Merak ettim arkadaslar... Kürtler kürdistani kuracagiz diyorlar ya haritanin kuzeyinde Erzurum bile var ne düsünüyorsunuz?
Cevabın nedir?
erzurum aşkaleliyim bazı enteresan gerçeklerden bahsetmek istiyorum ben kürtleri hiç sevmem ama batıya gidip gördüğüm manzara kürtlerin daha delikanlı olduğunu gördüm vatan hainleri o ayrı mevzu. batılılar olarak önce akşama kadar rakı şarap içip kadın kız peşinde koşmayı değil de önce adam gibi yaşamayı daha doğrusu en önce kürtler gibi delikanlı olmayı öğrenin sonra adetlerinden kopmamış halen birbirlerine karşı vefalı olmayı bilmiş delikanlının kralı ve asla tarihiyle ters düşmemiş erzurumluları sonra eleştirebilirsiniz anlayacağınız derece farkımız var ayrıca bize ermeni ya da kürt yakıştırmasını bir gün yüzüme söyleyen olursa otuz iki dişini ağzına dökeceğimden kuşkunuz olmasın tekman hınıs çat karayazı şenkaya karaçoban buralar kürttür sadece diğer yerler safkan Türktür ayrıca kürtle türkü ayırt etmek isteyenlere tiyo vereyim bir kürtle asla kalpten hissederek samimiyet kuramazsınız ve yüzeysel düşünürler basittir her hareketleri ve asla askeri polisi ve Atatürk ü seviyoruz demezler kendilerine has kokuları ve esmer tenleri vardır yeterli saymayanın a. q
1444 Yorumla- +1 yıl
Kürtler de seni sevmiyor zaten ya erzurum hakiki kürt yeridir dadaş kelimesi Türke bile ayit bile değilken kim popon uyduruyor
- +1 yıl
@Ibrahimcatal sen ne saçmalıyorsun cahil velet. Erzuruma Türkler 1000 yıl önce yerleşti. Kürtler Erzuruma Türklerden 500 yıl sonra geldi. şu an erzurum %80 Türk. Eskiden %90a yakın Türk'tü. Kürtlerin nüfusu sonradan arttı. Dadaş büyük ağabey demek. Azerbaycanda ve Türkmenistandada kullanılıyor. Zamanla yöre halkı için lakaplaşmış.
- +1 yıl
@Doomsday4 Yanlış. Batı Asya ne kürt ne ermeni ne de İranı başka bir halk demek değil. Bu saydığın toplumların hepsi karma, melez. Ermeniler, Kürtler, diğer iraniler hint Avrupa dili konuşurlar ama az oranda proto hint Avrupalı benzerlikleri vardır. Ermenilerde baya az. Doğu anadolu Türkleri erzurumun orta bölümüde dahil buna diğer anadolu Türklerine oranla daha az Türki miras taşırlar ama vardır. Auryca orta Asya demek Türk demek değil. Eğer myheritage veya 23andme ye göre bunu söylüyorsan tamamen hatalı. Myheritage haritası zaten çöp. Birde senin ne kadar Türk olup olmadığında göstermiyor. Nerede yaşayan modern toplumlarla benzediğini gösteriyor. Onuda hatalı gösteriyor. Algoritması hatalı. Gen havuzlarını yanlış yorumluyor. Çok farklı sonuçlar veriyor. Anne babada olan %10-20 etnisiteyi bile çocuğunda göstermiyor. Eğer myheritagede turkish diye kategori açılsa %80-90-100 çıkar. Auryca orta Asya Türklerinin anadolu Türklerinden farklı gelişen bir genetiği var. Orta Asya'daki bütün Türk hakları aynı bile değil. Anadolu Türkleri orta çağ batı Türkleri ile karşılaştırılınca ne kadar Türki miras taşıdıkları görülüyor. Turkishdnaproject'in böyle çalışması var. İllustrative dna diye bir şirkette bu karşılaştırmayı yapıyor. İrani halklarda oğuz göçünün etkisinden dolayı az oranda doğu avrasya genetik mirasına sahip. Kafkasya halklarındada var. Doğu Anadolu Türkleri genetik benzerlikte (Anadolu türklerini karşılaştırmaya dahil etmediğinde) ilk sıralarda azerbyacan-Kafkas yerlilerine, azerbyacan Türklerine benziyorlar.
- +1 yıl
@Doomsday4 Kuzey erzurum ile orta biraz farklı zaten. Ayrıca fenotip ile genotip tutmuyot her zaman. %15 doğu avrasyalı olan iki anadolu Türkünden birisi kazak, Kırgız gibi gözükebiliyorken diğeri orta Doğulu gibi gözükebiliyor. Yine %10 civarı doğu avrasya genetik mirasına sahip olan bir Anadolu Türkü mongloid fenotip özellikleri gösterebiliyor. Kürlere benziyor ne demek? Batı anadolukuda herhangi bir kürde benzeyebilir, benziyorda. Orta anadoluda benziyor. Fenotipe bakarak anlayamak zor. Şarışın, kızıl Kürtte var. Tarihsel olarakta kürtlerin nüfusu son 100 yılda arttı. Güney ilçelerde en erken 16,17. yüzyılda Osmanlı tarafından yerleştirildiler. Asıl nüfusu artşı son 100 yılda oldu. Çevre illerden gelen göçlerde var. Evlilikte az yani kürtlerle.
- +1 yıl
@AttilaTK
Erzurumda çok fazla ülkücü Kürt var. Mesela Haluk Kırcı bir örnek. Adamın tipi görünce bariz şekilde Kürt olduğunu görebilirsin.
Narmanlı İbrahim Erkal Kürttür. Ve ülkücü işareti yaptığı resmi var. İçanadolulu olup hiç kimse bunlar gibi gözükmez (eğer Doğudan Orta Anadoluya göç ettirilen Kürtlerden değilse). - +1 yıl
@Doomsday4 öreneğin reddit ten bir erzurumlu türkün dna örneğine baktım. Y-Dna sı yani baba soyu Q-m242. Orta asya ve sibiryaya özgü bir haplogrup ama doğu avrasya genetik mirası 3,62. Anadolu Türkleri için ortalamadan düşük. Ortalama %10-11 arası. Bazı bölgelerde, ilçelerde çok daha yüksek. Muğlada yanlış hatırlamıyorsam %17-18 arası gibiydi. %22-25 arasına kadar çıkıyor doğu avrasya. Doğu Avrasya Türk demek değil ayrıca ama tabi orta çağ Türklerinin dnasının önemli bir bölümünü oluşturuyor.
