Nobell ödüllü albert einstein demiş çok doğru demiş zaten dünyada inanan mucit ve bilim adamlarının sayısı inanmayanlara göre cook fazla adam biliyo demi?
Cevabın nedir?
+1 yıl"Yaş ve kuru ne varsa, hepsi Kitabı Mübinde vardır," ayetini Bediüzzaman; her şey Kur’an’da vardır, fakat bu bulunma durumu farklı şekillerde olduğu için herkes herşeyi göremez, diye tefsir eder.
Seninde örnek verdiğin gibi einstein gibi insanlar dışarıdan bakınca yabancı olduğundan inanmıyo gibi gözükebilirler veya öylede olabilir. Ama o tarz bir insanın düşünce tarzına bakarsan eğer öyle dip noktalara hatta bir evliyanın veya dinle ilgilenen bir alimin nüfuz edemediği noktalar hakkında araştırmaları ve dökümanları vardır.
Zaten zamanımızdada olduğu gibi İlim ve Bilim önce olduğu için insanlara bu konuda İslamiyeti hiç kimse gerçek manada anlatamadığı için insanlar İslamiyetin nasıl hat bir din ve içinde bahar bahçelerinde gezebileceği aradağı herşeyi içinde bulabileceği veya nasıl bulabileceği hakkında bilgi veremiyorlar. Bunlarda insanların genellikle bilgisizliğinden kaynaklanıyor. Şöyle ki bize şu an ki halimden öncesinden bahsedeyim İslamiyeti yalnış anlatmışlar. Cenab-ı Hakkı öcü gibi göstermeye çalışmışlar. Oğlum şöyle yaparsan ALLLAH C. C seni taş eder gibisinden Duyan ve bilmeyen bir insanda sanacakki Cenab-ı Hak heykel traş. Aramak>Hakikati bulmak>İman etmek ve ibadet etmek gerektir...00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılDini inanca sahip olmayan bilim adamları olduğuna göre dinsiz bilim oluyor.
Dini inanca sahip bilim adamları olduğuna göre din ile bilim aynı anda olabiliyor.
Dinsiz bilim ya da Bilimsiz din olup olmaması zerre kadar ehemmiyet arz etmez.
Dini yaşayan insan ile Bilimi yapan insanın yeterliliğidir önemli olan.
Din ile Bilim aynı anda olduğunda genelde silah sanayine yarayacak sonuçlar çıkıyor.
Örneğin afganistan, ırak, iran, sudiarabistan vb.
Tüm din ile yönetilen ülkelerde en gelişmiş teknoloji sağlık ya da tarım alanında değil insan öldürmeye yarayan silaha yöneliktir.
Aksini iddia eden varsa buyursun.
Bu yazdığımı inkar etmek ile durumu değiştiremezsiniz sadece üzerini örtmeye çalışırsınız.
İranın neden kimyasal bombalar üretmeye çalıştığı kadar kanseri yenmeye çalışmadığını izah edemezsiniz.
Bu hataları bir bir kabul edip çözüm yollarını düşünmek gerekir.02 Yorumla- +1 yıl
Din ile bilimin aynı anda gittiği baska ülkeye bakalım? israil bugun kullandıgın her birsey onların demi ayrıca eski islama bakarsak osmanlı dönemine kadar gitsen yeter edebiyatın sanatın gök bilimcilerin dolu olduğu bir devlet ayrıca bugun bilimin temellerini hep dindarlar attı
- +1 yıl
İsraile gidelim.
En büyük teknolojisi silah sanayi değil mi?
Türkiye dahil tüm ülkelere silah satmıyor mu?
Osmanlıda bilim vardı dersen o çağda diğer milletlerin uçağı vardı, arabası vardı...
Dini inanca sahip olmayan insanlarda dünyaya damga vurmuştur dindar olanlarda mesele din değil o işin ehli olup olmadığın.
+1 yılEinsteinin böyle birşey diyeceğini sanmıyorum kendisi ateist çünkü zaten bilimle uğraşan çoğu insan ateist. bilimin doğruluğu kanıtlandıkça din dediğimiz yanılgı yok olmaya başlar (dine inanan insanlara saygı duyuyorum kişisel bir olgu ve benim ateist olmama da saygı gösterilmesini istiyorum hakaret ederek kendinizi küçük düşürüyorsunuz sadece) https://hizliresim.com/GbdM0r
13 Yorumla- +1 yıl
Sonunda ilim erdem sahibi biri çıktı... yalnızım sandım saygılar :)
- +1 yıl
Einstein ateist mi ulan ahhahahxhx
- Diğer konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılBilim kendini dinlerden sıyırdıktan sonra ancak ilerleyebilmiştir. O yüzden bu söze katılmıyorum. Bilim herhangi bir dogma kabul etmez. Din kişilere özgüdür, zaten kendi bir kavram iken başka kavramlara yüklenemez.
021 Yorumla- +1 yıl
Dediğin şey katolikler için geçerli çünkü Vatikan gerçekten bilimi yasaklamış ama İslam için geçerli değildir. 7-12. Yüzyıllar arasındaki bilimsel gelişmeleri araştır en önemlisi Endülüs Kütüphanesi araştır bu bile yetecektir sana
- +1 yıl
@hastaruhlu bunu da hep derler... O dönemi asıl senin biraz araştırmanı ve tüm bu gelişmeleri eski Mısır dininin mensuplarına borçlu olduğunuzu fark etmeni öneririm. İskenderun okulu İslam tekeline girdiğinde kendi bilgilerini İslama aktarmışlar. İslamla zerre alakası olmayan tasavvuf/sufizm/batini öğretiler, ya da kiminizin deyişiyle hurafeler dininize bu şekilde girmiştir.
Sevgiler. - +1 yıl
Bak kendin diyorsun mısır DİNİ demekki dinler de bilime destek veriyormuş :D kendinize çelişiyosunuzz hahaberiniz yok :D keyfim yerine geldi
- +1 yıl
Mısır dininin mensupları demek mısır dini mi demek oluyor?
Doğrusu boş işlerle uğraşıyorsunuz dostum, garipsedim. - +1 yıl
Al buda İslam dininin mensupları
egitimedair.net/.../525-m%C3%BCsl%C3%BCman-bilim-adamlar%C4%B1-bulu%C5%9Flar%C4%B1 - +1 yıl
Tamam işte yukarıda dediğim geçerli, İskenderun okulunun ve eski yunanların bilgileri bunlar. Ne zamanki siz baskıcı yönetime geçiyorsunuz bunların öncüleri gene toplu halde bu sefer İtalyaya gidip rönesansı başlatıyorlar. Yeni araştırmalarınızda kolaylar gelsin.
- +1 yıl
Yahu siz ne diyorsunuz oradaki bilim adamlarını. Yarısından çoğu Türktür ne mısırı ezbere konuşmayın :D
- +1 yıl
Sayın hastaruhlu bilimadamları Mısırlı mı dedim ben? Yahu nolur yapmayın, böyle tartışmalarda çok hayal kırıklığına uğruyorum, anlamadı iseniz sorun, tekrar açıklarız. Ama şunu yapmayın.
Mısır dininin mensupları yani o mistikler size kendi kaynaklarını sundular ve bir kaç yüzyıl bundan beslendiniz dedim. Sonra bunların asıl öncüleri İtalya'ya göç ettiler. Burada anlamayacak ne var? Araltırmalarınızı tekrar yapın, öyle gereksiz bir özgüvenle ortaya atılınca olmuyor bu işler. - +1 yıl
Sevgili soran, siz de daha ne dediğinizi bilmiyorsunuz. İnsanların dinden ayrılması değil, dinin bilimin tepesinden kalkmasını kastediyoruz. Eski devirlerde kadavra bile inceleyemiyorsunuz neden din yasaklıyor da ondan. Şimdi bilim alanında sadece ''konuşup tartışılarak oluşturulmuş'' etik değerler konuşur, din kuralları falan fifilenmez. Bilim bugün o şekilde gelişiyor.
