler ve iş bilen erkekler yardımcı olabilir mi lütfen?
Kumaş pantolon yıkanır mı, kumaş pantalon nasıl yıkanır?
Merhaba, Kumaş pantolonlar iş hayatında ve günlük hayatta çok tercih edilir. Ee bu yüzden de sürekli yıkanmalı ve temizlenmelidir. Tabiki yıkarken dikkat edilmesi gereken hususlar vardır ve bunlara uyulmazsa kumaş pantolonlar zarar görür.
Kumaş pantolon yıkarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Talimatlar
Etiketteki yıkama talimatlarına dikkat: Her kıyafette olduğu gibi kumaş pantolonların da etiketlerinde belli bir yıkama talimatı ve uyarılar bulunuyor. Bunlara dikkat etmek ilk adım olmalı.
Kumaş pantolonunuzun hangi dokuya sahip olduğundan ( kaşmir, yün, ipek gibi ) emin olun ve programı, dereceyi, deviri vb ona göre ayarlayın.
Kumaş türüne dikkat...
Tamamen pamuk olan kumaş pantolonları kesinlikle soğuk su ile yıkayın yani ısıyı düşük dereceye ayarlayın. Pamuk olmasa bile kumaş pantolonları genel olarak düşük ısıda yıkamak gerekir. Çünkü sıcak su pantolonların çekmesine sebep olabilir.
Elde yıkama
Kumaş pantolonları elde yıkamak makinada yıkamaya göre daha güvenlidir. Makinada takılma vs olur ve kumaş pantolon heba olabilir. Elde yıkamak için de leğenin içine soğuk su ve sıvı deterjan koyup yarım saat pantolonu burada beklettikten sonra yıkayın.
Renklerine göre ayırmayı sakın unutmayın. Açık renkli, koyu renkli, siyah veya beyaz olarak ayırarak yıkamak doğru olanıdır.
Makinada yıkamak istediğiniz zaman deviri düşük olarak ayarlamak en iyisidir.
..
Yani kumaş pantolonlar düşük ısıda ( 30 derece ile 40 derecede ) , düşük devirde ( 600 veya 800 devirde ) , kumaşa uygun programda ve renklerine göre yıkanırsa kuru temizlemeye gerek kalmayacaktır. Evde makinada veya elde rahatlıkla yıkanabilirler.
Ayrıca kumaş pantolonları rinsonun sıvı veya toz deterjanlar çeşitleri ile gönül rahatlığı ile yıkanabilirsiniz.
Kumaş Pantolonlarımı Hangi Deterjanla Yıkamalıyım?
Rinso Aloe Vera Sıvı Deterjan
Tabii ki tüm hassas çamaşırlar gibi kumaş pantolonlarınızı da Rinso'ya emanet edebilirsiniz. Ayrıca Rinso sıvı deterjan tercih ederseniz çamaşırlarda oluşabilecek deterjan kalıntısı riskinden de kurtulursunuz.