Bi küçük eylül meselesini izledim. Çok beğendim. Ancak bir kaç şey anlayamadım. Bir küçük eylül meselesi konusu ne? Eylül şizofren mi? Berrak Eylülü neden korumaya çalışıyo ondan ne saklıyo? Tek gerçek mi? O yaşadıkları gerçek mi? Bir küçük eylül meselesi kızın hastalığı ne?bir küçük eylül meselesi
Engin Akyürek ve Farah Zeynep Abdullah'ın başrollerinde oynadığı Bi Küçük Eylül Meselesi'nin konusu ne?
Bi Küçük Eylül Meselesi ne anlatıyor?
Bi Küçük Eylül Meselesi Konusu
Sorunsuz bir hayatı olan Eylül geçirdiği kaza sonucunda hayatının son 1 ayını unutur. Çevresindekiler ona hiçbir sorun olmadığını söyleseler de Eylül kimseye inanmaz ve içgüdüsel olarak Bozcaada'ya gitmek ister. Bozcaada'da gizemli bir adamla tanışır. Bu adam Eylül'e aşık olduğu adam olduğunu ve onu hatırlaması gerektiğini söyler.
Bi Küçük Eylül Meselesi Eylül şizofren mi?
Bir Eylül Meselesi
Bi Küçük Eylül Meselesi filminde Eylül karakteri sevgilisi ile geçirdiği kazanın ardından Bozcaada'ya gidiyor. Burada tanıştığı Tek'in ile bazı şeyleri sorgulamaya başlıyor. Filmin sonunda Eylül'ün Tek'in ile olan ilişkisinin hayal gücüne dayandığı anlaşılıyor. Filmin yönetmeni Kerem Deren Eylül'ün şizofren olup olmadığı konusunu izleyicilere bırakıyor.
Eylül Tek'i tek bırakmadan önce sağlıklı sanırım. Sonra kazadan sonra travma yaşıyor ve sürekli onu görüyo işte. Arkadaşı da onu korumak için anlatmıyor ama hafıza zamanla kendini topluyor ve ufak ufak hatırlamaya başlıyor. Zaten sonda tamamen hatırlıyor olanları. Çok büyük bir olay yaşayıp hafızanın silmesi veya unutması konusu işleniyor aslında.
Tek çok çekingen bir çocuk, Eylül ise gözde ve girişken bir kız. Bunların acı hikayesi.
Tek gercekti o adadan ayrılana kadar sonra öluyo Tek Eylul un peşinden giderken sonra Eylül öldüğünü gazeteden öğreniyor kafa travması geciriyo Tek in kitabını buluyo eskiyi hatırlıyor