Arkadaşlar, birini arıyorum dıt sesiyle birlikte çağrı sonlandırıldı diyor. Meşgule vermiyor.. Mesaj atıyorum gönderildi diyor ama iletilmiyor.. Başka numaradan aranınca da aynı şekilde oluyor.. Daha önceden böyle bir sorun yaşayan var mı? Arama sonlandırıldı ne demek? Bunun anlamı nedir? Arama sonlandırıldı çözümü nedir?çağrı sonlandırıldı
"Arama sonlandırıldı" ne demek, çağrı sonlandırıldı hatası çözümü nedir?
Arama sonlandırıldı hatasıyla bir ara maalesef ben de karşılaştım. Beni arayan kişiler böyle bir sorun yaşadığını söyledi, ben de birini aradığım zaman böyle bir sorunla karşılaştım. Daha sonra denediğimiz yöntemler ile çözüldü, hemen bahsetmek istiyorum.
Arama Sonlandırıldı Ne Demek?
çağrı sonlandırıldı ne demek / hatası
Arama sonlandırıldı hatası genel olarak Android cihazlara özgü bir hatadır ve şebeke sorunundan dolayı bu hatayı verir. Çoğunlukla havanın aşırı yoğun rüzgarlı olduğu ya da afet zamanlarında karşı karşıya gelinir. Böyle durumlarda arama yapıldığında bu uyarı alınır. Birçok operatör sağlayıcısından alınan bu hata, operatör müşteri hizmetlerine sorulduğu zaman altyapı çalışması ya da yoğunluk olarak cevap alınır.
Arama Sonlandırıldı Hatası Nasıl Çözülür?
arama sonlandırıldı çözümü
Telefonu kapatıp tekrar açarak deneyin.
Telefonu kapatın, sim kartı çıkarın ve telefonu açtıktan sonra sim kartını takarak deneyin.
Başka bir cihazda deneme şansınız varsa sim kartınızı o telefonda deneyin ve sorunun sim kartta ya da cihazda olup olmadığını anlayın. Sim kartınız ile alakalıysa operatörünüzün müşteri hizmetlerine, cihaz ile alakalısıyla telefonun servisine ya da bir telefon tamircisine danışın.
Cihazınız ile alakalıysa telefonunuzu fabrika ayarlarına getirerek tekrar deneyin.
Telefonunuzun güncellenmesi mevcutsa en son güncellemeye yükleyerek tekrar deneyin.
Şebeke ayarlarınızda 2G, 3G ya da 4.5G kullanım dışında bir alternatif mevcutsa onu deneyin.
Şebeke ayarınızı otomatik olacaktır, onu manuel yaparak deneyin.
Sim kart uyumsuzluğunuz mevcut olabilir, eğer sim kartınız çok eskiyse yenileterek deneyin.
Yukarıda “telefon çalmadan arama sonlandırıldı” hatasına karşılık çözüm olarak yapabileceğiniz ve deneyebileceğiniz birçok şey önerdim. Sırayla tek tek deneyip sorunu çözebilirsiniz.
12
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Deprem gibi durumlarda şebeke sinyalleri de etkileniyor. Bir anda çok fazla kişi telefonlarına sarıldığı için, hiçbir hat çekmiyor ve henüz telefon çalmadan arama sonlandırıldı diyor. Arama sonlandırıldı hatası alıyorsan bir süre beklemelisin ve sonra denemelisin. Şehir dışında bir akraba ile iletişim kurmaya çalışabilirsin.
İnternet üzerinden de arama yapabilirsin şebeke çekmese de internet çekiyor olabilir.
tl yoktur büyük ihtimal ya da aradığın kişi seni engellemiş olabilir. Bazen hatlarda da sorun oluyor, o nedenle çekmiyor. Hatlarda genel sorunsa bir şey yapamazsın ama sende sorun ise uçak moduna alıp geri açabilir ya da telefonu kapatıp birkaç dakika sonra tekrar açabilirsin.
sabahtan berı aradıgımda cagrı sonlandırıldı dıyor. kendısı sebeke sorunu dıyor. bazı seylere dıkkat ettım. uc gundur gece uyuduktan sonra bu sorun olusuyor.. aktıf konusma anında hıc bır sıkıntı yasamıyor. ya yalan soyluyor ya da gercekten sebeke sorunu var.
soru eski cevap yeniarama yonlendirmiş tum telefonlardan baska baska numaralardan arasan dahi boyle bir dönüt aliylniyorsakişi telefonunu tum aramalara yonlendirmistir muhtemelen aranamayacak bir numaraya.
Benim şöyle bir sorun var ben numarayı aradığımda direk arama sonlandırıldı diyor başka telefondan aynı numarayı arıyom aradığınız kişiye ulaşılamıyor diyor
kendi sonlandırıyo mesala ben aradığımda sonlandırıyor ondan sonra servisteydim açamadım diyor bu kadar ama sürekli diyorsa şu denemeleri yapabilirsin gizli bir numaradan arıyabilirsn...
işte orasını cozemedım. aslında cozmus gıbıyım de tam bılmeden de yargı koymak ıstemıyorum. kendısıde sebekede sorun var dıyor ama bazı durumlar var bırlestırdıgım zaman arama kısıtlama ıle cakısıyor.. cozemedım :) tesekkur ederım..
bu vatandasta uc gundur bu sorun var sabahtan berıde arama sonlandırıldı dıyor. bır mesaj atıyor pat devamı yok yıne aynı kesıntı baslıyor. bu ıste bırseyler var ama fazlada ustelemek ıstemıyorum ama ne oldugunu cok merak edıyorum. ya arama kısıtlama ya da dedıgın gıbı sebekesel bır sorunu var.
ıkısınden bırını ındırıp denıcem bakalım ben arandıgımda da aynı sey olursa bu ıste bu ıs var demektır.. sebekesel olmadıgı daha cok aydınlanmıs oldu. tesekkur ederım
yukledım de bu programlarda tum numaraları engelle yok bellı numaraları engelleyıp mesajı yok edıyosun. ve mesgule alıyor bu programlar. cagrı sonlandırıldı demıyor
Arama sonlandırıldı diyo. özellikleri; - Çağrı engelleme seçeneği ( reddetme , yanıtlayıp reddetme) - Telefon rehberinden ya da arama geçmişinde numara ekleme seçeneği, - Blacklist oluşturma, - Blacklist'te yer alan numaraları engelleme seçeneği, - Telefon rehberinde olmayan numaraları engelleme seçeneği, - Gizli numaralardan gelen aramaları engelleme seçeneği, - Engellenen çağrıları görüntüleme, - Arama ve mesaj engelleme özelliği, - Tüm çağrıları engelleme seçeneği, - Bilgilendirme özelliği
ARKADAŞLAR MERHABA , PROBLEM ÇÖZÜLDÜ , ARADIĞINIZ KİŞİ SİZİ REHBERİNE 2 DEFA KAYDETMİŞTİR, FARKLI İSİMLERLE. MUTLAKA HER İKİSİNİDE SİLİP YENİDEN REHBERİNE EKLEMESİ LAZIM, AYNI SORUNU BİR ARKADAŞIM YAŞIYORDU DENEMEDİĞİMİZ YOL KALMADI TAAKİ BU ŞEKİLDE DENEYENE KADAR... TABİİ Kİ SORUN ÇÖZÜLDÜ