Nasıl başladınız? İbadet için şevki nereden buluyorsunuz? n Namaz hayatınızda bir şeyler değiştirdi mi? Evetse ne gibi?
Konu dışına çıkıp polemik yaratacaklar yazmasınlar lütfen.
Konu dışına çıkıp polemik yaratacaklar yazmasınlar lütfen.
Valla söylenir ya da söylenmez belki ama benimde namaza başlamam şu şekilde :)
Üniversiteyi yeni bitirdim 2 yıllık. Fazla sosyal aktivite yapabileceğimiz bir yer yoktu. Çevremdeki insanlarda genellikle hep solcuydu. Biz yetişme olarak dinini bilen, namazın farz olduğunu falan bilen ama kılmayan bir aile içinde yetiştik. (Annem hariç, bizi ne kadar namaza davet etsede bahaneler peşindeydik sürekli). Uzatmadan işte birgün gece arkadaşlar falan muhabbet ederken ben uyumaya gittim sabah ezanını duyuyor ancak kalkmıyordum. Bu böyle 1-2 gün devam etti. Ama uykumda yok kılmayıncada bir iç yanması falan oluyordu. Sonra düşündüm. Neden? dedim kendi kendime. Kur'an'ı Kerim'de herşey açık birşekilde ifade edilmişken, neyi yaparsak ona göre imtihana girecekken neden kılmıyorum diye sürekli sorguladım kendimi. Arkadaş çevremde de dediğim gibi hep solcuydu pek dinini bilen yoktu. İnternetten videolar izledim. Araştırdım falan derken. O sorgulamanın içinden hiç çıkamadım ben. En sonunda Allah'a dua ettim. Beni senin yolundan ayırma. Bizi bir an bile nefsimiz ile başbaşa bırakma diye. Fazla olmadı ama yaklaşık 4-5 aydır sürekli olarak ihya ediyorum namazımı Allahıma çok şükür.
Kılmak istiyorsan herşeyi kenara bırak ve sende sadece düşün. Kılmazsam ne olacak diye. Öldükten sonra ilk namaz sorulacakken ben neden namaz kılmıyorum diye. Eminim sende o sorgulamalardan ancak namaz kılarak çıkıcaksın. Allah hepimizi yolundan ayırmasın.
Çok uzun oldu belki okumayacaksın bile ama örneklendirmek gerekirse şöyle;
Neden okuyoruz biz? Güzel bir gelecek için. Sınavlara giriyoruz, çalışıyoruz, araştırıyoruz... falan filan. En sonunda okuldan mezun olup bir işe giriyoruz ve bizim patronumuz oluyor. Patron kızıcak diye her işi layıkınca yerine getiriyoruz öyle değil mi?
Şimdi sor kendine en büyük patron kim? "O" bize bunu yapmadığımız için kızmaz mı? bu da ona benzer :) Allah herkese hidayet nasip etsin :)
Erinmem, benim için özel hikayeni paylaştın her kelimeni okudum tabii ki. Sormakla iyi mi yaptım bilmiyorum da bana iyi örnekler çıkacağını düşündüm keza çıktı da. O zaman bugün hepinize dua edeyim vefa borcum :) Çok teşekkürler.
Çalıştığım yerde çok sevdiğim ve saydığım mimar bir ağabeyim var. Bir gün bahçede sigara içerken önümden geçti sonra selam verip emrh sen kur'an okumayı biliyormusun? diye sordu, Bende; hayır abi bilmiyorum hemen öğreneceksin öğreteceğim sana dedi ve gitti. Ertesi gün cüzla geldi ben istemedim abi yapamam öğrenemem korkuyorum başarısız olurum diye istemedim o tam tersini söyleyip yaparsın sen zeki çocuksun ve zaten çok basit diyerek oturduk ilk olarak alfabeleri öğretti daha sonra devamı geldi gerçekden gördüm ki isteyince oluyor ve öğrenmeye başladıkca insan tuhaf bir şekilde sabırsızlanıyor ertesi gün olsada 1 sayfa daha okumayı öğrensem diye samimiyetimle söylüyorum sabırsızlanıyorum. şu an iyi bir aşamadayım az kaldı ALLAH'ın izniyle Kur'an okumaya başlayacağım kısa bir süre sonra. Bunun ardından iyilikler iyilikleri doğurur derler ya şimdide namaz kılmaya başladım nasıl oldu bilmiyorum ama içimden geliyor iş yerinde mescide gidip namaz kılıyorum birşeyden başlayınca devamı geliyor inan ki. Avantajlarına gelincede hem Kur'an okumak için diyorum hemde namaz kılmak için gerçekten manevayatı inanılmaz derece büyük, insan kendini güvende ve güçlü hissediyor. İstemsiz bir şekilde mutlu olup olaylara daha farklı açılardan bakabiliyorsunuz daha sakin daha iyimser ve daha dikkatlİ oluyorsunuz. Şevki nereden buluyorsunuz diye sormuşsun gerçkten eğer bir kere başladıysan yaptığın ibadet ruhunu rahatlatacak huzur dolu olacaksın şevk sana aşılanacak zaten sen bir yerde arayıp bulmayacaksın.
Heyecanın yazıya bile yansımış :) Paylaşımın çok iyi oldu cidden teşekkürler.
Evet ama gerçekten samimiyetimle anlattım ve Kur'an okumaya başlayınca daha doğrusu niyetlenince insan ciddi anlamda ertesi gün olsada bir sayfa daha öğrensem diye sabırsızlanıyor sahsen benim için öyle :) Rica ederim..
:))
Cocukluktan istegim vardi
. kurani kerimi okumayi ogrenmistim cocukken surelerin cogunu zberlemistim zaten.. kuran da secdeler var onlari kilmalisin ama normal namaz gibi degil. onlari kiliyordum.. kandillerde de ufakken. kaza namazi kiliyordum. biliyordum yani.. ama boluk boluk.. sonradan ogretmenimiz derste anlatti ve bende sürekli olarak basladim.. hevesliyim.. yaptikca daha cok hevesleniyor insan.. bilgileniyorsun cunku hep daha fazlasini arastirdigin icin.. huzurlu oluyorum.. sorunlarim olmuyor olsada sabrediyorum.. farkindaligim şükrüm artiyor daha mutlu hissediyorum.. sevk konusunda sen yaptigin iccin bu ibadeti yapmaya yeltendigin icin hep bir engel cikiyor.. düşün seni cok cok önemli bir yerden cagiriyorlar kac gun onceden hazirlaniyorsun giyinip kusanip bakimini yapip geciktirmmeeden gidiyorsun.. biz bunu kul olan bir insanla bulusacagimiz yapiyoruzz.. dusun sana bu nimetleri veren rabbine sukur riza icin ne yapiyorsun. ki bizim bu yaptiklarimiz Allah in rizasi olmadan hic bir ise yaramaz.. bunlari düşünüyorum.. sohbet dinliyorum okuyorum.. faruki semerkand ravza fm iyi. youtube da cinaralti var ordan da dinleyebilirsin sevkin artiyor.. surekli dinle.. oku arastir.. bir yerden sonra namaz kkilmak yetmicek daha fazlasini isticeksin.. abdesti alana kadar cok yoruyor ama sonra kilman daha kolay.. soyle yapim boyle yapim diye dusundukce o nefsine agir gelir yapmadan yorulur ve yapmazsin.. aniden neffsinin haberi bile olmadan kil..
Son söylediklerini birisi daha söyledi oradan bir şey yakaladım. Çok teşekkürler. İmam hatip mi okudun okulda hocasından öğrenen hiç duymamıştım?
Imam hatip degil and. meslek din dersimizde hoca ezber degilde gorusumuzun genislemesini istiyordu.. o yuzden.. o hoca beni epey azimlendirdi.. umarım yardımci olmusumdur...
Oldun olmaz mı... Çok teşekkürler.
Inşallah baslarsin ve birakmazsin :)) rica ederm..
Bu sordugun arastirman cogu kkisiye nasip olmaz.. Allah seni huzuruna bekliyor geciktirmeden var o huzura..
Canım başladım ben ya :) Birkaç gün oldu biraz şevk için sizlere sordum iyi oldu yani. Kolay alışayım diye farzdan başladım bazen sünneti ya kılıyorum ya kılmıyorum, kırk günü bir yaparsam rahatlayacağım. Teşekkürler.
Aaa cok guzeel :))) bizede dua et... umarim hakkimizda hersey hayirli olurr
Hepinize edeceğim benim ettiğim duadan ne çıkarsa artık. Sağol çok iyisin.
Umitsiz olma.. kimin duasi kabul olunur bilinmez ki... sende oylesinn
Doğrudur. Mersi canım.
Namaz eğitimini tabii ki küçüklükten alıyorsunuz.
Ailenizde bu konuda bilgiliyse sizi teşvik ediyorlar. Ama bu teşvik en fazla 17,18 yaşına kadar sürebiliyor çünkü gençsiniz ve kendiniz düşünmek istiyorsunuz. Tabii ki dinimi araştırdım. Ayetler ezberledim.
Peygamberlerin mucizelerini okudum. İslamiyeti seçen insanların hikayelerini dinledim ve izledim.
Bunlar sizin Allah'ı daha çok tanımanızı ve sevmenizi sağlıyor.
Tabii ki Allah'ı sevdiğiniz içinde namaz kılmanız gerektiğini biliyorsunuz.
İnsanoğlu namazın içten gelmesini beklememesi gerekir. Çünkü namaz kılma isteğinin gelmesini beklerseniz hiç gelmez, şeytanın vesveseleri ve nefsiniz buna izin vermez. O nedenle araştırmalardan sonra Ya Allah deyip şeytanın vesveselerini def edip başlayacaksınız.
Namaz hayatımızda bir değişikliğe yol açtı mı?
Tabii ki açıyor bir kere sana şah damarından daha yakın olan Allah'a sığınıyorsun.
Onun huzuruna varıyorsun. Dünyanın gelip geçici olduğunu kavrıyorsun dolayısıyla sıkıntılar seni yıpratmıyor. Çünkü sıkıntıların Allah'tan geldiğini biliyorsun. Allah'tan geldiği için de yine dermanı Allah'ın vereceğini biliyorsun. Çünkü bugünün yarına ne getireceği hiç belli olmuyor.
Şu ikinci paragrafı yazdığın için özellikle teşekkür ediyorum o açıdan bakmamıştım. Erinmeden paylaştığın için ayrıca teşekkür ederim.
Cevap
26Cevap
Namaz aşktır. :)
Kime ibadet ettiğini bilsen yeter her şeye.
Öncelikle Allah'ı tanı. Sonra Resulunü tanı. Allah dostlarının hayatlarını oku şevkin gelir.
Aşıkların gözünde namaz böyle bir kitap vardı. Önerim olsun.
Kalplerin keşfi - imamı gazali nin. Bunuda muhakkak oku. Semerkand yayınlarından al. Seni şevke getirir bu kitap.
Namaz insanı gerçek anlamda insan yapıyor. Önemli olan doğru kılmaya çalışmak. Borç ödemekten ziyade maşuğa kavuşmak. Onunla konuşmak ve yakınlaşmak.
İnsan huzuru buluyor. Gönlü genişliyor. Dertler küçülüyor. Mutluluğun ne olduğunu anlıyor. Azim ve gayretli oluyor. Sevmeye başlıyor. Anlatmakla bitmiyor.
Teşekkür ederim. Gazali'nin kitabı ağır mı? Dilini kastetmiyorum da, üslup sertliği bakımından?
Anladım tamam. Teşekkürler.
Oldu unutmam :) Mersi.
Uniye gidicem nasipse. 5. siniftan beri kiliyorum. Kucuk yaslarda baslamis olmamin kolayligi var. Ne kadar erken baslarsan o kadar iyidir.
5. sinifta baslamis olmama ragmen namaza karsi olan sicakligi namaz kilan insanlari izlerken kesfettim. İnsanlarin namaz kilarkenki ruh hallerini gozlemledim ve bana cok huzurlu geldiler. Sonra namaza karsi bir sicaklik oldu icimde. Namaz kilarken bende huzurlu gozuktugumu dusundum. Ve bu beni namaza daha cok bagladi.
Namaz insani bos seylerden alikoyuyor. Bos bos oturan biri olmak yerine saati takip edip namaz vakti gecmeden namazini kilman gerekiyor. Bu insana hem dakiklik duygusunu katiyor hemde bos bos islerle ugrasmasini engelliyor. Abdestli oldugun icin o anda gunaha girecek islerden uzak tutuyor seni..
Oyle. Biride beni basortusune isindirsa keske^^
:))) Uzun vadede hep aynı heyecan yakalamak kolay mı? 15 16 yaşlarımda kılmıştım o zamanki hevesim şu an yok mesela.
Bunun icin camilere gitmeye calisirim :) Orda yaslisindan gencine cocuguna bebegine herkesi ibadet halinde bir arada gorebilir ve huzur dolabilirsin. Bazen ufacik bir cocugun saga sola bakinarak kildigi namaz bile kalbine sicacik bir namaz sevgisi vermeye yeter. Yeterki namaz kilmayi iste ve Rabbine ibafet etmek seni mutlu etsin. Yeterki gormeyi iste sen. Sen isteyince mutluluklari her zaman gorebilirsin cunku.
Hımm teşekkür ederim, pozitifliğini kaybetmemeni dilerim.
lise 2 de cemaat evlerine gide gide namaza başlamıştım. doğrususadece tek bir kişi başlattı beni namaza. hala aklıma geldikçe dua ederim o abiye. üni bitti cemaate falan gitmiyorum yıllardır hala kılıyorum. kılmaya başlama sebebim ise bakir kalıp bakire bir kız hak etmek. zina bu kadar meşrulaştırılmış ve yayılmışken kendimi haramlardan muhafaza etmek. başarılı da oldum çok şükür. zinanın günahınınbüyüklüğü millet bilse bu kadarazıtmazlardı. bir dakika zevk için binlerce yıl cayır cayır yanmayı göze almak çok ciddi bir karar...
Başlangıcı ilginç olmuş :)
bir gün ben neden böyle boş boş oturuyorum diyip başladım içime bir his doğdu desem yeridir.. çünkü aileden gelen bir eğitimle kılıyordum bırakmıştım..40 gün kılıcam diyip kendime söz verdim çünkü 40 günden sonra bırakamıycagımı biliyordum 5 vakit başladım ve yıllar oldu çok şükür.. bunlar yazılmaz aslında çünkü riyaya girip ibadetleri silebilir ama sırf bazılarına yardımım dokunur diye yazmak stedim..
Hayatımı bayaa değiştirdi artık işlerim rast gidiyor Allah biliyor ya Ona yoneldıgımızı ınanın herşey istediğim gibi oluyor yeterki gönülden olsun.. mesela sınav berbat inanın diyorum 40 gelse yeter 45 geliyor :) örnekleri yazsam karakter yetmez sanada herkesede tavsıye ederim Allah hristyan yahudilere hidayet bizlerede ihlas nasip etsin
Samimi paylaşım için çok teşekkür ederim.
Başladım da zorluk çekiyorum biraz isteksizlik hakim. Bir gece sabahı bekleyeyim kılıp da yatayım derken sabah uyuyamadım. Günlerdir sabah ayarsızlığımdan dolayı 2-3 saatlik uykuyla geziyorum hissizleşmeye başladım. Böyle hem iyi hem kötü oldu umarım bir düzen oturtacağım.
Teşekkürler
Yaşım 25 bu senenin başında başladm vakit namazlarımı kılmaya daha önce cumalarımı falan kılıyodum zaten geç başladm biliyorm kazalarm var çok birikmş bir anda karar verdm çok geç kaldgmı düşündüm bide çok boşluktaydım iyice kötü hissediyodum kndmi ve en doğrusunun Allaha yönelmek sığınmak olduğuna inandım namazda huzur buldm dua ederken kendimi iyi hissettim ve inşaAllah birakmam dosdogru kılarım aklmda düşünceler olmadan hakkını vererek Allah herkese nasip etsin :)
Çok şaşırdım bu siteden bu kadarını bile beklemiyordum.
Yeni
Mersi
Yaşın 25 mi 28 mi?
Yazmiyo ki vakti
Ben duzenli bir sekilde 1yildir kiliyorum.. evlendigim zaman namaza basladim. esim beni tesvik etti ben kapali bir bayanim. ama duzenli oturtamamistim esim sagolsun kilmam icin hep hatirlatti hatta cogu xaman cemaat seklinde kiliyoruz o imamlik yapiyo daha da sevabi var cemaatli kilmanin..
O eve huzursuzluk uğramazmış gibi bir tablo canlandı gözümde.
Aynen canim allaha sukur evde hem bereket hemde nese var esimle cok mutluyuz namaz olan evde her daim huzur olur.. masallah diyelim de nazar degmesin;)
Maşallah :)
bigün tgrt nin verdiği kaseeetler vardı onları dinlerdim daha 12 yaşlarımdayken işte. şeyh şamil diye bir savaşcı onun hayatını kaset yapmışlar. o kadar özendimki. o insana. bende onun gibi allahın savaşçısı olmak. onun kadar alcak gönüllü olmayı istedim. imrendim acıkcası. sonra allah kalbime namaz sevgisi oruç zikir vs tüm sevgileri koydu. o zamandan beridir çok şükür bırakmadım. sanada tavsiyem sevdiğin bildiğin bir evliya gibi olmayı iste allah hemen dizayn ediyor herşeyi. allah razı olsun güzel soru eski günlerime gittim..
Şeyh Şamil :) Bir şeyler hatırlattı küçüklüğümden. Mersi.
1995 yılında staj yaptığım yerde bir arkadaş küçücük bir not kağıdına 2 rekat namazın nasıl kılındığının tarifini yazmıştı.. Ama en basit haliyle..
Eve gelince o kağıdı yere koydum ve uzaktan kopya çekerek yapmam gereken hareketleri yapıp okumam gerekenleri okudum..
Sonra cumalara gitmeye başladım..
2000 yılında 5 vakite başladım, 2006 yılında askerde kılamadığım namazları evde aylarca kaza ettim..
2010 yılında bunalımlı bir dönemden geçerken namazı komple terk ettim..
Ne diyelim, hayırlısı...
6 yaşındayken yengem bana muhteşem bir bahçede oyun oynamak , güzel bir sarayının olmasını, büyük bir salıncakta sallanmak istiyorsan namazını kıl.. Cennet bu dünyadan daha güzel her istediğin olacak dedi.. heveslendirdi.. yavaş yavaş annemi taklit etmeye başladım. Kuran kursuna gittim orda iyice öğrendim.. hayatım olumlu yönde değişti.. derslerimde başarılıyım iyi bir iş hayatım var... kötü alışkanlıklarım yok.. Allah herkese nasip etsin
Erken yaşta başlayan ne kadar çok insan varmış. Amin diyelim çok teşekkür ederim.
boşluğa düştüğüm ve yapayalnız kaldığım bir zamandı sonra tesadüfen bir film seyrettim.. karakter o kadar canlı ve o kadar yalnızdı ki benim gibi.. hayatta hiçbir lüksü olmayan mütevazı yaşayan bir adam.. ondan sonra başlamıştım hatta dini fikirlerim değişmişti aleviydim gizli gizli kılıyordum
Hangi film acaba?
Mersi
Allah Hidayet verdi direk başladım eksiksiz bir şekilde namaz kıldığımda çok mutlu huzurlu oluyorum sanki uçuyor gibiyim iştah gittikçe artıyor insanda daha iyi şeyler yapmaya başlıyor insan iyilik gibi. Kötü şeylerden uzak durabiliyorsun. En önemlisi Allahla başbaşasın onunla dertlesme imkanı buluyorsun sıkıntıni dinliyor seni kapından bir tek o geri cevirmiyor yüz üstü bırakmıyor Kurban olurum Allaha Ondan gelen her Hayra muhtacız
Eksiksiz derken neyi kastettin acaba? Teşekkürler.
Kuranda Cehennemin en dehşetli vadisi olarak Sakar Vadisinden bahsedilir ve şu ayetler yer alır: Cennet ehli Sakar Vadisine düşenleri görünce "Nedir sizi cehennemin en dehşetli vadisine düşüren günah" diye sorar ve oradakiler "Biz namaz kılanlardan değildik" der. Kuranda başka ayetlerde ise namazını kılıp Cenneti kazananları ne tür güzel hediyeler ve sürprizler beklediği anlatılır. Bunları okuduktan sonra namaza başladım çok şükür :)
Bir video izledim orada ' Tipi aynı bana benzeyen birisi vardı işte kızlarla geziyordu dünya hayatını yaşıyordu. Sonra bir trafik kazasında ölüp diğer taraftan kendisini ağlayarak izliyordu. Çok pişman olup acı çekiyordu. Bir an kendimi onun yerinde hissettim benim de sonum böyle olmasın dedim kendi kendime.
Sonra namaza başladım. Namazımı ne zaman aksatırsam hemen La İlahe İllallah' derim. Çünkü Peygamber imanın eskiyeceğini ve yenilemek için dua edip La İlahe illalllah dememizi emrediyor.
Gerçekten de İşim gereği hız lazım o yüzden en az yüzlerce defa kazadan kurtuldum.
Azcık bir hatam benim sonum olabilirdi.
İnsan ilerisini düşünmesi gerekiyor. Çünkü gençlik bile en fazla 20 yıl sürer
20 yaşından 40 yaşına kadar. Sonra yüzün kırışıklaşır düşünce yapın değişir. Diğer tarafta ise Sonsuz cennet var. Şimdi hangi akıl sonsuzluğu bırakıp 20 yılı seçer? :)
O videoları hatırlıyorum acı çektirerek yönlendireceklerine güzel duyguları uyandırarak yönlendirseler fena olmazmış. Bunun gibi azaptan bahseden kitapları okuyamıyorum mesela sende işe yaradığı gibi bende işe yaramadı. Şanslısın. Paylaşım için teşekkür ederim.
Ebû Hureyre (r. a)’ın bildirdiğine göre;Hz. Peygamber (s. a. v) şöyle buyurmuştur:
Namaz dini direğidir. Namazda on güzellik vardır. Bu on güzellik şunlardır:1-Yüzü güzelleştirir.
2-Kalbi nurlandırır.
3-Bedeni dinlendirir.
4-Kabirde arkadaştır.
5-Rahmetin inmesine sebeptir.
6-Gök kapılarının anahtarıdır.
7-Ahirette günah ve sevapları ölçen terazide sevap kefesini ağırlaştırır.
8-Rabbi hoşnut ve memnun eder.
9-Cennete giriş için ödenecek ücrettir.
10-Cehennem ateşine karşı koruyucudur.
Bismillah
BAKARA (110)
Namazı dosdoğru kılın, zekâtı verin. Kendiniz için her ne iyilik işlemiş olursanız, Allah katında onu bulursunuz.
Şüphesiz Allah bütün yaptıklarınızı görür.
Buyur Namazdaki güzellikleri Peygamber sav. 'den öğren. Şimdi başlayacak mısın?
Başlamıştım zaten. Mersi :)
Kucuktum cumaya gidemedim kotu oldum sonra annemden ogrenip kilmaya basladim. 5 sene Suleyman Efendi cemaatinde kaldim ve daha cok bagladim. Biseye uzuldugum zaman namazimi kilar dua edip hayirlisini isterim kalpleri bile Allah tir sadece cok sukur ondan dilerim isterim huzur bulurum.
Biraz kıl hani kılmıyorsan sadece ona odaklanmaya çalış kılarken biraz rahatlamış hissettirir kendini güvende hissedersin en azından öldüğünde yanında bir şeyler olacağından eminsindir bununla birlikte namazdaki hareketler sağlık açısından faydalıdır.
Baktım ki her şey istediğim gibi oluyor şükretmek lazım dedim.
Not: Namaz kılmıyorum, daha başlamadım :D
Birileri de demiş ki glaciusun şükredeceği yok biz mi bir şeyler yapsak :)
Bakış açın güzel bence. Her şey istediğin gibi olmayınca ne olursa artık :)
Oldu o zaman :) Gracias glacius
cevrenin bu konu uzerinde cok etkisi var. ozellikle arkadaslarin. onlar ne kadar islama yakinsa sende o kadar yakin oluyosun. namaz insana cok huzur verir gonlu rahat olur ferah olur insanin. ben surekliligi saglayamiyorum. Dilerimki en kisa zamanda Rabbim bana ve butun musluman kardeslerime hakkiyla namaz kilmayi nasip eder.
Annem cehennem hakkinda bide kutsal gizemler diye 2 video izletti aslında hic umursamazdim ama baya bir arastirdim sonra yanip kül olduktan sonra yeniden diriltilip yeniden yanacagimi düşündüm dedimki elimi caydanlikta falan yakinca bile kac gun aciyo allah azabindan korusun
Arkadaşımın "gel öğreteyim, lazımın olur" demesi ile 2008-de. Ve değişen şey manevi huzur diyelim. Sevdiyin, inandığın ve doğru kabul ettiyin bir işi yapmanın huzuru.
Allah o arkadasindan razi olsun sana ne kadar guzel bir iyilik yapmis
Namazdan sonra mutsuz olanı göremedim (Aynaya bakmayı severım)
15 yasında basladım. ve içinden geldgı için kıldım. kıldgın zamanlar içim huzurla doluyordu. hcbır seyden korkmuorm o zmnlar
eğer içine aniden gelen bir rahatsızlik uzuntu varsa ya da başka sebeblerden sıkıntılı üzgün olduğun zamanda namaz kıl bir kere iki rekat goreceksin insana manevi bir huzur oluşuyor
Annemle babam kılıyor eve bir huzur geldi gibi ama ben daha onlara teşvik edemedim bakalım zaman gösterecek :D
recep tayyip erdoğan sayesinde başladım. cumhurreisimizi her gördüğümde ibadete karşı şevkim artıyor
Şaka mı
İlk günlerden pes etme çok güzel bisey bence en önemlisi huzurlu olursun hep yüzün güler yalnız kalsan dahi sıkılmazsın
Namaza ben bu dünyada ne yaptım diye başladım ve çokta huzurlu oldum. Tavsiye
bir şekilde başlayabilirsin birşeyi bekleme ama sabah namazları ile başladım ilk etap sonra sonra artırdım ve tamamladım...
Mesela namaz kılınca kötü insanlardan uzaklaşıyorsun ve korunuyorsun...
Namaz kılan insana ruhen rahatlık verir ve işide rast gider
ben iş yerin de cumaya gidiyorum
1 vakit geciyor
2 gitmediğim zaman kuşkuyla bakıyorlar
eskiden 5 vakit kılardım arkadaş cevresi değişince davranışlar da değişiyor
Nasil basladigimi hatirlamiyorum kendimi bildim bileli kilarim ,
bir insanın içinde olacak yoksa zorla camiye getirsen bişey olmaz
Abdest alarak başladım şevk yok daha dikkatli olmamı sağladı
birden başlıuosun bış vaktim var boş boş durcagıma kılayım düyosun
Olumlu yönde huzur vs müthiş bir güzellik oluştu
Aniden başlarsın olmadık bir anda
Cemal süreyya