Böyle bir konudan disiplin cezası alır mıyım? memurlar bakabilir mi?

Devlette sağlık ocağında Röntgen teknikeriyim ve iki röntgen teknikeri olarak çalışıyoruz birimiz izinli iken diğeri iki kişinin de yerine bakıyor diğer röntgen teknikeri izinliydi izni henüz bitmedi çarşamba günü bitiyor amirimiz olan doktor da izinli ben de pazartesi resmi tatil olduğu için Salıyı da katarak dört gün yıllık izin yazdırdım ve amire yalan söyledim diğeri Salı günü burada oluyor dedim oda izin verdi o geliyorsa gidebilirsin diye buradaki hemşirelere de hasta kabul etmeyin dedim çarşamba alırsınız Salı günü almayın dedim ama kurumdaki sekreter kız burada röntgen teknikeri kalmıyor ben röntgen hastalarını ne yapayım siz yeni röntgen teknikeri mi vereceksiniz yoksa ben bunları geri mi çevireyim hastalar böylesi durumlarda çok zorluk çıkartıyorlar sürekli kavga ediyoruz diyerek amiri aramış sonra amir durumu öğrendi ve çok zor durumda kaldım kızla kavga ettik senin yüzünden ben sürekli zor durumda kalıyorum burada tekken izin alıp bize emrivaki yapamazsın falan dedi biz seni idare etmek zorunda değiliz haber bile vermedin ricada bile bulunmadın dedi ama asıl derdi onun hoşlandığı çocuğu benim tavlanmış olmam bundan adım kadar eminim bir de bu insan benim bir zamanlar dostumdu onca iyiliğim dokundu şimdi benim yalan ortaya çıktı bir de amir arayınca biz anlaştık demiştim hemşire de anlaşmadık bize emrivaki yaptı demiş iznim onaylandığı için iptal de edilmedi bana etkisi ne olur sizce
Böyle bir konudan disiplin cezası alır mıyım? memurlar bakabilir mi?