Ayrıyetten günümüzdeki bilim adamlarının çoğu dinlerden uzaktır. En azından bir deist ya da panteisttir. Sizin dahi Müslüman diye ortaya sunduğunuz adamlar da Müslüman değil Batını öğretilerle yaşayan mistiklerdendir. Bir Ömer Hayyam mesela, Müslüman diye iddia etmek komiklik olur. O adam olsa olsa mistiktir. - +1 yıl
7. Yüzyıldan rönesansa kadar yani 15. Yüz yıla kadar yaklaşık 800 yıl İslam bilim adamları mısırlı amon Ra ya tapan adamlardan beslendi öylemi? Gerçekten buna mı inanıyosunuz
- +1 yıl
Ya bu bilgileri mısırlı bilginlerden aksak bile ne değişir söylermisin? Sonuçta 800 yıl bilimi ayakta tutmuş İslam alemi. Müslüman bilim adamları kitaplar yazarken Avrupa feodalite rejimi ile sürünüyordu onları bu durumdan bile Fatih kurtardı
- +1 yıl
Ayrıca ömer Hayyam müslüman olmasa ne yazar? Müslüman değil diye başını vurmuşlarmı herifin? Canlı canlı yakmışlarmı Vatikan gibi? Aksine ona imkan verip bilime hizmet etmesine müsade etmişler
- +1 yıl
Son olarak ta şunu soyliyip gidicem denişsinya şimdi ki bilim adamları deist ya da ateist. Zeigist belgeselini izle, inançlı bilim adamlarını kovduklarını ve işe almadıklarını bizzat kovulan bir bilim adamı anlatıyor
- +1 yıl
Mısır dininden değil İskenderun okulundan :D
Hey gidi hey... Anlaşamıyoruz bile ne komik aslında.
Bu konuyu araştırın isterseniz, tarafsız bir kaynaktan mümkünse yabancı kaynaklardan araştırın, he ama böyle bu modda iyiyim diyorsanız bir şey diyemeyeceğim, siz bilirsiniz. - +1 yıl
Konular nereye kaydı nereye...
Ömer Hayyamın merhaba gençler ben müslüman değilim ha? Dediğini sanmıyorum, öylelerin vurulduğunu gayet de okuduk, mesela en-el-hak diyen Hallac-ı Mansur gibi.
Açıkçası ben de dine çok bağlı bir bilim adamı istemem, bu bilime terstir. Tanrı inancı olabilir ama o anda, bilim anında agnostik düşünce şarttır. Pazarları kiliseye cumaları namaza koşacak, ben evrim teorisinin şu ayağı dediğimde haaa aslında yaratılış da der ki... diyecek adamla işim olmaz. Bugün evrim teorisine itibar etmeyen adamlar tüm bilgisi evrim üzerine kurulmuş biyoloji alanında çalışacak iseler orada durun. Peh! - +1 yıl
Yahu İskenderiye ile Kurtuba yı ilim açısından karşılaştırsak İskenderiye ezilir gider bunu unutma. Ayrıca masur mistik falan değildir tasavvufta çok yükselmiştir ama etrafındaki cahiller yüzünden yanlış anlaşılıp idam edilmiştir.
- +1 yıl
Müslüman Endülüs'ten bize 30 kitap kaldı, atomu parçalayabildik. Şayet yakılan bir milyon kitabın yarısı kalsaydı çoktan uzayda galaksiler arasında geziyor olacaktık" pierre curie
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
18Cevap
+1 yılbazıları islam gericilik dini islam ayrı bilim ayrı derler islam ilmin ta kendisidir ilim çinde bile olsa alınız buyuruluyor çinde dini ilim olmayacağı belli o zaman en uzak ve koyu dinsiz memleket çindi 1400 yıl önce ayrıca atalarımız birçok buluş yaptılar ama bunu bizim okullardaki kitaplar kasıtlı yazmazlar. avrupaya ilim endülüs emevilerinden yayıldı. versay sarayında bir hamam bile yok. avrupalılar yıkanmasını bilmezken bizim atalarımız dünyanın yuvarlak olduğunu söylediler araştıranlar bu gerçekleri görür okul kitaplarıyla yetinip eskilere gerici diyen kendisi gericidir
10 Yorumla
+1 yılateistler bilimde iz bırakan her ne kadar kendileri gibi bir hava versede
iman eden bilim adamlarıyla kıyaslayıp toplagınız zaman denizdeki sudan bir damla , amazon ormanlarındaki ağaçlardan bir kibrit çöpü kadar bile olamazlar... sadece kndilerini bilimin papazı efendisi gibi görüyorlar.. hepsi bu abartılacak bir şeyleri yok
evet dogru söz mesela hrsitiyan papa francis aynı zamanda bir kimya teknikeri ve felsefe üzerine doktora yapmıştır. ha şimdi birileri itiraz edecek papaz olduktan sonra olmuştur diye
hrsitiyanlıkta papaz olmanın şartı ÜNİVERSİTE mezunu olmak ve en az 3 yabancı dil bilmek kendi ana dil ive ingilizce haricinde...