- +1 yıl
@Doomsday4 Yine yazıyorum. Ne alaka? Tipten birinin soyunu, genotipini anlayamazsın. Bir sürü örnek var. Doğu asyalı ve avrupalı melezi olup çekik gözlü olmayan bir sürü insan var. Sormasan anasını ya da babasının çinli, koreli, Japon olduğunu anlaman çok zor. Avrupalı gibi gözüküyorlar. Ayrıca ben sarışın renkli gözlü, kızıl saçlı Kürtte gördüm. Dnasına bakarsan büyük olasılıkla türkiyedeki kürtlerle örtüşür ama tipe bakarsan senin kürt tanımına uymuyor.
- +1 yıl
@Doomsday4 İbrahim Erkal'ın kürt olduğuna dair kanıtın ne? Ben ilk defa senden duydum. Kürt ya da Türk olup olmadığını bilmiyorum. Ayrıca dna konusunu burada niye açtın. Burada etnik olarak erzurumda kim daha çoktur tartışması yapılıyor. Bende bir sürü yırum yazdım bununla ilgili. DNA çok alakasız. DNA ya girersek bahsettiğimiz bir çok toplumun genetik olarak karışım olduğunu görüyoruz. Türk, Ermeni, Kürt gibi etnik kökenlerin anlamı kalmıyor. Ermeniler hint Avrupa dili konuşur ama Sami dil konuşan toplumlara benziyorlar.
- +1 yıl
@Doomsday4 bir sürü var. Akdenizdede var be bunlar Türk. Göçen kürtler değiller. Ayrıca kürtler oğuz göçünün etkisinden dolayı Türki mirasa sahipler. I anadoludaki bazı Kürtlerde evlilikten dolayı daha fazla olabiliyor. Kanıt sunsana Kürt olduğuna dair. Hala farazi konuşuyorsun. Ayrıca erzurumlularda azerbyacan Türkü kökeni bulunan çok kişi var. Benimde var. Azervaycanlı Türklere tip olarak benzeyen çok insan var erzurumda. Hala farazi söylemlerde bulunuyorsun. Kanıt sun ya da daha yorum yapma.
- +1 yıl
@Doomsday4 kardeşim 1000 yıldır aynı coğrafyada yaşıyoz çoğumuz esmeriz hatta italyanlarda , Araplarda bize en çok benzetilir, coğrafyaya bağlı tıp değişir ona bakarsan hâkiki kürtler sarışındır diyorlar ozmn kürt yok memlekette mantıklı düşünmek lazım deden hangi dili konuşursa sen o ırka mensupsundur çoğumuzun dedesi ninesi okula gitmedi kendi diliyle konuşur
- 1 yıl
@Ibrahimcatal Erzurum Hakiki Türk şehridir. Çok b. ş yapma.
- 5 ay
@Ibrahimcatal senin IQ seviyen kaç acaba sorabilir miyim? Bölgeyi ilk kez Rum ve Ermeniler kurdu ama Selçuklu imparatorluğunun akınları bölgeyi vurdu bölgeye hep Türkler yerleşti Kürtler sonradan geldi. Bölgenin %77’si Türk %22 Kürt sadece.
En İyi Cevaplar
Kardeşim kendim bir "Erzurumlu" olarak sana şunu kast edebilirim:
Erzurum halkı çok sevecen bir insandır kürt az çok görürsün ama erzurumlular kürdistan devleti kurmaya asla izin veremezler o lafı söyleyenler önce bir avuçlarını yalasınlar terörist zaten en çok yaylada yaşıyor oda kış aylarında yaşıyolar fakat kış aylarında yaylada kalan insanlara bir zarar gelmiyor ekmek var mı diyorlar yok diyorlarsa tamam kardeşim diyip gidiyorlar yani erzurum memleketinin teröristinden insanına zarar gelmez ama ters davranırsan orasını bilemezsin.621 Yorumla- +1 yıl
@Gülüm20 yürü beee
- +1 yıl
@Gülüm20 sırf doğuda bulunduğu için erzurumun Kürdistan haritasında gösterilmesine ses etmeyenler bu @vesneroo gibi salaklar. Çok iyi yazmışsın tebrik ederim. Dediğin gibi Erzurum koyu türk milliyetçilerinin yaşadığı bir şehirdir.
- +1 yıl
@oldurdunbenisezar çok teşekkür ederim Erzurum zaten Karadeniz bölgesinde de yer alıyor hepsi çekemezlikten bu iftiralar yalanlar Türk'ün yıkılmaz kalesi diye boşuna dememişler kürt olayına gelirsek batılı oralı olan o kadar kürt var ki, Erzurum'un kökeni Türk'tür yıllar öncesinden beri Türk'ler yaşıyor kürt'ün yaşadığı tarihte yazmıyor sonradan gelip yerleşiyorlar mesela Sinop 'ta da yıllar öncesinden kürt'ler yaşıyormuş tarihine baksınlar görürler.
- +1 yıl
@Gülüm20 Erzurum Kürt şehri olduğunu iddia eden birisi kesin Ermenidir. Yiyosa Erzurum'da söylesinler bunu. Bu ne ya anlamıyorum gerçekten? Artık ülkenin her şehrini Kürt şehri sanıyorlar. Malatyayı, Sivas'ı, Aydın'ı, İstanbul'u hatta Erzurum'u bile. Gerçekten gittikleri her yerde deli gibi ürüyorlar. Yakında şöyle diyaloglara da tanık olacağız:
+Hoşlandığım çocuk Ôzbekistan göçmeniymiş
-O zaman kesin kürttür - +1 yıl
@Gülüm20 O Yuzden mi Tekman Karayazı Karacoban Ve Hınıs in HDP oyları %90in uzerinde Erzurum daki Güney Ilcelerinin alayi Kürt milliyetçilisidir.
- +1 yıl
Erzurum asıl kürt yeridir türküler sonradan gelmiş ve nerden geldiklerini bile bilmiyorlar sonradan göç etmişler
- +1 yıl
@Ibrahimcatal kürtler Erzuruma Türklerden 500 yıl sonra geldi. Ermeni tehcirinden den sonra eski ermeni köylerine yerleştiler. Yakın zamandada çevre illerden göç ettiler. Kürtler zaten nereden geldiklerini söylüyor. Erzurum %80 Türk. Eskiden %90 a yakın Türk'tü.
- +1 yıl
@Gülüm20
Erzurum'un güney ilçelerindeki Hdp oylarından haberin yok. Bak da öğren şunu.
