+1 yılLütfen yaaaaa, bu soruyu kaçıncı kez soruyor insanlar.Neden bilmiyorum ama cevabımı yineliyorum.Bu soruda anlam bozukluğu vardır. Cevap +2,dir.Bu soruyu mantıklı olarak değiştirdikten sonra, gelin sebebi ise...
Böyle bir ifade kullanılamaz diye düşünüyorum düzeltmesi ise +2 derece olmalı, çünkü her bir sıcaklık aralığını 1 derece almalıyız.Yani sıfıra aldanmamalıyız..(0-1-2 )
K=C derecesi +273 tür
Bu da 0+273=273, tür.Ve 0 ın katı olmadığı için Bunu iki ile çarparız ki bizden 0 celcius'un iki katı isteniyor o da 546 K eder. Formüle ettiğimizde K=C+273 bu da 546=C+273 olur. C=273 derece olur. Bu da demektir ki soru da anlam bozukluğu vardır yani dünyanın 273 derece bir sıcaklıkta olması yaşamı bitirir. Soru yanlış olduğu için yapılan işlemler mantıksız oluyor..Yaptığım düzeltme ile +2 derece olacaktır.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılSen çok zeki birisin bu problemi kendin çözebilirsin sna güveniyorum =D =D (cevabı bulamayınca böyle oluyo =D )
10 Yorumla
uçak düştüğünde muhtemelen ölecekler, çok küçük ihtimal suya düşerse ve olurda ölmezlerse, boğularak ölecek kadar bedevi olmasınlar diye koyuyoralrdır. ayrıca paraşüt koymuş olsalar uçağa binen her vatandaşın paraşüt eğiimi alması gerekir. zaten bi saatte binemiyoruz bide öyle olursa bikaç gun sadece eğitim sürer
01 Yorumla
Gündem konusunda 1,7b cevap paylaştı. 0 derecenin iki katı sıfırdır. İnsanların kafasını karıştırma. :)) Soruyu kelvin cinsinden çözüp de dereceye çevirirsek sonuç çıkar. O dasanıeım -546 derece eder. (Kelvin 0 = 273 C derece)
04 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
97Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılpeki sen şuan cevap ver bugün hava 1 derece yarın hava kaç derece olursa 2 kat daha soğuk olmuş olur?
1/2=0,5 dersek... 0 dereceye uygularsak 0/2=sonsuz. ne kadar mantıksız oldu di mi ?
hava sıcaklıkları için 2 kat daha soğuk ibaresi kullanamayız. 2 derece daha az daha fazla diyebiliriz.Pozitif bütün sayılar 2 ye bölündükçe 0'a yaklaşır ve soğukluğa bu açından bakarsak saçma bi durum oluşur. sen burda 0 celcius dereceden bahsediyorsun mutlak 0 olan Kelvin'den değil.Mutlak 0'dan bahsediyosan o zaten mutlakdır daha soğuğu olmaz.23 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbu konuda bilgisiz olduğun Belli.
Sondan başa gideyim.
Bulaşık deterjanında gerçek limon suyu yok. Google'a bakıp soru yazınca böyle yanılırsın.
Gökyüzünde 400 Milyon'dan çok daha fazla yıldız var.Ancak boyalı duvarı elleyeni de görmedim. Elliyorlarsa da duvardaki boyaya dokunmak nasıl bir his onu merak ettikleri için elliyorlardır.
Paraşüt olsa ne olacak ? Sanki kapıyı açıp da atlayabilecekler mi ? Uçak havada iken kapının açılması düşmesinin engellenebileceği ihtimali olan uçağı kesin düşürür.Hatta kapı açılırsa kapıya en yakındaki insanları hava akımı içine çeker ve belki uçağın motorları içinde parçalanırlar.Son olarak bu soruların hepsi ergen aklı ile sorulmuş sorulardır. Yani uçak mühendisleri ve niceleri hangisini koyacaklarını bir liseli ergenden daha az mı iyi bilecek?
İki açıdan bakabilirsin buna.İster direk 0'ı ikiye bölersin ve 0 sonucunu bulursun ya da başka termometre birimlerine çevirip öyle bulursun sorunun cevabını.10 Yorumla0 celsius 32 fahrenheit' a eşit olduğundan
32/2 = 16 fahrenheit
16 fahrenheit ise -8.88888888888889 celcius'a tekabül eder.
yarın havanın -8 derece olması muhtemeldir.
