Lütfen sorum kaldırılmasın amacım provakatörlük değildir...
Elinde kesin kaynakla bilgi sahibi olan var mı herkes farklı bişey diyor da
Elinde kesin kaynakla bilgi sahibi olan var mı herkes farklı bişey diyor da
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer atatürk ün dini inancının bizleri ilgilendirdiğini sanmıyorum. anladığım kadarıyla ateist ya da deist olması muhtemel ama asıl konu bu değil. asıl konu atatürk ün devlet kurma telaşında olduğu yıllarda islam dini ve anadolu insanının inanç dünyasının ne durumda olduğudur. atatürk hayatı boyunca hatta ondan sonra iktidara gelen ve onun yolunda ilerleyen inönü dine karşı olduğu görülen pek çok icraatta bulunmuştur. ancak bu meselenin aslı o günün anadolu toplumunun osmanlı elitleri tarafından din aracılığı ile yönetiliyor olmasıdır. atatürk osmanlı hanedanının izlerini silmek için onları silah olarak kullandığı dine karşı mücadele etmiştir. çok zor bir durumda olan anadoluda egemenliğini sağlayabilmek için osmanlıcılık ve osmanlı elit kesimine karşı bulabildiği her vasıta ile mücadele etmiştir. tevhidi tedrisan kanunu da tekke ve zaviyeleri kapatılması da harf inkılabı da şapka devrimi de tamamen osmanlı elit ve soylu kesimine karşı mücadele için yapılmış icraatlardır. ancak ne yazık ki anadolu insanının cehaleti ve din adına söylenen her söze inanmaya hazır saf inancı yeni devleti dine karşı mücadele eder bir konuma düşürmüştür: atatürk kendisi ateist olduğu ve dine karşı olduğu için değil osmanlıcılık ile mücadele için dine karşı hareketlerde bulunmuştur. ve bence doğru yapmıştır.
Dini inancının ne olduğunun bir önemi yok bence. İnsanları dini inançları ile yargılamak cahillikten başka birşey değildir. Senin devletinin bayrağı hala ay ve yıldızsa bunu Mustafa Kemal Atatürk'e borçlusun.
Haaa ben bayrağımızın ve üzerindeki sembollerin anlamını bilmiyorum, nedemek diyorsan seve seve öğretirim
İnsanları dinleriyle yargılamam ve Atatürk'e saygım sonsuz ama son zamanlarda ateistti diye duyuyorum merak ettim sadece.
Ateist de olsa, farklı bir dine tabi de olsa senin ülkenin bayrağının anlamını değiştirmemiş ya ona bak sen.
https://i.hizliresim.com/6YWpPN.jpg
buyur
Atatürk'ün dini inancını sorgulamak sana da, bana da, kimseye de düşmez. Adam çok büyük bir liderdi, görevi halifelik değildi bir şey değildi. Dinle de siyaseti birbirine karıştırmamak lazım. Recep Tayyip Erdoğan çok dindar, çok Müslüman hani ne faydasını gördük!
İşte en güzel anlatım..
Nicki n çok tatlııı:)))
@iştekuzukuzugeldim Senin de öyle :)
:)))))
Allahin indirdigi ile hukmetmeyenler kafirlerin ta kendileridir. maide suresi 40. ayette Rabbimiz boyle buyuruyor sen bir kul olarak Allah in ayetine naail karsi durabiliuorsun. devlet din ile yonetilir
laikligi getirenler ve laikligi destekleyenler baska kim olacak
@musician911 işine gelmeyince öyle engellersin beni :D o paylaştığın videonun tamamı nerde? :D
Cevap
41Cevap
galeri2.uludagsozluk.com/.../...ataturk_475928.jpg sen bağnaz minik beyinciklerin dediklerine kulak asma bak bu sözü çok iyi açıklıyor ;)
hmm demiş bunu o zaman :) hem ben deistim ya demesede olur yani
O yazıyı kendımı soylemıs acaba madem muslumandı hılafet i niye yıktı
İnançların kurmaca olduğu gerçeğini o zmaandan farketmesi üstün zekasının kanıtı zaten bu :)
ne zaman vazgeçeceksiniz insanların inançlarını sorgulamaktan bırakın herkes özgürce yaşadın müslüman hırsızların nasıl yönettiğini görüyorsun ülkeyi a gerçi sen tayyitçisindirde :D
Cumhuriyet kurulmadan önceki ve Cumhuriyet kurulduktan sonraki din hakkındaki görüşlerinde dağlar kadar fark var. Ben diyeyim dini kullanmış siz deyin dinden çıkmış. Araştırma yapabilirsiniz sözlerini tarihleri ile beraber kıyaslayın anlarsınız
Sorgulamak bize düşmez. Ben 2 cümle buldum, tabi ki ne kadar gerçek kaynak bilemem. O yüzden yorum yaparken bunu göz önüne alın lütfen.