dindanlar bilim yapamaz diyenler cizvitleri araştırsınlar.04 Yorumla- +1 yıl
Hieronymus Fabricius (1537–1619) Embriyolojinin Babası
Hippolyte Fizeau (1819–1896) Işık ivmesini deneylerle ilk belirleyen kişi.
Ignazio Danti (1536-1586) - Dominik matematikçi, astronom, cosmographer ve haritacı
Isaac Barrow (1630–1677) Diferansiyal hesabın geometriye uygulanmasına öncülük etmiştir.
James B. Macelwane (1883–1956) Tüm zamanların gelmiş geçmiş en iyi sismoloğu
James Bradley (1693-1762) Yıldız ışığının kayması kaşifi
Jan Baptist van Helmont (1579–1644) Pnömatik Kimyanın Kurucusu
Jan Brożek (1585–1652) 17. yüzyılın en önde gelen matematikçisi
János Vitez (c.1405-1472) Başpiskopos, astronom, matematikçi
Jean Baptiste Carnoy (1836–1899) Sitoloji biliminin kurucusu - +1 yıl
ben hatırlayamadım kusura bakamyın bu konu hakkında çok konuşma yapıyor yazılar yapıyorum pek çok kişinin sorusunu cevapladıgım için hatırlayamadım beni unutmadıgın için de sağol demek ki öğretici ve kalıcı bir şey demişim öyle düşünüyorum
+1 yılBirbirleri ile pek ilişkili değil aslında. Bilgi kaynakları dahi farklı. Biri bilimsel, diğeri ontolojik. Beraberlik olmadığı gibi bir zıtlık da yok. Örnek verirsek abdüsselam diye pakistan asıllı bir fizikçi var. Tek müslüman nobel alan adam. Bununla birlikte nobel alan ekipte weinberg diye bir eleman var. O ateist.
00 YorumlaGâvurların işi var bizim dinimiz gibi
Dinleride bizim işlerimiz gibi
Gâvurlar bizim dinimiz gibi güzel düzgün iş yaparlar ama bizimde işlerimiz onların dini gibi yamuk ve işe yaramaz
Kısacası bu en güzel cevap diye düşünüyorum
Haksızımızın
@AcayipKız00 YorumlaEinstein'in bir diğer sözü de şöyle der ; Kendi yarattıklarını cezalandıran ya da ödüllendiren, biz insanlarınkine benzer istekleri olan bir Tanrıyı benim aklım almaz. Bedeni ile öldükten sonra yaşayabilecek bir insan da düşünemem. Zayıf yürekliler, korku ya da gülünç bir bencillikle bu çeşit düşünceleri beslesinler istedikleri kadar
25 Yorumla- +1 yıl
Bunları hangi din için diyor acaba? Kendisi yahudi değilmiydi?
- +1 yıl
Üstteki söze pek kafama takmadım zaten :) Genel olarak söylemesi mantıksız olur bence ama neyse. Sıkıntı yok :)
- +1 yıl
Haklısın. Kendiside pek koyu bir Yahudi değilmiş zaten :)
+1 yılkonuda anlatmak istedigin nedir, hani müslümanlara mi sesleniyorsun yanlis dindesiniz bu zeki insanlarin hicbiri müslüman degildi dogru olan yahudilik hristiyanliktir mesaji mi vermek istiyorsun panpa.
13 Yorumla- +1 yıl
beni begenmiyormusun panpa ):
+1 yılHerşey İçin Din Şarttır, Dünyaya Hükmedenler Her Zaman Bir Dine Tabi Olmuştur, Günümüzde Yahudiler, Ondan Önce İslamdı, Özelliklede Türkiye Dinsiz Yapamaz, Benliğini Koruyamayan Milletler Her Zaman Ezilir,
11 YorumlaKesinlikle yanlış. Öyle bir düşüncesi de hiç bir zaman olmadı. Kendisi Panteistti. Ölümden sonra yaşamın varlığına ya da bir tanrı düşüncesine karşıydı.
18 Yorumla- +1 yıl
"Ben bir ateist değilim. Kendime bir panteist diyebileceğimi düşünmüyorum. İlgili soru bizim kısıtlı akıllarımız için çok geniş. Biz, pek çok değişik dilde kitapla doldurulmuş bir kütüphaneye giren küçük bir çocuğun durumundayız. Çocuk kütüphanedeki kitapları birisinin yazmış olması gerektiğini bilir. Nasıl yazıldıklarını bilmez. Yazıldıkları dilleri anlamaz. Çocuk, kitapların sıralanmasında esrarengiz bir düzen olduğundan şüphe eder, ama ne olduğunu bilmez. Bu durum, bana göre, en zeki insanın bile tanrıya göstereceği yaklaşımdır. Biz, evrenin muhteşem bir şekilde düzenlendiğini ve belirli kanunlara uyduğunu görmekteyiz, ancak bu kanunları çok bulanık bir şekilde anlayabilmekteyiz." Einstein
- +1 yıl
İnternette bulduğun ilk 2-3 siteden alıntını çok güzel yazmışsın. Biraz daha araştırmayla bilim adamı çıkar senden.
The idea of a personal God is quite alien to me and seems even naïve. However, I * also not a “Freethinker” in the usual sense of the word because I find that this is in the main an attitude nourished exclusively by an opposition against naive superstition. My feeling is insofar religious as I * imbued with the consciousness of the insuffiency of the human mind to understand deeply the harmony of the Universe which we try to formulate as “laws of nature.”
Kaynak: Albert Einstein in a letter to Beatrice Frohlich, December 17, 1952; Einstein Archive 59-797; from Alice Calaprice, ed., The Expanded Quotable Einstein, Princeton, New Jersey: Princeton University Press, 2000, p. 217.
Bir kişisel Tanrı anlayışı benim ciddiye alamayacağım antropolojik bir kavramdır. - +1 yıl
Varolanların düzenli uyumunda kendini gösteren Spinoza’nın Tanrısı’na inanıyorum, insanların kaderiyle ve eylemleriyle ilgilenen bir Tanrı’ya değil.
Autobiographical Notes (1949, p.103)
(Bu görüşlerinden dolayı Einstein’ın Panteist olduğu sonucu çıkarılabilir) Ödüllendirip cezalandırılmak insana ait bir özelliktir ve hiç bir zaman bir tanrıya ait olamaz ve olmadı. - +1 yıl
Dostum önemli olan bir Tanrıya inanıp inanmaması din konusu bu işin ahlaki boyutudur zaten ayrıca panteist değilim demiş amkk nedenle okuyon
- +1 yıl
Evet vikiden alıntıladım ama altta kaynağı var nasıl bir malsınız amkk
+1 yılBir kere Din dogmatiktir.. eğer tarihe bakıcak olursanız dinin bilimi, sanatı, felsefeyi, teknolojiyi belki benim aklıma gelmeyen başka ilimleri yasaklandığını ve kısıtladığını göreceksiniz..:
015 Yorumla- +1 yıl
Yalan mı ahahaaaaha araştır da gel :D
- +1 yıl
Böyle lafı havada bırakma neyi yasaklamış onuda söyle
- +1 yıl
ahaaaahaa cahillerle tartışma.. yavrum neden arştırmıyorsunuz da beni uğraştırıyorsunuz...
- +1 yıl
l*n bir cahil cahil konuşma... 1- sorunda din dediğin için sadece müslümanlıktan bahsetmiyorum
2- bu kadar taraftar bir şekilde karşılicaksanız hiç uğraştırmayın beni - +1 yıl
1-Matbaanın osmanlı devletine dinden dolayı 50 yıl geç gelmiştir.. getirenler ermeniler... Osmanlı diğer devletlerin yükselmesini bu yüzden yakalayamamıştır..
- +1 yıl
Hristiyanlar dünyanın döndüğünü iddia ederek dünyanın boğanın boynuzunun üzerinde ki bir tepsi olamadığını inkar ettiği için öldürülmüştür..
- +1 yıl
Felsefeciler tanrılara inanmıyor gerekçesiyle öldürülmüş ve başka zorluklar yaşamışlardır...
- +1 yıl
Bence bu kadar yeter eğer okulda burnunuzu karıştırmak yerine dersinizi dinleseydiniz bunların çoğunu bilirdiniz... eğer araştırırsanız bir çok dinle ilgili bir çok kısıtlama ile karşılaşabilirsiniz tarihte..
- +1 yıl
din hangi bilimi yasaklamış söyle bakalım fizik, kimya biyoloji tıp astronomi hangisi im * gazali ne diyor astronomi ve anatomi bilmeyen Allahın varlığını anlayamaz
- +1 yıl
madem sözlere geldi mevzu al coni...
Richard Dawkins: Herkesin dini tartışmayacak kadar nazik olması gerektiği konusunda uzlaşıya varmayın. Din tartışma dışı bir konu değildir. Din, yasak bölge değildir. Din, evrene ilişkin, doğruluklarının ispat edilmesi gereken, meydan okunması gereken ve gerekirse küçümsenerek alay edilmesi gereken belirli iddialarda bulunur. - +1 yıl
Lawrence Krauss: Soru sormadan hakikate ve cevaplara ulaşmanın bizi hiçbir yere götürmediğinin farkına varmak bilimin sağladığı özgürleşmenin sonucudur.
Richard Dawkins: Bilim harikulade bir şey. Bilim çok güzel bir şey. Din harikulade bir şey değil, güzel bir şey de. Din ayağımıza dolanıyor. Dinde yanlış olan daha pek çok şey var fakat ben en çok gerçekle, gerçeğin güzelliğiyle gerçeğin şiirselliği olan bilimle ve dinin bilimsel bir açıklama gibi görülmesiyle ilgileniyorum. Rakip bir bilimsel açıklama ama fazlasıyla ruhsuz, fazlasıyla sıkıcı ve fazlasıyla değersiz. Hatalı da.
Lawrence Krauss: Bilimsel keşifler tarafından inancımızın tehdit edildiğini düşünmektense inançlarımızı gerçekliğin kanıtlarına uyarlamaya zorlamamız gerektiğinin farkına varmalıyız, tam aksini yapmak yerine.
Din ve Bilim beraber olmamaz. Olabilecegini sananan Cahilin tekidir.
Müslümanlar bunu inaniyor, ve her Müslüman ülkesi Cahil.
Iste kanit.17 Yorumla- +1 yıl
senin gibi orusğu çocucugu olacağıma mutlu şekide cahil olurum daha iyi. kuranda parmakzinden bahsediliyor. adamlar direk buldu. herkez kuranın dogru olduguhatta bilim insanları onun sayesinde yö buluyor
- +1 yıl
Elimde bir Akilli telefon var. Bilgisayari icat eden ve bunun ile beraber akilli telefonlarin temelini koyan kisinin ismi Konrad Zuse. Kendisi bir Alman, Escinsell Ateistir.
Yani kusura bakma ama bunun arkasindada Ateistler var. Israil Laiktir. Dini kurallari uygulayan Mahkemeler vardir ama Devletin kendisi Laiktir.
Müslüman ülkelerin kaci Laik? Sonuna kadar nefret ettiginiz Yahudileri isinize yarayinca nasil örnek olarak gösteriyorsunuz... bir Yahudide adam olur, ama bir Müslümandan adam olmaz. - +1 yıl
@haylazz031
Bilim Kuranin yanlis oldugunu kanitliyor, bu nedenle siz Bilimi innkar ediyorsunuz. Kuran Bilimsekl celiskiler ile dollu, Ayetlerin anlamini kivirip Kurani inkar ediyorsunuz.
Üstüne Kurana olmayan mucizeleri uyduruyorsunuz. Kuranda mucize degil bilimsel celiskiler vardir.
