Akü yu test et farlari yak canlı mi sonuk mu yaniyor bak yanmiyor veya sonuk yaniyorsa. Akü bitmistir. Yoksa marş motoru arizalidir. Vitesi 2 ye al debrija bas sagdan soldan adam topla itiklesinler belli bir hiza ulaştığında ayagini debriyajdan hizlica cek çalışır.
01 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yıl21 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEİC için saol :D :D
Arabanın markasında modeli nedir? Marşa bastığında hiç elektrik geliyor mu? Elektrik geliyorsa marşa bastığında ses veriyor mu?
01 Yorumla
Ehliyetin yok sanırım eğer olsaydı bilirdin ama varsa o hocayı burada fişle fişle ki kimse ona gitmesin :D
02 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
48Cevap
+1 yıl1- Marş hiç basmıyorsa akü seviyesi 0 dır. Yani akü bitmiştir.
2- Eğer marş basıyor çalışır gibi yapıp çalışmıyorsa marş dinamosu gitmiştir.
3- Araba çalışıp bir anda susuyorsa yakıtın bitmiştir.
4- Son model bir araç kullanıyorsan (2005-2014 arası enjeksiyonlu elektronik beyinli ) motor arızasından dolayı arabayı kilitleyip çalıştırmıyor olabilir.
Başka bir sebebi olamaz.12 Yorumla- +1 yıl
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana..
- Diğer konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılMars sesi daha az gurultulu veya zayifsa akunuz bitmistir aku uzun mars yapiyorsa calismiyorsa yakit besleme sorunu olabilir yakit bitmis olmasin :) bir ihtimalde immobilizer ile anahtar arasinda baglanti sorunu. Mumkun degil calismaz araba
08 Yorumla- +1 yıl
Atesle sisteminizde de ariza olabilir ama benzinli enjeksiyonlu ve elektronik ateslemeli araclarda bu sıkınti eskisinden daha az keske soyle ses geliyor gelmiyor boyle oluyor falan diye yazsaydiniz
- +1 yıl
Tik tik ediyor mars yapmiyorsa aku bitmis olma ihtimali daha yuksek
- +1 yıl
Bu durumda aku takviyesiyle calismasi lazim farlarinizi yakin cansiz yaniyorsa ihtiyaciniz olan sey aku takviyesidir uzun yol yapmiyorsaniz akunuzu sarj ettirmenizi tavsiye ederim bu ariza digerlerinden daha basit kolay gelsin
- +1 yıl
Rica ederim
Araba önden çekiş mi? Arkadan itişli mi? :)
galeri2.uludagsozluk.com/394/vurdurmak_333900.jpg02 Yorumla
+1 yılaçılın doktor geldii :D ben araba tamircisiyim, isterseniz yardımcı olayım öncelikle panik yapmayın lütfen
04 Yorumla- +1 yıl
öncelikle geçmiş olsun paniklemeyin umarım çok ıssız bir yerde değilsinizdir ve akünüz bitmiş gibi görünüyor, hangi şehirdesiniz yardımcı olmaya çalışayım.
- +1 yıl
o zmn bana gerek yok, yeniden geçmiş olsun, zor durumlar zira :/ ayrıca kolay gelsin
profilinde mühendis yazıyor... bu eğitim sistemi nereye gidiyor ak!!
19 Yorumla- +1 yıl
sen dahi anlamındaki de/da yı ayırmayı da bilmiyorsun. aküyü bilmiyorsun, sorsam; akışkanlar mekaniği, termodinamik, statik, malzeme acaba ne cevap verirsin. ben THY'de uçak teknisyeniyim ve daha ilk okula giderken akümilatör nedir bilirdim. sen hakaret ederek beni sindiremezsin. sadece bana aciz bir birey olduğunu gösterir, ispat edersin. neyse sana kolay gelsin. ha ayrıca bildiğin bir yer varsa söyle oradan sorayım, öteki sefere. mucx...
- +1 yıl
Farketmez , amaç para değil.
Teknisyen ayrı , mühendis ayrı.
Beni bu kalıba sen sokuyorsan katlanmak zorundasın.
Senin yaptığın terbiyesizlik , başka açıklaması yok THY'ye teknisyen olmuşsun da kendi iç dünyanda gram yol kat edememişsin.
Aşağılama , hakaret nedir sen daha iyi bilirsin. - +1 yıl
bu arada hangar'da senin bildiğin beyaz yaka mantığı yoktur. bizim uluslararası standartlardaki global adımız "maintenance engineer" dir. bize hiçbir mühendis emir veremez. bize ancak, bizim gibi uçak teknisyeni olan lead'ler ve chef'ler emir verir. aslında emir de değil, görev verir.
Işıklar yanıyorsa ve araba gaza bastığın halde yemiyorsa gazı büyük ihtimalle akü boşalmış.
Eğer marşa basıyorsun gazı yine yemiyorsa marş motoru ya da arabada yakıt yoktur.00 Yorumlaakü bitmiş olabilir. marş dinamosu arızalı olabilir.
02 Yorumla- Diğer konusunda 4,9b cevap paylaştı.
+1 yıl06 Yorumla- +1 yıl
kanka sen benimkini say o daha yeni ablası :D :D
- +1 yıl
gülmek iyidir kanka ya :) ne olduki niye üzgünsün?
- +1 yıl
Sana recep abiyi yolluyorum
https://www.youtube.com/watch?v=zq99JWr6G18
Kontağı çevirince motordan hiç ses gelmiyor mu yoksa çalışma sesi geliyor da kontağı bırakınca çalışmıyor mu
10 Yorumla- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılmeme yapmıştır bujiler
2 zımpara 3 üfle bitti gitti01 Yorumla Arabanın diğer ışık'lı aksamları (radyo ışığı, saat, tavan ışığı) çalışıyor ise Marş dinamosunda sıkıntı vardır
01 YorumlaEhliyet çikletten mi çıktı yoksa. öğretmediler mi sana bunları ;)
01 Yorumla
+1 yılmarş motorunun kömürleri bitmiştir siz marşa basarken biriside bir kaç kez marş motoruna keser sapı ile tıklasın çalışır gidin tamirciye kömürlerini taktırın geçmiş olsun
00 Yorumlaelektrik varsa eğer yani aku çalışyırsa bir de yedek anahtarla dene, oda olmaz ise marş motorun gidik birşeyleri yanmış demektir.
01 Yorumla
+1 yılBüyük ihtimalle akü bitmiştir :D
Ama sen yinede bir sanayiye git baktır çünkü problem ateşleme sisteminde veya bujilerde de olabilir :D03 Yorumla- +1 yıl
çekici çağırıcan arabayı alıp götürücekler :D
veya başkasından rica ediceksin kancayla rica ettiğin kişi kendi arabasına senin arabanı bağlayıp götürücek :D
- Diğer konusunda 20,5b cevap paylaştı.
+1 yılAkü bitmiştir.
Marş motoru arızalanmıştır.
Marş motorunun kömürleri değiştirilmelidir.01 Yorumla Soruyu görünce Çakma telefon falan satan kişilerin sorduğu sorular aklıma geldi :)
