Evimden uzakta bir pazardan almıştım, eve gelirken farkettim noktaları. Ne yapmalıyım?
Kullanılır mı bu yapraklar? Yağını çayını yapabilir miyim?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 

Mantar türüdür. İngilizce Fungicide türlerinden olan mantar ilaçlarından ya da kaf öldürücü denen ilaçlarla yapraklar yıkanmalı. Bence çiçekçiden elde etseniz iyi olur. Noktalar olan yaprağın bir hissesini de ona götürün. Ama ne kullanırsanız mutlaka pencereyi açık tutun kendiniz de maske eldiven kullanın. O tür ilaçların size zarar vereceğini de unutmayın. Geçmiş olsun!
Yorumu yeni gordum cok teşekkür ederim ❤
Geri verdim baska verdi, onda da vardi, birisi cok sulamaktan oluyor dedi ben de az su verdim soldu
Ben hicbir bitki yetistiremiyorum ya 🤦♀️😢 oysa cok arastiririm bi bitki uzerine cok duserim, onun hakkinda cok video izlerim ama olmuyor:( sanirim telefon cekmesi icin koyulan verici mi ne onun yuzunden
Hmm evet bizim evde rutubet var, genel olarak topragim kuflenir
Aklima gelmemisti teşekkür ederim 😅😊
Bitkiniz hastalanmış daha önce muhtemelen bitki bitiyle mücadele etmiş ama tedavi için kimyasal ilaç kullanılmış belli ki atlatamamış müdahele edilmezse yakında ölür ve hayır gıdalarda ve cildiniz kullanamazsınız maalesef hatta kurusunu dolap içine koku versin diye asarlar ama kurusu da böceklenir dolabınıza sarar tavsiye etmem iyileştirmek için de yapmanız gereken bir sprey kutusuna yarıya kadar içme suyu yarım tatlı kaşığı sıvı yağ bir çay bardağı üzüm sirkesi karışımı yapıp çalkalayın yapraklara Hergun sıkın bunun haricinde toprağının dibine haşlanmış yumurta kabuklarını ufaltıp toprağa gömün kahve telvesini dökmeyin soğutup toprağa yayın arada bir ve sularken mutlaka içme suyu ya da bitki besini ile içme suyunu haftada bir karışık verin geçmiş olsun
Cok teşekkür ederiim 😍
Rica ederim 🙏🏻
Baktınız toparlanamadı en son çare nalburdan az bir toz kireç alıp dibine serpmektir
Cevap
11Cevap
Saf Lavanta ticari adı ile, Ağaç Endüstri Mühendisi bir arkadaşım ortağıyla birlikte lavanta üretim tesisi kurdu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesinden eğitim aldı. Belge aldı. Bulgaristan’dan ilk anaç fideleri kendisi gitti getirdi, üretimi üç yıldır devam ediyor. Fiilen işi çekirdekten başladılar, her sorunu yaşayarak gördüler ve çözdüler. Facebook, instagram ve YouTube hesapları internet sayfasının altında var. İnternet sayfasını veriyorum:
http://www.saflavanta.com/lavanta-tarimi.html
İstersen Saf Lavanta işe irtibata geç, istersen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile. Mutlaka bir çözüm bulursun.
Ayrıca her belediyenin park ve bahçeler müdürlüğü var, bulunduğun yerin belediyesinden yardım alabilirsin.
Bir de Üniversitekerin Zıraat Mühendisliği Bölümleri ve İl veya İlçe Zıraat Müdürlüklerinden bilgi alabilirsin.
Saplıklı günler diliyorum. #06romeo 😎
Vaay teşekkür ederim, cok guzel yazmissiniz😊😎
http://www.saflavanta.com/lavanta-tarimi.html
adı geçen hastalıkları adı ile arattırarak araştırın
Teşekkür ederim 😍
Rica ederim. Ne demek. Her zaman
Küfe benziyor, saksısını büyütün ve çiçek satıcısı varsa yakında oradan ilaç alın.
Teşekkür ederim ❤
Rica ederim :)
Bitki hastalanmış büyük ihtimalle ama çözümünü araştır derim belki telafisi mümkündür.
Arastiriyorum bulamiyorum ki. Teşekkür ederim oneri için 😊
Rica ederim ne demek te çözümü mümkün botanik sitelerine bak
Tüylü küf denen bitkisel hastalık toprağını değiştir
Teşekkür ederim cevap icin 😊 Sadece topragini degismek yeterli mi acaba?
Yeterli
Tamamdir 🙏🌺
Facebook arıcı gruplarından sorarsan yardımcı olabilirler. Arıcılar bal için lavanta ekerler.
Aa tamam 😊 teşekkür ederim 😊
Bence bir şey yapilmaz yoksa tam kurur, anca belki normal su ile yikayabilirsin
Sanmiyorum gececegini oyle ya, yine de denerim teşekkür ederim oneri icin 🌸
Zaten siyah yerler gitmez, belki yikarsan kendini toparlar veya tam bilgisi olan tecrübeli bitkiyle ugraşana da sorabilirsin
Bulsam keşke öyle birini
Küf veya mantardır ilaçla zararlı olabilir yoksa
Tamam teşekkür ederim 🌸🙏
Bir çiçekçiye sorman gerekiyor
Hasta gözüküyor bu
Kuf var sanki
Arastir bakalım
Bulamiyorum bulamadim
Hayir olamaz
Hiç bilmiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?