Ama nerden bilsein büyük ihtimal Türkiyenin 92% gibi (Diyanet oranlari) Kurani hic okumadin bilem. - +1 yıl
Ayetleri saptıran sizsinizki kuran mükemmeldir fakat müslümanlar mükemmel değildir
ilk ayeti oku olan bir kitaptan bahsediyoruz
daha sonra ilim öğrenmek müslüman kadın ve erkeğe farzdır hadisini biliyoruz
ayrıca kuranın 100 aşkın ayetinde düşünmezmisiniz düşünün diye ayetlerini görüyoruz müslümanlar uygulamasa bile kuranda yazan seyler - +1 yıl
Dünyada Kurani oldugu gibi kabul edenlerin orani düsük. Bunlardan bazilari biz Ateistlerdir. ya da ISID gibi Terör örgütleri.
Biz Kurana birsey uydurmuyoruz, orda ne yaziyorsa size onu söylüyoruz. Ve hayir Islam insanlari bilimden uzak tutat, cünkü Egitim insanlari dinsizlestiriyor.
- Diğer konusunda 800 cevap paylaştı.
+1 yılDoğru bir söz değil.
Din doğası gereği zaten bilimi reddeder.
Bilimin de dinle alakadar olması söz konusu bile olamaz.27 Yorumla- +1 yıl
Bizde öyle birşey yok. Diğer dinleri bilemem.
- +1 yıl
Din bilimin ancak işine gelen taraflarını kabul eder, din için doğru mutlaktır ve tartışmaya açık değildir.
- +1 yıl
Dinin bazı doğruları mutlaktır tabi ki. Bu konularda bilimin alanına girmez zaten. Bilimsel olarak Allahın varlığını kanıtlamak mümkün mü? Veya Ruhun? Sosyal konulardaki kanunları tabi ki bilimsel olarak araştıramazsın. İslam dini bilgiye ve bilime çok değer verir. Dünyadan bir sürü İslam alimi gelip geçmiş. İslamın kabul etmediği tek şey insanın maymundan gelme olduğudur. Buda kanıtlanamaz birşeydir zaten.
- +1 yıl
Tartışmaya girmeyeceğim, son sözüm bu.
- +1 yıl
Tartışma yok zaten. Bahsettiğin şeyin açıklamasını yaptım. Sen düşün karar ver artık :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılİbret almak amaçlı dediyse doğru. İnancını kalbinde yaşamayıp bilimin önüne geçmeye çalışan şahıslar için misal. İnancını kişisel menfaatler için kullananlar ya da. Bakın böyle olmayın gibisinden^^
00 YorumlaDiğer konusunda 2,4b cevap paylaştı. Başlık ile içerik arasındaki tezatlık mükemmel..
Böyle sözlere de ayrı bir ayarım.00 Yorumla
+1 yıleinstein bile doğruyu buldu bizim müslümanlar hala boş şeyler peşinde.
10 Yorumla
+1 yılAllaha inanmayanlara zeki inananlara aptal tesisi koyuyorlar e tabi haklılar zeka hayvanlardada mevcut ama akil sadece akilli yani hayvan olmayan insanlarda mevcut yani inananlarda ;))
00 Yorumla
+1 yılEinsteinin bu sözü ateistlerin zorlar nitelikte bir sözdür o yüzden bu soruyu takip edicem bakalım ateist beyinler nasıl kıvırıcak
02 Yorumla- +1 yıl
Aferin kız
Lafın doğrusu bilimsiz din topal, dinsiz bilim kördür de olabilir.
Her türlü doğru bir laf.10 Yorumla
+1 yılFevkâlâde bir söz
12 Yorumla- +1 yıl
Hepsi zaten birbirine çorap söküğü gibi bağli birinden açik verince diğer taraftan hizla açilmaya başliyor biri olmazsa olmaz yani
+1 yılçok doğru kanka
13 Yorumla- +1 yıl
tanışıyor muyuz :D
- +1 yıl
pfff her yerden bir kırığım çıkıyor yaa asdfg :D
aynen bende katılıyorum
00 YorumlaDiğer konusunda 6,9b cevap paylaştı. Adam çok zeki :D
00 Yorumla
Devamını Gör(6)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı