Bana derin yaralar açan ailemi affetmeli miyim?

9. Sınıfta ablamın kocası taciz etti, ailem sustu beni korumadılar, karşı taraf oğlunu koruyunca suçlu duruma düştüm. İçime kapandım sessizleştim, psikoloğa gitmek istedim defalarca izin verilmedi aksine her şeyini dört dörtlük yaptığımız için psikolojin bozuldu dediler. Geçen bayramda da annem o adamı eve çağırmaya kalktı. 11 12. Sınıfta tıp istiyordum ailem ezikledi, buna defalarca maruz kaldım kimse yanımda olmadı 3 ablam var. Sen mi tıp okuyacaksın, sanki çok mu zekisin dediler defalarca kriz geçirdim annem beni hep aşağılardı. Şu an 19 yaşındayım, sonunda tercih yaptım buraya uzak olan neresi varsa. Ailemi asla affedemiyorum, onlara hiçbir şeyimi anlatmıyorum hep zayıf noktamdan vurdukları için. Ama bir yandan da senin bu dünyada ailenden başka kimsen yok diyorum. Aşırı ezikledikleri için bende aşağılık kompleksi oluştu ve aşırı özgüvensizim. Aylardır evdeyim ve 7 yıldır kapalıydım açılmak istedim bu sefer işitmediğim laf kalmadı. Her şey bir yana ben bunlara ailem diyemiyorum. Üniversitede iletişimimi tamamen kesmek istiyorum hattımı değiştirip. Bu doğru olur mu? İçim soğumuyor. Dahası hala Kendilerini haklı görüyorlar
Bana derin yaralar açan ailemi affetmeli miyim?