Gizli Üye(30-35)+1 yıl34 yaşındasın çok bir yaş farkı yok aranızda. senin yerinde olsaydım merak ettiği herşeyi onunla yapardım.. içki mi içmiş ben kendim verirdim ki içsin görsün ama yanlış bir ortamda almasın o alkolü .. sigara içinde geçerli bu.. bak onunla arkadaş gibi olmalısın özellikle bu dönemlerde yasakla cezayla öğüt vermekle bir halt olmaz.. sabret huyuna git.. sevdiği şeyleri beraber yapmayı teklif et sinemaya git bara git bisiklet sür kızınla beraber alışverişe çıkın konsere gidin ya da başka neyi seviyorsa.. kızının gözünü sen aç acı tecrübelerle bazı şeylerin farkına varmasını engelle.. arkadaşlarını çağır tanış tekl tek gerekirse sende eve onunla beraber geç gel.. sen annesin.. evladına konduramadığın yakıştıramadığın şeyler olabilir ama bunu ört bas edersen veya görmezden gelip yalan söylemesi için sebep veririsen kızını kaybedersin.. ailem hiçbir konuda ban destek çıkmadı.. 22 yaşında üviversite mezunuyum ve erkek arkadaşımı bile söyleyemedim.. geri dönüşü olmayan hataları yanlış ortamlarda tecrübe ettim.. canım çok yandı ailemin hatalarımdan hala haberi yok.. çünkü tavırları belli oacak beni hor görüp yargılayacaklar ne kadar üzüldüğümü unutacaklar.. allah aşkına böyle ana baba olmayın evlatlarınıza ancak siz sahip çıkabilirsiniz
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 3,6b cevap paylaştı. evde kısıtlarsanız boyle olur.. ben 17 - 18 yaslarımla oturur babamla içerdim. derdi ki içmek mi istiyorsun al içkini ama banada al bende otlarım evde diye :) evde iç baska yerde değil derdi.. ne zaman ıstesem alırdım eve babmla karsılıklı ıcerdık.. otur sende ıcmek mı ıstıosn gel evde beraber ıcelım de.. dışardan çekmeye çalış yani..
00 Yorumla
+1 yılkendin bilirsin istersen 50 yaşında ol anne isteren 20 yaşında istersen 5 yaşında dur daha ki? votka ne ki? gün gelecek bizleri de arayacaksınız mumla arayacaksınız. bu günler daha çok iyi dahası olacak her taraf keş olacak belki de kızın da olacak. onu bırak o snein beben canın ona canın olduğunu hissettir format at yükle yeter. bizim ailemizin yaptığı gibi ama dertler kederi varsa kesin bırakmaz bunu unuta anne bunu unutma. yanlış anlama belki de dul belki şudur belki budur belki de erkek arkadaşından ayrılmıştır beni içiren tek bir kzıdı. hala içkiye müptelayım. elimde olsun içerim yani. zor işin ama sevgini ver ona. fedakarlığı göster.
05 Yorumla
Soran+1 yılherseyi yapiyorum onun icin her istediginj aliyorum
- +1 yıl
ya derdi vardir ya da arkadaslarina ozeniyodur. 17 yas yeni bitti bende ama etrafim da hep ozenti genclik var alkolu marifet sanan o da onlara kapilmistir ya da coddi psikoloji sorunu vardir sorununu bulmaya calis ya da arkadaslarina bir bak sen masum yuzlerine kanma he sakin iyi bak
Soran+1 yılcanim benim cok tesekkur ederim dogru soyledum ben onlarlada bir diyaloga geceyim
- +1 yıl
ister gir istersen girme açık konuşum ben kız arkaaş bulamadım diye alkol kullandım gene bulamadıdm da ama sonuçta alıştım 28 yaşına kadar ağzıma ne sigara ne de başka bir şey aldım. dikkatli ol para verme sakın ha sakın para verme. parayı dengeli ver ama sevgi ver para yerine. hayat mücadelesini anlat. hayatın bir film olmadığını yaşamak için mücadele gerektiğini anlat. Hayat kısa olduğunu anlat. hayattan zevk almasını anlat. tabi anlatabilirsen. içmek güzeldir benim içinde unutmadan ekleyim dertlerden kurtuluyor insan.
+1 yılonunla konuş, sürekli iletişim içinde ol, anne ve baba olarak sevginizi ilginizi belli edin. ve her yanlışın ruhunda ve bedeninde silinmez izler bırakacağını hatırlatın güzel, anlamlı, ibret alınacak dersler verin. şunu şunu yaptığında ilerde şöyle şeylerin olacağını söyleyin ve en önemlisi dini bilgiler verin, yanlışı doğruyu, haramı helali, günahı, sevabı öğretin ki bunları yapmasın. sadece doğurmakla değil güzel örnek olmakla ilgilenmekle anne baba olunuyor. nasıl bir evlat istiyosanız ona göre yetiştirin ve arkadaş çevesini bilin ona göre önlem alın arkadaş her yola iter kişiyi, iyi yoldaydsa iyiye böyle kötü yoldaysa kötüye iter..
010 Yorumla
Soran+1 yılkizim deist
- +1 yıl
ney kızın
Soran+1 yıldeist
- +1 yıl
deist ney ablam ateist mi yosa
Soran+1 yılhayir ya sende bisey bilmiyosun git arastr
- +1 yıl
şimdi öğrendim de kızının böyle olmasına sebep sizsiniz,
Soran+1 yılne alaka simdi ya
- +1 yıl
küçük yaşta verdiğiniz eğitimden alaka nasıl evlat yetiştirdiyseniz artık. arkkadaş çevreside etkilemiş. temeli nasıl sağlam atarsan öyle sağlam olur insanlarda..
Soran+1 yılona herseyini verdim gezmesi icin para istedigi telfeonu kiyafeti herseyi ne istediyse herseyi aldim her istediginj aldim daha ne yapayim
- +1 yıl
güzel ahlak ve güzel bir islam inancı öğretemedikten sona o saydıkların şimdi sende biliyorsun ki bir hiç olmuş. eğer güzel ahlakı ve dinini öğetseydin ona haamı helali, iyiyi doğruyu ayırt ederdi.. çok şükür ki ailem bana öğretti ve her ortamda bulundum ister istemez zerre kadar içkiye neyletmedim, sigara içmem, kötü alışkanlığım olmadı neyin aynlış neyin doru olduğunun. neyin haram neyin günah olduğunun sağlıma neyin zararlı olduğunun farkında oldum hep
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
47Cevap
+1 yılHer ne kadar sizi anlıyorum diyebilsemde boş ama şöylede bir gerçek var kızınız hayatının sonuna kadar içmeyecek ya da gezmeyecek değil zaten bir şekilde bir yerden başlayacaktı bu tarz şeylere (içip dışarda takılmak) ders konusunda ise bişey diyemem bende o yaşlarda pek çalışkan değildim açıkcası o konuda bir tavsiye veremicem malesef :/
112 Yorumla
Soran+1 yılşu an daha 16 yasinda eylulde 17 olucak
- +1 yıl
e tamam yani içki çok içmediği sürece sorun olmaz önemli olan sıgara içmemesi.
Soran+1 yılneden icki sigaradan daha kotu degil mi? sigarayida bir iji kere denedi
Soran+1 yılcok icim siķıliyor cok bunaldum
- +1 yıl
daha kötü de onu ne kadar içtiği önemli sonuçta onunda gönlü el vermez içkiye çok para vermeye ama sıgara en kötüsü hem maddi hem manevi. Bide kendine bu kadar yüklenmemelisin bence sonuçta bir yere kadar sende birşeyleri yapabilirsin kızın hayat ile tanışıyor sende buna şahit oluyorsun biliyorum senin içinde zor ama biraz daha sakin olmalısın sadece
Soran+1 yılama cok uzuluyorum ya universiteye gitmezsen gelecegi ne olacak? kapilmis eglenmeye
- +1 yıl
daha var üniversiteye bir dershaneye yazdırdınız mı yoksa kendi başına mı çalışacak?
Soran+1 yılyadirdim orayida bazen asiyor
Soran+1 yılyazdirdim
- +1 yıl
yazdırdıysan iyi gitmek durumunda en azından bir yerden başlamak durumunda zaten daha ne kadar takılabilir ki zaten böyle.
Soran+1 yıluniversuteye gisebilir mi dersin? sayisal ogrencisi birde zeki de
- +1 yıl
girmek istediği alana göre değişir ama bence girer kimler girmiyor ki zaten.
+1 yılO kızına daha neler yaparlar neler.. votka ile kalmaz.. herkesden bir darbe yer özellıkle at niyetli erkeklerden.. abla kusura bakma ama ilk eğitim evdedir. burada iş sana vede babaya düşer. çünkı o kızın birazıcık cekımserlıgı olsaydı veya korkusu tavrınıza taviz vermeyısınıze o kız o halde eve gelmeye cesaret edemezdi.. ben tek sorumlusu sizsiniz diyorum. size tavsiyem ipleri elinizden kacırmayın yavas yavas gidiyor. cunkı bir defa kacırdıgınız zaman gücünüz yetmez sizi dinlemez.. sen yapıstırdıgın zaman baba o kızı tutmayacak haklıda olsa haksız da olsa. baba yapıstırdıgı zaman sen kızı tutmayacaksın.
02 Yorumla
Soran+1 yılolurmu hic oyle sey
- +1 yıl
Olur olur. bak bal gibide oluyor..
Kızınıza kurallar koyarak ya da bir takım tedbirler uygulayarak bu durumun önüne geçmeye çalışmanız onu daha da fazlasını yapmaya itecektir. Onunla gerçekten arkadaşı olun! Tabuları aranızdan kaldırın, her durumu açıkca ve samimiyetle, yargılamadan, eleştiriden uzaklaşarak yapıcı şekilde konusun, Bilinmeyen ilgi uyandırır ve cazip gelir, bilinen değil.
10 YorumlaÇocuğunuzla gidip birlikte içmeyi denediniz mi. Birlikte gidin ve arkadaş çevresine bakın. Kiminle ( sizin tanıdığınız kişilerle) nerde içtipini biliyorsanız pek bir sorun yok. Her içen kötü yola (!) düşmüyor. size yalan söylememesini sağlayan. Herşey bilginiz dahilinde olursa daha rahat edersiniz
00 Yorumla- Diğer konusunda 685 cevap paylaştı.
+1 yılErgenlık donemıdır olur budurumlar. merak faktoru yuksek ollur bulundugu yas donemınde. eglence daha cazıp gelır..
KIzmak sınırlenmek yerıne onu kısıtlamadaıgını ısteıgını yapabılecegını , ancak bunu yaparken ıcınde bulunacagı tehlıkelerı bılıp bılmedıgnı sorup , ona guvendını hıssettırmen ıyı bır yol olabılır.
Ne akdar sıkarsanız o kadar cok merak olusacaktır.
Tabıkı bu durum en cok Aıle pısıkıyatristini ilgilendırır.02 Yorumla
Soran+1 yıladam akilli bir yorum daha, haklisiniz
- +1 yıl
Umarım faydamız dokunur.. Kolay gelsn
Bence teyze kızına fazla yüz verme çünkü yüz verince astarını istiyorlar. karşına al bir ara konuş elbette bir derdi vardır sana anlatamadığı veya açıklayamadığı bunlara öğren. ondan sonra ne yapacağına karar verirsin. bende üniversiteye hazırlık yaptım kafam başka şeylere dalgın olduğu için elime hiç birşey geçmedi kızında aynı benim dediğim gibi kafası karışık
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılArkadas ortamini degis al karsina oturt belli ki bir sikintisi var ne sikintisi varmis ogren vakit gecir onunla bu drumda ne soylersen soyle dinlemiycek ergenler laf soz dinlemez daha kotu bir seyler yapmadan mudahale et fazla anlayislida davranma tepene cikar o zaman zor zaptedersin
00 Yorumla
+1 yılKızını dövmeyen dizini döver demişler.
Tabi bu lafın gelişi. Tutupta kızını döv demiyorum. Ama yeri geldiğinde sert davranmayıda bilmeli aileler. Eve geç gelen kız da neymiş? Hele 17 yaşında.
Sizden bazı konularda korkması gerekiyor. Zamanında bunu yapamamışsınız demekki. Yanlışı doğruyu ayırt edemiyordur belki de.10 YorumlaDiğer konusunda 18,1b cevap paylaştı. Onu anlamaya çalışmalısınız. Bu hale neden geldi, bir merak mı, bir sıknıtısı mı var, konuşup öğrenmeye çalışmalısınız. Onu sorgulamadan yargılamadan yapın bunları lütfen, arkadaş olun. Sizde genç oldunuz, sizde yaprınız, bizde yaptık, anlayışlı olmak lazım. Ayrıca arkadaşlarıyla konuşun, ben kızıma yardımcı olmak istiyorum sorun nedir deyin.
06 Yorumla- +1 yıl
aileyle çocuk hiç bir zaman arkadaş olmamalı. psikologların uyarılarından çok uzak bir cevap
- +1 yıl
@birbaşakburcu umarım bu konuda tecrübeniz vardır, benim psikolog söylemlerine ihtiyacım yok, çünkü iki evlat yetiştirdim. Verdiğiniz eksi sizin zaten bu konularda ne durumda olduğunuzu belirtmiş. Sn @buOlsa arkadaşlarının yanında dalga konusu olabilir endişenize katılıyorum, bu konuda hassas olunmalı, arkadaşlarından bilgi alınırken ebeveyn olduğunuz belli edilmemelidir.
- +1 yıl
İletişim kurmak başkadır arkadaş olmak başkadır. bir çocuk her yerde arkadaş bulabilir her çeşidiyle arkadaşlık kurabilir ama her insan o çocuğa anne olamaz baba olamaz. bir insanın herşeyden önce hayatında anne ve baba rolünde insanlara ihtiyacı vardır. anne baba rolü deyince sadece kızar iş verir nasihat verir karın doyurur kıyafet alır para verir gibi düşünmek yanlış. bir an baba herşeyden önce çocuğuyla ilgilenmeli ve iç dünyasındaki manevi açıkları gerek sevgisiyle gerek bilgi birikimiyle gerekse otoritesiyle doldurmalıdır. ama arkadaş olamya çalışan anne baba bunu tam anlamıyla yapamaz (örneğini çok gördüm). diplomam yok ama bu konuları çok araştırdım ve çok gözlemledim psikolojiye ilgim vardır
- +1 yıl
elbette anne baba olmak daha zor ama en azından bir faydamız dokunabilir diye düşünüyorum. özellikle soran kişi psikologların forum sitelerini takip ederse ya da online danışma hatlarına başvurursa bir uzman yardımıyla üstesinden gelebilir. benimki sadece ilgi konuda uzman bir kişi değilim bende.
Birak ablacim icin sen ona kizdikca bagirdikca daha fazla yapicak ve her yaptigini senden gizlicek ona sunu de bence ic ama kararinda ic de kotu oldugu zaman seni annesini ariyabilcegini bilmeli bence.
01 Yorumla
Soran+1 yılaynen canim benim guzel bir yorum oldu bu. aklimda olucak
- Diğer konusunda 592 cevap paylaştı.
+1 yılAblacım kesinlikle uyarmalasın basına gelebilecek şeyleri söylemelisin gerçekten çok merak ediyosan birlikte ev ortamında yap de. dısarda arkadas ortamında basına neler gelebilir tahmin edersiniz ama evde gözünün önünde oldugu için için rahat olur
00 Yorumla kendi ergenliğimi göz önünde bulundurarak söyleyebilirim ki çabalarınız çok işe yaramaz. zor bir ergenlik geçiriyosa ergenlik bitene kadar taş atıp başını altına tutcak. tek temennim büyük şeyler yapmaması. allah yardım etsin
00 Yorumlaannesi böle sitelerde gezen kızdan ne beklersin endişelenip internette takılacağına otur kızınla vakit geçir
12 Yorumla
Soran+1 yılben internete daha bugun soru sormak icin girdim ne atip tutuyosun bu spruyuda akli basinda olanlara sordum sende ergensin zaten 18-24 yas araligindasin birazdan senin anende gelir
+1 yılceza verip şartlar koycaksın başka çare yok işte ders çalışmassan bu yok bu nottan aşı getirirsen bu yok serslerinde iyi not getirişe bir sürpriz yapın hediye alın ona yaşı büyük doru ama bunlar gerek
00 Yorumla
+1 yılkizina egitim vermen gerekiyor oncelikle.40 kere konus farketmez. ama ben olsam bunu psikolog yardimiyla yapardim
00 Yorumla
+1 yılAbla kizini cek bir kenara, asikmisin, derdin ne söyle! ben senin annenim de, üzülüyorum senin adina de! tatli dil yilani deliginden cikarir!
00 Yorumla
+1 yıletkili bir ceza vermezsen sözünü dinletemezsin. her konuda şefkat iyi değildir. babasına söyle gerekirse
07 Yorumla- +1 yıl
bilemem orasını zayıf noktaları hakkında fikrim yok. arkadaş olmak çözüm değil asıl o zaman kızı o cesareti daha çok bulur. iletişimi kuvvetlendirmek bir çözüm ama arkadaş olmak asla yapılmaması gereken hataların başında gelir @yummyum
- +1 yıl
@yummyum İlerde sende anne olacaksın. Kendini onların yerine koy bakalım.
Baban çok mu ister sana vurmak? Neler yaptın Allah bilir. O adam belki son çare bunu yapmıştır. Sana vurduğunun iki katı kendi içi yanar o adamın.
Sokaklarda sürtüp onla bunla gezmeyi marifet biledurun siz. - +1 yıl
Anladım. Zaman kötü. Başına birşey gelmesinden korkuyordur.
- +1 yıl
benim bahsettiğim yöntem dayak değildi @yummyum
+1 yılYapmışsın kızı atmışsın sokağa sonra gelip bize soruyorsun napmalıyım diye ne yapalım yani senin kıza önce. bir bak iyi yapabilmiş misiniz kız olmuş olmamış mı
01 Yorumla
Soran+1 yılsokakta degil ya arada gec geliyorbazi gunler her zamsn yapmiyor sokak cocugu degil bazen arada yapiyor kiyak gecyr kenfibr
+1 yılAblacim bende ictim zamaninda. Al karsina konus asik olmus bence
00 YorumlaBunun birçok sebepleri ve o sebeplerin sonuçları var
Eğer kizin boyle devam ederse cinsel ilişki bile yasayablr. Bu durumda yapman gerekenler için yaz bana00 Yorumla
+1 yılHatalar yapmasına çok elverişli bir yaş. Tam bir asilik durumu söz konusu.
@aycakn şu üye' ye yazarsanız şayet size bizlerden daha iyi yardımcı olabileceğini düşünüyorum.00 Yorumla- Diğer konusunda 20,5b cevap paylaştı.
+1 yılArkadaş ortamını değiştirmesini sağla yoksa votka içmesi masum bile kalır. Bira desen anlarım ama vodka diyorsun, çocuğun meze olmasın.
02 Yorumla
Soran+1 yılmeze? sadece votka degil bir shotta tekila icmis
- +1 yıl
Bu yazdıkların harçlıkla olmaz, arkadaşlarına dikkat et.
Diğer konusunda 328 cevap paylaştı. allah muhafaza farklı ortamlara girmesin dikkatli olum paylaşın konuşun sabırlı olun yaptıklarını uzaktan takibe alın yani kısacası daha fazla ilgilenin alakadar olun
00 Yorumla
+1 yılsızı bılemıcem ama benı annem dayaktan oldururdu herhalde:D
00 YorumlaDiğer konusunda 1,7b cevap paylaştı. hayırlısı neyse o olsun. dua et vodkadan başka bişi içmesin. vodka nedi bonzainin yanında...
00 YorumlaKarşına oturt ve konuş ne derdi varmış niye içimiş diye. Sen annesisin sana kolay açılır bence. Allah korusun başına kötü birşey gelmesin
00 Yorumla
+1 yılBende 17 yasinda bayagi ictim simdi 18 yasindayim fazla icmiyorum. kizin birine asik buyuk ihtimal bir konus derim
02 Yorumla- +1 yıl
Kizin,
18-24 yas araligindasin 17 yasinda kizin var? Yeme bizi.
01 Yorumla
Soran+1 yılhesabi acarken yasi oylesine sectim 34 yasindayim
Valla gerekirse dovucen yani o yastaa oyle birakman hiç iyi degil ona bisey olursa sorumlusu sizsiniz bence bir yolunu bulup bir çözüm bulun
02 YorumlaErgen işte ya ben de öyleyim. Bence yapma demek yerine arkadaş gibi olun naptığını bilirsiniz en azından
00 Yorumla- Diğer konusunda 408 cevap paylaştı.
+1 yılNe olmuş ki bende o yaştayken içiyordum ve ailemde biliyordu bunu
00 Yorumla
+1 yılah ablam ah sen ne yaparsan yap ortam cok kötü ama kzıının elinde alsında hersey
00 Yorumla
+1 yılkızına kızma yasak falanda getirmeye çalışma.. arkadaş olmayı ancak iyi bir iletişimle halledebilirsin sorunları..
00 Yorumla
+1 yılarkadaş çevresini değiştirmesi lazım bunu için de bişey yapamazsınız o yolunu çizer babasının oturup adam akıllı konuşması lazım
00 Yorumla17 yşında doğummu yaptın kanka kaç yaşında evlendn?
01 Yorumla
Soran+1 yıluzum hikaye
+1 yılo mervelere ders çalışmaya gittiğinde içmiştir kesin patron, merveyle arkadaşlık etmesin bir daha, merve teşvik etmiştir :D
02 Yorumla
Soran+1 yılderya doye bir arkadsi var
- +1 yıl
bence sen bir dedektif tut bu patron durum beni aşar :D
Ne var bunda birak. yasasin. hayatini. karisma annecik
10 YorumlaGözünü korkut musluklari kis paranin nasil kazanildigini bir anlat bakalim nolucak
00 YorumlaYa abla konus onunla ergen diyi birakma yapti sey iyi deyil
00 Yorumlakarşınıza alıp konuşun fazla üzerine gitmeyin sorumluluklarının farkına varmasını konuşarak sağlayın
00 Yorumlabence kızına bir anne gibi değil arkadaş gibi yaklaşıp dertleşmeyi denemelisin
00 YorumlaDiğer konusunda 481 cevap paylaştı. Ona oyle bir icki icir ki zehirlensin. Yerlerden kalkamasin bu sayede bidaha icmeye korkar
01 Yorumla
+1 yılAbla weken evlilik seninkisi eminmisin kizinin ictigine. Hadi kafani toparla senin 17 yasinda bir kizin yok
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılsen kızının yaşındayken anne olmuşsun , olayı büyütme.
armut dibine düşer , ilk isteyene verin gitsin03 Yorumla- +1 yıl
anası vermese kız zaten ilk isteyene verecek. bari vermişken gitsin de yeri yurdu olsun
Cevap sahibi+1 yılkız ilk isteyene verirse dahamı iyi olur?
- Diğer konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılkonuşarak anlayarak ve ilgilenip peşini bırakmayarak üstesinden gelebilirsin.
00 Yorumla Helal lokma ile buyut onu. O zaman sen zorlasan da yanlışlara bulasamaz
00 Yorumla
+1 yılbu demek oluyor kii :D 16 da evlendin 17 de doğurdun... :D anasının yolundan gidiyor olabilir :D
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen 14 yasında bile vodkanın delisiydim sen nediyon abla. ama sana tavsiyem kızını psikoloğa götür
00 Yorumla
+1 yılarkadaş ortamını değiştirmelisin..
00 Yorumla
+1 yılsen kac yasındasın da kızın 17 yasında?
04 Yorumla
Soran+1 yıl34 yadindayim hesabi acarken yasi oylesine sectim
- +1 yıl
anladım korkma cok nerde ıcıyor arkadas ortamını blıyor musun nasl bı hayatı var detaylı anlatırsan yardmcı olmaya calsrm
Soran+1 yılbu siteys bu soruyu sormsk icin acil bir sekilde uye oldum hersey karman corman bu siteye sadece bunun icin uye oldum gercektwn kafam karidik cunku
Psikolog gitmek varken neden burası
00 YorumlaGeç kalmış ya. Ben 12 de içmiştim :)
00 Yorumla
+1 yılKizin vermeye hazir abla :D
10 Yorumla- Diğer konusunda 811 cevap paylaştı.
+1 yılHmm al karşına otur konuş bir sorunu ne
00 Yorumla babası yok mu, çekip konuşmuyor mu?
00 Yorumla
+1 yılbu kızın babası var mı?
00 Yorumla
+1 yılsen kaçsındasın bacım
00 Yorumla
+1 yılO kız tam dayaklık ozaman. Biraz sert ol sende..
00 Yorumla
+1 yılçok erken anne olmuşsunuz...
00 YorumlaDiğer konusunda 537 cevap paylaştı. Ailenizdeki ilsikiler duzgunmu
00 Yorumla- Devamını Gör (8)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım