Şu an yaşayan milyarlarca ölen nereye gidecek?
Allah çok acımasız. Hayat film sahnesi gibi rolü biten çıkıyor.
Allah çok acımasız. Hayat film sahnesi gibi rolü biten çıkıyor.
Dinlere inanmıyorum ölünce ne olacak bir fikrim yok ama umarım heyecanlı aksiyonu bol fantastik bir yere giderim eğer cennet cehennem gibi basit ve sığ düşünülmüş bir yer çıkarsa karşıma hayal kırıklığına uğrardım.
Uzaylı falan mı olsun
hiç fark etmez o da olur, hatta bir şey olmasa da olur ama cennet cehennem gibi basit mekanlar olmasın o yeter
eğer cennet cehennem varsa beni arafta bıraksınlar gri gri takılayım. Cennet çok nurlu herkes iyi enayi gibi bir ortam, cehennem de çok sıcak herkes şeytan gibi bana ters araf güzeldir arada kalmışların mekanı
Allah çok acımasız mı. Sen nankör oğlu nankörün tekisin. Sana ev veren Allah dünyada yaşamanı sağlayan Allah evde ısınmanı sağlayan ailenle oturmanı sağlayan işine gitmeni veya okuluna gitmeni sağlayan Allah yemek yemeni içmeni sağlayan Allah ve aklına gelebilecek her şey senin sahip olduğun maddi manevi Allah sayesindedir. O vücut senin değil ve sen dünyaya ibadet için geldin Allaha ibadet etmek için. Allah seni yarattı. Onun kuralları dışana çıkarsan sana ateşte yanacağını fakat çıkmazsan cennete yaşayacağını söylüyor. Sen ne hak ile bu kadar çok nimete ve vücudundaki o kadar güzelliklere rağmen yaratıcıya nankör diyorsun. Lafını geri almanı ve tövbe etmeni tavsiye ediyorum. Halin hal değil
Benim hayatımı bilmiyorsun bu bir ikinciside Allah olsaydı eğer olsaydı çocukların ölduğu acı çektiği bir yer yaratmazdı
İkinci cümleni tekrar açıklar mısın anlamadım. Senin hayatın ne olursa olsun sonuçta bir telefondan giriyorsun bu demek oluyor ki elbet dediklerim vardır.
Allah böyle bir kötülük dolu bir yeri yaratamaz yaratan şeytandan başkası olamaz
Cevap
10Cevap
Hem bir yerde olmasını isteyip hem de bir yerde olmak zorunda değiller görüşünü sevmen ayrı bir ironi.
Ben kendi görüşümü sevmedim ayrıca bir Allah varsa acımasız olduğunu belirttim ortada olmayan birine inanmak zorunda değilim
Sende bu doğanın bir parçasısın. İşin ucunda diğer canlılar gibi tabi ki yok olacaktın. Ne bekliyordun ki?
Ne bileyim ben yaratmışım gibi hissettim burayı
50 yıl sonra konuştuğun herkes teker teker yok olacak. En sonda ise yaşanmışlıktan kalan sönük anıların olacak ve sende öleceksin. Bence kafayı pek takmamak gerek. Bir süre sonra insan ister istemez kafayı yiyor.
Ama neden bunları yaşadık neden bütün bunlar oldu hiç mi bilmeyeceğiz
Bizden önce yaşayanlar tonlarca şey denedi. Felsefenin de ana konularından biri de budur. Nihilizmi araştırmanızı öneririm. Sorunuza kesin cevap bulmak neredeyse imkansız ama şu an ki durumu kabullenmek için felsefeye yönelebilirsiniz.
Ah daha da mı delireyim
En azından bu arayışta delirmek en iyisi. Diğer türlü hayat katlanılmaz hale geliyor. Ya da bir dine sıkıca bağlanabilirsiniz bu da bir seçenek. Dinler boşu boşuna ortaya çıkmadı. Neredeyse hepsi hayat amacını açıklamak için var.
Temiz kalabilmek önemli kardesim
Yaşamakta zor
Yaşamak zorundayız
Nolcaktı kazık mı çakacaklardı hepimiz ölcez
Ama gittikleri yer neresi
İki seçenek var ya gördüğün son ışık yeni bir başlangıç getirecek ki bu çok ütopik bir düşünce ya da toprak altında çürüycen gitcen kemiklerin falan belki fosil olur. Öteki taraf bilinmezlik taşıyor kısaca ne olucak bilemeyiz
Bir yerde olmak zorunda değiller.
Peki dünyanın amacı ne
Bir amacı olması gerektiğine inanmıyorum. Diğer canlılarda benle hemfikir.
ölünce görcen Allah hakkında atıp tutmayı merak etme
Allah'a neler diyeceğim neler
halbuki donup kalacaksın . hiç birşeye benzemeyen benzetilemez olan ve kimse nin de aklına getiremeyecek olan şekil den ve şemal den uzak olan Allahın huzurunda bülbül gibi şakıyacağını mı sanıyorsun . o ki seni yoktan var edip yarattı sana sayamayacağın nimetler verdi çok pişman olacaksın ama işte dükkan çoktan kapanmış olacak. dükkan dünya ne kazandın kaybettin burada . ölünce istesen de namaz kılamaz Allahı zikredemezsin etsen de sevap yok .
keşke bilseydin . iyi geceler
Ankebût Suresi - 64 . Ayet
﴾64﴿ (Oysa onların tek gerçek kabul ettikleri) bu dünya hayatı hakikatte sadece bir oyun ve eğlenceden ibarettir; âhiret yurduna gelince işte asıl hayat odur; keşke bunu bilselerdi!
Ben Allahla kavgaliyim bu kadar seninle de kavgaliyim herhal beni engellediğine göre
Rabbimle kavga ettiğin bir anını görmüş engellemişimdir . 7 bin 300 engelli ol asına rağmen kimseyi boş yere keyfi engellemem muhakkak bir sebebi vardır. demek ki senin ki nin sebebi de Rabbime atıp tutarken görmüşümdür. Rabbimin düşmanı benim de düşmanımdır . iyi geceler
Neden fikir açıklığı yok mu sende saygı
sana küfretmiyor olmam saygımdır . fakat Rabbimin düşmanı ile kız erkek farketmeksizin nasıl sabreder ve hoşgörülü olup görmezden gelirim . neyse kardeş kısaca sende beni engelle artık görmezsin . şu an görüyor olmanın sebebi soru nun gizli olması
beni engellediğinde artık beni göremezsin bende seni görmüyorum zaten engelli olduğun için ne açıktan sorduğun sorularını ne de yorumlarını . hadi kal sağlıcakla
Aman çokta meraklıydım ya senin profile
:D . bana meraklı olma zaten ya da profilime . söylediklerime meraklı ol söylediklerime aşık ol bak kaç tane Ayet paylaştım onlara aşık ol onlara meraklı ol çünkü seni kurtaracak olan onlar . sana Rabbinin kelimelerini kelamını getirdim bunları sev ve Rabbine teslim ol seni bu kurtaracak . rahatsızlık verdiğim için kusura bakma selametle
Yoruma bak. Allah'a inanıp böyle bir şey nasıl yazabiliyorsun?
Allah'a inanmıyorum eğer bir Allah varsa bile acımasız olduğu için ona asla tapmayacagimi söylemek istiyorum
Kafan müthiş çelişki dolu.. ayrıca bilgisizsin.
Artık yeni projeler de görüşmek dileğiyle
Reenkarnasyona doğru
Sen ölmek iste gömülecek yer cok
Ölsem de kurtulsam be insanlar çok acayip olmuş
Çok sorgulamamak lazım bence
İyi de tek bilinmeyen o haliyle insan korkuyor
Korkma bence
Gittiği yer belli
Yıldızlar mi
Bi sg yaa gece gece
Öleceksin öleceksin kaçış yok aptal
Ölmiycem asıl aptal olan sensin
Bana kufretmeue hakkin yok
Yazmayı öğren önce ✋
Sinirden Oy LE yazdım ayrıca klavye otomatik öyle yazmış
Sinirlendin mi aptal 😅😅
Aptal yaa 😅😅 ben yorum sahibiyim soru sahibi sensin hatta emanetcisiyiz sahibi değil malik O dur jsjsj
Ben ölmekten korkmam kaç kere intihar girişiminde bulundum
Aptalsın işte 😅
Değilim ne cektigimi bilemezsin
Sorunu begeneyim de anlat o zaman
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?