Sıkıntıdan dişlerimi sıkmaktan dişlerim ağrıyor artık.
Sizde durumlar nasıl?
Sizde durumlar nasıl?
"Her şeye canını sıkma ey gönül, ne bu dertler kalıcı ne de bu ömür"
Bu dertlerin de bir sonu var elbet ya da insan acıyla yaşamayı acıya karşı dik durmayı öğrenir.
Acılar bize hayatın ne kadar anlamlı olduğunu öğretiyor bir bakıma.
Dişimizi sıkarak kendimize zarar vermekten başka bir şey yapmıyoruz, bazen oluruna bırakmak en güzeli
Kendimize küçük küçük molalar verip kitap okuma keyfi yapmak, kahve keyfi yaparak kitap okuyarak ya da doğada deniz kenarında yürüyüş yaparak kendimizi ödüllendirmek en güzeli..
Sonuçta her şeye gücümüz yetmiyor ve her şeye yetişmek zorunda değiliz
Dertlee misafir, gönderen üst üste gönderiyorsa, vardır bir bildiği. Kimse kilimi ona kızdığı için dövmez, tozunu almak için döver. O kilimi ne kadar seviyorsa, o kadar vurur🙂
Cevap
15Cevap
Belki bazen ama şu var bir meseleyi dert olarak görür kasvet yaparsan normalde dert olarak görmediğin bir çok mesele dert miş gibi gelmeye başlar buda hepsi birden geldi hissi verir normalde gülüp geçeceğin hatta fark etmeyecegin şeyler bile can sıkar konu bundan ibaret
Biraz öyle oluyor sanki.
Ya da zaten hiç bir şeyin yolunda gitmemesinin verdiği gerginlikle olayları daha farklı algılayıp kendimize ekstra yük ediniyoruz.
Kapı açıldımı topluca gelirler, ortalık topluca batar ve bulaşıklar topluca birikir. Ama gittikten sonra uzun süre huzur vardır hocam.
Dertler üst üste gelince akla hemen onun adı gelir:
Bende de durumlar onun gibi bir şey.Çok dehşetli düşüncelere dalıyorum sonum hayrolsun
Ardı ardına hiç kesilmeden gelir
Mutlu olmaya devam..
Bi nevi polyana oyunu.. :)
Sinirden sıkarın bende
Hep üst üste gelir dozunu artıra artıra
Dertler bazen üst üste geliyor.
Hep bir dert var işte aynı
Yaşamam oksijen israfı benim.
bende sıkıntı yok, yaşayıp gidiyorum güzelce
Evet öyle oluyor
evet üst üste gelir
Gelicekse üst üste gelmeliki boku cıksın