Alıntı yaptım ama bulmuşlar sonuçta :D kendimi çok zeki hissediyorum şuannnnn :dd01 Yorumla
+1 yılbiz kullanıyoruz ama "iki kat daha soğuk" diye bir kavram olamaz zaten...
ancak sıcaklık dercesi x birim azaldı arttı diyebilirsin.. ya da o anki dereceyi baz alarak "yarıya indi.." 0 derecede bunun kullanılmaması erime ve donma noktası olmasıyla alakalı..00 Yorumlaiyi de bu matematikle ölçülür değil. 0'ı geçtim. bugün hava 1 derece. yarın iki kat daha soğuk olacak. 2 ile mi çarparsın. o zaman 2 yapar. hava ısınmış olur. hani soğuyordu. peki 1 derece sıcak mı soğuk mu? sana göre soğuk. belki bana göre sıcak.
buraya matematik girmez. sayılar, sıcaklığın derecesini tanımlar. sayı kullanmayıp, a, b, c, d de diyebilirlerdi.25 Yorumla- +1 yıl
iki katı soğuyor hava 2*1 derece olsn mesela =2 eder ama hava soguyor dedıgı ıcın cıkan cevapta - ifadeli olmadılır soruda belirtilmiştir çünkü.yani senin tabirinle -2 olması gerekir 2 değil :)
- +1 yıl
açıklamasını güncelleyeceğim:) uğraşanlara biraz daha zaman vereyim .)
- +1 yıl
tabiki biliyorum:)
+1 yılCelcius termometresinde denersen 0 bulursun. Ancak Fahrenheit veya Kelvin termometresine göre sıcaklıkları değerlendirirsen sonucun 0 çıkmadığını görürsün.Misal fahrenheit termometresi
0 C dereceye karsılık 32 Fahrenheit degerini verir. Hava öbür gün iki kat daha soğuk olacaksa 32-2.32=-32 F bulursun -32 Fahrenheit degeri de de -35,56 C derece yapar.Yani termometreler arasında gecis yaparsan sonuca ulasabılırsın.bunu kelvinle de bulabılırsın.20 Yorumlaşöyle oluyor ;
dün hava 3 derece desek , bugün 0 dereceye düşmüş yarında , -6 dereceye düşer buda demek oluyor ki dün ki havayı bilmezsek kesin bir sonuç söyleyemeyiz ama mantık olarak cevabı kabul edersen buyur en iyi cevap benim :D25 Yorumla- +1 yıl
dün diye birşey yok :) bugun 0 derece ordan basla sonucu bulmaya calıs :)
- +1 yıl
hayır ya senn memleketınde hiç hava 0 derece olmuyormu mersınde bugun hava 0 derece yarın ıkı katı daha soğuk olacakmıs kaç derece olur :) soruyu anlarken zorlandın cevabı için fazla kendini yormanı tavsıye etmem :)
- +1 yıl
tamam teşekkrler:)
+1 yılHava sıcaklığı yine 0x2=0 olacağından dolayı aynıdır ama iki kat soğuk olmasının sebebi de belki rüzgara bağlanabilir ya da havadaki nem oranlarına. Çünkü hava ne derece olursa olsun onu hissetmemiz havanın bulunduğu koşullara da bağlıdır.
112 Yorumla- +1 yıl
matematikte çelişki yoktur yeğeeen :D iki kat soğuk olacaktır derken bence daha soğuk hissedeceğimizden bahsedilmiş çünkü iki kat soğuk olacaktır diyor derece iki kat artacak demiyor
- +1 yıl
2. soruya gelince... Paraşüt eğitimi almayan yolcular tehlike anında uçaktan paraşütle atlayamayacağı için yolcu uçaklarında paraşüt kullanılmaz. Üstelik yolcu uçakları hızı yüksek dev araçlardır. Eğitimi üst düzeyde olmayan birinin uçaktan paraşütle atlaması tehlikeli bir davranış olur. Kurtulma ihtimali yoktur. Ama can yelegi eğitim gerektirmediğinden ve herkes rahatlıkla kullanabileceğinden, hani olur ya denize karın üstü yumuşak iniş gerekirse veya denize düşülürse kullanılması için vardır.
- +1 yıl
Güncellemeye cevap: İnan bana uzaya çıkıp teker teker yıldızları sayma şansları olsaydı onu da yaparlardı :)
- +1 yıl
Bilinç ile alakalı değil meraktan :) insanoğlu böyledir.. Nefsine yenik yaratıklarız biz. Her gün karşılaştığımız bir olay olmadığından merak edip dokunuruz.
- +1 yıl
Diğer güncellemeye cevap: Ürünler ihtiyaçlara göredir. Limon ekşi olduğu için mutlaka şeker ile tatlandırılmalı ki bu durumda aspartam tarzı kimyasallar giriyor, ayrıca içileceği için koruyucu da kullanılmalı. Deterjanların içerisinde gerçek limon bulunmasının sebebi ise limondaki doğal asitlerin çözücülüğünden faydalanarak maksimum derecede temizlik sağlamaktır.
- +1 yıl
haha :D olur :)) fikir tartışmalarını çok severim ben
Kelvin cinsine dönerim. 0+273=273 bugün hava 273 K derece. yarın iki kat soğuk olacaksa: 273-2.273=-273 olur ki bu da mümkün değil 0 Kelvine bile ulaşamadılar daha. *kısa devre*
27 Yorumla- +1 yıl
daha zekiceydi :) ama sonuç yok :)
- +1 yıl
ah sanırım şuradan da gidebilirim; orada "iki kat daha" diyor, iki kat soğuk demiyor. eğer bu -1 derece olsaydı: -1.2+(-1)=-(1+2)den =-3 gelecekti. şimdi ben sıfırı hesaplıyorsam 0+(-2) demek üzereydim, sustum. ama derecede cıva yerine başka bir sıvı kullanırsam sonuca ulaşablirim. Sonuçta cıva sıfırı gösterse, diğer sıvının genleşme kat sayısı farklı olacağından başka bir değeri gösterir. bilemiyorum gece gece kafam iyice karıştı
- +1 yıl
siz fazla daldınız arkadaşlar :)
iki kat soğuk olacak dediyse 1 ile 0 arasında da 1 derece soğukluk var ise -2 olur diyorum.. çünkü bir sıfır eksi bir ve eksi iki diye sıcaklık düşer soğukluk artar o halde -2 dir diyorum..
17 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılCelcius termometresinde denersen 0 bulursun. Ancak Fahrenheit veya Kelvin termometresine göre sıcaklıkları değerlendirirsen sonucun 0 çıkmadığını görürsün. Örnek verelim;
0 C derece 32 Fahrenheit yapar. Hava öbür gün eksi iki kat daha soğuk olacaksa 32-2.32=-32 F bulursun -32 F de -35,5 C derece yapar.
Gördün mü farklı termometre kullanıp tekrar dereceye çevirince sorun kalmıyor.02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılömer beni mi takip ediyon la :D nere yazsam ordasın :D
İyi de, şimdi insanoğlunun kafası bu saatte bunlara çalışamaz ki annem =*
... link03 Yorumla
+1 yılKelvin, Fahrenheit gibi ısı birimleri de var. Dereceyi, Kelvin ya da Fahrenheit'a çevirirsin. Sonra 2 ile çarparsın sonra tekrar dereceye çevirirsin..
Fahrenheit'a göre -35,5. dir.
Senelerdir internette dolaşan bi' soru.00 Yorumla
+1 yılbunu hangi bayan sundu bilmiyorum ama ben ondan -lerce soğudum :D yıllar önce hava durumu sunan bi adamın lütfen donsuz kalmayın die yaptığı espiriden bile betermiş ya :D
00 Yorumla
+1 yılburdaki sıfır izafi yani tanımlanmış sıfırdır. izafi değerlerle oran yapılmaz.
31 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl-2 bence.çünkü dereceler normal matematikle uyuşmaz
32 Yorumla- +1 yıl
-2 olamaz cunku 0'ı -2 ile çarparsan 0 çıkar ki buda olmuyor .)
Cevap sahibi+1 yıldoğru demişim işte :D
+1 yılSoruda mantık hatası var. Hava sıcaklığı 0 olduğu için sayısal anlamda bir değer eklenemez. Sadece cevap olarak, 0 derece olduğunda hissedilen hava sıcaklığının 2 kat daha fazla soğuk hissedileceği anlamı çıkar.
01 YorumlaSoru guzel bence mutlaka vardir bir cevabi ama bize ogretilmedi...
21 Yorumla- +1 yıl
cevabı bulabilirsem güncellicem :)
Mantığı şudur F cinsinden bulunur iki katı hesaplanır. Şimdi yazamayacağım. Cepten giriyorum. zaten alıntı yapmış arkadaşlar aşağıda.
00 YorumlaVücut norml sıcaklığının bir kaç derece altında üşüdüğümüzü düşünürsek 36 desek 30 da üşüsek 2 kat daha soğuk olacaksa -30 olur :)
01 Yorumla- +1 yıl
vücut sıcaklığından bahsetmiyorum ki
+1 yılmatematik mantığı 0 çıkar, insan mantığı her bir dereceyi 1 kat sayarsan -2 çıkar,Türk mantığı:ne bilim ölçmedim ki mına koyum.
00 Yorumla0 celsius = 32 fahrenheit 32/2 = 16 fahrenheit 16 fahrenheit ise -8.88888888888889 celcius
30 Yorumla
+1 yıl0 derece 273 kelvin eder 2 katı 546 kelvin bundanda 273 çıkarırsan 273 kalır yani 273 derece PROBLEEM !!!
46 Yorumla- +1 yıl
ne demek ++++ :D
- +1 yıl
burada şair yanıyorum cehennemi getir erkenden demek istemiş :D (Fail yaptıgını yeni farketti :D)
iki kat soğuk olacak diye bir tabir kullanamazsın..
10 Yorumla
+1 yılBugün saat 01:33'ü gösterirken Süriye bizim 19 sene gerimizde.
Bugün saat 01:33'ü gösterirken ABD 204 sene ilerimizde.
Senin düşündüğüne bak :(20 YorumlaYanlış sorulan soruya mantıklı bir cevap beklemek?
ilginç doğrusu..10 Yorumlasoru yanlış bidefa ne bu elma falan mı kilosunu 2 yle çarpalım, hava 4 dereceyse 2 kat daha sıcak 8 derece olmaz böyle bir matematik kavramı yok
11 Yorumla- +1 yıl
Matematikte km hesaplarken çarpıyorsun mesela öyle düşün.bugun hava 5 derece yarın iki katı sıcak olacak hava kac derece olur dersem? 5*2=10 dur cevabı
+1 yılmatematiksel olarak bakarsak mümkün değil ancak 0 dereceyi fahrenhayt'e çevirdiğimizde 32 olur 2 ye böldüğümüzde 16 olur 16 yı celciusa çevririsekde -8.888888 diye gider
02 Yorumla- +1 yıl
nie
Serdar Ortaç denen insan zamanında dediydi de inanmadık
-Buralara yaz günü kar yağıyor canım10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıliki kat daha soğuk olamaz. ya da en azından bu şekilde ifadesi doğru olmaz. Bu ifade ima amaçlıdır ve 0 dereceninde altına yani eksi derecelere düşeceğini ifade eder.
00 YorumlaIstersen -10 olur istersen 0 ,3,5,7 bu boyle gider :D ben 9 diyeyim
00 Yorumla0 olacaksa matematik hesabı ile sürekli 0 çıkacak:))) biliyorsun. -2 lerde ..
00 YorumlaSadece daha soguk ya da daha sıcak olacak'' denılebılır 0 derecedekı bı hava uzerınden konusulacaksa.. Ikı kat soguk ya da sıcak denemez..)
21 Yorumla- +1 yıl
buda böyle bir soru işte idare edin .)
0 derece = 273 kelvin olsa gerekli ;) burdan 273 kelvin çarpı 2 deyip santigrata çevirirsen 2 kat soğuğu bulabilirsin derim ;)
010 Yorumla- +1 yıl
Olmaz. Çünkü böyle yapılınca çıkacak cevap 0dan çok daha fazla olur ve eğer derece yükselecekse neden iki kat daha fazla soğuk olsun ki ?
- +1 yıl
Bir kere soruda soğukluk 2 kat fazla olacak denmiş derece iki kat fazla olacak denmemiş! Ki sizin düşündüğünüz gibi ele alırsak soruyu 0 derece 273 kelvin demişsin bunu -2 ile çarparsak -546 olur. -546 kelvin -819 santigrat yapar. Dünya'nın hangi yerinde derece bu kadar düşebilir söyler misin bana?
- +1 yıl
Peki kardeşim öyle yapalım :) 546 kelvin 273 santigrat yapar - ile çarp oldu -273. Hadi bunu da açıkla :) +20 derecenin çok soğuk olduğunu değil ama +35 derecenin +40 gibi hissedildiğini gördüm ;) evet derece ile sıcaklık orantılıdır FAKAT hava koşulları da etkiler. Rüzgar gibi, yağmur gibi, nem oranı gibi .. :)
- +1 yıl
yanlışsın 2 derece yapar ;) o da -2 derece yapar ;) ama senin bu idddacılığın burda beni lise yıllarıma götürüp fizik hatırlatırken birde fizik sınavında kızın bacağına bakarken yakalandığım ergenlik yıllarımı hatırlattı :) sağolasın doğalgazı söndürdüm bu gece :) hissedilen sıcaklım 38 39 derece vardır şuan :)
- +1 yıl
Açıkla. Nasıl 2 derece yapıyor? Sırf senin yüzünden gecenin bu saatinde bilgilerime güvenimi bırakıp google'a bile baktım. 272.85 santigrat diyor! Ayrıca çirkinleşmesen çok güzel olacak konuşmalarına dikkat et babanın kızı değilim.
Mantık hatası yani aynı derece olması gerekir ama daha soğuk olması da gerek. Paradoks :D
07 YorumlaBen sana 0 elma vereceğimi söylesem ve 2 gün sonra gel 2 katını vereceğim desem kaç elma vermiş olurum ? işte o kadar sıcaklık artar .. anladın mı EVLADIM
00 YorumlaGündem konusunda 5b cevap paylaştı. havalar nasıl olursa olsun sizin havanız güzel olsun
11 Yorumla- +1 yıl
En iyi cevap...
Gündem konusunda 875 cevap paylaştı. kurduğun cümleyle inan sayfada iklim değişkliği yarattın :))
00 Yorumla- Gündem konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yıl-2 olur sanırım... Matematiğim de rezalettir ama ne yapalım...
01 Yorumla soğukluğu nasıl ölçüyosun ki ? iki kat daha soğuk nedir :D
21 Yorumla- +1 yıl
bugun hava 4 dereceyse bunu olce biliyorsan dordun ıkı katı daha soğuk olursa hava -4 çıkar mesela...)
Gündem konusunda 458 cevap paylaştı. Zor soru:)
Fahrenheit olarak kac olduguna baksak ona gore hesaplasak sonra yine cevirsek ?mi210 Yorumlaneyi yutuyor sıfır ya :) iki katı soğuk deyince yutması mı gelir insanın aklına saçma soru..
00 Yorumlaçünkü bilim adamları geri zekalı :)) 0 derecenin iki katı sıcaklık ya da beş katı sıcaklık olunca, 0'ı o sayıyla çarpan bilim adamları geri zekalıdır.
01 Yorumla- +1 yıl
hayır mantığa göre çarparak işlem sonuçu bulunur ama 0 ın çarpanları 0 oldugu için iş orada karışıyor çünkü 0 ında bir değeri bulunamamıstır :)
+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=748Xnzqbddc
Bunun manası çok derin..00 Yorumla0 Celcius = 273 Kelvin dir.
İki kat soğuk olacaksa 273/2 Kelvin olur hava. O da -136.5 Celcius eder. Fakat düşününce böyle bir hava mantıksız :)00 Yorumla
+1 yıloradaki hesaplama şu şekilde yapılır,önceki günle bugünün yani 0 derece arasındaki düşüş farkından,2 kat fazla olacak :)
10 Yorumla0'a kaç dereceden düştüyse onun iki katı daha düşecek bence yani 4 den 0 a düştüyse yarın -8 gibi
00 Yorumla
+1 yılmini etekli hatunlar pantolon giymek zorunda kalacak kadar acı bir gercek cevabı
00 Yorumla
+1 yıl0 Santigrat = 273,15 Kelvin. 273,15 x 2 = 546,3 kelvin =-2 santigrat
21 Yorumla- +1 yıl
senın degerın 273.15 kelvin basta.hava 2 kat sogudugu ıcın 2x273.15 K daha cıkaracaksın.yanı 273.15-(2X273.15)=-273.15 K bulursun.Bunu da dereceye cevirirsen -273.15-273.15=-546.3
normal sartlarda 10 12 derece olması gerekırken 0 sa ortalama olarak - 8 - 9 olur
22 Yorumla- +1 yıl
normal şartlar dikkate alınmadan yapılmalıdır yoksa yanlış çıkar.
Gündem konusunda 402 cevap paylaştı. 0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
21 Yorumla- +1 yıl
değil.)
o beyinsiz kesin -4 dereceyi düşünerek söylemiştir :))
00 Yorumla
+1 yılbir kızdan mantık sorusu ilginç:) eğer sıcaklığı Kelvin cinsinden düşünecek olursak 0 C= - 273 K ise yarın sıcaklık -546 K olur canım ;)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMatematik problemi gibi maşallah.. -2 olabilir mi cevap
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılZaten sallamıştım :P
- Gündem konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılLanet olası cahillik :D , o değilde harbiden kızlardan hiç yorum yok :D
00 Yorumla Bugün hissettiğin sıcaklığın hissiyat olarak 2 kat fazla daha soğuğu
11 Yorumla
+1 yılyarın hava yağmurlu olacak romatizmalarım azdı bu aralar
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl-2 demek istemiştir. Kadın işte, değişik bir düşünce anlayışı var.
00 Yorumlasıfıra sonsuz yaklaş al limiti türevi yap bişeyler :D
10 Yorumla0 olur tabikide moruk ;)) marmara bilgisayar mühendisliği öğrencisi için çok komik soru =))
13 Yorumla- +1 yıl
öğrenci numaranı da yazsaydın
- Devamını Gör (100)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler