Ilk kahveyı bulan araplar'dır. Araplar bu kahveyı saraylarda tuketırlerdı yerel halk içemezdi kralıyet aılesının ıcecegıydı, sonra osmanlı'da bundan nasıbını aldı, cok degerlı olan kahve fılızı kımselerle paylasılmazdı. Osmanlı tarafından hındıstana gonderılen bır kahve fılızı yolda fransızlar tarafından buyuk bır katlıam yapılarak çalındı. Bu yapragı ulkesıne goturmek ısteyen fransız grubu, osmanlıya takılmamak ıcın denız yolu ıle gıtmeyı denedı bu sefer ıngılızler fransızları oldurerek bu fılızı çaldılar. Daha sonra ıngıltere kralıyet aılesı ozel bır alan yapacak bu filizi korumaya aldı ama fransızın biri geldi bunu ordan çaldı. Daha sonra ondan çalan oldu derken bir dunya savas cıktı.
Dunya'da kahve yuzunden cıkan savas sayısı petrol yuzunden cıkan savas sayısından fazladır. Kahvelerın menşei ne gittigimiz zaman, nescafe bır ısvıcre markasıdır. Belkı kahve ıle en son tanısan ulkedır ısvıcre ama Bır amerıca markası olan Jacob's kahve konusunda daha genıs bır bılgıye sahıptır.
Neskafe jacops biraz daha agir gibi yani aci ya ben sekerli severim gerci iki paketi karistirmak dahada guzel yapiyo :DJOKB okula yatmadan giderdim iki neskafe icerdim beynim alev alirdi sanki birde. :FJJN oyle dedim diyede jacops cok kotu diil
Ha bide nescafenin bir suru seyi var onlarada bayiliyorum cikolata aromalisin soguk kahve fistikli filan varya onlarda cok iyi cikolatali ve fistikliyi karistirinca cok guzel degisik bisi cikiyo begeniyorum bunlarin aromalisini :DD of orucluyum ya canım cekti
ikisi arasından jacobs. en sevdiğim mahmood. ama yok şekeri kreması açısından bilmem ben. kaşık kaşık çekirdek kahveyi bardağa döküp içiyorum çünkü. hatta hiç bulamazsam türk kahvesini içerim suya karıştırıp
Granül kahve olarak her yerde kolayca bulabildiğim için Nescafe tercih ediyorum. Ama filtre kahve olarak Jacobs'a bayılıyorum. Çok güzel bir aromaya sahip bir kahve. Hafif bir kahve. Bol kahveli yaptığımda bile acı bir tat olmuyor. Kokusu da enfes. Vakumlu pakette satılmasını çok seviyorum. Herkse tavsiye ederim.
Her nescafe içtiğimde ishal oluyorum, çok kötü anılarım var sizlerle birini paylaşmak isterim.
Geçen yaz kız arkadaşımıda alıp alaçatıya gittim dedim yurdumun kokusunu alayım bu arada kız arkadaşımda tanısın yurdumu dedim koyulduk yola, vardım alaçatı izmire.) inanılmaz bir histi yurdumun kokusu yaklaşık 5 senedir gitmemiştim, neyse gittik bıraktık otele eşyaları, çıktık dışarı dedim gel kahve içelim biryerde, oturduk bana nescafe getirdiler, kurunun üzerinde yazıyordu çunkü içtim, herşey yolundaydı. kalktık gezindik çarşıyı, yaklaşık bir buçuk saat sonra karnım insanılmaz derecede gaz doldu, zor yetiştim wc ye. bütün tatili ishal geçirdim. kız arkadaşımda içti hiçbirşeyi yoktu. belkide bana yaramadı. Bu da kötü bir anım. eve asla almayız genelde jacobs tercih ederim. yeşil olanının adı ne mona ile başlıyordu ben bilmem kız arkadaşım ondan alır içeriz.
Deneysel takılmak isteyenler için Nescafe klasik ölçek olarak biraz az koyup kalanını Jacobs Monarch ile tamamlayıp karıştırın değişik bir aroması oluyor :)
İkisi de değil. İçinde ne olduğunu kimse bilmiyor. Al iç diyorlar, içiyorsun. Ama sokakta birisi bir şey ikram etse, Acaba ne var içinde diye burun Kıvırip içmeyiz...
Migros Gold kahve bile Nescafe'den güzel söyleyim. :D Yıllardır kendi kahvemi kendim hazırlarım ve dışarda fazla içmemeye çalışırım, temizliğinden emin olamadığım için. Çok kahve denedim Jacobs fiyat/performans açısından bence en güzeli.
Nescafe şüphesiz. Hele Jacops'un şekersizi yok mu iğrenç. Şeker kullanmıyorum ama sadece jacopsla yapan yerlerde normalini içiyorum. O da iyi değil ya...
En İyi Cevaplar