Özellikle gece vakitleri aynaya baktığımda kendi gözlerimden korkuyorum. Gündüzleri de durum aynı. Sırf bu yüzden göz kalemini falan dahi aynaya bakmadan sürüyorum bazen.
siz de de oluyor mu?
Sebebi neydi ki?
siz de de oluyor mu?
Sebebi neydi ki?
Selam aphateist. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki sana bir işaret verilmekte.. İşaretin ne olduğunu sen biliyorsun. Bu dediğimi dikkate almanı tavsiye ederim. Bu yazım da belki de yalnız senin içindir. Gelelim konumuza. Bu sorunu çok uzun yıllardır ben de yaşıyorum. Ve bu konuyu ilk kez bugün google'da araştırmak isterken bu sayfaya rast geldim. Ben özellikle geceleri, veyahut gündüz vakitlerinde, bilhassa evde kimse yokken aynada kendimi gördüğümde, aynanın yanından geçtiğimde, gözlerimin içine bakakaldığımda sanki içimden bir başkasının bana baktığını hissediyor, kendime yabancılaşıyor, kendi içimden çıkıp, seyreden değil seyredilen bir varlık haline geliyorum.. Ve bu durum beni oldukça ürpertiyor. Bu korku, korku kelimesiyle anlatılamayacak kadar farklı bir korku. Belki adı, 'korku' da değildir. O an, apar topar ya televizyonu açıyorum, ya da hemen bir tanıdığımı arayıp sesini duymaya çalışıyor, ortamdaki yalnızlıktan çıkmaya çalışıyorum. Sonra, bir anda kayboluyor o korku. Aslında ben bu durumun analizini artık yapabiliyorum. Çünkü uzun yıllardır tasavvuf, din, felsefe, atom, quantum ve benzeri birçok ilmi araştırmaya vakit ayırabildim. Burada bu korkuyla ilgili analizlerimi anlatmak isterdim. Ancak yazacaklarımı okuyacak olan arkadaşların boyle bir anlatıma hazır olmadıkları düşüncesiyle, bu derinlemesine ilmi ve dini paylaşımı yapmamayı daha uygun görüyorum.. Yukarıda bir arkadaşın bu analize bilmeyerek de olsa epey yaklaştığını gördüm. Bir ipucu vermek gerekirse; Yunus Emrenin ''Beni bende demem, bende değilim Bir ben vardır bende, benden içeri '' mısraları... Bir başka ipucu; Biz size şah damarınızdan daha yakınız. (Kaf Suresi 16. ayet) Bir başka ipucu; Attığın zaman sen atmadın, lakin atan Allah'tı. (Enfal Suresi 17. ayet).. Bir başka ipucu; Quantum teorisine göre madde, evrende dalga boyutundadır ve yalnızca o'na bakan bir gözlemci olduğunda dalga boyutundan çıkıp, madde boyutuna geçmektedir.. Başka sorusu olan?
Şu an çok şaşkınım. Benim yasadıklarımın aynısını yaşıyor ve tarif ediyorsun. Ben aynaya bakınca bu dünyadan soyutlandıgımı ve ruhumu farkettigimi görüyorum. Sanki benim içimde Baska biri var gibi. İşte o benim ruhum ve bedenin bagımsız oldugu ve nefsimin farkına vardığım an. Bana artık korkutucu gelmiyor. Çünkü tevekkül etmeyi bu sekilde ögrendim. Eskiden Müslüman degildim.
Merhaba. İnançsız biriyim. Sanırım artık "biriydim". Uzun yıllar "ruh"un gerçekte olup olmadığı aklıma takılan bir soru. "Ruh var mı yoksa her şey sadece maddeden ibaret mi?" Hep bunun cevabını bilmek istedim. Genel olarak iyi biri sayılırım. İnsanların kalbini kırmamaya çalışır onlara yardım ederim. Kendimi iyiliğe ve iyi olana yöneltirim. Son zamanlarda meditasyon yapmaya başladım ve bir sabah uyandığımda 6 gibi. Aynaya baktığımda kendimden ürktüm. Sanki bu ben değildim. Kendime bakmaya korktum. Artık korkmuyorum ama aynaya baktığımda ki kişi bana hala "yabancı" geliyor. Spor salonuna gidiyorum oradaki aynalarda da aynı şekilde. Sanırım "ruh"un var olup olmadığının cevabını buldum. Beni bilgilerinizle biraz daha aydınlatabilir misiniz lütfen? Buna çok ihtiyacım var.
lütfen araştırmalarınız sonucu öğrendiklerinizi konu hakkındaki bilgilerinizi benimle paylaşın çok ihtiyacım var kendim bir süredir araştırıyorum fakat tatmin eden bir veriye ulaşamadım yazdığın her şeyi harfiyen yaşıyorum delirdiğimi şizofreni başladığını düşünmeye başladım zaten sürekli sanrılarla paranoyalarla yaşayan bi insanım bu beni inanılmaz ürkütüyor. rica ediyorum iletişime geçin benimle. buradan bana geri dönüş yapacağınızı bildirirseniz iletişim bilgisi paylaşayım.
Bende küçükken bir anda kendimi fark ettim ve bu düşünceden çok korktum sessiz ortamlarda aynı şeyi tekrar hissedebiliyorum ama bunu hissetmiş yaşamış anlayabilecek kişileri arıyorum bunun üzerinde konuşabilmek için sizin yazdığınız şeyler bakılırsa sizde aynı şeyleri kast etmişsiniz gibi duruyor
@Dehliz13 kendimi ilk defa fark ettiğimde çok farklı bir korku hissettim bunu yaşayan ve bu konuda konuşabileceğim kişiler arıyorum aynı şeyi hisseden
Kendini fark eden bilinç düşünmeyi fark eden kendi bilincin düşünmeyi hisseden ve o anda ondan korkan başka birileri var mı olayın ayna ile çok alakası yok ama aynaya baktığımızda da benzer şey olabilir tetikleme gibi benim bahsettiğim sen diye biri var o seni sen bir anda fark ediyorsun kendini düşündüğünü kendin fark edebiliyorsun gibi garip bir duygu
ahtapotbey size nerden ulaşabilirim bazı şeylerin farkındayım siz bu konuları araştırmış biri olarak bilgi almak istiyorum
zaman zaman ınsana oyle kendını begenmeme gel gıtler olabılıyor.. bu normal bırsey.. ozellıklede gece oldugunu takıp ettıysen pıskolojıkte olabılır.. aynaya korkarak degıl de aklına hıc bırsy getırmeden sakınce bakmayı dene.. emınım bu sekılde korkmayacaksındır.
farklı bır aynada bakmayı denedın mı..
yasin ve aytel kursi surelerını oku kendını ufle.. evde baskalarına da yaptır..
o yuzden kendını bu sekılde goruyorsun.. bak kendını ne guzel bu sekılde gorup kendıne gelmen ıcın bır uyarı verılmıs.. bu uyarıyı dıkkate al ve ınancını yerıne getır aıt oldugun yerde dur.. ılerleyen donemlerde basına daha kotu seyler de gelır baska seyler de musallat olur. gozun kupkuru bakıyor ve bos bakıyor.. gozlerınde nur gıtmıs.. yuzun kuru boya gıbı..
amacım senı korkutmak degıl.. zaten senı korkutuyor uc harflıler benım korkutmama hıc gerek bıle kalmamıs.. korkman gereken tek sey ımansız bır ölüm. ınsallah oyle bırsey olmaz sende gercege ozune donersın.. ınanmıyorsun ama ınanman gerekıyor. yoksa kabırde gozunden degıl gozunun gordugunden korkacaksın. ben ne yaptım dıyeceksın ama cok gec olacak. bak sana dedıgım gbıı ne guzel bırseyler hıssettırılmıs gosterılmıs. yaratan sana deger verıyor.. bu fırsatı kacırma..
Merhabalar aynı şey bende de var ama bende gündüzde oluyor kendi gözlerimin içine baktığımda öyle bir korkuyorum ki karşımda başka birisi varmış gibi oluyor ve gözlerin içine bakınca çok korkunç bir his sarıyor beni o kadar korkuyorumki anlatamam ve asla bir kaç dakikadan fazla bakamıyorum demin bir arkadaş demiş ya nefsini yani şeytanı görüyorsun diye acaba öyle mi çünkü gerçekten şeytan görmüşe benzer bir korku oluşuyor ama tam nedenini çözemedim ya da enerji mi korkutuyor bizi halbuke kendimizi sevmemiz için aynaya bakmamız gerekiyormuş kendimizi sevmiyoruz ihmal ettik diye mi acaba aynada kendimize korkutucu ve kötü bakıyoruz çözmek lazım bunu
Namaz kıl Kuran oku duanı et herşey yoluna girer bir mesajdır belki zararı yok muslumansin değil mi?
Cevap
46Cevap
baktıgında sanlki bir başkası gibi vs görüyor musun ? adha önceden bir asker arkadaşında olurdu benzer durum aynaya bakınca krkardı ürkerdi zamanla bu durum daha da artışa geçti şiddetlenmeye başladı. meğerse söylendiğine göre farkında olmasda ilk önce kendisi bunalım ve depresyonmuş daha sonradan depresyona girdi daha sonra ne dersem yalan olur benim askerliğim bitti ve gelmiştim
veya diyoralr kendisini begenmeyen. çirkin oldugunu düşünen insanlar aynaya baktıkları zaman korkarlar eğer bu düşünce sende varsa o olabilir belki :S
Karakterinin oturmamasından , kendini sevmemenden , bilinçaltında anlamlar olmasından kaynaklanıyor olabilir veyahut insan denen canlıyı biraz daha algılayabiliyosundur 3. gözün görünmeye başlaması gibi. Mesela 3. gözü açan maddelerden biri DMT dir ve gece saatlerinde yoğun olarak salgılanmaya başlandığı söyleniyor. Doğum anında ve ölüm anındada bu zamanlardan çok daha yoğun salgılandığı söyleniyor. Paranoyalardan kaçmalısın her ne kadar bunu söylesemde uygulaması zor bir yolunu bulabilirsin umarım.
Birileri atmış ortaya birşey yok gece aynaya baktınmı bu bu olur gibi korkutucu hikayeerl o zihninde yer yapmış sadece bu yani Allahın adını an hertürlü kötülükten ve musubetten sana sığınırım de sabaha kadar gec aynanın karşısına bak kendine birşeycikler olmaz daha :)
Şimdi bildiğime göre yazan arkadaşlar hep 1.2 dk fazla bakamıyorum demiş önemli olanda bakma süren bir kaynaktan öğrendiğime göre insan aynı yere odaklandığında bilinçaltının gerçek dışı şeyler göstermesi çok normalmiş yani gerćekdışından kastım kendinmiş gibi hissetmemek yani aynanın karşısına geçip uzun uzun bakmayın ve fazla aynı noktaya odaklanmayın benbu kadar biliyorum
Simdi bu bendede oliyordu sen negativ dusunerek ayna karsisina gectigin icin kendine negativ gonderiyorsun ayna karsisina muzik sozlerini okuyarak kendinden bir muzik okuyarak gec ve kendine nasil da guzelim veya (yakisikliyim) kendinle. dalga gececeksin. mesela bu gozler ne boyle ceylan gibi bole bir seyler kendini ust seviyede goster ben senden korkmiyorum olm de aynada olm kelimesini kullan ise yariyo bak
Nickini görünce araştırayım dedim ve yeni bir şey öğrendim sağolasın :)) Arkandan bir şey çıkacak felan mı sanıyorsun :))
Hocamın sözü "aynaya baktığınızda gözlerinizin içinde sadece siz yoksunuz, eğer derinlere bakabilirseniz Tanrıyı görebilirsiniz" gibi bişidi. Kısacası farkında olmadan derinlere bakıyor olabilirsin.
Merak ettim şimdi o gözleri siz nerede gördünüz herkes bir şeyler söylemiş bana da musallat oldu bu gece cinler benden vahim senin durum :s
vallahi bende korktum şimdi gece gece hay be nerden denk geldim soruna :D
bende sorun tam tersi biri benim gozume bakinca korkuyor. insanlar benden cekiniyor hayvanlarda oyle ben allahtan baska kimseden korkusu olmayan birisiyim. ama herkesin ustunde kontrolum olmasi beni uzuyor. sorunumu bilen yazsin. lutfen
Gozlerinde anlaşılıyor musallat olmus olabilirler sana gozlerin cok odaksiz bakıyor cansiz
sana burada en mantıklı cevabı veriyorum kurşun döktür nazar olabilir.)
Neyden kaynaklandığı konusunda en ufak bir fikrim dahi yok, eğer bu konuda daha fazla bilgi temin etmek ve yardım almak istiyorsanız lütfen size en yakın bir pskiyatri servisine başvurmanızı şiddetle tavsiye ederiz. Anlayışınız için teşekkürler.
Allah Allah. Ne görüyorsun ki? Yani korkunun sebebi ne? Değişik değil mi...
Profil resmin çok tanıdık geldi seni tanıyor muyum? O_o
soruya gelince aynaya git yüzleş korkuyla iyice bak. Bir korkuyu yüzleşmeden yenemezsin bence.
Uzun süre bakınca nefsini yani şeytanı görürsün çok bakma derim
bende bakamıyorum aynaya kulaklarım sığmıyor cünki aynanın içine :D
Bence korkunç degilsin cekicisin başka acıdan bak :)
Bende korktum l*n çok cansız bakiyosun bisey var sende tovbee hahah
Hadi kediden korksan anlarım gözü parlıyor geceleri de kendinden neden korkuyorsun ki :))
Gel sana yarım saat Kurandan özel seçili Ayetleri okuyayım yeniden doğmuş gibi olursun ve etinde gezen şeytanını da etkisini azaltırsın :)
ne yalan söyliyim banda korkunç geldi gözlerin. senin yüzünden ışığı açık bıraktım
gayet ciddiyim. korkarım öyle şeylerden.
evet bana manalı bakıyor. kötü şeyler yapacak gibi
şimdi yine baktım. Aman Allahım. inşallah bakışların gibi biri değilsindir
142 kere suya ya selam dıye oku sabah aksam yuzunu yıka o suyla
Ben de çok ciddiyim. Ciddi olmadığımı nereden çıkardın
Korkmakta haksız değilsin. Gözlerin biraz ürkütücü yaa :(
Ya bilmiyorum ama belki bana öyle gelmiştir. Gözlerin ürkütücü geldi bana :/
Senin içinde 3 harfli ve orta harfi İ olan birşey girmek üzere.
Aynalar filmini mi izledin
olmuyor bende gözlerin renklimi
Renkli gözler biraz daha farklı oluyor ondan kaynaklanabilir , bide gözünü kırpmadan uzun uzun içine içine bakınca değişik gelebir , ondanda kaynaklanıyor olabilir
İnsan kendinden korkar mı hiç?
şimdi bende baktım hiçte korkulmucak gibi degil :D
kescek gibi bakıyon bende korktum
Tehlikeli kıza benziyorsun ;))
Psikolojik mi desem bilmiyorum ki..
Çocukluğuna inmek gerek
Gece aynaya bakilmaz derdi babam
Etkiye tepki sanırım:)
Ayna korku filmini izledin mi?
3 harflı meseleleri yuzunden dimi
tatlım zehirli bir güzelliğin var belki ondandır
Gece yanlış bir yere mi işedin :D