İntiharın dinde ki hükmü kesin olarak cehennem mi?
Lütfen sadece bilgisi olan yazsın
Lütfen sadece bilgisi olan yazsın
bir cana kıymanın da âdeta bütün insanları öldürme gibi ağır bir suç ve günah olduğu belirtilir (el-Mâide 5/32). Âyetin bu ifadesine hangi sebeple olursa olsun intihar etmek isteyenler de dahil görünmektedir. Hz. Peygamber de konuyla ilgili olarak uçurumdan atlayarak, zehir içerek veya öldürücü bir aletle kendini öldüren kimsenin cehenneme gireceğini ve sürekli olarak orada kalacağını buyurarak (Buhârî, "Tıb", 56) birkaç örnek üzerinde intiharın büyük günah olduğuna ve acı sonuçlarına dikkat çekmiştir.
Kesin hükmü cehennem diyemeyiz Allah affedicidir ama gazabıda vardırjesin cehennemdir asla cehennemden çıkmıcak diyemeyiz herseyi Allah bilir intihar etmek haramdır can almak haramdır neden o canın sahibi Allahtır ama şu var intihar edenlerin arkasindan namaz kılınmaz dua edilmez ilk günde imam mezarinda durmaz ve o ölü kıyamete kadar nasıl öldüyse aynı şekilde azap görücek öbür alemde yaradan ondan hesap sorucak affedulip affedilmiceğide yaradan bilir...
Bu soruya cevap bulmadan önce neden böyle düşünüyorsun? Yaşamaktan bu kadar kolay vazgeçilir mi? Şu an bu yazıyı yazarken bile sevinmen gerekiyor, bu imkanlar şartlara sahip olmamız bile gayet iyi değil mi diye sorarlar ilk önce insana.
Ek olarak bu kadar cehaleti de kaldıramıyorum. Şimdi bir şey diyeceğim olmayacak, bunun için din hocası olmaya ne gerek var cehennem diyorlar bir de :D Allah'ım böyle bir ülke görmedim ben bilmediği şeyler hakkında kesin hüküm veren başka bir toplum yok.
Din hocası değilim ama intihar etmek Allah’ın izin vermediği kesin bir dille yasakladığı bir davranış. Dertlerin ne kadar çok olursa olsun bunları güvendiğin biriyle paylaşmalısın.
Cevap
17Cevap
Sen neden intiharı düşünüyorsun? Önce onu çözmek lazım.
Din hocası olmamıza gerek yok. Kur'an'ı Kerim'i araştırabilirsin? her şey apaçık.
En güzel yorum. Hem okumaya teşvik ediyor. Hemde yorumdan kaçıyor. Seni yetiştirenlere helal olsun.
Valla herkes bana cehenemliksin dedi 50 kere deniyim 15 inde ölümden dönünce
Din hocasına ne gerek var bunu bilmeyen mi var? Cehennemlik olur
din hocası olmaya gerek yok intiharın Allah katında yeri cehennem dir
Ne olacaksa olsun demeyi öğrenmelisin bir an önce yüklerinin kalmadığını göreceksin.) İntiharı da kafandan çıkar
Eğer cennet cehennem diyen biri var ise ayet ile birlikte paylaşsın da görelim , güzelim öyle bir şey yok intihar edeceksen çıkar yolun yoktur , artık mücadele edecek gücün yoktur , kişi bu durumda ölümünü isteye bilir tanrıdan
Bana bunu kanıtlasana gadi allah aşkına
Din hocası değilim ama konuşmak ister misin?
Kimseyi bunaltmak istemem zaten konuşucak halimde yok
Bunalmayacağımdan emin olabilirsin
Boğazına yapışmayacağım ki kuzu bu bunalmışlık neden ölümü düşünecek kadar noldu sana?
Kim kendisini bir dağın tepesinden atar da ölürse, cehennem ateşinde de ebedî olarak böyle (azap) görür. Kim zehir içerek kendisini öldürürse, cehennemde zehir kadehi elinde olduğu halde devâmlı ceza çeker.
Allah'a karşı gelmektir
Büyük günah ama kesin cehenneme gitti diyemeyiz
Ben din hocasıyım
İyi düşün
Evet Kesin Cehennem Din Hocasıyım
Vip cehennem
@bybilge89 😂
Kebair günah
Ne oldu iyimisin
Doğrudur
Allah esirgesin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?