Erzurum'un güney ilçeleri Kürt'dür ve koyu Hdp'lilerdir. Hem de çok koyu Hdp'lidirler. En koyusundan. Güney ilçelerindeki Hdp oylarına bir bak - 5 ay
@vesneroo dediğin yerlerin nüfusuna bak istersen ne kadar azmış. Türk oranı %77. Kürtlerin sözü geçmediği yerlerden biri de Erzurumdur Kürtler Dadaşlardan korkar
- 5 ay
@vesneroo Yakutiye Erzurum’un merkezi 180.000’i Türk 10.000’i Kürt 18’e katlamış. Karayazıda da sadece 20.000 Kürt yaşıyor. Yani En büyük Türk nüfusu olan ilçe en büyük Kürt nüfusu olan ilçeyi 9’a katlamış. Erzurum’da 720.000 (asimile olmuş Kürtlerle beraber) Türk 30.000 Kürt yaşıyor yani 18’e katlamış.
Gizli Üye(36-45)+1 yılErzurum, önceleri Kürt - Ermeni kenti olduğu için hep kürtlerin yaşadığı sanılır, ama yanlıştır.
Erzurum'un büyük bir kesimi Türk'tür ve Dadaş'tır. Çok az Kürt kesimi vardır, o da belli ilçelerde yoğundur. Ayrıca Kürt sanıldıklarında da çok net tepkiler verirler, çok koyu milliyetçidirler.
O lafı söyleyenler önce bir avuçlarını yalasınlar. Erzurum'da bölgesel bir isyan olduğunda bile Kürtler orada barındırılmamış, hepsi geri gönderilmiştir.
Bilirsiniz ki Erzurum dağlar arasında kalan, büyük bir şehirdir. Aslında tam bir terör şehridir, yani teröristler için çok uygun ve elverişli durumdadır. Peki neden dağlarında hiç terörist yoktur? Çünkü onlar da bilir ki Erzurum halkı buna izin vermez, bugün gelseler akşamında püskürtülürler. O yüzden öyle bol keseden atmakla olmaz bu işler!1867 Yorumla- +1 yıl
Evet biz böyleyiz... Gerekirse kan dökülür kelle kesilir ama Erzurumda ötemezler !!! Bize dadas derler konu Vatan ise gozumuz anamizida babamizida gormez. Hain Babamiz olsa düsünmeden sikariz
Cevap sahibi+1 yılAslında söyledikleriniz Türkler'in genel özellikleridir. Her Türk böyle düşünür, sadece bazıları biraz daha koyu milliyetçidir Dadaşlar gibi!
- +1 yıl
ben askerdeyken hatirladigim kadar 4 tane pkk liyi vurdum onu hatirliyorum geri attigim mermiler bosami gitti bazilari isabetledimi görmedim ama 4 tane kesin... serefsizler heryere mayin dösemeye devam ediyorlar gine. Haberler ne diyor? Teröristler eskisi gibi degil artik nah degil gene hala günden güne sehit veriyoruz... Tabi iktidarda akp olduktan sonra bunlar normal!
Cevap sahibi+1 yılTerör hâlâ var maalesef, illa ki duyuluyor. Sadece çok iyi 'örtbas' ediliyor, dediğiniz gibi.
Cevap sahibi+1 yılEn iyi cevap için teşekkürler.
- +1 yıl
ö. d. knk :)
- +1 yıl
@DADAŞŞŞŞŞ
TEKMAN %95KÜRT
HINIS %90 KÜRT
KARAYAZI%95KÜRT
KARAÇOBAN%95KÜRT
ÇAT%75KÜRT
HORASAN VE KOPRUKOY %40 - +1 yıl
Erzurum da söyleyemez kardeş çünkü bunlar korkak tenekeler çünkü onlara ne yaparlar iyi biliyorlar ancak burda yalandan çamurla havlarlar Erzurum zorlarına gidiyor ondan çekemiyorlar iyice zorlarına gitsin kıskançların Türkiye de herkes her il bilir Türk şehir olduğunu Türkünün çok olduğunu kökenlerinin Türk olduğunu. Böyle kuruşsuz insanların lafıyla birşey olmaz.
- +1 yıl
Buradaki malın biri Sinop lu kürt şehri türk yok Sinop'a da neler diyorlar orada kürdistan olacak ya da her nereliyseniz farketmez yine geçerli laflar birde Sezarkürt denen mal bak Sezarturk demiyorum Sezarkürt diyorum onun şehri de hep kürt türk yok onun şehrine de neler diyorlar onun şehri de kürdistan olacak.
- +1 yıl
Doğunun tek Türk şehri tek Türk kökeni Türk şehri Erzurum kendi memleketleri kürt şehri ama kökenleri kürt. Erzurum ilk Türklerin geldiği Anadolu Erzurum düşerse millet düşer Erzurum düşerse Türkiye düşer bunu alimler herkes boşuna demiyor mal beyinliler bunlar hep kıskançlığınızdan.
- +1 yıl
Kürtmüş ulan mal dingiller niye hdp ye vekil çıkmıyor çıkarmıyor çıkartmıyor peki yalancı fesat pislikler çünkü soyuna kadar Türkler ama sizin şehrinizde ve insanlarınız da kürt kaç tane hdp ye vekil çıkartıyorsunuz alayınız kürtsünüz hattinizi bileceksiniz yoksa lafınızı yedirirler hadi şimdi gidin kürdistan olan şehrinize çünkü sizin şehirleriniz memleketleriniz kürdistan kürdistan haritasına alınacak alındı bile. Kıskançlığınızdan iyice geberin.
- +1 yıl
Almanlar bu konuşan geri kafalıların memleketlerini şehirlerini haritalarına almış kürdistan olmuşlar, Erzurum da Hatay da Türkiye de yer alıyor etnik kök Türkiye de ama bu konuşan malların şehri Türkiye de değil. Hatay'ın da bazı bölgeleri kürt ama burda konuşan beyinsizlerin şehirlerinin hepsi kürt Türk yok. Kendileri de kürt.
- +1 yıl
Bunu popon neresinden uyduruyorsun ya erzurum hakiki kürt yeridir ermenilerin elinden kürtler aldı sizler yoktunuz bile ya nerden geldiyseniz oraya gidin dadaş kelimesi bile Türk kelimesi değilken kendineze aldınız dadaş kelimesi aslında dagdas mis bunu bile bilmiyorsunuz popon uyduruyorsunuz görende gel
- +1 yıl
Erzurum eskiden kürt şehri flan değildi. Erzurum kürtlerin en son yerleştiği şehirlerden. Kürtler Erzuruma Türklerden 500 yıl sonra geldi. Ermeni tehcirinden sonra eski ermeni köylerine yerleştiler. Yakın zamanda da çevre illerden geldiler. Zaten kendileri de söylüyor nereden geldiklerini. Erzurum %80 Türk eskiden %90a yakın Türk'tü.
- +1 yıl
@Sezarturk hahahaha cahil jürdistanı seni. Erzurum %80 Türk. Eskiden %90ayakın Türk'tü. Kürtlerin nüfusu sonradan arttı. Ermeni tehcirinden sonra eski ermeni köylerine yerleştiler. Yakın zamanda da çevre illerden geldiler. Kürtler Erzuruma Türklerden 500 yıl sonra geldi. Bilmiyorsan konuşma.
- +1 yıl
@Yilmazpeker çatta Türkler az farkla çoğunluk. Eskiden çatta türkçe ezici çoğunluktu. Kürtlerin nüfusu sonradan arttı. Hınısta alevi Türkmenleri var.
- +1 yıl
@Mahir57 cahil herif. Erzurum %80 Türk. Eskiden %90a yakın Türk'tü. Kürtlerin nüfusu sonradan arttı. 10-15 çocuk yapınca tabi artar. Ermeni tehcirinden sonra eski ermeni köylerine yerleştiler. Yakın zamanda da çevre illerden geldiler. Zaten kendileri de söylüyor nereden geldiklerini. Kürtler Erzuruma Türklerden 500 yıl sonra geldi.
- +1 yıl
Gizli Üye(30-35)+1 yılErzurum Türk şehirdir kökleri Türk'tür burda havlayanlar genelde kıskanç çekemeyenlerdir Erzurum gibi olamadıkları için çamur atarlar kürdistan Erzurum da yapılmaz adamı benzetirler batıdan nedense haine vekil çok çıkıyor kürdistan asıl orayı yaparlar birde bu boş havlayanların şehrini kürdistan yaparlar it ürür kervan yürür Erzurum'u almak zordur güneyi terörcüde değil ha Güneydoğu'yu kasdettinizse bilemem
1118 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKökenleri Türktür havlayın siz %100 Türk şehirdir.
Cevap sahibi+1 yılBurda havlayanların şehri kürdistan olarak haritaya alındı.
Cevap sahibi+1 yılKürdistan kuranın hayali leş olur onlarda kişner ancak hep boş laf.
Cevap sahibi+1 yıl@CrazyBoy007 kardeş bu payını kaldırır mısın bazı itler gelip havlıyorda çamur atıyor kendi şehirleri öyle olduğu için.
Cevap sahibi+1 yılKuzeyin de Erzurum falan yok yalanlara inanmayın
Cevap sahibi+1 yılKaradenizli kürtler de var
Cevap sahibi+1 yılErzurum Türk şehirdir kökenleri Türktür, o az olan Kürt kesim gelip yerleşmiş.
Cevap sahibi+1 yılKürtçe de bilmezler dilini de anlamazlar.
Cevap sahibi+1 yılKürtçe konuşamazlar da.
Cevap sahibi+1 yılKürt olanlar zaten kendilerini dadaş kabul etmiyorlar değiliz diyorlar ayrıca yerlisi değiller güneydoğu ve diğer doğu illerinden göç etmiş gelmişler.
- +1 yıl
Ben Kürdüm o ne Olacak Tekmanin hepsi Kürt karayazi Karacoban ve Hınısta oyleler sacmaliyorsunuz neden inkar ediyorsunuz Erzurum da Kürtlerde var
- +1 yıl
Tarih okumadan gelmişsin burada bilmeden konuşuyorsun erzurum hakiki kürt yeridir eski kürdistan denilir ya ne kadar zorunuza gidiyor sizin olmadığınız yeri kendini gibi bilip gelip sahiplenmek Erzurumun kökeni kürttür tarihide de böyle vardır popon uydurmayın
- +1 yıl
Türkler yapmış bunu ya bilmeden popon uydurma
- +1 yıl
@Ibrahimcatal erzurum Kürt yeri flan değildir uydurma. Erzurumla ilgili hi. Bir şey bilmiyorsun. Erzurum kürtlerin en son yerleştiği yerlerden. Kürtler Erzuruma Türklerden 500 yıl sonra geldi. Türler gelmeden önce erzurumda ermeniler çoğunluktu. Erzurum %80 Türk. Eskiden %90a yakın Türk'tü. Kürtlerin nüfusu sonradan arttı. Osmanlı döneminde etnik sırama şöyledi Türk>Ermeni - Rum>Kürt. Kürtlerin her zaman azınlıktı. Nüfusları son 100 yılda arttı. 10-15 çocuk yapınca tabi artar. Ermeni tehcirinden sonra eski ermeni köylerine yerleştiler. Yakın zamanda da çevre illerden geldiler. Zaten kendileri de söylüyor nereden geldiklerini.
- +1 yıl
@Ibrahimcatal hangi tarih a* kaynak versene
- +1 yıl
@Noname272728
Mafya Kara Mustoya bile Kürt değil, Dadaş diyorlar. Google'da adamın resmine bak ve bana Kürt mü değil mi söyle.
Dadaşların çoğu Türkleşmiş Kürtler oluşturuyor. Biraz da Karadenizlilere benzeyen tipler yaşıyor (Rum olabilirler belki).
- +1 yıl
@Ibrahimcatal erzurumun kökeni Türk bazı ilçeleri sadece Kürt o da%30 lık kısım erzurum dadaşların şehri
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
19Cevap
+1 yılBen bir Erzurumlu olarak ve övünerek söylüyorum dadaşım Erzurum milliyetçilerin kalesidir hiç bir terör eylemi ne kimse kalkisamaz Erzurum'da kadına asla yan bakılmaz kadın kutsaldir kuran kutsaldir namus kutsaldır vatan ve bayrağımız kutsaldir tüm Türkiye diz cokse Erzurum dünyaya kafa tutacak kadar vatan sevdalılarının yaşadığı selcuklu imparatorluğunun Çift başlı kartal simgeli Türkiye'nin en delikanlı şehridir Türk Kürt ayırt etmeyiz ama bir Kürt kardeşimiz bizim yanimizda siyasi olsun fikir olsun bu bahsettiğim degelerden sadece birine bile dokunması onun gerçekten hayatına mal olur soğuk memlekettir kar ve kış cook ağır geçer ama asla vatana ihaneti affetmez bizde öyle falanca aşiret yoo bilmem ne çetesi falan filan bunlar işlemez devletimizin ve büyük önder Atatürk'ün kuralları ve onları destekleyen toplum kuralları işler orucumuzu tutarız Mevla'ya emanet ederiz can erzurumu bizden kaypak çıkmaz bizden delikanlı çıkar burdan klavyeden atıp tutan kardeşlerimize ve soydaslarimiza ve bu devlete asla yanlış yapmayan ay yıldızlı bayrağımıza sımsıkı bağlı olan TC vatandaslarimiza sevgi saygı muhabbetlerimizi iletiyoruz Vatan bir butundur bölünemez kanunu erzurum kongresinde alınmış bir karardır bu bizim için kırmızı çizgidir bunun dışına çıkan bedelini canıyla öder işte bu yüzden dadaşiz ekmeğimizi boldukte dadaş olduk caninizi verdikte dadaş olduk herkese saygılarımla... Ne mutlu türküm diyene...,.
80 Yorumla
+1 yılBen Erzurum Oltuluyum. Erzurum'un yüzde 70-80 nüfusu Türktür geri kalan Kürt nufustur. Erzurum'un guney ilçelerinde yaşarlar. Karayazı, Karaçoban ve Tekman da en yoğun olduğu ilçelerdir. Çat Kürt yoğunluklu ama tamamı Kürt değildir. Erzurum'un 21 ilçesinden sadece 3 küçük ilçeyi HDP kazanmıştır. Bu üç ilçe Erzurum'un yüz karası olmuştur. Erzurum genelinde yalnızca yüzde 6 oy alabildiler. Erzurum halkı son derece vatansever milliyetcidir. Erzurum'un Türkü kendine Dadaş der. Dadaş vatansever milliyetçi gardaş demektir.
99 Yorumla- +1 yıl
popon uydurma ya erzurum hakiki kürt yeridir sizler nerden geldiğinizi bile bilmiyen insanlarsınız sahiplenmek o kadar kolay mı lan sizin olmayan Bi şehiri popon uydurmayın ya ermenilerin elinden kürtler aldı dadaşlar Bi bok yapmadan gelip göç ettiler
- +1 yıl
@Ibrahimcatal Erzurum hakiki Türk şehridir. Kürtler Erzuruma Türklerden 500 yıl sonra geldi. Ermeni tehcirinden sonra eski ermeni köylerine yerleştiler. Yakın zamanda da çevre illerden geldiler. Kürtler erzurumda her zaman azınlıktı.
- +1 yıl
- +1 yıl
@Doomsday4 iyi sallamışsın. Kürtler sonradan gelme azınlıklardır. Dediklerin çok tutarsız. Erzurum Türkleri Azərbaycan Türkçesine çok benzer konuşur. Kültürde çok yakındır. İyi sallamışsın. Erzurum tarihi Türk yapıtları ile dolu. Ermeni, Doğu Roma, gürcü, Rus eserleride var. Kürtlere air bir şey yok. Merkeze kürtler zaten sonradan göçtü. Ilgileri yok.
- +1 yıl
@Ibrahimcatal tamam knk aynen
- 10 ay
@Ibrahimcatal boş yapma canım
+1 yılErzurum da Kürt Nüfusu Şöyledir (Tekman Karayazı ve Karçoban) ilecelerinin %100 u Kürttür ve 7 Haziran Secimlerinde Tekman %90, Karayazi %96, Karçoban ise %89 HDP ye oy vermiştir Bunun Haricinde Hınıs İlçesinin Ezici bir çoğunluğu yani %95 i civarı Kürt tür ve Siyasi görüş bakimindan Hdp ve Akp a arasinda git gel oluyor kimi seçimde HDP kazanırken Hınısta kimi seçimde ise AKP kazanabiliyor bunu Haricinde Çat İlçesinin şu an %75 i Kürt tür bu Kürtler Haricinde %15 gibi bir Kürt nüfusunun asimile oldugu kesin bilgidir siaysi bakimdan Hep Akp ye oy verir Çatlılar. Pasinler Ilcesinde %20, Horasan ilcesinde %40, Şenkaya ilçesinde %50ve Köprükoy ilcesinde ise %40 civarinda Kürt nüfusu bulunmaktadır Ezici Çoğunluğu Sünni Kürt olan Erzurum Kürtlerinin yaninda az bir kisimda yani %5 lik kisminida Alevi Kürtler oluşturur.
618 Yorumla- +1 yıl
Erzurum nüfusunun çoğunluğu Kürttür.
Bana şu soruların cevabını ver?
Vedat Ergin Kürt mü? (Tipi Kürt).
İbrahim Erkal Kürt mü? (Tipi Kürt)
Haluk Kırcı Kürt mü? (Tipi Kürt)
Arap Sado Kürt mü? Dadaş dediler ona da sadece lakabı Arapmış (Araba benzeyen Kürt)
Kara Mustoya bile Dadaş ve Kürt değil dediler (Tipi Hardcore Kürt). - +1 yıl
@Verna kardeş sana saygılı konuşacağım Vedat Ergin kürt diil Haluk kırcı diil İbrahim Erkal Narmanlı diil kara musto cırcır mahleli oda diil bende esmerim kürtmüyüm bizim doğunun genel karakteristik özelliği esmer oluşumuz sen öküz altinda buzağı ariyosun bak mesela nusret Erzurumlu kürt neden guney ilcemizden acun mesela Ilıcadan türk git bunlari araştır burada hikaye anlatma yanlış bilgi verme bizden ülkücü çok çıkar yazdığın kişiler ülkücü abilerimiz senin bı kuyruk acin var belli klavyeden diil harbiden ol ne mutlu türküm diyene ne mutlu Dadaşiz diyene :)
- +1 yıl
@HalukDadaş
Bu söylediklerinin hepsi Kürt gözüküyor. Acun Ilıcalı hariç diğer kişiler.
Kara Musto'ya, İbrahim Erkal'a Kürt değil demen zaten tam komedi. 1 km öteden Kürdüm diye avaz avaz bağıran tipler.
Kuzeyde İspir, Tortum taraflarından olanlar Kürt gözükmüyorlar. Onlar Kürt değil.
- +1 yıl
@Verna senin ciddi psikolojik sıkıntıların var gibi. Kürde benziyor diyor 😂. Kürtler Erzuruma sonradan ayrı ayrı dönemlerde gelen, yerleştirilen azınlıktır. Dadaş bir etnik köken adı değildir. Ağabey demektir. Erzurum Türkleri genetik olarak kuzey, Orta diye sınıflandırılır. Azerbaycan Türkleri ve etnik Karadeniz Türklerinin çarpımı Erzurumlu Türkler oluyor. Tarihsel olarakta öyledir. Erzurum Türklerinin dili, gelenekleri azerbyacana yakın. Azerbaycan ve Doğu Anadolu arasında Türkler bir sürü göç yapmıştır. Erzurumda Karapapak, ahıska Türkleri de var. Sen gerçekten yukarıdaki abinin yazdığı gibi öküz altında buzağı arıyorsun. Sallıyorsun yalnızca.
- +1 yıl
@Verna Erzurumluların çoğunluğu Türk. Kürtler ayru ayrı zamanlarda göçen, yerleştirilen azınlık erzurumda. Yazdıkların baştan aşağı saçmalık. Elimde Erzurumdan bir sürü dna örneği var. Ortalam eruzurum Türk profili var. Erzurum Türkleri azerbyacan Türklerine genetik, kültürek olarak yakın. Zaten azerbyacandan bir sürü Türk Erzuruma göçtü. Benimde azerbaycan köeknşm var. Kürt falan değiliz. Ayrıca kürtler zaten karma. Sallıyorsun yalnızca. Ortalama bir kürde göre yüksek doğu avrasya genetik mirası taşıyan kürtler bile var. Ne konuştuğundan haberin yok. Erzurumlu Türklerin kürtlerle ilgisi yok. Dayanaksız sallıyorsun. Senin amacın başka da, neyse.
- +1 yıl
@Verna yüzleri kürt ne gardaş? 🤣 Ne saçma bir argüman. O zamn bütün kürtler ermeni yüzlü. Argümanın o kadar temelsiz, kanıtsız, saçmki. Sallıyorsun yalnızca. Kürt olmayan admalara tipinden dolayı kendi saçma düşüncene göre kürt diyorsun. Gerçekleri kabullenemiyorsunuz. Erzurumla ilginiz olmadığını, sayınızın az olduğunu kabulmenemiyorsunuz. Böyle saçmalıkların arkasına sığınıyorsunuz. Argümanların tarihi, kültürel, genetik olarak çürtülüyor zaten. Sen yalnızca tip argümanını sunuyorsun. 😂
+1 yılKürdistan bölgesi Osmanlı zamanında bile bilinen birşeydi, olan şeyi neden bu kadar bağnazlıkla red ederler anlamış değilim belgeyi red eden insanlara ben kalkıp ne diyeyim oda ayrı mevzu ,, ozmn bende kalkıp Erzurumda türk nüfusu asla yoktur söyleyende yalan söylüyor asla Erzurumlulara inanmayın onlar hepsi Kürt,,, Kürdistan bölgesini inkar ederseniz ;bizde bunu inkâr ederiz , nasıl olsa dilden çıkıyor kim neyi nasıl söylerse,, had bilinnn insanlarrr hadd Karaçoban Karayazı tekman Hınıs yüzde yüzü Kürt olan ilçelerdir Cat horasan pasinler Aşkale de yüzde 80 ini Kürt olan ilçelerdir ve Kürtler burayı geliştirmekte çok ilerlediler Kürt ilçelerinde yaşayanlar Erzurum'da yaşayan birine göre çok daha refah ve zengin durumda yani arkadaşlar toplumsal bir kargaşadır ki almış başını gidiyor Kürtlerin zaten kendi devleti olsa şu an çoğu devletin üstünde bi Norveç bi İsveç bı Finlandiyayla boy ölçüsürdük bunlar bilinen teyiti uzun yıllar değilde yakın olan şeylerdir
32 Yorumla- +1 yıl
😂😂😂Kürtler Erzuruma sonradan yerleştirilen azınlıklardır. Güney ilçere yerleştirildiler. 18-19. yüzyıl civarlarında erivandan getirilen kürtler yerleştirildi. Ermeni tehcirinden sonra boşalan ermeni yerleşimleine yerleşti kürtler. Çevre illerden de gelip yerleştiler. Hınısta alevi Türkmenler vardır. Güneydeki 4 ilçede az da olsa Türk yerleşimi var. Çat, Horasanda Türk Kürt oranı yakındır. Kürtlerin nüfusu bu iki ilçede sonrsdan göç ve Türklere oranla fazla üremeden dolayı arttı. Sonradan gelmeler yani. Pasinlerin büyük çoğunluğu Türk. Kürtlerde buraya sonradan yakın yazmanda yerleşti. Eski ermeni köylerine yerleştiler. Aşkale %80 kürt mü? 😂😂😂. Aşkalede kürt köyü bile yok. 1,2 tane Zaza köyü var o kadar. Aşkale çok büyük oranda Türk. Bizim memleketimizi anlatacak 😂. Kürtler sonradan gelme erzurumla tarihi, kültürel olarak uzktan yakından ilgisi olmayan azınlıklardır. Sizin olayınız bu sonradan yerleştirlin, göçün ve nüfusunuz biraz arttırdıktan sonra iddiada bulunun. Ancak kendinizi kandırırsınız. Erzurum kabaca malazgirtten bu yana Türk şehri. Binlerce Türk yapıtı var. Selçuklu, saltuklu, ilhanlı, Osmanlı eserleri ile dolu. Ayrıca ermeni, Doğu Roma, gürcü tarihi eserleride var. Ruslardan kalma eser de var. Kürtlerin bir şeyi yok. Yalandan başka işiniz yok. Biz olmasak burada barınamayacak azınlıklar sizi. En ilkel ilçeleri güneydeki ilçeler ayrıca 😂. Ya batı Türkiyeye kaçıyorlar ya da erzurum merkeze.
Erzurum Türktür. Türkün yıkılmaz kalesidir. Erzurum ağzı öz Türkçedir. Atatürk Erzurum'dan milletvekili olarak çıkmıştır. Erzurumlular kendilerini kürt zannedenlerden nefret ederler. Dadaş kelimesi bir lakaptır ırk değildir. Dadaş mısın Türk müsün? diye bir soru sorulmaz çünkü dadaş demek Türk demektir.
203 Yorumla- +1 yıl
Bunlar dadaaslarin uydurduğu popon bisey erzurum hakiki kürt yeridir bu tarihe de böyle bilinir kürtdün kalesi ermenilerle savaşan kürtler türküler yoktu Bile
- +1 yıl
@Ibrahimcatal sallama ziya. Ne kürdü mk. Kürtler Erzuruma Türklerden 500 yıl sonra geldi. Ermeni tehcirinden sonra eski ermeni köylerine yerleştiler. Yakın zamanda da çevre illerden geldiler. Erzurum osmanlı dönemide Doğu Anadolu'daki en büyük Türk şehirlerindendi. Erzurumlu bile değilsin sakal babam salla. Cahil jürdistanı çık seni.
- +1 yıl
@Ibrahimcatal hangi tarihte
+1 yılKanka bende erzurumluyum ve inan ki ırkçıyım.
Bu kararimdan da kimse vazgeciremez, benim tanıdığım çoğu arkadaşım da ırkçıdır burada kürtler fazla değer görmez, tabı sevenleri vardir.
Ama erzurum aşırı milliyetçi bir şehirdir adam gibi adamların ve bayanın hası erzurumludur, erkekler genelde yakışıklı, kızları ise güzel olur burdan anlaşılan şey erzurum bildiğiniz gibi bir şehir değil
Bir daha memleketimin insanına pkk lı demeyin.155 Yorumla- +1 yıl
Sonradan göç etmiş insalar var onlarda türkler sonradan gelmişler ve nerden geldiğini bilmiyor yalan erzurumluyum diyor geçiyor
- +1 yıl
@Ibrahimcatal sonradan göçenler kürtlerdir. Erzurumla uzaktan yakından ilgisi yok kürtlerin
- +1 yıl
@Doomsday4 kütler hint avrupalılaşmış orta doğu genetik karışımlarıdır. Erzuruma sonradan yerleştirilen azınlıklardır. Erzurumlu Türkler ile kürtlerin ilgisi yok denecek kadar azdır. Erzurum yüzlerce yıllık Türk şehir. Her bir yanı tarihi Türk yapıtları ile dolu. Kürtlerin bir çoğu sonradan geldiklerini bilir. Söylerler de bunu.
- +1 yıl
@Ibrahimcatal erzurumun çoğu türk kardeş
Erzurum Türk’tür ve milleti Erzurum’a Kürt diyenleri hiç sevmez, nüfus yoğunluğu olarak Türk’tür ve Dadaş kelimeside Erzurum Türk’ü demektir, yani “türkmüsünyoksa dadaşmısın?” Diye bir soru asla olamaz. Erzurum şivesi öz Türkçedir ve Erzurum Pkk’lı ASLA değildir. BEN ERZURUMUMA KÜRT DEDİRTMEM.
00 YorumlaErzurum %80 Türk. Eskiden %90a yakın Türk'tü. Kürtlerin nüfusu sonradan arttı. Ermeni tehcirinden sonra eski ermeni köylerine yerleştiler. Yakın zamandada kürtler Erzuruma çevre illerden göç etti. Zaten nereden geldiklerini kendileri söylüyor. Kürtler Erzuruma Türklerden 500 yıl sonra geldi.
36 Yorumla- +1 yıl
Erzurum'un Güney ilçeleri Kürt.
Tekman, Karayazı, Karaçoban, Hınıs, Çat. - +1 yıl
Doğuda Horasan falan da Kürt çok ayrıca
- +1 yıl
@Technicolor illerdeki Kürt nüfusunu genel nüfusa vurdun %15-%20 ye denk geliyor en fazla
- +1 yıl
Vurduğunda
- +1 yıl
@Noname272728
Mafya Kara Mustoya bile Kürt değil Dadaş diyorlar. Adamın resmine bak ve Kürt mü değil mi söyle.
+1 yılErzurum hakiki kürt yeridir bu da tarihte vardır böyle bilinir türkler sonradan gelmiş ve göç etmişlerdir dadaş kelimesi bile turkce bile değilken halene doğru okani inkar ediyorlar ermenilerin elinden kürtler aldı türkler yoktu Bile ama sorsan sahte kahramanlar olanlar erzurum kürtlerin kalesidir nene hatun bile kürt cesaretinden belli ediyor kendini zaten
171 Yorumla- +1 yıl
Hahaa😂😂😂😂 tarih? Tarihten ne anlarsın la sen velet. Erzurum Türklerin ilk yerleştiği yerlerden. Türkler erzurum a 1000 yıl önce yerleşti. Kürtler Erzuruma Türklerden 500 yıl sonra. Ermeni tehcirinden sonra eski ermeni köylerine yerleştiler. Yakın zamanda da çevre illerden geldiler. Zaten kendileri de söylüyor nereden geldiklerini. Dadaş Türkçe bir sözcük. Anlamı büyük kardeş, ağabey demek. Azerbaycanda ve Türkmenistandada kullanılıyor. Zamanla yöre halkı için lakaplaşmış. Ermenilerin elinden kürtler aldı ne mk hahahha. Cahil velet. Ermeniler zaten tehcir edilmişti. Ondan öncede azınlıktı lar Türklerden daha azdılar. Ruslar çekildikten sonra ermeniler katliam yapmaya başladı. Aç İnternete bak Türk dedeler anlatıyor. Ermenileri kazım karabekir yendi. Sonra anlaşma yaptılar doğu sınırları belli oldu. Benim 9 kuşak soy ağacım var velet. Kürtler Erzuruma sonradan geldi. Son 100 yılda nüfusları arttı. Kürtler her zaman azınlıktı erzurumda. Zaten Muş'a ağrıya yakın yerlerde yaşıyorlardı. Merkezde kuzeyde kürt yok. Nene hatun Türk. Köyü belli velet. Kadını herkes tanıyor. Cahil jürdistanı seni. Git ötede ağla
Erzurumda görev yapmış biri olarak Erzurum insanı kürtleri sevmiyor. Erzurumun özü türktür. bizzat şahit oldum. Erzurumda eğer vibir dadaşa denk geldiyseniz o sşzw şiveyşe birlikte bunu anlatır zaten Ama Karayazı karaçoban Hınıs Tekman buralar kürtlerin yaşadığı yerler Erzurumda mahalle başı semt garajına gidenler bu ilçeleri bilir ilçeleri ve merkezden uzak ilçeler.
62 Yorumla- +1 yıl
Hakiki kürt yeri olan yeri olan insani nasıl sevmezler çünkü sonradan göç etmiş insanlar dadaşlarlar dadaş kelimesi bile Türke ayit değil
- +1 yıl
@Ibrahimcatal boş yapama velet. Kürtler Erzuruma Türklerden 500 yıl sonra geldi.
Bende erzurumluyum 2-3 ilçesi kürt'tür. Gerisi dadaş.
72 Yorumla- +1 yıl
popon güzel uyduruyorsun bira a herkes yapamaz
Gizli Üye(30-35)10 ayTürk kardeşim Türk. Harita işinde iyiler ama biz Türklerden önce Ruslar o haritayı onlara yedirir. terör yanlılarına bölücülere kalsa Çin'e kadar harita yapacaklar, gerçekten ilkel beyinliler.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKürtler kürdistan kuracağız demiyorlar. Diyenler teröristlerdir. Irkçılık İslam dininde yoktur.
43 Yorumlaanla iste kürtlerin 90% böyle
Gizli Üye(25-29)+1 yılKarışık ben aslen erzurumluyum lazda var Kürt var gürcü var dadas var mesela biz balkanlardan göçmüşuz
10 Yorumlagüney doğunun her yerinde türkler var hatta büyük oranda kendini kürt zanneden türkler var
67 Yorumla- +1 yıl
@Gülüm20
Tekman, Karayazı, Hınıs, Karaçoban, Çat, Horasan, Köprüköy buralar Kürt. - +1 yıl
@Technicolor Çat, köprüköy, Horasan yarı yarıya diyebileceğimiz ilçeler. Ayrıca kürtlerin hepsi sonradan gelme buralara. Asıl kürt nüfus artışı ermeni tehcirinden sonra oldu. Yine yakın zamanda çevre illerden göçtüler. Tabi Türklere oranla daha çok çocuk yapıyorlar. Erzurumla Kültürel, tarihi ilgileri yok denecek kadar az.
- +1 yıl
@Doomsday4 😂 Dadaş bir etnik köken adı değil. Ağabey anlamına geliyor. Erzurmlu Türkler kültürel ve gemtik olarak azərbaycanlı Türklere yakın. Hatta azerbyacan ve karadeniz karışımı kişiler genetik olarak erzurumlu türklere yakın çıkıyor. Erzurum orta kesimdeki Türklere. Kürtlerin zaten oğlumu orta doğu karması. Hint Avrupa ili konuşuyorlar ama az oranda Proto Hint-Avrupalı genetik mirasına sahipler. Çoğunlukla irann, Zagros bölgesinin yerli genetik mirasına sahipler. Yani hint avrupalılaşmış oluyor senin düşüncene göre. Genetik çorbadır kürler. Batı Asya'daki bir çok toplum öyle. Kendinizi kandırmayın. Erzurmlu Türkler ile kürtlerin ilgisi yok. Sallıyorsunuz dayanaksız. Erzurmlu Türkler gelenek, dil olarak azerbaycanlı Türklere yakın. Azərbaycan ve erzurum arasında oğuzlar bir sürü göç yapıyor. Osmanlı döneminde Azərbaycan bölgesinde Sünni Türkler Erzuruma getirilip yerleştiriliyor. Doğu anadolu ve Azərbaycan arasında oğuzlar çok göç yapıyor. Doğu anadolu Türklerinin Türkçe ağızları Azərbaycan Türkçesine daha yakındır. Özellikle kuzeydoğu Anadolu Türkleri.
- Gündem konusunda 477 cevap paylaştı.
+1 yılErzurum insanları iyidir kanka Türk daha çok var orda
75 Yorumla- +1 yıl
Bende Erzurumluyum DADAS derler bize ;)
- +1 yıl
Benim babam Erzurumlu. d
- +1 yıl
E ozmn sende Erzurumlusun :)
Benimde annem nevsehirlu Babam Erzurumlu ama bende Erzurumluyum baba nereli ise sende oralisin knk:) - +1 yıl
Aynende Erzurumla alakam yok Benim annem İzmirli bende İzmir Konakta doğdum Her ay İzmire giderim Erzuruma 2 kere gittim ama Erzurumlu oluyorum.
- +1 yıl
Tekman, Karayazı, Hınıs, Karaçoban, Çat, Horasan, Köprüköy buralar Kürt.
+1 yılErzurum Türk tür buradaki kürtler sonradan diğer doğu illerinden gelen buranın adını çıkartan insanlardır
110 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKarışık hepsi var hatta çoğu kişi bilmez ama lazlarda var
00 YorumlaErzurum tarihi ve coğrafi olarak tabiki de Kürt ve Kürdistan idir ama içinde ki Türk de Kürt de ne varsa hepsi de hemşeri mizdir bazı kendini bilmezler ırkçıllk yapıyorlar
00 YorumlaErzurumun çogunlugu kürttür azinlikta atatürk doneminde yerlestirilmis türk dadaslar vardir kardes
129 Yorumla- +1 yıl
Baya komiksin ve akılsız insanlarda sana inanır gelip. Ola erzurumun yüzde 90 ı TÜRK OĞLU TÜRK güney ilçelerinde oda ufak nüfusa sahip ilçelerde sadece çoğunluklar koskoca Türkün serhat şehri dadaşlar diyarına ne diyor hadsiz.
- +1 yıl
@Gülüm20 sonradan göç etmiş türkler onlar dünyanın herterinden Erzurumun kürtüyle karşılaşırsın sonradan göç etmiş türkler yoktur bile
- +1 yıl
Lan nasıl bir cahilliktir bu hahaahha🤣🤣😂😂😂. Erzurum %80 Türk. Eskiden %90 yakın Türk'tü. Kürtlerin nüfusu sonradan arttı. Ermeni tehcirinden sonra eski ermeni köylerine yerleştiler. Yakın zamanda da çevre illerden geldiler. Zaten kendileri de söylüyor nereden geldiklerini söylüyor. Dadaş büyük kardeş, ağabey demek. Azerbaycanda ve Türkmenistandada kullanılıyor. Zamanla yöre halkı için lakaplaşmış. Kürtler Erzuruma Türklerden 500 yıl sonra geldi. Son 100 yılda nüfusları arttı.
- +1 yıl
Hangi Kürt söyledi sana bunu
+1 yılTekman, Karayazı, Hınıs, Karaçoban, Çat, Horasan, Köprüköy buralar Kürt.
40 YorumlaGündem konusunda 3,3b cevap paylaştı. Ben de uçacağım diyorum mesela, gerçekleşiyor mu?
15 Yorumla- +1 yıl
ucaga bindnmi ucarsin be abla :)
- +1 yıl
:D albert Einstein nerden cikti yaff :D
+1 yılKürtler Azdır , Orda Dadaş Ve Türk Yogunlugu var.
95 Yorumla- +1 yıl
Dadaslar ztn Türk :)
- +1 yıl
Söylemek bakımından Diyorum Dadaş Olmayanlarda var.
- +1 yıl
Nasil e peki ya ne oluyo ozmn dadas degilse? Erzurumlular hep dadastir. Baska e varki?
- +1 yıl
Dadaş demek yiğit, mert, vatansever demektir bu yüzden Erzurumluların büyük çoğunluğu dadaştır. Ayrıca Türk nüfusu daha çoktur erzurumda
- +1 yıl
popon güzel uyduruyorsun
+1 yılErzurumun kuzeyi Türk güneyi kürttür genelde.
16 Yorumla- +1 yıl
Ben Kuzeyindeyim :)
Senkaya BOZKURTLARIN YUVASI ! - +1 yıl
@Gülüm20
Erzurumun güney ilçeleri tamemen Kürt. Karayazı'da Yüzde 80 hdp alıyor.
+1 yılne alaka boyle bır soru
00 Yorumla
+1 yılTürk
50 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılayağımı yesinler :D
03 Yorumla
Devamını Gör(12)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi