Bazı insanlarda kafa yeme eşiğini getirse de bazı insanların kabullendiği ve alıştığı bir durum. Yaş ilerledikçe etrafındaki insanların azalması kadar doğal bir şey yok. Sana bakıp laf olsun diye nasılsın diye sorup, iyi olmadığını gözlerinden anlayan insanlarda kalmaz bir süre sonra. Nazlanamazsın kimseye. her şey teknikselleşir. Yaşamak monotonlaşır. Bunu kabullenerek devam ediyoruz işte. Böyle olması gerekiyormuş. Bütün sosyalliği ve muhabbetleri ergenliğimde tüketmeseymişim diyorum bazen. Ama okadar. Derinleştirirsen boğulursun. Kabullenirsen yüzersin.
dediklerin mantıklı ve bir yere kadar doğru, kabullendiğimi düşünsem de gerçekten bazen 2 çift laf edip, anlaşıldığımı hissedebilmek istiyorum. İnsanların yalnızlığı ne kadar kabullenmek istese de, yalnız kalabilecek doğaya sahip olmadığını düşünüyorum. Sadece bir süreliğine baskılanıyor ya da dikkatimizi başka şeylere veriyoruz. Ama ben günden güne tükendiğimi hissediyorum artık. Sen, kendi açından sosyalliğini ergenliğinde yaşamış ve yaş aldıkça çevresindeki insanlar azalmış biri olabilirsin ama benim için durum daha farklı. Çevrede insanlar görüyorum oraya gidiyolar buraya gidiyorlar, birşeyler yaşayıp hayatlarına renk katıyorlar ama ben evimin içinde, hatta zihnimin içinde kapana kısılmış gibi hissediyorum. Hayatımın genelinden memnun olsam da farklı olmasını istediğim şeyler de çok. Bilmiyorum sonum ne olacak.
gücüm yokmuş gibi hissediyorum. İnsanlarla iletişimimde muhtemelen bir sıkıntı var. Ne olduğunu çözemiyorum. Bir çok kişinin sosyal hayatı ve arkadaşlarıyla kurdukları ilişkilere bakyıorum, neyim eksik anlayamıoyrum
Kendine dışardan baktığında belki gözle görülür elle tutulur hiçbir sebep bulamayacaksın. Diyorum ya sana, bazı konuların üstüne çok düşersen derininde boğulursun. Bir kere derinine inen hayatını tam anlamıyla yaşayamaz. Arkadaşların var mı? Çevren var mı? Kötü olduğunda arayacak kişiler var mı? Ozaman her şey yolunda.