"Atatürk, daha 7 yaşında annesi Zübeyde Hanım’ın isteği ile Kuran-ı Kerim’i hatmetmiştir. 8 Yaşında Kuran’ın tamamını ezbere okuyabilmektedir. (Atatürk bu gerçeği 1927 yılında Ankara'da ABD Büyükeçlisine açıklamıştır.)"
"Atatürk, Çanakkale Savaşı yıllarında yakın dostlarına, arkadaşlarına yazdığı mektuplarda Allah’a olan inancını dile getirmiş ve “Allah’ın inayeti sayesinde” bu savaşı kazanacaklarını belirtmiştir."
Atatürk bu ülkeyi kurarken istese idi bu ülkeyi bir günde ateist ederdi ama etmedi neden çünkü oda senin benim gibi bir Müslümandı o yüzden bu ülke de egemen din İslamiyet ki Atatürk o zamanın mutasarrıfı olan Elmalılı Hamdi Yazır a kuranı kerimin Türkçe sinden mealini tercüme ettirdi emin ol arkadaşım Atatürk istese idi bu ülkeyi bir gecede Ateist ederdi aynı Lenin ve Stalin gibi
Allah aşına sen neyin kafasındasın şuanda camii de namazını eda ediyor musun özgüce orucunu tutuyor musun adın Mehmet ali ya da İsmail değil mi sorarım arkadaşım bu kadar saçma cevaplar vermeyin
kuran ogretilmesini ve hacca gitmwyi neden yasakladi peki
:DD tam kemalist kafasını yaşıyorsunuz. Atatürk tamam dahiydi çok zekiydi ama müslümanlığı bitrmeye çalıştı. Neden biraz araştırmayı denemiyrsunuz sadece kulaktan dolma bilgilerle hareket ediyorsunuz? Peki size soruyorum müslüman mısınız siz? eğer müslümansanız gidin bir son meclis konuşmasını dinleyin. Eğer değilseniz böyle konuşmanız tabiki normal.
Bir Laik Seküler Atatürk cok Müslüman coook Imanli Osmanlinin, Islama 600 senede yapmadigi hizmeti Atatürk 30 sene altinda yapti.
Atatürk düsmanlari, bunu size göstermek istemiyorlar. Bu nedenle "Türkceye cevirdi ama kendi kavasina göre cevircekti olmadi" gibi sacmaliklar ve yalanlar uyduruyorlar.
Mantik meselesi degil? Senin dedigin gibi yapacagina basdan daha Osmanlini basari ile kullandigi Sistemi kullanirdi ve Kurani arapca birakirdi.
Halk öküz gibi Devam Camiye giderdi Hoca Arapcada birseyler sayardi Hocanin dediklerinden birbok anlamayan Halkta Amin diyerdi ve Eve giderdi.
Dini Otoriteler, örnek olarak Ezan Arapca okusun diye neden kicini yirtiyorlar?
Atatürk Dini ibadetleri, Türkce yaptirdi , Kurani türkceye cevirdi diye neden kicini yirtiyorlar?
Cünkü Türkce oldumu Millet anliyor, ve Dini otoriteler biryerlerinden birsey uydurup kandiramiyorlar.
Gercek bunu hala basariliyorlar, Kurani okuyan yok cünkü.
arkadaş müslümanlıkta allahın kelamının arapça olduğundan türkçe ye çevrilmesi kadar saçma değişik bir şey olamaz. ezanın manasını halk biliyordu neden türkçeyer çevirdi? gelmişssin bin türlü kılıf uyduruyorsun. Atatürk ne yaptı da osmanlının 600 sene de yapmadığını yaptı anlamadım ben?
Halk biliyor mu? Git Sokaga sor bakalim, Ezanda neler deniliyor Arapcada diye.
Bakalim sana kac kisi Cevap verebilecek.
Farkinda degilsin ama Türk halki Ezanda ne söylendigini bilmiyor ve gecmistede bu böyledi.
Kurani Türkceye cevirmek neden sacma olsun? Evrensel bir Kitap, hatdaha Evrensel oldugu icin her Dile cevirilmeli. Aksi taktirde bu Kitap Evrensel degildir.
Kilif neden uydurayim, gercekleri söylüyorum ben sana herangi birseyi örtmeyi ya da kivirmayi calismiyorum.
Konustugumuz Konuyu sana örnek vereyim. Osmanli 600 sene Kuranin Türkce Mealini cikarmadi, Ibadetleri Arapcada tuttu, ve halkin Islami ögrenmesini engelledi
Atatürk Kuranida Türkceye cevirdi, Ezanida Türkceye cevirdi, Ibadetlerde Türkcede yapildi.
Adam Camiye gidiyordu, Hocanin dedigini anliyordu, Adam Ezani duyuyordu ne denildigini anliyordu.
Simdiki ve Osmanlidak gibi degil, Adam birbok anlamaz Arapca oldugu icin Amin diyer eve gider.
Etmedi değil Edemedi. Dinsizlik isimli kitap bastırdı ama yine yapamadı.
Bak Kardesim. Ataturkun Dua Okurken ki resimleri , Meclisi allahin izniyle acacagiz diye bir Telgrafinin bulunmasi , Muhammedin Umemtine biraktigi Son emanet olan Kudusu Yedirmeyiz diye bir telgrafinin olmasi Musluman oldugunu Kanitlar nitelikte. Kendisi ayni zamanda Evrime inanan bir Musluman oldugunuda belirtmistir.
masondur git bak araştır. Bizim halk saf müslüman diyor ama değil git araştır sen. Son meclis konuşmasını dinle mesela kendi sesi kimse inkar edemez. Kendi sesinden başka peygamberimize ve isa peygambere hakaret ettiği dde var gir bak youtubeye dinle bizzat kendi sesi.
Neyinş araştıracak türk mason cemiyetlerini kapatan adam Atatürk ve müslümandı. Hicaz demir yollarını tamamlayan yüce kumandan.
You tube den izleyin diyorsunuz. You tube kimindir? Tabi ki de kurtuluş savaşlarında analarindan doğduğuna pişman ettiğimiz kişilerindir ve tabiki de bu kişiler kendi Sayfası ve sosyal âlemler de bizim atamizi ovmezler yani kötülerler sizde bunları inanırsnz. Atatürk un hangi dine mensup olduğu önemli değil çok zeki bir adam. Ve o adam gelmiş geçmiş en iyi cumhurbaşkanı. Ve ahlaklı
Son meclis konuşmasında ayetlere dogma demiştir. Ateist olduğu anlaşılinca mason locası tarafından masonlugu dondurulmuş ve derece alamamıştır. Kuran'a ise gökten indiği sanılan kitap demiştir. Hz. Muhammed e ise arapoglu, sözlerine hadislerine saçmalık, yave demiştir. Hakaret etme nietim yoktur ama gerçek budur, ben buna inanıyorum. neye inandığı konusu artık farketmez.
Takiyye yapmıştır. Çünkü neredeyse bütün mebuslar dindar hatta iclerinde en etkilileri din adamlariydi. Fakat ikinci mecliste bunları temizlemistir. Yerlerine kendi çizgisinde mebuslar atanmıştır. Trabzon mebusu ali Şükrü beyin öldürülmesi durumun vehametini anlatmaya yetiyor.
ya ne kadar basit konuşuyorsunz :D şimdi o zamnları düşünün ülkenin yüzde 100 e yakını müslüman sen eğer mecliisi kuranla açmaz eğer kendini müslüman olarak gösteermez onları tahrik edersen halkı arkana alamazsın. Bu konuda atatürk çok zekiydi hatta dahiydi ona lafım yoktur ama türkiyede islmaı bitirmek istemiştr.
deizm olabilir
çünkü kuran'a "gökten indiği sanılan kitap" diyor
Akpnin herşeine montaj diyorsunuz bu videoya gözu kapalı inanıyorsunuz burada Atatürk kurandan mı bahsediyor zannediyorsun:D
Bu belgeselin bir parçası olduğu için öyle söyleniyor. yani bu sadece bir kısmı @InTıme
Ve @Hollandali- bu resmi bir belgesel, dilersen gidip resmi bir siteden veyahut bir kaynaktan tam versiyonunu izleyebilirsin. Ayrıca bu mecliste yaptığı bir konuşmadır.
Ve önyargılı yaklaşımın (montaj deme olayı) da çok saçma geldi. Oynayacak başka birini bul.
Hayır @Kaplan24 , burada laiklik konusu üzerine konuşma yapıyor. Yani din ve devlet işlerinin birbirinden ayrı olmasından (CHP prensipleri ile bir tutmamalıdır demesi) bahsediyor.
Evet kimsenin dini kimseyi ilgilendirmez dedik bu doğru. Ancak bir insan diğer bir insanın din hakkındaki karşıt saldırgan görüşlerini bildiği halde müslüman olduğunu belirtip onun peşinden gidiyorsa ahirette onunla beraber haşrolunacak. Bunun hakkında ayetler var
Müslüman ancak Atatürk ile ilgili bir video var montajmı olabilirmi bilmiyorum o video biraz çelişki yapıyor herneyse. Ne olursa olsun Mustafa Kemal ATATÜRK.
@ amyleeches cevabına gülüyorum. Çok yazık
ilgiliforum.com/.../...8_ataturk_dua_ederken_1.jpg
www.ataturkinkilaplari.com/.../...a-dua-ediyor.jpg
@myleeches
@amyleeches
ya bırak gösteriş yaptıgı apaçık belli canım her ellerini kaldırığ dua ediyomuş gibi tavır sergileyen herkes muslüman değil orda o şekilde durmasaydı tepki alacagını bilecek kadar zeki bir insan. sen herkesi bu şekilde görüp müslüman sanarsan ohoo bukadar saf olma canım
bunun tek yaptığı şey islamı kullanıyo olmak birazcık araştırda konuş!
@amyleeches çok nankörsün. Atatürkün kurduğu ülkede yaşıyorsun. Sevmeyebilirsin ama SAYGI DUYMAK ZORUNDASIN.
ATATÜRK çok dindar bir adamdır. Sırf dinle siyaseti karıştırmamak için cuma namazlarını evde kılardı.
Islam. Kesin kaynaklar var. Kuran i kerim tefsiri yaptırmış. Öldüğünde islama göre gömülmüş anitkabire git ordaki belgeleri incele.
Kimsenin dinini sorgulamak kimseye düşmez.
Hangi dinden olursa olsun bu koca islam ülkesini yavurlardan kurtarıp sana bana BİZE bıraktığı için ona da şükretmelisin.
Bir laf vardır kardeş 'Para ile imanın kimde olduğu bilinmez'
herkesin farkli bisey demesine bakma. tbmm nin sitesine gir ataturkun son meclis konusmasini dinle kendi agzindan dinle o zaman dinsiz oldugunu anlarsin
Hayatinin sonunda göre Deizm gibi gözüküyor. Ama bilmiyoruz tabiki.
Kim o farkli diyenler cok merak ettim siyasi görüş ve dini görüşü artik karistirmasinlar lütfen
Bide kürtleri din üzerinden birbirine vurdurursunuz asıl dinsiz sizsiniz apoya utanmadan laf edersiniz kim müslüman belli..
Ancak öyle gizli yazarsınişte ezik apo dene yaratığın ne dini belli nde soyu :) keko seni
o şerefsiz senmiisn la
https://i.hizliresim.com/bQ7ZDY.jpg
Sen söyle.
İsterse Ateist olsun kimse ALLAH değil o yüzden kimse hesap soramaz eğer ALLAH olduğunu düşünen biri varsa kalksın hesap sorsun.
Mustafa kemalin dinini bilemem ama islami kullanan biri olduğu belli
aynen
Müslümandı cuma namazına gitmişliği vardı aşırı kemalistim ordan biliyorum.
Atatürk war der Begründer der modernen Republik Türkei und ein Moslem.
dinin kaynağı olur mu? adam gönülden yaşar dinini.
Hayır sözleri bununla ilgili
yani sözlerinden adamın dini anlaşılmaz ki. adam güzel görünmek için dini kelimeler kullanır ama tutup ateist olabilir. yani bunun ne şekilde olursa olsun. belgelerle ispatı olmaz.
müslüman olmadığı kesin
İleri görüşlü bir adam islamı seçmez.
dini tabikide islamdir
3kademede bıt masondu
Türkiyedeki mason localıklarını neden kapatmış o zaman?
Ustat kadır mısırlıoglunu dınlersen tüm sorularına cevap bulursun belgelerle
Gokten indigi sanilan kitaplar olmadigi kesindi
müslümandı. Diğerlerine inanmayınız.
Masondu.
ne olduğu belli değilki
kendisine tapardı
ben kendi inancıma bakarım geririsi ilgilendirmez
ölmüş gitmiş kemikleri kalmamış kime ne ki
Ebu Cehilden daha kafir
Müslümandı
Müslümannn..
deist diye biliyorum
Bizi ilgilendirmez.
bir önemi var mı?
Müslüman
Mason
Yahudi..
Müslüman
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar