Türkiye de şeriat ve gericilik yok zaten ama bazı yerlerde yobaz kesim çok fazla onlara da zaten dindar değil dini kötüye kullanan kesim diyoruz, en iyisi hangi dini seçerse seçsin kimsenin dinini laf etmeden özgürlüğüne karışmadan yaşamak tabi bu saydığın yerlerde de insanı hoşgörülü olduğu için o şekilde dini kullanıp insanları uzaklaştırmak yerine günlük hayatlarına odaklanmışlar. Her şehrin gerici ve geri olmayan semtleri var bunu ele alırsak her şehir diyebiliriz
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBenim canımı sıkma mal mal konuşma İslamiyeti sen kimsin de asagiliyorsun gericiymis seriatmis😡😡 İslamiyeti senin gibi pislikler kötüleye kötüleye saçma sapan hurafeler çıkarıp İslamiyet'in üstüne ata ata mahvettiniz güzelim dinimi😡 haddini bil de konuş başka dine mensupsan kendi dinini yaşamaya devam et Türkiye'de hatta dünyada milyonlarca gerçek İslamiyeti yasayan müslüman kardeşlerim uydurma İslamiyeti saçma sapan hurafeleri sizler çıkarıyorsunuz çünkü İslamiyet'in kuralları işinize gelmiyor tabikide gelmez hristiyanlikta günah çıkarma gibi saçmalıklar olduğu için her işlediğiniz günahı nasıl olsa çıkarırız düşüncesiyle her naneyi yiyorsunuz islamiyette ki yasakları bahane ederek yok Yahudilik yok Hristiyanlık diyerek işinize gelen dini seçiyorsunuz. İslamiyetimi senin gibi düşük kapasiteye sahip kişilere ezdirmem. İslamiyeti zaten senin gibi insanların yaşaması çok zor çünkü beynin güzelim dinimizi anlmaya yetmez anca karalamaya küçük düşürmeye yeter onu da benim gibi düşünen kardeşlerim müsade etmez😡😡😡 biz karışıyor muyuz senin inancına dinine sürekli burda Hristiyanlık İslamiyet diyerek aşağılamaya çalışıyorsun. Beni sürekli sorularına davet edip durma sınır etme insanı 😡😡
21 Yorumla- +1 yıl
Mal
Diğer konusunda 1b cevap paylaştı. Katılıyorum, çünkü bu saydığın şehirler coğrafik yapısı, etnik yapısı nedeniyle batı kültürüne yakın (batı kültürünü 100% desteklemiyorum bu arada) ya da turist alması nedeniyle hoşgörü göstermeyi öğrenmiş şehirlerdir
46 Yorumla- +1 yıl
Ya en basiti, Gaziantep'e gittiğim zaman boynumda haç kolye var diye koparmaya kalkmışlardı.
İzmir, Antalya, Edirne gibi yerlerde ise asla böyle bir sorun yaşamadım. Bir Edirne ile Trabzon veya Sakarya arasında dağlar kadar fark var. Sanki 2 ayrı ülke gibi - +1 yıl
Ben müslüman biriyim ama kalkıp da kimsenin boynundaki haçı koparacak kadar cahil ya da saygısız değilim. Bunun Müslümanlıktan ziyade yetişme tarzına bağlı olduğunu söylemek daha doğru olur. Aynı zamanda bikiniyle gezen birine bir şey demediğim gibi kara peçeyle dolaşana da laf etmem. Dediğim gibi saygı ve haddini bilmekle alakalı
- +1 yıl
Anladım pek dininizi bilen birisi değilsiniz. İyi günler dilerim. En kısa Türkçe kuran okuyun bence
- +1 yıl
Hayatında kuran bile okumadığın açık eminim buna. Zaten muskjmanlar ana dilde kuram okumaz sonra da bizlerin karşılarında ezikliigini üste çıkarak bastırırlar
Ne komedi tanri katında sözde tek kitap olan kuranı okumadan körü körüne iman ederler. - +1 yıl
Şu an bana bunları söylemen sorunda eleştirdiğin kişilerin yaptığıyla aynı şey olması ne kadar da tuhaf... sanırım hadsizlik coğrafi özellik. Nereden biliyorsun kuran okumadığımı... nasıl böyle bir yargıya varabiliyorsun? Kuran’ı kerimde birine zorla bir şey yapmak istemediği bir şey yapmak yazıyorsa ben körüm o zaman
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
+1 yılSen böyle bir düşünceyle gerici bir zihniyete sahipsin ne kadar inkar etsende öylesin müslümanlığı kötülükle ve gerici zihniyet olarak sınırlandırıyorsun inancın bulunduğu yeri kötülükle yorumluyorsun ama şunu bir düşün Hıristiyan bir insanda adam öldürebilir Müslüman bir insanda. Dini inanca inanan kişinin kötü olması ya da gerici olması o inancı kötü yapmaz ben bir Müslümanım ama ateist bir arkadaşımda var kararlarımıza saygı duyduğumuz sürece insan insandır. Burada en önemli unsur saygı inancım kimseye zorla inanmasını söylemiyor inanmasanda saygı duymak zorundasın bir Müslümana da senin inancına saygı duymak zorunda duymayan bir Müslümanın olması inancı kötü yapmaz aynı duymayan bir Hıristiyan gibi. Müslümanlığı şeriat olarak yorumluyorsun burada gerici olan bence sensin 😔😔
10 Yorumla- Diğer konusunda 325 cevap paylaştı.
+1 yılEnsest ilişkiyi yasakliyor helalinden başkasına bakma diyor diye sanrim İslam dusmanlari var İslam var ve sonuna kadar devam edecek laiklik din düşmanlığı değildir bakın ne diyor Mustafa Kemal Atatürk din gibi temiz bir şeyi siyaset gibi kirli bir duruma alet etmeyiniz
50 Yorumla Kardeşim birincisi tanrı değil ALLAH diyeceksin.! , ikincisi nedir bu nefret dinsizlik Hristiyan olabilirsin bisey demem ama soruna bakar mısın? Bu ne biçim hadsizliktir.🤬 saygı bekliyorsan saygı göstereceksin ne diyor ALLAH (cc) kafirler ebediyen cehennemde kalacaklar cennete giremeyecekler.. dilini İslama uzatmadan önce çokça düşünmeni tavsiye ediyorum öyle takma isimlerle profilsiz hesaplarla gelme haddini bil.
58 Yorumla
+1 yılBatı şehirleri İzmir İstanbul Muğla Antalya gibi ama doğuda Mardine gidebilirsin orada da çok fazla Süryani hristiyan var bu yüzden saygılıdırlar
12 Yorumla- +1 yıl
yorumlar daha komedi sen onlara bak
- +1 yıl
Salla gerizeklilaei
+1 yılTunceli de Müslüman az var çünkü çoğu alevi Hatay'da Mardin'de bu şehirler de çoğu alevi Mardin'in çoğu Ermeni
122 Yorumla- +1 yıl
Ha evet bu Türk İslam sentezcisi güruh Alevileri de kendinden saymazsa doğru.
- +1 yıl
aleviler de musluman?
- +1 yıl
Değil canım
- +1 yıl
hahahdowndi aciklar misin acaba aleviler nasil musluman degil
- +1 yıl
İşlerine gelmeyince Aleviler musluman değil.
- +1 yıl
Sen açıkla o zaman İslam'ın şartı ve imanın şartlarini hepsini kabul ediyorlar mı
- +1 yıl
Alevilik, Ali ve On İki İmam'ın öğretilerini öğretmiş olduğu varsayılan Hacı Bektaş-ı Veli'nin mistik Alevi İslami öğretilerini takip eden yerel bir İslami gelenektir. Sünnilik ve Onikicilik'ten farklı olarak Alevilerin bağlayıcı bir dini dogmaları yoktur ve öğretiler dede adı verilen dini bilgin tarafından aktarılır. İslam'ın altı iman esası kabul edilir, hatta hz Muhammedin soyle bir sozu vardir "ben cennetsem ali kapisidir" diye aleviler hz muhammedi peygamber olarak kabul ederler
- +1 yıl
@maardnli umursamaya bile degmez. alevilere musluman degil diyenler mardine ermenistan bile der hahwheoend
- +1 yıl
hahahsosndor nesilleri tukenir elbet
- +1 yıl
@Maardnli ya siz müslümanlar ne komedisiniz. Açıyorum sizlerin haline. Kendinizi üstün görmeler havada görmeler şu tavırlara hareketlere bak neyse deve sidigi çarptı sizi
- +1 yıl
ben bizzat musluman degilim fakat bir dini bu sekilde kucuk dusuruyor olmak cidden acinasi hahahahdosn
- +1 yıl
@sakinolbirazaq islamin ovulecek bir şeyi yok ki. Zaten islamcilarda varsa yoksa cihad etmekle gaza etmekle övünür
- +1 yıl
@34ist_anbul3-4 islamin degistirmeden veya cidden islami duzgun yasayan insanlar icin guzel yanlari var her dinde oldugu gibi
- +1 yıl
Benim şahsi fikrimde hiç. bir dinin övünülecek bir tarafı olmadığı dinlere değil tanrıya inanıyorum. Din dediğin toplumları kontrol etmek için birer afyondur hangi dine bakarsan bak temelinde savaşmak var dinler ortadan kalkmadığı sürecede dünyada gözyaşı kan kaos fakirlik eksik olmaz
- +1 yıl
@Maardnli dünyada sizin gibi fanatikler ortadan kalmadığı sürece dünyaya huzur gelmez.
- +1 yıl
Sadece gaza etmekten ibaret değil. Zekat, sadaka, anne babaya saygı, birbirlik bereblik, kardeşlik, saygı, dostluk, iyilik, güler yüzlü olmak vss daha neler... Git diğer dinleri araştir Bunca güzel şeyleri bir arda göremebilcek misin acaba?
- +1 yıl
@Tubaacelyaaa Sevgili kardeşlerim, birbirimizi sevelim. Çünkü sevgi Tanrı'dandır. Seven herkes Tanrı'dan doğmuştur ve Tanrı'yı tanır. Sevmeyen kişi Tanrı'yı tanımaz. Çünkü Tanrı sevgidir. 1 Yuhanna 4:7, 8Bütün Kutsal Yasa tek bir sözde özetlenmiştir: "Komşunu kendin gibi seveceksin." Galatyalılara 5:14"Beni seviyorsanız, buyruklarımı yerine getirirsiniz. Yuhanna 14:15'Size doğrusunu söyleyeyim, bu en basit kardeşlerimden biri için yaptığınızı, benim için yapmış oldunuz.' Matta 25:40"İnsanların size nasıl davranmasını istiyorsanız, siz de onlara öyle davranın. Çünkü Kutsal Yasa'nın ve peygamberlerin söylediği budur." Matta 7:12Birbirinize hoşgörülü davranın. Birinizin ötekinden bir şikâyeti varsa, Rab'bin sizi bağışladığı gibi, siz de birbirinizi bağışlayın. Bunların hepsinin üzerine yetkin birliğin bağı olan sevgiyi giyinin. Koloselilere 3:13, 14Her şeyi sevgiyle yapın. 1 Korintoslulara 16:14
- +1 yıl
@Tubaacelyaaa kendinizin dininizi mükemmel eşsiz bir din sanmayın. Al sana başka dinlerden öğütler hemde islamdan kat kat üstün
+1 yılİslam gericilik değildir ve İslam baskısı diye birşey de yoktur. Yobaz insanların baskısı demek istiyorsan o başka tabi.
71 Yorumla- +1 yıl
Helal olsun.
+1 yılİslamın az olduğu yer gelişmiş dir söylemine katılmıyorum ( ben hristiyanım) bence dini ne olursa olsun saygı, sevgi ve anlayışla bir arada yaşanmalı
30 Yorumla
+1 yılÖnceden belirteyim müslüman değilim. Herkesin dinine saygılı olmalısın bence sonra kalkıp onlardan da saygı bekliyeceksin sonuçta. Herhangi bir dine mensup olduğu için kalkıpta insanlara gerici demen seni en büyük gerici yapar
78 Yorumla- +1 yıl
Beni cizyeye haraca bağlamak isteyen bir sapıklığa saygı duymam
- +1 yıl
Sen baya dolmuşsun sanırım müslümanlara karşı. Bende din olarak doğru bulmuyorum ama insanların dini bu sonuçta en azından daha düzgün bir dille içindekileri anlat. Siz böyle yaptıkça onlarda kendi dini dışındaki insanlara karşı önyargılı oluyorlar aynı şekilde saldırıya geçiyorlar
- +1 yıl
Onların azginligini ve teröristligini dizginliyor laiklik. Kuranda kafirler ölmeli der.
Müslümanlara saygı diyorsun ama yarın öbür gün şeriat gelmiş olsa seni cariye yani seks kölesi yapmak hakları bile var.
Biz bugün islamiyeti eleştirip bwrbarligini anlatıyorsak bunu kurana islama şeriata borçlu değiliz. Din ve civdan hürriyeti varsa hukuk kurallarına borçluyuz. İslama veya şeriat sistemine değil - +1 yıl
Ben şerita karşıyım zaten. Anlatmak istediğimi anlamamışsın ben islam sayesinde herhangi bir şey yaptığını söylemedim sadece bu tür davranışlardan dolayı karşılıklı bir nefret ortamı doğduğunu anlatmaya çalıştım. Yinede sen bilirsin tabii
- +1 yıl
Anladim tabi zaten bu insalar dinleri gereği kendinden olmayanı öldürmek yok istiyor birde onlara gericiler vs deyince nefretleri daha da kararıyor
- +1 yıl
Bende ondan bahsediyorum. Nefretleri bizim üzerimize kararıyor. Ayrıca yanlış anlama sadece soruyorum bu dediğin öldürme olayına ben rastlamadım da tam olarak nerede geçiyor
- +1 yıl
Tovbe 29 ayette.
- +1 yıl
Tamam. Teşekkür ederim
Diğer konusunda 347 cevap paylaştı. antalya ve İzmir listenin başında laiklik konusunda. din bitmeyecek ama buradan gidebilirim :)
10 Yorumlaİslam bu kadar zorunuza gidiyorsa islamiyeti yaşatmayan ülkelere yeleşebilirsiniz Elhamdulillah Müslümanım ve gerici değilim Güneydoğu da yaşıyorum çalıştığım yere her dine her ırka mensup insanlar geliyor hiçbir zaman misafirperverliğimizi kaybetmedik yargılamadık ötekileştirmedik kimseyi ama İslam dinini bu kadar kabaca eleştirerek kendi karakter ve zekanızdan şüphe ettirirsiniz sadece dediğim gibi bugün Islam dininden rahatsız olan varsa sınır kapılarının yolunu gösterebilirim
00 Yorumla
+1 yılBir insanın cahilliğini dinlere veya şehirlere bağlayamazsınız. Size karşı yanlış birsey yapılmışsa bu o insanın cehaletinden kaynaklıdır. Herkesin dini kendine kimse kimsenin inancına karışamaz. Ne başkasının dini sizi ilgilendirir ne de sizin dininiz başkasını.
00 Yorumla- Diğer konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılGericilik derken dini kastederek konuşursanız yahudilik ve Hristiyanlık İslam dininden daha gerici.
Gericilik kavramını açar mısınız?
İlerici ne demek anlatır mısınız?00 Yorumla
+1 yılGörüşlere bak anasını satayım. Ne oldu islam çok dokunmuş size. Asıl islam huzurun ve medeniyetin dinidir. Heyt be
44 Yorumla- +1 yıl
Birde eksiliyorlar. Asıl siz bir dine medeniyetsiz diyipte aşağılık oluyorsunuz
- +1 yıl
Kesinlikle öyle İslam huzurdur
- +1 yıl
Kes
- +1 yıl
@iowalkanaxx yürü git la
+1 yılİnsanlara "sana ne?" diyebildigin her yer yaşanılasıdir. Çözüm kendi elimizde. Hiç bir dinin müridi kimsenin hayatına karışamaz. Herkes dinini içinde yaşasın en güzel çözüm bu.
20 YorumlaDiğer konusunda 384 cevap paylaştı. Encok nerede varsa oradadır
cok gozuken yerler inanmayan ama inanıyormuş gibi yapanlarla doludur
bukadar göz ünune sokulmaz cünkü00 Yorumla
+1 yılDini gericilik olarak algılama insanlar gericidir ve dini menfaatleri uğruna kullanıyorlar.
10 YorumlaTürkiye'de İslam'ın olduğu zannedilen yerlerle İzmir Antalya'nın hiçbir farkı yok.
10 YorumlaHatay'da müslüman ve arap mahalleleri var. Az olduğunu sanmıyorum
00 Yorumla
+1 yılİzmir adana eskişehir çok azdır yalova.
İstanbul avrupa yakası kartal pendik maltepe00 Yorumla
+1 yılTürkiyede medeniyet yok.
14 Yorumla- +1 yıl
Trakya tarafına gelin
- +1 yıl
İnşaAllah bi gün gelirim. Güzel mi orası medeniylermi?
- +1 yıl
Burası ayrı bir ülke gibi. Hatay falanda iyi.
- +1 yıl
Kürt kızı o zaman hayali Kürdistan devleti kurda orada yaşa
- Diğer konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılMüslümanlar şerri yönetilmiyor ki. Ayrıca gerici diyorsun ya , ilerici kim onu merak ettim.
Seni zorla müslüman mı etmeye çalıştılar ki33 Yorumla- +1 yıl
Olmayan bir şeye kahrolsun diyorsun. Sizin kulaktan dolma bilgilerle edindiğiniz şeyler gerçek İslami yansitmiyor. Bir gün adalet sana lazım olduğunda , İslam hukuku olsa böyle olmazdı dersin.
- +1 yıl
Hı hı
- +1 yıl
Sana hı hı. İyi ki laiklik var sizin gibi yenilik ve laiklik düşmanlarını dizgibleyen sistem
Hiçbir yer, her yerdeler karınca gibi
31 Yorumla- +1 yıl
niye bu kadar dokundu
Gizli Üye(25-29)+1 yılTrakya artık Çanakkale dışında hiçbi yer olamaz
16 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılArtı*
- +1 yıl
Çanakkale bilmiyorum
Cevap sahibi+1 yılÇanakkale’de özellikle erkekler öyle mülayim öyle sakin kendi işinde gücünde insanlar ki sana anlatamam
Tattosuz kimse yok
başörtülüye de binde bir denk gelirsin
Dini olanlar da öyle körü körüne bağlı değil sadece tanrı inancı var o kadar
Hepsi bi kenara kızları şeytan oluyor cinni oluyor- +1 yıl
Çanakkalelli hristiyan arkadaşlarım vardı
Cevap sahibi+1 yılEee o zaman Çanakkale’yi nasıl unutursun
- +1 yıl
Unutmam 😊😊
+1 yılHatay mı? Hatayı yarısı Arap kardeş diğerlerine katılıyorum.
01 Yorumla- +1 yıl
Arap olâbilir ama halkın çoğunluğu müslümanlardan değil.
Batı şehirleri ekseriyetle
10 Yorumla
+1 yılTunceli diye düşünüyorum
10 YorumlaDiğer konusunda 402 cevap paylaştı. Saydığin şehirler doğru
01 Yorumla- +1 yıl
Tıpkı nasıl dünyada yaşanılası en güzel ülkeler ve coğrafyalar İslam olmayan ülkeler ise, Türkiye'de de en gelişmiş, güzel, yaşanılası yerlerin de Müslümanlardan ve İslam'dan uzak ve arı yerler olması çok ilginç.
+1 yılAntalya ya katılmıyorum
00 Yorumla
+1 yılİzmir
20 Yorumla
+1 yılTunceli
20 Yorumla
+1 yılİstanbul
10 Yorumla
+1 yılİstanbul olabilir belki diğer yerleri bilmiyom
10 Yorumla
+1 yılİzmir olabilir
10 Yorumla