Assalamu aleykum 🍂 Efendimiz (s. a. v.) buyurdu ki; “Her kim, her farz namazın arkasından Ayet-el Kûrsi’yi okursa, Cennete girmekten onu ancak ölüm men eder. Her kim onu yatacağı zaman okursa, Allah-u Teâlâ ona kendi evi, komşusunun evi ve etraftaki evler hakkında güvence verir.”
Ayet el Kursi"Allah, O’ndan başka tanrı yoktur; diridir, her şeyin varlığı O’na bağlı ve dayalıdır. Ne uykusu gelir ne de uyur. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O’nundur. O’nun izni olmadıkça katında hiçbir kimse şefaat edemez. Onların önlerinde ve arkalarında olanları O bilir. O’nun ilminden hiçbir şeyi -dilediği müstesna- kimse bilgisi içine sığdıramaz. O’nun kürsüsü gökleri ve yeri içine almıştır. Onları korumak kendisine zor gelmez. O yücedir, mutlak büyüktür." Bakara suresi 255 ayeti
Namazdan sonra eğer bu ayeti okursanız cennetti girmekten sizi sadece ölüm men edeceğini biliyor musunuz?
Hep okuyorum zaten ve bu ayetlerin müthiş bir gücü ve mucizesi var fakat düzgün okunmalı mahrecli kaideli tecvitli harfleri düzgün çıkararak güzel ve usulüne uygun okumalıyız
Ve Aleykümselam Kardeşim,''Zaten ölünce gidiyoruz nasıl oluyor falan'' diyenler olmuş. Verilmek istenen mesaj; zaten öldükten sonra hesaba çekileceğiz eğer cenneti kazandıysak (tekrar ölemeyeceğimize göre) o kişi cenneti garantiledi ancak bir mucize olacak ki menedilsin, anlamına geliyor. Mucize:ölüm.
Şöyle örnek vereyim; sözün gelişi ''bu işten beni ancak ölüm kurtarır'' denir ya bazen aslında ölüm o işi bitirmiyor, kişiyi de kurtarmıyor sadece her şeye son veriyor di mi? Burada onu kurtaracak başka hiçbir şeyin olmadığını vurguladığı gibi cenneti garantilediği vurgulanmak istenmiştir.
Gelelim söze; En basitinden biz İhlâs Suresi' nin ayetlerinde de inancımızı dile getiriyoruz: 1- De ki: O Allah birdir. 2- Allah samed (her şey O'na muhtaç, O kimseye muhtaç değil)'dir. 3- O doğurmamıştır ve doğurulmamıştır. 4- Ve hiçbir şey O'nun dengi değildir.(112/1-2-3-4)
Yine birçok ayette ''cenneti nasıl kazanacağımız'' belirtilmiştir:
BAKARA/25MÂİDE SURESİRA'D/22
Bu demek oluyor ki cenneti kazanmak için tek bir ayeti okuyup kazanmak mümkün değil, yoksa günah işleyip her namaz sonrası veya uyumadan önce okuyup kazanacağını düşünür oysa cenneti kazanmak kolay değildir ayetten de anlaşılacağı üzere: ''Sizden öncekilerin başına gelen sıkıntı ve zorluklar, sizin de başınıza gelmeden Cennet'e gireceğinizi mi sandınız? Onlara dokunan sıkıntı ve zorluklarla öylesine sarsıldılar ki Resûl ve onunla birlikte olan müminler, “Allah'ın yardımı ne zaman?” dediler. İyi bilin ki Allah'ın yardımı yakındır.'' Bakara/214
arkadaşların da dediği gibi farklı yerlere çekmek için çok uygun zaten hadiste vurgulanmak istenen cennetin ve ayetin önemidir. (Zaten sizde sadece bununla olabileceğini ifade etmiyorsunuz.:))
İslâm'da Tergib (teşvik etme, özendirme) başlığıyla nebevi tavsiyeler sunulmakta, Terhib (sakındırma) başlığıyla bir konudaki yanlışlıklara değinilmektedir. Burdan yola çıkarak hadisin bizi hem cenneti kazanmaya, cennet yolunda atılan bir adım olduğunu anlamaya hem de ayeti okumaya teşvik etmek amaçlı söylendiğini anlıyoruz.
Dinlerin saçma olduğunu saçma olduğunu düşünüyorum böyle metafiziksel kanıtlanamaz şeylere inanmıyorum bu Namazdan sonra bu duayı okumanın cennetti garantilemesi bana göre beleşçiliktir... Sorumluluktan kaçmaktır bir nevi iyi bir şey yapmadan sadece kolayca bir dua okumak ile cennet garantileşiyorsa ortada bir sorun var demektir ve bu sorun ilerde çok büyük sorunlara yol açabilir... Ancak neyseki bir çok müslüman nasıl olsa dua okurum cennette girerim demeden dinin gerekliliklerini yerine getiriyor... Ancak böyle bir bedava cennet olayı gerçek bir şeyse çoğu kişi dinini aksatacaktır...
@UDixon e herkesin kendi görüşü kimsenin dinine laf etmeye hakkım yok sadece demek istediğim insanların namaz kılıyorum zaten cennete giderim diye düşünmemesi gerektiği ve emin ol böyle düşünen bir sürü kişi var
Kuran diyor zaten Maun﴾4﴿ Vay haline o namaz kılanların ki, ﴾5﴿ Onlar namazlarının özünden uzaktırlar. ﴾6﴿ Onlar halka gösteriş yaparlar. ﴾7﴿ Hayra da engel olurlar.
"Allah, kendisine ortak koşulmasını asla bağışlamaz, ondan başkasını dilediği kimseler için bağışlar. Allah’a ortak koşan büsbütün sapıtmıştır."Nisa suresi 116
Unutma o günü ki onları hep birden toplayacağız; sonra da Allah’a ortak koşanlara “Nerede boş yere davasını güttüğünüz ortaklarınız?” diyeceğiz. Enam suresi 22 Sonra onların mazeretleri “Rabbimiz Allah’a andolsun ki biz ortak koşanlar olmadık” demekten başka bir şey olmadı.23 Gör ki, kendi aleyhlerinde nasıl yalan söylediler ve (tanrı diye) uydurdukları şeyler kendilerini nasıl bırakıp gitti!24
Hayir hadis iptal olmaz! İstediğin şeyi inanıp alıp istediğin şeyide iptal edemezsiniz! Örneğin:Siz şimdi birini öldürüp daha sonra hemen namaz kılaxam ve ayet el kursi okuyacam gibi bir şey mi düşünüyorsunuz siz ne düşündüğünüzü aklınızdan ne geçtiğini Allahin bilmediğini mi düşünüyorsunuz?
İhaleye fesat karıştırayım, kanunları kendi lehime manipüle edip geceleri kendi lehime resmi gazetede kanun çıkarayım, uyuşturucu kaçırayım, fuhuş yapayım sonra da bunu okuyup cennete gideyim. Bunun sahih olduğuna dair çok ciddi şüphelerim var 😄
Kendinizi yüklenmeden kısa süreleri öğrenin çok dinleyin ve ezberlemeye çalışın hersey birgunde olmaz ama eğer sabırla devam ederseniz elbette sizde ezberleyeceksiniz
@ömcek sadık doğru sözlü sözü özü bir gibi gibi bir çok öz anlama gelen bir mana . arkadaşın paylaştığı bu Hadis i Şerifin bir başka vechinde buna sadece sıddıklar devam edebilir buyruluyor. iyi günler