2 ay sonra kız çocuğum olucak ve ben Rika ismi koymak istiyorum bir yerden duymuştum. Anlamsız bir isim koymak istemiyorum sizce nasıl? Rika isminin anlamı ne?

2 ay sonra kız çocuğum olucak ve ben Rika ismi koymak istiyorum bir yerden duymuştum. Anlamsız bir isim koymak istemiyorum sizce nasıl? Rika isminin anlamı ne?

Oyuncu Müge Boz, bugün yani 1 Haziran 2024 yılında doğan erkek bebeğinin adını Rika koymuş. Basketbolcu Caner Erdeniz ile evli olan oyuncunun birde kız çocuğu vardı. Onun ismi de Vina’dı. Şimdi erkek çocuğuna verdiği Rika ismi de hem uyumlu geldi kulağıma hem de farklı. Bu ismi ilk kez duydum. Değişik bir isim olduğu için hemen araştırdım. 😀
Yaptığım araştırmaya göre Rika isminin anlamı güçlü koruyucu demekmiş. Rika anlamı TDK sözlüğüne göre ise Arap harflerinin en çok kullanılan el yazısı biçimi. Ama bence TDK anlamının isim anlamında çok etkisi yok. Ancak kelimenin köklerine bakınca Arapça olduğu düşünülüyor.
Rika isminin anlamı ayrıca Japoncadan da geliyor olabiliyor. Japon kültüründe Rika, zenginlik ve bereket anlamına geliyor. Yine bu kelime “güç” ve “güçlü” kelimelerini de temsil ediyor. Belki de ünlü oyuncu bebeğine isim seçerken bunları tercih etti. Kendilerince bir anlamı olabilir ya da fonetik buldukları için. Yine de güzel bir isimmiş, beğendim. 💙

Bence bu ismi koyma ama yinede sen bilirsin
Ama eğer kökeni yabancı isimler hoşuna gidiyorsa kayla veya alina koy derim bu iki isim çok hoş
kayla djs:)
kuran dan bır ısım koy cocuguna boyle sacma ısımlerı nerden buluyosunuz anlamıyorum kı :)
Yav onca isim varken rika ne ya saçmalamayın valla öyle ismim olsa intihar ederdim
Cevap
18Cevap
Herhangi bir kızda şu adı duymam kürtmüş veya arapmış deyip önyargılı olmamız için yeterli
Adam akıllı isim koyun şu çocuklara. Dünyada tek siz çocuk sahibi olmuyorsunuz, o koyduğunuz isimleri de bir tek siz koymuyorsunuz
Güzel bir şey koyun geçin Rika ne amwq?
Bence ilerde çocuğunun yaşamını düşünerek koy bir isim koyuyosan :) Arkadşları ve çevresi dalga geçebilir bu tarz isimlerle beyin yoksunu çok insan var çocuğun kalbi kırılır. Hem ailesine hem arkadaşlarına cephe alaiblir piskolojisi bozulaiblir :)
Yani ismin anlamı nedir bilmiyorum ama böyle biri sen koymazdım ileride çocuğun psikolojisini etkileyecek insanların dalga geçeceği ya da ağır isimler koymazdım isim koymak önemli bir şey
Rika, Osmanlı Devleti'nde günlük yazışmalar, mektuplar, el yazması eserler için kullanılan gözde bir yazı tipiydi.
Müge boz oğluna bu ismi koymuş bence hoş bir isim değil
Rika yazısı vardı galiba. Her neyse bence kötü bir isim.
Allah aşkına azıcık mantıklı bir isim bul bu ne ayrıca ara kendin bul biz mi söyleyelim çocuğuna koyacağın ismin anlamını
Al bak ne demekmiş kağıt koy direkt daha iyi
Google amcadan sözcük anlamlarını araştırabilirsin.
Rika yi biz trakya da bazi isimlerin sonuna ekliyor
bakalım bu isim saçmalığı ne zaman son bulacak normal isim koyan az kaldı.
çocuğun anaokulunda duyduğum isimlerle her gün şok oluyorum
Costa Rika veya Costa Rica içtiğim bir kahvenin adıydı.
bende MIYDINIZ ismiminin anlamını öğrenmek istiyorum ;)
Osmanlıca el yazısı biçimlerinden biridir. Rika hatlı yazı derler örneğin
Çocuk büyüyünce seni mahkemeye verir benden demesi. Böyle isim mi olur iyice saçmaladınız.
Japonca GÜL demekmiş.
Kosta sız Rika.
Hiç beğenmedim, köpek ismi gibi
Sanki afrika ismi gibi rana koy canım.
Siz anne olacaksiniz tabii ama bence cok kotu
rakı dıye dalga gecerler ben solıyım kanks
rik'a yazı var benim bildiğim
Kürtçe de kaka demek türkçe de ne demek bilmiyorum
Rix x harfi kürtçe he diye okunuyor kürtçeyi bilenler bilie mahreç var g harfiyle çıkıyor rig diye cıkarırlar kaka anlamına geliyr
Doğrudur bilmem ama ismi görünce hemen o geldi aklıma ama hoş bir isim değil bence. Başka isim de koyabilir eğer isterse
Hayırlısı olsun :)
Amin :)
İnternetten baktım.
"Güçlü koruyucusu" demekmiş.
Tersden okununca akir oluyo ama hala anlamsiz
Türk isimlerine kıran mı girdi
Sevde koy bence
Mika Raun
çok kötü isim ya
neden rika
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?