yaşım 25 oldu erkeklere güvenmediklerinden değil bana güvenmediklerinden güvenmeme konusu yemek yapmayı tatlı vs biliyorum ama evde iş görmüyorum diye şu aralar sınavım var yapamıyorum hep okudum ettim çokta yardımcı olamadım ev işlerine temizlikte bilirim ama aileme gösteremedim küçüklükten beri fazla yokşa işte çaliştim hep temizlik yaptım begenildi ama bunu ailem görmedi işte beceriksizim bişey bilmem bıkarım yapmam etmem diye inanıyorlar
Güncellemeler
+1 yıl
daha öncede gelcektiler kovdular ailem mesela galiba yalnız olmaya mahkumum ben
İlk defa görücü gelcek bana ailem istemiyor daha doğrusu ne evlenmemi ne erkeklerle konuşmamı istemiyorlar ne yapacagım ben?
Yapmak zorunda da değilsin ki. Yaparsan ev ekonomine, düzenine faydan olur. Her şeyi haldır haldır kendi annr evimizdeki gibi yapmak zorunda da değiliz. Evliliği gozünde buyutme.
boş ver ya takma kafana evlenince rahat edersin her gün yapma zorunluluğun yok sonuçta hafta 2 kere süpürsen paspaslasan yeterli olur ben öyle yapıyorum
galibaa hem düğün masrafları var derler bizim borcumuz var derler bana gelince abimide ablamıda evlendirdiler borcu varken bana okuma da evlenmede işe gir fabrikaya çaliş diyorlar sanki fabrikalarda cagırıyordu
Allah Allah nerden biliyorlarmış sıkılıp yapamayacağını, saçma bence sen istiyorsan gerisi önemli değil, bana mesaj atarmısın konuşalım bu konuyu biraz
Bak yaa kardeşine böyle dermi bir abi ne kadar garip 🤨 Ne dicem uzun uzun bu konuyu tartışırız sürekli bildirimden bakmak yerine mesaj atarsan güzel olur
annem en yakın arkadasıyla konuştu telde ben dinledimde babası onay asla vermiyor dedi cocuklu basına kapıya koyar yollar diyormuş hasta oldugunu anlamıyor diyor elle gecinmek zor bilmiyor diyor daha aramadımda orayı diyor babası asla vermem cocuklu gelir diyor
ayrı eve babamda asla izin vermez bırak sehir dışına yollamaya makyaj yapmama gezmeme asla izin vermiyor annemde komşuya gitse beraber gitmemizede izin vermez
annem en yakın arkadasıyla konuştu telde ben dinledimde babası onay asla vermiyor dedi cocuklu basına kapıya koyar yollar diyormuş hasta oldugunu anlamıyor diyor elle gecinmek zor bilmiyor diyor daha aramadımda orayı diyor babası asla vermem cocuklu gelir diyor
yok annemde oğlanı begenirsen kapan diyo başımıhn etini yiyo aman bende kabul etmiycem ne kapanmak istemiyorum zaten en iyisi sosyal medyadan bulurum şansıma iyisi denk gelse ama gelmiyor
seni cok iyi anliyorum. kimse icin kendinden odun verme annene de soyle Allah icin kapanilir kul icin degil
Soran
+1 yıl
oğlanın annesi açık oldugumu duymuş olsun demiş mesela
Soran
+1 yıl
bunlar kimi begensem evlendirmez valla hep önümü kapattılar abim çıkar çocuga psikolojik destek almalı der kesin babam iş bilmiyor napcan der annem kilolu der ablam okuycak der işte
Ana Sayfa > Diğer > Sorular > İlk defa görücü gelcek bana ailem istemiyor daha doğrusu ne evlenmemi ne erkeklerle konuşmamı istemiyorlar ne yapacagım ben?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Yapmak zorunda da değilsin ki. Yaparsan ev ekonomine, düzenine faydan olur. Her şeyi haldır haldır kendi annr evimizdeki gibi yapmak zorunda da değiliz. Evliliği gozünde buyutme.
Gelen cocugu begenirsen görüş.
babam abim onay vermemiş
Ailene sorsana bi kendileri nasıl aile kurabilmişler her şeyi bilerek mi dünyaya gelmişler... sinir oldum ya
ondan öncede soranlara yok dedilerdi telde oğlanla konuşsam babam abim karışıyorlardı yaşım 25 oldu ya bütün arkadaşlarım evli
Bende 25 yaşındayım evlilikte belli bir yaş sınırı yok sende böyle düşünme lütfen
evet yok ama bi sevgilim dahi yok sanaldan tanışıyorum erkeklerle ama ne kadar güvenilir olur hep sapık cıkıyor ;(
Yapmak zorunda da degilsin zaten görücuye gelen hizmetçi görmeye mi geliyor
yok evlenince yapmam etmem diye
Evlenince de surekli yapmak zorunda degilsin?
bunlar sürekli kocamın önünde evde pervane olcam ben evliliği kaldıramazmışım oysaki yaşıtlarım hep evli cocukları var bile
Sen okuyor musun?
üniversite mezunuyum okumuyorum
Hangi bölüm?
temizlik kadının görevi değil evlendiği adamda yapabilir yaşam alanını temizlemek o evde yaşayan herkesin görevidir
ailem beceriksiz iş bilmeyen olarak görüyor ama öyle değilim isteyince her seyi yapıyorum her seyi
Yapabilirsin tabiki, böyle düşünmen güzel
yaparsam cocuk gibi aferin diyolar küçüklükten beri yapmak istemedim ara ara yapınca aferinler şaşırmalar falan
boş ver ya takma kafana evlenince rahat edersin her gün yapma zorunluluğun yok sonuçta hafta 2 kere süpürsen paspaslasan yeterli olur ben öyle yapıyorum
ya evlenmemi istemiyorlar işte
Turşunumu kurcaklar evde
galibaa hem düğün masrafları var derler bizim borcumuz var derler bana gelince abimide ablamıda evlendirdiler borcu varken bana okuma da evlenmede işe gir fabrikaya çaliş diyorlar sanki fabrikalarda cagırıyordu
he oldu oneymiş öyle bence senden ayrılmaya kıyamıyorlar tek evlat sen kaldıysan evde o yüzdendir
onla alaksı yok abim evli ablamda onların evleri var onlarda onay vermiyor ablam veriyor az cok abim vermemiş bıkar demiş evlilik yapamaz demiş
Allah Allah nerden biliyorlarmış sıkılıp yapamayacağını, saçma bence sen istiyorsan gerisi önemli değil, bana mesaj atarmısın konuşalım bu konuyu biraz
abimde yok tedavi olsun demiş psikolojisi bozuk onun demiş
Bak yaa kardeşine böyle dermi bir abi ne kadar garip 🤨 Ne dicem uzun uzun bu konuyu tartışırız sürekli bildirimden bakmak yerine mesaj atarsan güzel olur
Çok enteresan bir durum garip yani
evet ya bunlar mutlulugumu istemiyorlar
Hayırlısı olsun diyelim
Vay arkadaş Yaşın kaç ki benim ailemde gelen her görücüyü kabul etti ben istemedikçe valla
Sebep ne senin mutluluğunu istemiyorlar mı belki iyi biridir sende seveceksin kesip atmak saçma
Sende yuva kurman lazım tuhaf
abim monay vermemiş babamda vermemiş ablamda vermiyor annemde sana güvenmiyom diyor
Abin belki çocuğu gözü tutmamış olabilir tamam da sana güvenmeme nedenleri neden
cocugu kimse görmedi ev işlerini yapmam diye
Aklıma geldi yav ev işlerini yapasın diye böyle yapılır mı
ev işi yapmıyom bilmiyormuşum sözde diye
Keşke ekonomik özgürlüğün olsa ayrı eve çıkardın
ayrı eve babamda asla izin vermez bırak sehir dışına yollamaya makyaj yapmama gezmeme asla izin vermiyor annemde komşuya gitse beraber gitmemizede izin vermez
İşin zor vallahi böyle zaman geçmez ve bunalırsın ama
bunaldım zaten abimde anca psikolojik destek almalı al der
Abin almalı bence desteği gayette iyisin takma onları mesaj atsana sakıncası yoksa senin için
ee sorun ne anlamadim
bak bi belki begenirsi
aynen belki begencem ama kaç kere böyle izin vermediler
tursunu kursunlar o zaman ne sacma
yok annemde oğlanı begenirsen kapan diyo başımıhn etini yiyo aman bende kabul etmiycem ne kapanmak istemiyorum zaten en iyisi sosyal medyadan bulurum şansıma iyisi denk gelse ama gelmiyor
seni cok iyi anliyorum. kimse icin kendinden odun verme annene de soyle Allah icin kapanilir kul icin degil
oğlanın annesi açık oldugumu duymuş olsun demiş mesela
Ne biçim aileler varya
Ne yapalım bu durumda
Al işte ya yaptıklarına bak
napacam zaten konuştugum kimseyle olmuyordu bunlarda daha da önümü kapatıyorlar
Aileler neden böyle işler yaparlar ki
bilmiyorum ondan önce niye önümü kapattılar demi okuyor dediler kapattılar sanki mezara kadar okuycam töbe töbe
Valla ben anlamıyorum bu büyüklerin kafa yapısını ya çok değişik bir düşünce tarzları var
bunlar kimi begensem evlendirmez valla hep önümü kapattılar abim çıkar çocuga psikolojik destek almalı der kesin babam iş bilmiyor napcan der annem kilolu der ablam okuycak der işte