01 YorumlaBuyuk ihtimalle aku bitmistir veya atesleme sisteminde bir sikinti vardir
01 YorumlaMars motorunda ki kömür bitmiştir. ya da aküsü bitmiştir.
01 Yorumla
+1 yılAküde sorun idareten birinden aktarma ile şarj et aküyü sıfırını alana kadar idare eder en azından
01 Yorumla- 03 Yorumla
- +1 yıl
sen hayırdır bilader :D benden önce davranmalar falan asdas :D
- +1 yıl
etiketleyipte yazsana olum :D
Anlattıklarına göre hiç ses yoksa Akü bitik ama eğer tık tak diye bir ses geliyorsa marş motoru kömürü bitmiş olabilir
00 Yorumla
+1 yılAküyüde takviye ettiğiniz halde çalışmadıysa marş kömürü bitmiştir
07 Yorumla- +1 yıl
İşte bu https://hizliresim.com/GbLO5r bu olmadan marş basmaz
Arabadan marş bastığında herhangi bir ses geliyomu tıf tıf diye - +1 yıl
Araban yeni model ise sakın vurdurmaya çalışma
- +1 yıl
O zaman iki seçenek var marş otomatiği bozulmuştur veya akünün bağlantı yerleri oksitlenmiştir başka ihtimal yok
Büyük bir ihtimal marş otomatiği bozuldu - +1 yıl
Rica ederim, önemli değil
+1 yılSenin akü rahmetlik olmuş ya da marş dinamosu bitmiş
00 YorumlaDiğer konusunda 740 cevap paylaştı. araba kullanmayı biliyomusun gaza basıyonmu cevirirken
02 YorumlaGoogle' ye sorsaydın çoktan en net cevabı almıştın :)
00 Yorumla
+1 yılAkü, buji, yakıt bunlardan biri
06 Yorumla- +1 yıl
Kontak açtığında depoda yakıt olup olmadığını gösteriyor bak
- +1 yıl
Gaz göstergesi yok mu led lambalılardan
- +1 yıl
Akü o zaman
+1 yılmars motoru bozulmustur ya da akü yoktur :D
01 YorumlaKedi kacmistir kabut un altına
01 YorumlaDiğer konusunda 1,6b cevap paylaştı. böyle sorular artık sorulmuyor :D
01 Yorumla
+1 yılaküdür herhalde ateşlemiyodur
02 Yorumla- +1 yıl
:))
+1 yılAkü bitik knk bitmiş mk aküsü D:
01 Yorumla
+1 yılAkü bitmiştir. Aracı vurdurarak çalıştırmayı dene.
08 Yorumla- +1 yıl
Kontağı açıyorsun, Arabayı 2. Vitese atıyorsun. (Araba otomatikse olmaz) Ayağın debriyaja basılı halde aracı hafif meyilli bir yerden aşağı salıyorsun. İyice hızlandığı esnada ayağını debriyajdan çekip gaza yükleniyorsun. Araç çalışır.
- +1 yıl
Aracın markası ney?
- +1 yıl
Ben daha önce Leon aracımı o şekilde çalıştırmıştım. Bir zararı olmamıştı. Ama forumlara baktım şimdi zarar verebilir diyor. Başka bir arkadaştan takviye yapabilir veya aküyü yenileyebilirsiniz.
- +1 yıl
Rica ederim. Geçmiş olsun.
Aküde arıza olabilir daha bugün başıma geldi :D
02 Yorumlamars kasıyı kopmustur
01 Yorumla
+1 yılkontak anahtarı sağlammı :d
00 Yorumla
+1 yılaküsü bitmiştir
03 YorumlaTamam Sağol :))))
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAkü aklına gelmedi mi reis
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBujiler meme yapmış pampa
Cevap sahibi+1 yılAllah belasını versin ozaman arabanın
Gizli Üye(36-45)+1 yılMarş motoru bozuktur.
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılUsta mıyım yavrucum ben.
Cevap sahibi+1 yılAhah. :D aklın yolu bir tabi.
+1 yılAküden veya marş motorundan
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBujiler meme yapmıştır
00 Yorumla- Diğer konusunda 12,8b cevap paylaştı.
+1 yılBaba akü yok :-D
01 Yorumla G. olsun bro
03 Yorumla- Diğer konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılBilmiyom.
02 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim.
Diğer konusunda 399 cevap paylaştı. Motoru bozulmuştur
01 Yorumla- Diğer konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılAkü bitmis olabilir
11 Yorumla
+1 yılHiç mi tık yok
02 Yorumla- +1 yıl
Baba akü yok :D
akü yok akü :D
02 Yorumla
+1 yılaküü
06 Yorumla- +1 yıl
sende sağol akü takviyesi yapın başka bir araçtan
- +1 yıl
hiç tık bile olmadı mı