İİslâm dini hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ben okudukça hayret ediyorum. İnsanlar bu şeylere nasıl inanıyor diyorum, ama sonra Kuranın ve islamin ana dillerde okunmadığı gerçeğini düşününce gülüyorum

Ey mü’minler! Kendilerine Kitap verilip de Allah’a ve ahiret gününe inanmayan, Allah’ın ve Resulünün haram kıldığı şeyleri haram tanımayan ve hak dini (yani İslamı), din edinmeyen şu kimseler (Yehud ve Nasara yok mu, işte onlar) kendi elleriyle cizye (getirip) zelilane verinceye kadar onlara karşı cihad ediniz.” Tevbe Suresi, ayet 29.)

Görülüyor ki Yahudiler ve Hıristiyanlar, İslam şeriatını din olarak kabul etmedikleri taktirde kendi elleriyle ve “zelilane” (aşağılanmış) şekilde kafa parası vermelidirler; aksi taktirde onlara karşı cihat açmak gerekir. Diyanet’in açıklamasına göre söz konusu “cizye” (kafa parası), hem onların “İslam diyarında oturmalarının karşılığı olan bir vergidir” ve hem de:”... Müslümanlıktan imtinalarının cezasıdır...”(Müslüman olmamalarının ceremesidir).
Güncellemeler
+1 yıl
https://m.youtube.com/watch?v=MHzwthtAGqk

İslam peygamberinin yaptığı savaşları, kendisini eleştiren kişiler nasıl idam ettirdiğini Mısırlı Arap dilli bir rahip islam kaynaklarından alıntılar yaparak açıklıyor.
İİslâm dini hakkında ne düşünüyorsunuz?