kardeşimiz,
Hz Muhammed (sav) buyurdular,
"İlk çocuğunun kız olması kadının bereketindendir." (İbn. Asakir)
İnsan elinin dokunuşu anlamına geliyor.
Mantıklı bi gerekçe göremedim batıl inanç
Cevap
5Cevap
Önceden Orta Doğu coğrafyasında kimin erkek çocuğu olsa bayağı sevinirmiş. Yahudilik ve Hristiyanlık da Orta Doğu dini olduklarına göre bu ayet beni şaşırtmadı
Gözlemlediğim kadarıyla gerçekten doğru, erkek çocuklar (bebekler) çok hareketli olduğundan duş aldırmak ekstra zor.
Kadının aşağılanmasi anlamina geliyor.
Temizlik süresi ne
İşte, ay halinden sinraki temizlenme süresi gibi.
Evet.
Bir kuran ayetinde de sırf müslüman değil diye bütün müslüman olmayanlara hakaret ediyor insanları iyi ve kötü olmasına göre değil inancına göre bölen bölücülük yapan bir din bütün insanlığın dusmanidir
Konumuz yukarıdaki ayet. Ona bir cevabınız var mı?
Noldu işine gelmeyince kivirirsin
Ben şimdi incil ve Tevrattaki Terör, katliam ve Ensest leri buraya koyarsam konu dagılır.
Koy ki 3 dine birden terör dini diyebilelim
Terör dini Kur'an degil İncil ve Tevrat tır.
YAHUDİVE HRİSTİYANLARIN ORTAK DİNİ KİTABI "İNCİL"
İsa dediki, sanmayinki ben dünyaya huzur ve bariş getirdim ben dünyaya savaş ve kiliç getirdim ( methew 10.37)
"Lakin üzerlerine kral olmamı istemeyen o düşmanlarımı buraya getirin ve önümde öldürün!" (Luka, 19/27)
"İsa, yanlarına gelip kendilerine şunları söyledi: 'Gökte ve yeryüzünde bütün yetki bana verildi. Bu nedenle gidin, bütün ulusları öğrencilerim olarak yetiştirin. Onları, Baba, Oğul, Kutsal Ruh adıyla vaftiz edin." (Matta, 28/18, 19)
Ne mutlu o senin cocuklarini senin gözünün önünde kayalara carparak öldürene (mezmurlar137:9)
Şimdi bütün erkek çocukları ve erkekle yatmış kadınları öldürün. Yalnız erkekle yatmamış genç kızları kendiniz için sağ bırakın. (Çölde Sayım: 31 /17-18
YAVRULARI GÖZLERİNİN ÖNÜNDE PARÇALANACAK.
Evleri yağmalanacak,
KADINLARIN IRZINA GEÇİLECEK.”
(İşaya: 15-16)
“Hem yiğidi, hem kızı, emzikteki çocukla ak saçlı adamı, dışarıdan kılıç ve içeriden dehşet telef edecek.
Hasımlarından öç alacağım, Ve benden nefret edenlere ödeyeceğim.” (Tesniye, 32/25)
“Sen benim topuzum, cenk silahımsın,
seninle milletleri kıracağım, ülkeleri helak edeceğim… ve seninle erkeği ve kadını kıracağım, ve seninle kocamış adamı ve genci kıracağım; ve seninle genç adamı ve ere varmamış kızı kıracağım; ve seninle çobanı ve sürüsünü kıracağım; ve seninle çiftçiyi ve çiftini kıracağım; ve seninle Valiyi ve kaymakamı kıracağım.” (Yeremya 51/20-23
Şimdi git, Amalekliler’e saldır. Onlara ait her şeyi tamamen yok et, hiçbir şeyi esirgeme. Erkek, kadın, çoluk çocuk, öküz, koyun, deve, eşek hepsini öldür.” Samuel, Bap: 15, Ayet: 3;
Samiriye halkı suçunun cezasını çekecek, çünkü Tanrısı’na başkaldırdı. Kılıçla yıkılacaklar, yere çalınıp parçalanacak yavruları, gebe kadınlarının karnı yarılacak.”Hoşea 13:16,
GERDEK GECESİ KAN GELMEYEN KIZIN ŞAHİTSİZ İSPATSIZ TAŞLANARAK ÖLDÜRÜLMESİ.
Eger kızın bakire olduguna kanıt bulunsmazsa, kızı baba evinin kapısına çıkaracaklar. Kent halkı taşlayarak kızı öldürecek. Çünki babasının evindeyken fuhuş yapmakla iğrençlik yapmıştır. (tesniye 22:20,21)
EŞCİNSELLERİN ÖLDÜRÜLMESİ
Bir erkek başka bir erkekle cinsel ilişki kurarsa, ikisi de iğrençlik etmiş olur. Kesinlikle öldürülecekler. Ölümü hak etmişlerdir.(Levililer 20:13)
Eğer bir adamın dikbaşlı, başkaldıran, annesinin ve babasının sözünü dinlemeyen, onların tedibine aldırmayan bir oğlu varsa, annesiyle babası onu tutup kent kapısında görev yapan kent ileri gelenlerine götürecekler. Onlara şöyle diyecekler: ‹Oğlumuz dikbaşlı, başkaldıran bir çocuktur. Sözümüzü dinlemiyor. Savurgan ve içkicidir.›Bunun üzerine kentin bütün erkekleri onu taşlayarak öldürecekler. Aranızdaki kötülüğü ortadan kaldıracaksınız. (Tesniye 21:18,21)
Hz Davut zinacı gösterilmiş?
Hz Davudun oglu kız kardeşine tecavüz etmiş gösterilmiş?
Hz Süleyman Kîz kardeşiyle yatmak istiyor gösterilmiş?
Hz Lut kızlarıyla yatıp çocuk sahibi olmuş gösterimiş?
HAŞA!
İslamda da bu tarz ayetler ve hadisler mevcut hiç merak etme sen
Kur, anda yok. Bunlarla kıyaslayamazsın bile.
Sizi islama davet ediyorum. Gözünüzü açın ve dogru kitaba inanın.
Tevbe 29 haraç verinceye kadar müslüman olmayanlarla savaşın aynı teröristler gibi ya bize katil ya bize itaat et ya da öl
Buhari müslim ittifak ettiği bir hadis insanlarla müslüman oluncaya namaz kılıp Zekat verinceye kadar savasmakla emrolundum bunu yaparlarsa canlarını ve mallarını benden korurlar terörist iste
Bu bize açılan savaşın sonucu gelen ayet.
Bu kadarmı, yukardaki terör ayetlerini bununlamı kıyaslıyorsunuz?
Hem siz şu an yaşadıgınız devlete cizye (vergi) vermiyormusunuz?
Savaşın sonucuyla alakasız dünyadaki bütün islam âlimleri bunu genel emir ve saldırı cihadinin da farz olduğu şeklinde yorumlamislardir doğru olan da budur bütün naslar genel hukumdur nesh edilmedikve
Peki kızım. Madem sen uyanmak ve gözünü açmamakta ısrar ediyor ve bozuk kitaplara iman ediyorsan. Bol şanslar.
Başka yazma.
Ahahah işine gelmedi
Size savaş açanlarla Allah yolunda çarpışın. Fakat haksız saldırıda bulunmayın. Çünkü Allah, haksız saldırıda bulunanları sevmez. Bakara suresi 190. Öyle bir yerden alıp, öte yana sallama savaşmak sadece insanların birbirlerini öldürmesi değil, fikirle de olur. Burada kasıt müslümanlara saldıranlar.
@KitapOkuyorum insanların sadece iyi ve kötü olarak ayrılması gerektiğini doğru bulan sığ düşünceli arkadaşım bence senin okuman gereken daha çoook kitap var. Kainatı yaratan bir ilahın, insanlara birçok nimet veren bir yaratıcının insanlar tarafından inkar edilmesinden daha aşağılıkça ve iğrenç bir şey olamaz. Bunu yapan da bedelini en ağır şekilde öder.
@Nightwalk35 iyi de bu da onun görüşü. kimseyi ilgilendirmez
@wessss evet bu da benim görüşüm kimseyi ilgilendirmez. Başkalarının avukatlığını yapmak yerine sen de kendi görüşünü yazabilirsin mesela.
@Nightwalk35 söyleyiş tarzın pek saygılı değildi belirtmek istedim. görüş paylaşmayı da tercih etmedim bir dinin var olması herkes için daha doğrudur dinsizlikten. o yüzden her dine saygılıyım. iyi günler.
@wessss herkesin inancına saygım var. Fakat hakaret edene karşı saygım yok ki hakarette bulunanlar da saygıyı haketmiyor zaten. O yüzden dinime terör dini diye iftirada bulunan birine de saygılı davranmamı kimse beklemesin. Size de iyi günler.
Kadın adet görmeye başlar. Bundan bahsediyor olabilir.
Bir kadın erkek degilde, kız çocugu dogurursa hemen adet mi oluyor?
Yok hyr kadının doğurduğu kızın adet göreceğinden bahsediyorum
Yapma ya! Yeni dogmuş bebek adetmi görüyormuş?
Kanka beynini kullan.
Merak ettim
Merak ettim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?